آخرین اخبار
کد مطلب: 123945
متن گزارش سالانه پنتاگون در مورد توان نظامي ايران:
توان سايبري ايران در حال تقويت است/موشک‌هاي ايران تمام منطقه را پوشش مي‌دهند
تاریخ انتشار : 1395/05/20 09:50:02
نمایش : 2909
گزارش سالانه وزارت دفاع آمريکا در مورد توان نظامي ايران، بر توسعه توان سايبري و موشکي جمهوري اسلامي با وجود حصول توافق هسته‌اي تأکيد کرده است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، به نقل از راه دانا؛ نسخه خلاصه و غيرطبقه‌بندي شده گزارش وزارت دفاع آمريکا با موضوع توان نظامي ايران روز سه‌شنبه منتشر شد.

در اين گزارش که به سفارش کنگره تهيه شده، پنتاگون عنوان کرده است که از زمان حصول توافق هسته‌اي ميان ايران و گروه موسوم به 1+5، توان تهاجمي ايران در فضاي سايبري به تدريج تقويت شده و همزمان دقت موشک‌هاي بالستيک ايران افزايش يافته است. 

بخشي از اين گزارش که به برنامه موشکي ايران مربوط مي‌شود، شباهت زيادي به گزارش دو سال اخير دارد. در اين بخش بار ديگر عنوان شده است که ايران در حال حاضر «ذخيره قابل توجهي از موشک‌هايي دارد که قادرند سرتاسر منطقه از جمله پايگاه‌هاي نظامي ايالات متحده و اسرائيل را هدف قرار دهند.»

اين اولين گزارش سالانه پنتاگون در مورد ايران از زمان حصول برنامه جامع اقدام مشترک است. متن کامل گزارش که شامل جزئيات طبقه‌بندي شده است، روز 31 مي (دو ماه پيش) به کميته دفاعي کنگره تحويل داده شده است. 

هرچند در نسخه خلاصه گزارش تنها يک خط به توان سايبري ايران اختصاص يافته، اما به نوشته پايگاه بلومبرگ همين بخش جزئي انعکاس‌دهنده مطلبي است که اخيرا در گزارش موسسه واشنگتن عنوان شده است. در گزارش اين موسسه آمده بود که عمليات‌هاي سايبري ايران «از ابزاري با فناري پائين براي ضربه زدن به دشمنان، به ستوني از مفهوم امنيت ملي تبديل شده است.»

در گزارش وزارت دفاع آمريکا هرچند به توافق هسته‌اي اشاره شده، اما ارزيابي‌اي در مورد ميزان پايبندي طرفين به آن ارائه نشده است. با اين حال در اين گزارش گفته شده است که «حسن روحاني» رئيس‌جمهور ايران از خصومت‌ورزي با ايالات متحده خودداري مي‌کند، اما آيت‌الله علي خامنه‌اي رهبر ايران همچنان «بدبيني ديرينه و عميق خود به نيات ايالات متحده را حفظ کرده‌ است.»

در بخش ديگري از اين گزارش عنوان شده است که ايران ضمن تلاش براي حفظ کنترل بر مناطق راهبردي از جمله تنگه هرمز، به «فعاليت‌هاي مخفيانه» ادامه مي‌دهد. وزارت دفاع آمريکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را هم به حمايت از تروريسم متهم کرده است. 

در ادامه متن کامل اين سند يک صفحه‌اي آمده است: 

در تاريخ 14 جولاي 2015، ايران و پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان (1+5) برنامه جامع اقدام مشترک را امضا کردند. هدف از اين توافقنامه، محدود کردن برنامه هسته اي ايران به ازاي کاهش مرحله به مرحله تحريم‌هاي اقتصادي بود. ايران به واسطه برجام فرصت‌هايي براي تعامل مجدد با جامعه بين‌الملل، روابط تجاري و رسيدن به سطحي از شکوفايي اقتصادي که اين کشور از زمان انقلاب اسلامي 1979 به دنبال آن بوده است، به دست آورده است. ايران معتقد است که رسيدن به شکوفايي اقتصادي طبيعتا اين کشور را به رهبر خاورميانه بدل مي‌کند. حسن روحاني رئيس‌جمهور ايران که دولتش متمايل به گفت‌وگوي گسترده‌تر است، تلاش زيادي براي خودداري از خصومت‌ورزي با ايالات متحده در طول مذاکرات 1+5، انجام داده است. (آيت‌الله) علي خامنه‌اي رهبر معظم و فرمانده کل قواي ايران موافقت مشروط خود با برجام را ابراز کرده، اما همچنان بدبيني ديرينه و عميق خود به نيات ايالات متحده را حفظ کرده است. 

ايران به توسعه توانمندي‌هايش براي دفاع از خاک اين کشور و کنترل مسيرهاي نزديک شدن، از جمله تنگه هرمز، در زمان درگيري نظامي، ادامه مي‌دهد. ايران در حال به کارگيري سامانه‌هاي تسليحاتي کشنده‌تري از جمله مين‌هاي دريايي پيشرفته‌تر و موشک‌هاي بالستيک، زيردريايي‌هاي کوچک اما توانمند، پهپادهاي مسلح، سامانه‌هاي موشک کروز ساحلي، هواپيماهاي تهاجمي و موشک‌هاي بالستيک ضدکشتي، است. تمام نيروهاي ايران همچنان به برگزاري مرتب تمرينات آمادگي که با هدف تقويت توان بازدارندگي و به نمايش گذاشتن مزيت متقارن انجام مي‌شوند، ادامه مي‌دهند. ايران به طور تدريجي در حال تقويت توانمندي‌هاي تهاجمي سايبري هم هست. 

فعاليت‌هاي مخفي ايران هم همچنان بدون وقفه ادامه دارد. نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي هنوز هم ابزار کليدي سياست خارجي و اعمال قدرت اين کشور به خصوص در عراق، سوريه، لبنان، بحرين و يمن به شمار مي‌آيد. نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به تلاش‌هايش براي تقويت دسترسي‌اش به کشورهاي خارجي و توانش براي حمايت و انجام حمليات تروريستي براي حفاظت و پيشبرد منافع ايران ادامه مي‌دهد. 

از زمان جنگ ايران-عراق، تهران بر توسعه و به کارگيري موشک‌هاي بالستيک براي اعمال قدرت و مقابله با تهديدات فرضي اسرائيل، ايالات متحده و نيروهاي متحده آن‌ها در خاورميانه، تأکيد بسياري داشته است. ايران «ذخيره قابل توجهي از موشک‌هايي دارد که قادرند سرتاسر منطقه از جمله پايگاه‌هاي نظامي ايالات متحده و اسرائيل را هدف قرار دهند. رژيم همچنان به توسعه موشک‌هاي پيشرفته‌تر ادامه مي‌دهد. ايران اعلام کرده است که قصد دارد از سال 2016 به بعد، ماهواره‌بري پرتاب کند که در صورت بازطراحي به صورت يک موشک بالستيک، مي‌تواند به برد موشک‌هاي بالستيک قاره پيما هم برسد.

منبع: فارس

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس