آخرین اخبار
کد مطلب: 124016
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رئيس‌جمهور و اعضاي هيأت دولت تبيين کردند؛
هفت اولويت و سرفصل مهم براي دولت/ اقتصاد مسئله اول کشور است
تاریخ انتشار : 1395/06/03 17:46:30
نمایش : 2889
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (چهارشنبه) در ديدار آقاي روحاني رئيس جمهور و اعضاي هيأت دولت ضمن قدرداني از زحمات و تلاشهاي دولت يازدهم، هفته دولت را فرصتي مغتنم براي ارائه گزارش به مردم از کارهاي انجام گرفته خواندند و نکات مهمي را در قالب ۷ سرفصل در زمينه هاي «اقتصاد مقاومتي»، «سياست خارجي»، «علم و فناوري»، «امنيت»، «فرهنگ»، «برنامه ششم» و «فضاي مجازي» به‌عنوان اولويت هاي اصلي کشور و نقشه راه دولت يازدهم در يک سال پيش رو بيان کردند.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛به نقل ازپايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري؛ رهبر انقلاب اسلامي با تبريک هفته دولت، ياد شهيدان رجايي و باهنر را به‌عنوان «الگوي اخلاص، پرکاري و مردمي بودن» گرامي داشتند و با اشاره به برخي تلاشها براي تطهير منافقان روسياه که عامل اين جنايت بودند، افزودند: متأسفانه برخي تلاش دارند تا براي اين جنايتکاراني که هزاران نفر از مردم عادي تا مسئولان و شخصيت هاي برجسته را به شهادت رساندند، فضاي مظلوميت ايجاد و چهره نوراني امام راحل(ره) را خدشه دار کنند اما اين دستهاي خبيث و مغرض به نتيجه نخواهند رسيد و همانند گذشته ناکام خواهند ماند.

حضرت آيت الله خامنه اي سپس به گزارش رئيس جمهور و برخي اعضاي دولت، از اقدامات انجام گرفته اشاره و خاطر نشان کردند: اين گزارشها بسيار خوب بودند و بايد به اطلاع مردم رسانده شود، زيرا سرمايه اصلي، مردم و اعتماد و اميد آنان است.
ايشان اداره کشور به‌وسيله قوه مجريه را با توجه به گستردگي و تنوع مسائل و انتظارات فراوان و همچنين مسائل و مشکلات، بسيار سخت دانستند و با اشاره به گذشت سريع سه سال از عمر دولت يازدهم گفتند: دولت بايد با برنامه ريزي و جديت، حداکثر بهره برداري را براي کار و تلاش در يک سال باقيمانده انجام دهد.
رهبر انقلاب اسلامي دولت را به دوري از حواشي به‌خصوص در ماههاي آينده که همراه با مباحث انتخاباتي است، توصيه کردند و افزودند: دولت نبايد به هيچ وجه خود را سرگرم بحثهاي انتخاباتي کند بلکه بايد تا آخرين روز کاري، براي کار، تلاش و حل مشکلات برنامه ريزي کند و بهترين تبليغ براي دولتِ در رأس کار، اقدام و عمل آن دولت است.
ايشان همچنين هفته دولت را فرصتي مغتنم براي ارزيابي منصفانه عملکرد دولت از جانب مردم و نخبگان دانستند و گفتند: انتقاد، ضرري ندارد اما اين انتقاد بايد منصفانه و همراه با ارائه راهکار صحيح باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي بعد از بيان نکات مقدماتي، هفت سرفصل را به‌عنوان اولويتهاي اصلي کشور و نقشه راه دولت يازدهم بيان کردند.
«مسائل اقتصادي و اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي»، اولين سرفصلي بود که رهبر انقلاب اسلامي بيان کردند و گفتند: امروز مشکلات و گره‌هاي اقتصادي، مسئله اول کشور است که بايد حل شوند و حل آنها در گرو اجراي صحيح و دقيق سياستهاي اقتصاد مقاومتي است.
حضرت آيت الله خامنه اي با قدرداني از گزارش معاون اول رئيس جمهور در خصوص فعاليتها و اقدامات ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، بر لزوم پيگيري جدي و قدم به قدم همه طرح ها تا رسيدن به مرحله آخر تأکيد کردند و افزودند: ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي بايد همه فعاليتهاي پر حجم و گسترده اقتصادي در بخشهاي دولتي و خصوصي را رصد و مراقبت کند که همه اين فعاليتها، همسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي باشند.
ايشان تأکيد کردند: بايد قاطعانه مانع از ادامه طرح ها يا برنامه‌هاي اقتصادي غيرهمسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي شد.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه براي اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي بايد همه ظرفيتهاي کشور در بخشهاي کشاورزي و صنعت به ميدان آورده شوند، خاطرنشان کردند: يکي از الزامات مهم عملي شدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي، «گفتمان‌سازي» است که با تبيين صحيح اين سياستها و تأثيرات آن، از جانب مسئولان، امکان‌پذير است.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، حرکت علمي سالهاي اخير کشور و پيشرفتها در بخشهاي هوافضا، نانو، هسته‌اي و زيست‌فناوري را ناشي از گفتمان‌سازي حرکت علمي و نهضت نرم‌افزاري در ۱۲ سال گذشته دانستند و خاطرنشان کردند: در موضوع اقتصاد مقاومتي هم بايد چنين گفتماني در جامعه شکل بگيرد.
ايشان با تأکيد بر اينکه اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي نيازمند اقداماتي فراتر از کارهاي متعارف دولت در عرصه اقتصادي است، افزودند: براي عملي شدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي بايد کاري جهشي و خارج از روالِ کارهاي روزمره و متعارف انجام شود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، «واگذاري اختيارات تصميم‌گيري به استانها»، «هدايت تسهيلات بانکي و همچنين حجم عظيم نقدينگي به‌سوي توليد»، «مشوّقهاي صادراتي»، «پرداخت به‌موقع بهاي محصولات کشاورزي» و «توجه جدي به روستاها و صنايع تبديلي» را از جمله اقدامات اساسي و ممکن براي عملي شدن سياستهاي اقتصاد مقاومتي خواندند.
ايشان موضوع «ديوان‌سالاري» و «مقررات دست و پا گير براي توليدکنندگان و کارآفرينان» را يکي از موانع اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي برشمردند و افزودند: يکي ديگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتي، حمايت از شرکتهاي دانش‌بنيان است.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: طرحهايي که در داخل به‌وسيله شرکتهاي دانش‌بنيان قابل اجرا هستند، نبايد به شرکتهاي خارجي داده شوند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي به سرفصل دوم يعني «سياست خارجي» پرداختند و با اشاره به اينکه سياست خارجي يکي از اولويتهاي دولت آقاي روحاني بوده است، افزودند: من با اين موضوع موافقم و همواره معتقد به کار ديپلماسي بوده‌ام اما بايد توان ديپلماسي را به صورت مناسب و متوازن در دنيا توزيع کرد.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: آسيا، آفريقا و آمريکاي لاتين بايد سهم مناسب خود را در سياست خارجي کشور داشته باشند.
ايشان با تأکيد بر ضرورت اتّخاذ موضع فعال در سياست خارجي، گفتند: در مسائلي همچون مسائل منطقه که بسيار پيچيده و در هم تنيده است، بايد با دقت و هوشياري و قدرت فکر، و فعال و اثرگذار وارد ميدان شد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي لزوم استفاده از ظرفيت ديپلماسي براي پيشرفت اقتصاد را نيز مورد تأکيد قرار دادند.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه با اشاره به غيرقابل اتکا بودن رفتارهاي ظاهري در فضاي ديپلماسي، گفتند: تنها چيزي که در ديپلماسي مي‌تواند مورد اعتماد قرار گيرد، کار ثابت، مُسلّم، امضاشده و قابل احتجاج است.
ايشان با تأکيد بر اينکه بايد از بدحسابي آمريکاييها در قضيه برجام، تجربه آموخت، خاطرنشان کردند: اين تجربه به ما مي‌آموزد که به وعده‌هاي هيچ‌يک از دولتها در آمريکا نمي‌توان اعتماد کرد و نبايد در مقابل وعده آنها اقدام نقد انجام داد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي افزودند: انتقاد من به موضوع برجام به بدعهدي و خباثت طرف مقابل مربوط مي‌شود نه عناصر خودمان؛ زيرا مذاکره‌کنندگان ما به اندازه توان خود تلاش شبانه‌روزي انجام دادند و ما قدردان اين زحمات هستيم.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنان خود به موضوع «علم و فناوري» به‌عنوان سرفصل سوم نقشه راه دولت اشاره کردند و گفتند: کشور براي پيشرفت نيازمند علم و فناوري است و در سالهاي گذشته پيشرفتهاي خوبي در اين عرصه به‌دست آمد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با انتقاد از کاهش شتاب رشد حرکت علمي در سالهاي اخير، خاطرنشان کردند: سرعت حرکت علمي در دنيا بالا و فاصله ما نيز با پيشرفت علمي دنيا زياد است، بنابراين براي جبران اين عقب‌ماندگي هيچ چاره‌اي جز افزايش شتاب رشد حرکت علمي وجود ندارد و بايد گفتمان پيشرفت علمي در کشور ادامه يابد و متوقف نشود.
