رئيس بسيج مستضعفين کشور اقتصادمقاومتي را تنها راه برون رفت کشور از مشکلات اقتصادي دانست و گفت: مسائل اقتصادي به روابط حسنه با کشورها بستگي ندارد.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، به نقل از ديار آفتاب؛ سردار محمدرضا نقدي صبح امروز در بيست و هشتمين جلسه ستاد راهبردي اقتصادمقاومتي استان مرکزي؛ با تاکيد بر اينکه تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادي کشور اقتصادمقاومتي است، گفت: تنها راه عبور از گردنههاي پيش روي کشور اقتصادمقاومتي است و نمي توان به راه ديگري جز اين دل بست.
وي افزود: بايد براي تحقق اقتصادمقاومتي تلاش و همت کرد؛ براي اين منظور بسيج نيز وارد ميدان شده است.
رئيس بسيج مستضعفين کشور با اشاره به لزوم بهره گيري از ظرفيتهاي موجود در کشور گفت: امسال در ايام نوروز حضور ۴۵۰ گروه جهادي دانشجويي را در عمق روستاهاي محروم شاهد بوديم که مشتاقانه براي محروميت زدايي گام برداشتند؛ اين ظرفيت استثنايي در کشور است که شايد در جايي ديگر نمونه آن نباشد.
سردار نقدي ادامه داد: مي توان به جوانان در عرصه سازندگي کشور افتخار کرد؛ جواناني که خودجوش هستند، انجام کارهاي کوچک و پراکنده در سطح کشور از نظر بحث مديريتي و نظارتي دشوار است اما با حضور گروه هاي جهادي مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.
تشکيل قرارگاه جهاد اقتصادي از سوي بسيج
وي افزود: بسيج بزرگترين اتاق فکر را با ۱۲۰ هزار از تمام ظرفيت ها و تخصصها عضو دارد و براي رفع مشکلات همفکري مي کنند؛ پس از دور جديد تحريم ها قرارگاه جهاد اقتصادي را از همان سال ۸۹ تشکيل داديم.
رئيس بسيج مستضعفين کشور گفت: براي بهره گيري از ظرفيت هاي مغفول کشور به اين عرصه ها ورود کرديم؛ با ارائه تسهيلات به متقاضيان فعاليت در عرصه هاي اقتصادمقاومتي توانستيم در اين مدت ۲۳۰ هزار شغل در کشور ايجاد کنيم بدون اينکه ريالي به دولت تحميل شود.
سردار نقدي با اشاره به لزوم بهره گيري از فرصتها در ايجاد بازار رقابتي و بازار مصرفي گفت: بايستي بازار صادراتي داشته باشيم، عراق بهترين بازار ماست در حاليکه متاسفانه از آن غفلت کرديم و امروز اين بازار در دست ترکيه است.
تصور ايجاد رونق اقتصادي تنها با تعامل با کشورها غلط است
وي خاطرنشان کرد: تصورمان اين است که روابط سياسي خوب شود اقتصاد هم در همان مدار مي چرخد در حاليکه اقتصاد قائده خاص خود را دارد؛ مسائل اقتصادي به روابط حسنه با کشورها بستگي ندارد.
رئيس بسيج مستضعفين کشور تصريح کرد: متاسفانه بازار ما واردات محور است چراکه بازاريان ما صادرات را بلد نيستند و نسبت به آن دانش و آگاهي لازم را ندارند؛ مي طلبد که براي رفع اين مشکل دولت يا اصناف چارهاي بيانديشند.
اجراي طرح «بسيج همگام با کشاورز»
سردار نقدي با اشاره به ديگر برنامه بسيج در عرصه اقتصادمقاومتي گفت: اجراي طرح "بسيج همگام با کشاورز" از ديگر اقدامات بسيج است؛ کشاورزي ما سنتي است که اين مسئله باعث مي شود در نهايت ۱۰ برابر کمتر از آنچه که مي بايست برداشت داشته باشيم.
وي بيان کرد: با علمي کردن کشاورزي مي توان محصول بيشتر و با کيفيت تري را برداشت کرد؛ براي اين منظور نيز بسيج در ۲۰ قدم؛ محصولات اساسي کشور را با مباحث کارشناسي به رشته تحرير در آورده و در قالب کتاب به چاپ رسانده است.
سردار نقدي افزود: اقدام ديگر بسيج در بحث صنايع تبديلي است؛ از آنجا که ما گوش به فرمان ولي امر مسلمين و ولي فقيه زمان خود بوده و به اين موضوع واقف هستيم که ولي فقيه از روي علم و تقوي و آگاهي سخن مي گويند و نسبت به مسائل اشراف کامل دارند؛ با توجه به اينکه ايشان مرتبا صنايع تبديلي کوچک روستايي را مورد تاکيد قرار دادند اين مطالبه را پيگيري کرديم و به اين عرصه نيز وارد شديم.
ضايعات ۵ ميليون تني در بخش کشاورزي
رئيس بسيج مستضعفين کشور گفت: در حال حاضر ضايعات توليدات کشاورزي ۵ ميليون تن است که با استفاده از صنعت تبديلي ميتوان مانع از ايجاد ضايعات در بخش کشاورزي شد.
وي با اشاره به الگوي «نما نام» ادامه داد: بهترين الگو براي اين منظور که هم بتوان از ضايعات اين بخش کاست و هم بازار را براي محصول کسب کرد اين است که تعداد زيادي از صنايع تبديلي کوچک در يک منطقه متمرکز و مستقر شوند؛ اين اقدام باعث مي شود که ابزار توليدي براي آن نيز در همان منطقه ايجاد شود ضمن اينکه دانش آن نيز بومي سازي مي شود؛ مبادلات تجاري هم صورت مي گيرد.
سردار نقدي تصريح کرد: بسيج مباحثي همچون آموزش، تسهيلات و تبلغيات را بر عهده مي گيرد تا مشکل بازار را براي اين کالاها و توليدات رفع سازد.
گروههاي جهادي صنعت راهاندازي شد
رئيس بسيج مستضعفين کشور با اشاره به ورود بسيج در حوزه صنعت گفت: امسال گروههاي جهادي صنعتي راهاندازي شده است و به مانند گروههاي بسيج جامعه پزشکي که در مناطق محروم براي خدمت رساني به مردم حضور پيدا مي کنند، يکي يکي کارخانه ها و صنايع عارضه دار را مورد پايش قرار خواهند داد.
وي خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار کارخانه در کشور داراي مشکل هستند که اين گروهها مشکلات فني، مديريتي، مالي و حقوقي را دسته بندي و پايش مي کنند و بين صنعت و دستگاه هاي اجرايي يا دستگاه هاي خدمات رسان و بانک ها وساطت مي کنند؛ شايد در ابتدا کار سخت باشد اما مشکل رفع مي شود.
اجراي غلط اصل ۴۴ در کشور
سردار نقدي با اشاره به اينکه خصوصي سازي در کشور به غلط اجرايي شده است، گفت: منطق خصوصي سازي براي بالا بردن بهره وري بود.
دوبرابر نياز کشور توان توليد روغن داريم
رئيس بسيج مستضعفين کشور افزود: دو برابر ظرفيت مصرف روغن کشور توان روغنگيري داريم ولي متاسفانه سالانه يک ميليون واردات در اين زمينه صورت مي گيرد چراکه برخي از توليدکنندگان روغن کارخانه را خريداري مي کنند و براي سود خود و شرکتهاي چند مليتي روغن وارد مي کنند.
وي خاطر نشان کرد: بسيج امتداد مردمي نهادهاست، در دوران دفاع مقدس به خوبي ورود کرد امروز هم در عرصه اقتصادي وارد شده و فرماندهانش دستگاهها هستند.
انتهاي پيام/ر