وي جريان اعتدال و اصلاحات را يکي دانست با اشاره به اينکه جريان اصلاح طلب با خروج احمدينژاد از صحنه انتخابات قادر به فضاسازي و قطبي سازي جديد نيست، افزود: معمولا در ميان جريان هاي سياسي به ويژه در جبهه اصلاحات افرادي که قصد دارند در انتخابات شرکت کنند، براي اينکه فضاي موجود را به نفع خود رقم زنند، سعي مي کنند فضا را در مسائل مختلف دوقطبي کنند که اين مسئله در جبهه اصلاحات مسبوق به سابقه است.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: زماني که فضا دو قطبي شود، اين جريان ميتواند با بهرهگيري از شگردهاي رسانهاي و مانوردادن روي اين موضوع، با ايجاد اختلاف بين صفوف مردم فضا را به نفع خود پيش ببرد، چنانچه در سال ۸۸ نيز فضا را دوقطبي کردند ولي موفق نشدند.
وي يادآور شد: در آستانه انتخابات قرار داريم و از سوي ديگر دولت در کارنامه اقتصادي خود نمره بسيار پائيني را از طرف مردم دريافت کرده همچنين در عرصه سياست خارجي شکستهاي سنگيني را تجربه کرده، لذا در عمل در عرصههاي مختلف چيزي براي ارائه ندارد و کارنامه خالي از دستاوردي را به همراه خود دارد.
ياري با اشاره به استعفاي وزير ارشاد گفت: جريان اصلاح طلب سعي دارد با مطرح کردن استعفاي وزير ارشاد مبني بر اينکه يکي از دلايل استعفاي جنتي ممانعت برخي از علما و متدينين در شهرهاي مختلف براي احراي کنسرت هاست؛ فضا را به اين سمت و سوي سوق دهند که جريان خاکستري را جهت دهند..
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: قطبي موافق اجراي کنسرتها و برنامههاي فرهنگي مشابه و قطب ديگر مخالف اين برنامههاست و تنها هدفي که با اين استعفاها دنبال ميشود ايجاد فضاي دو قطبي در آستانه انتخابات است تا در اين فضا کسي از آنان مطالبات اقتصادي نداشته باشد.
وي ادامه داد: شاهد استعفاي وزرايي هستيم که در حوزه اقتصاد هيچ نقشي ندارند؛ اين جاي شک و ترديد است وگرنه آقاي جنتي از نظر فکري با دولت و جريان اصلاحات هماهنگي کاملي داشت، اينگونه نبود که استعفاي وي به دنبال اختلافات جدي فرهنگي باشد.
ياري با اشاره به اينکه سياستهاي اجرايي وزارت ارشاد تاکنون مطابق خواسته جريان اصلاحات بوده است، گفت: در کارنامه آقاي جنتي به عنوان وزير ارشاد در دولت يازدهم شاهد اجراي سياستهاي ليبرالي مد نظر جريان اصلاحات هستيم لذا اين استعفا کاملا مشکوک بوده و در آستانه انتخابات تنها ميتواند براي ايجاد فضاي دو قطبي کاذب و مخرب براي جمع آوري آراي خاکستري در سطح جامعه باشد.
وي با اشاره به استعفاي وزير ورزش و جوانان گفت: درباره استعفاي آقاي گودرزي اين نکته حائز اهميت است که وي اظهاراتي درباره مدالهاي کسب شده توسط کاروان ورزشي ايران در المپيک داشت و اين مسئله باعث شد که تفکر خود کمتربيني به جامعه القاء شود.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: اينکه وزير ورزش در مصاحبه خود گفت "توان و ظرفيت ما بيش از اين نبوده است" باعث شد در افکار عمومي تفکري شکل بگيرد که دولت به دنبال تبيين تفکر رزم آرايي در کشور است لذا براي اينکه اثرات سوء مديريت ضعيف خود در عرصه ورزش را با عذرخواهي از مردم جبران کند با افتخار در رسانه ملي شأن ملت ايران را با اين سخنان پائين آورد.
دولت به دنبال مظلوم نمايي در عرصه سياسي است
ياري با اشاره به گمانههاي موجود درباره استعفاي وزير ورزش و جوانان گفت: به نظر ميرسد با موافقت استعفاي وزير ورزش، دولت ميخواهد فشار افکار عمومي را که در اين حوزه نسبت به سخنان وزير ورزش وجود داشت، به نوعي جبران شود.
وي ادامه داد: در مجموع شايد از اين استعفاها دولت بتواند در آينده يک مظلومنمايي در عرصه سياسي داشته باشد؛ چراکه در چند سال گذشته ثابت شد که اين دولت در بهرهبرداري سياسي از فضاهاي ملتهب سياسي و فرهنگي توانمندي ويژهاي دارد.
اين کارشناس مسائل سياسي بيان کرد: چه بسا دولت اين استعفاها را توسط برخي از رسانههاي خود نوعي مظلوم نمايي و فشار مخالفين ذهني طراحي شده نسبت دهد و اينگونه القاء کند که مخالفين اجازه فعاليت نمي دهند و ما ناچار به پذيرش استعفاي وزرا يکي پس از ديگري هستيم و يک فضاي مظلوم نمايي را طراحي کنند.
ياري خاطرنشان کرد: تمام اين اقدامات را مي توان در اين چارچوب تحليل کرد که دولت به دنبال مظلوم نمايي و انحراف افکار عمومي از موضوعات اساسي جامعه است در غير اين صورت چنين تغييراتي در آستانه انتخابات معقولانه نيست و هر فرد ديگري بخواهد در اين مسئوليتها گماشته شود نمي تواند در اين فرصت اندک اقدام سازندهاي داشته باشد جز اينکه اوضاع را در اين دو وزارتخانه بدتر کند؛ پس دولت بيشتر قصد دنبال کردن فضاي تبليغاتي را دارد.
اين کارشناس مسائل سياسي با تاکيد بر اينکه دولت به دنبال بهره برداري سياسي از وضع پيش آمده است، گفت: اين امکان وجود دارد که واقعيت هم وجود داشته باشد و اين وزرا مجبور به استعفا شده باشند ولي بهرهبرداري سياسي و انتخاباتي که دولت از اين مسائل دنبال مي کند بيشتر حائز اهميت است.
جريان اصلاحات به دنبال مشوش ساختن و ملتهب کردن فضاي سياسي براي ايجاد دو قطبيهاي کاذب
وي در پاسخ به اين سوال که براي پذيرش استعفاي وزير آموزش و پرورش چه دلايلي مي تواند وجود داشته باشد، گفت: بي کفايتي فاني در اداره اين وزارتخانه بسيار مهم، اختلاس و دزديهاي ۹ هزار ميلياردي در صندوق ذخيره فرهنگيان، رواج مدارس غيردولتي و غيرانتفاعي و ترويج اشرافي گري در بين خانوادههاي ايراني و رقابت کاذب و غيرقانوني براي ثبت نام در مدارس سطوح بالا و غيرانتفاعي از نتايج مديريت وي است که اين عوامل ميتواند باعث پذيرش استعفاي او شود.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: نقض قانون اساسي توسط وزير آموزش و پرورش از ديگر خطاهاي اين وزير است چراکه قانون اساسي تحصيلات را تا مقطع ديپلم براي عموم مردم جامعه رايگان دانسته ولي وزير آموزش و پرورش با سياستهاي غلط خود در حوزه اشرافيگري تحصيلي در مقاطع مختلف تحصيلي به واقع قانون اساسي را نقض کرده و بايد مجلس اين مطالبه را از وي داشته باشد، که چرا بر خلاف قانون اساسي گام برداشته است؛ اگر جناح بازي و حزب بازي صورت نگيرد بايستي با استعفاي وزير آموزش و پرورش موافقت شود.
ياري در پايان خاطرنشان کرد: التهاب در فضاي سياسي در حوزه وزراي اقتصادي نيست بلکه اين التهاب در حوزه وزرايي است که اصلا به حوزه اقتصاد مرتبط نيستند؛ جريان اصلاحات به دنبال مشوش ساختن و ملتهب کردن فضاي سياسي براي ايجاد دو قطبيهاي کاذب و فرار از پاسخگويي در حوزه سياست خارجي، برجام و وضعيت اقتصادي است.
گفتني است ۲ اصلاح طلب جايگزين وزراي جنجالي مي شوند؛ سردبير روزنامه اصلاح طلب آفتاب يزد در اين باره گفته است: صالحي اميري به جاي جنتي، دادکان به جاي گودرزي و نجفي به جاي فاني مي آيد.
انتهاي پيام/ک