ايشان همچنين بر لزوم افزايش بودجه پژوهشي دانشگاهها و پرداخت کامل بودجه ناچيز کنوني و همچنين ارتباط دانشگاه و صنعت تأکيد کردند.
چهارمين سرفصلي که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند، موضوع «امنيت» بود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي گفتند: به لطف خداوند و با تلاش و زحمات قابل تقدير نيروهاي نظامي و امنيتي در حالي که کشورهاي منطقه مملو از حوادث و ناامني هستند، کشور از يک سپر امنيتي مستحکمي برخوردار است.
ايشان، «روحيه انقلابي و ديني مردم» را يکي از عناصر اصلي سپر امنيتي مستحکم کشور دانستند و تأکيد کردند: به هيچ‌وجه نبايد در اين سدّ دفاعي ملي خللي ايجاد شود.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه تشکيلات نظامي و امنيتي کشور يکي ديگر از عناصر سپر امنيتي مستحکم کشور است، خاطرنشان کردند: بايد همواره به اين تشکيلات کمک شود و مورد تشويق نيز قرار گيرند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، تجهيزات و امکانات دفاعي کشور را سومين عنصر ايجاد سپر امنيتي خواندند و افزودند: دشمن از افزايش توان دفاعي و موشکي کشور نگران است؛ بنابراين بايد به افزايش توان دفاعي کمک و از آن حمايت کرد.
مسئله «فرهنگ» پنجمين سرفصلي بود که رهبر انقلاب اسلامي به عنوان يک اولويت بسيار مهم کشور بر آن تأکيد کردند و افزودند: فرهنگ شامل ادبيات، هنر، سبک زندگي، رفتار و اخلاق اجتماعي است و دستگاههاي فرهنگي در تمام اين بخشها مسئوليت و وظيفه دارند.
ايشان افزودند: بنده طرفدار جزم‌انديشي، فشار و اختناق در عرصه فرهنگ نيستم بلکه به آزادانديشي اعتقاد راسخ دارم اما آزادانديشي به معناي ولنگاري و اجازه دادن به دشمن براي لطمه زدن نيست.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به انجام اغلب کارهاي خوب و مفيد کشور به‌دست جوانان مؤمن و انقلابي اين سؤال را مطرح کردند که چرا بايد تئاتر يا فيلمي توليد شود که تيشه به ريشه ايمان اين جوان بزند؟
رهبر انقلاب اسلامي، عملکرد دستگاههاي فرهنگي را در هر دو سطح «آفندي» و «پدافندي» ضعيف ارزيابي کردند و با تأکيد بر اهميت پرداختن به عرصه‌هاي متنوع فرهنگي و همچنين در نظر گرفتن انگيزه‌ها و سوابق شخصيتهاي فرهنگي، افزودند: آيا نبايد مسئولان فرهنگي، آن کسي را که عمرش را در خدمت به دين و انقلاب اسلامي گذرانده به فردي که در تمام عمر خود قدمي در راه دين و انقلاب برنداشته و حتي گاهي ضربه نيز زده است، ترجيح بدهند؟
حضرت آيت الله خامنه‌اي در جمع‌بندي اين سرفصل تأکيد کردند: در فرهنگ بايد روحيه آزادانديشي همراه با برنامه‌ريزي عادلانه وجود داشته باشد و با هدايت و کمک به رويشهاي خوب جلوي ضربات فرهنگي گرفته شود.
ششمين سرفصل از اولويتهاي کشور و نقشه راه دولت، موضوع اهميت برنامه ششم توسعه و لزوم تسريع در نهايي کردن آن بود.
ايشان با اشاره به تأخير در ارائه برنامه ششم توسعه، افزودند: برنامه‌هاي توسعه، هماهنگي و هم‌افزايي ايجاد مي‌کنند و همچون حلقه‌هاي يک زنجير، کشور را به اهداف برنامه چشم‌انداز مي‌رسانند، بنابراين با پيش بردن سريع برنامه ششم، نگذاريد کار بيش از اين متوقف شود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي هفتمين سرفصل از توصيه‌هاي خود به دولت را مسئله فضاي مجازي خواندند و گفتند: فضاي مجازي، دنيايي رو به رشد، بسيار وسيع و غيرقابل توقف است که فرصتهاي بزرگ و در عين حال تهديدهايي را هم مي‌تواند به همراه داشته باشد.
ايشان با تأکيد بر ضرورت استفاده حداکثري از فرصتهاي فضاي مجازي و دفع تهديدهاي آن، هدف از تشکيل شوراي‌عالي فضاي مجازي را همين مسئله بيان و خاطرنشان کردند: بايد در ايجاد شبکه ملي اطلاعات و راه‌اندازي آن تسريع شود.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنان خود به موضوع حقوقهاي نجومي اشاره کردند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با تأکيد بر اينکه نبايد از اين قضيه به آساني عبور کرد، خاطرنشان کردند: اعتماد مردم در اين قضيه ضربه فراواني خورده است، زيرا مردم و جوانان تحصيلکرده دريافتهاي خود را با اين دريافتهاي غيرعادلانه مقايسه مي‌کنند و اين سؤال را مي‌پرسند که بر اساس چه معيار و امتيازي و به دليل انجام کدام کار ويژه اين حقوقها پرداخت شده است؟
ايشان با تأکيد بر لزوم عزم راسخ و برخورد قاطع با مسئله حقوقهاي نجومي در تمام قوا و سازمانها افزودند: در موارد بجا و لازم، قوه قضائيه نيز بايد ورود و با متخلفان برخورد کند.
در ابتداي اين ديدار آقاي روحاني در گزارشي از اقدامات دولت، بر اهميت اقتصاد مقاومتي تأکيد کرد و «ايجاد ثبات و آرامش اقتصادي» را بزرگ‌ترين دستاورد دولت در سه سال گذشته دانست.
وي با ابراز اميدواري در رسيدن به رشد اقتصادي پنج درصدي در سال جاري، دستاورد ديگر دولت را رشد توليد ملي خواند و افزود: در زمينه نفت و گاز از توليد يک ميليون و ۲۳۰ هزار بشکه نفت و ميعانات گازي، به دو ميليون و ۵۷۹ هزار بشکه در روز رسيده‌ايم.
وي همچنين از افزايش توليد نفت از ۲ ميليون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ ميليون و ۸۵۰ هزار بشکه خبر داد.
آقاي روحاني با اشاره به رشد ۱۵ و نيم درصدي در کشاورزي، خاطرنشان کرد: امسال در توليد گندم به خودکفايي رسيديم و ذخاير گندم کشور به ۱۴ ميليون تن افزايش يافت که اين اتفاق، بي سابقه است.
رئيس جمهور گفت: در اين دولت، ۴۵۷ کيلومتر ريل گذاري شده و ۷۰۰ کيلومتر ديگر نيز در دست اقدام است.
وي با اشاره به فعاليت ۲۵۰۰ شرکت دانش بنيان و ارائه تسهيلات به آنها گفت: از طريق شرکتهاي دانش بنيان، ۴۰ هزار فرصت شغلي ايجاد شده است.
آقاي روحاني همچنين با اشاره به مشکلات اقتصادي، مهمترين معضل کنوني را مسئله اشتغال خواند و گفت: براي حل کامل مسئله بيکاري نيازمند ايجاد اشتغال براي يک ميليون نفر در سال هستيم.
«بدهي دولت به بانکها»، «کمبود منابع آبي»، «معضلات جدي در حوزه محيط زيست»، «مشکلات صندوق بازنشستگي»، «بهره وري نامناسب»، «عدم تعادل در منابع و مصارف بودجه» و «کاهش درآمدهاي نفتي و منابع درآمدي»، از ديگر مشکلاتي بود که رييس‌جمهور به آن اشاره کرد و افزود: بايد همه قوا و ارکان کشور کمک کنند تا بتوانيم با اجماع نظر از اين مشکلات عبور کنيم.
همچنين در اين ديدار آقاي جهانگيري معاون اول رئيس جمهور با اشاره به ۱۲۰ برنامه و طرح مصوب در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، افزود: سياست ها و برنامه هاي اقتصاد مقاومتي در سطوح عالي همه وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و استانداري‌ها با نظم و جديت در حال پيگيري است و امروز با قاطعيت مي توان گفت اقتصاد کشور به حرکت در آمده است.
آقايان ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهور، زنگنه وزير نفت، ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، آخوندي وزير راه و شهرسازي و نوبخت معاون رييس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه، گزارش‌هايي از مجموعه تلاش‌هاي صورت گرفته در بخشهاي مختلف دولت بيان کردند.
در پايان اين ديدار نماز ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامي اقامه شد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس