خطيب موقت نماز جمعه تهران تصريح کرد مردم ميخواهند عدالت را در نظام اسلامي ببينند و تحمل نميکنند که برخي مسئولان بخواهند خوي اشرافيگري را در جامعه زنده کنند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان،به نقل از
خبرگزاري فارس، آيتالله سيداحمد خاتمي، خطيب نماز جمعه تهران در خطبههاي امروز به موضوع حقوقهاي نجومي برخي مسئولان دولتي اشاره کرد و گفت: اينکه امروز درباره حقوقهاي نجومي صحبت ميکنيم به دليل اين است که هنوز اين مسئله زنده است و تمام نشده است.
وي با بيان اينکه مردم ميخواهند عدالت را در نظام اسلامي ببينند، گفت: مردم ما تحمل نميکنند که برخي مسئولان بخواهند خوي اشرافيگري را در جامعه زنده کنند.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با قدرداني از مسئولان سه قوه درباره حقوقهاي نجومي اظهار داشت: اينکه مسئولان سه قوه با تعيين حقوق و برخورد با متخلفان اقداماتي کرده اند ستودني است اما ما انتظار داريم که اين کارها مقطعي نباشد و استمرار يابد.
خاتمي با تأکيد بر اينکه سياسي کردن مسئله حقوقهاي نجومي و پاسکاري آن اقدام درستي نيست، گفت: اين حقوقهاي نامتعارف محکوم است، بنابراين چه اين اقدام در دولت سابق يا در دولت کنوني اتفاق افتاده باشد محکوم است حتي اگر در دولت آينده نيز اتفاق بيفتد باز هم محکوم خواهد بود.
وي بزرگترين سرمايه مسئولان را اعتماد مردم عنوان و تصريح کرد: با اين حقوقهاي نجومي اعتماد مردم در اين عرصه آسيب ديده است، بنابراين به سرعت اين اعتماد را جبران و ترميم کنيد و به مردم گزارش دهيد تا اعتماد مردم بازگردد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: يک مسئول ما در حالي حقوقهاي نجومي را دريافت ميکند که برخيها ميگويند حقوق يک ماه اين مسئول به اندازه تجميع حقوق 30 سال ما است. زوجهاي جوان وقتي ميخواهند 10 ميليون وام بگيرند جانشان به لب ميرسد اما يکباره يک مسئول چنين حقوقهايي دريافت ميکند.
سيداحمد خاتمي با بيان اينکه برخورد مقطعي با حقوقهاي نجومي دردي درمان نميکند، گفت: بايد منافذ ورودي اين حقوقها بسته شود. اگر اين منافذ مربوط به دولت و پارلمان است بايد هر نهاد اين منافذ را ببندد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران به گزارش بان کيمون در رابطه با ايران اشاره کرد و گزارش دبيرکل سازمان ملل متحد را غيرمنصفانه و ظالمانه خواند.
وي افزود: آقاي بان کيمون بدعهدي آمريکا را نديده و بعد از ايران ميخواهد که در مورد مسائل موشکي نگرانيها را برطرف کند. قصه موشکي ما نه به دبيرکل ربط دارد و نه به برجام.
خاتمي خاطرنشان کرد: آمريکاييها به عهد خود وفا نکردند. بيش از 50 لايحه ضدبرجام در مجلسين خود به تصويب رساندند اما آقاي بان کيمون اينها را نميبيند. البته از دبيرکلي که تحت تاثير صهيونيستهاست و از عربستان دلار دريافت ميکند غير از اين انتظار نيست.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه بايد در مقابل اين شيطنتها مقاومت کرد، خطاب به مردم ايران گفت: شما بيش از 4 دهه است که در ميدان مقاومت هستيد و من از زبان شما مردم ميگويم ما همچنان پاي عهدمان ايستادهايم اما اگر دشمنان عهدشکني کنند اين مردم کاري خواهند کرد که پشيمان شوند.
وي به حوادث ترکيه و کودتاي نافرجام در اين کشور اشاره و از رسانههاي داخلي در جهت پوشش اين وقايع تقدير کرد.
سيداحمد خاتمي افزود: از نخستين ساعات کودتا کشور ما کودتا را محکوم کرديم، چرا که غلبه زورمدارانه محکوم است. اين محکوميت يک مبنا دارد و آن اينکه ما به راي مردم احترام ميگذاريم و از دولت ترکيه حمايت ميکنيم و با همين مبنا کودتا را محکوم کرده و با همين ملاک ميگوييم که هر فلسطيني و بحريني يک راي بايد داشته باشد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران گفت: معناي مقابله با کودتا اين نيست که از رئيسجمهور ترکيه انتقاد نداشته باشيم من از اين تريبون ميگويم که آقاي اردوغان 2 عذرخواهي ديگر بدهکار است. نخست عذرخواهي از قربانيان داعش در کل دنيا چون تنها دولتي بود که به داعش ميدان داد. دفتر و بازارچه مرکزي در اختيار آنها قرار داد و نفت دزدي داعش را به تاراج برد.
وي عذرخواهي ديگر اردوغان را متوجه مسلمانان جهان دانست و گفت: چرا ترکيه در برابر رژيم صهيونيستي منافقانه رفتار ميکند. يک بار در برابر آنان ميايستد و بار ديگر از ايجاد روابط حسنه سخن به ميان ميآورد.
خاتمي به حوادث نيس فرانسه نيز اشاره کرد و اظهار داشت: ما کشتار بيگناهان در تمام جهان را محکوم ميکنيم و برايمان فرقي نميکند اين قاتل داعشي باشد يا عربستاني يا صهيونيست.
خطيب موقت نماز جمعه تهران خطاب به دولت فرانسه گفت: شما خوب ميدانيد که داعش را ايجاد کرديد تا با نظام اسلامي مقابله کند اما همان جانواراني که براي مقابله با ما به وجود آورده بوديد حالا بلاي جان خودتان شده است. بذر داعش را شما کاشتيد. دست از حمايت اين وحشيها برداريد کلک اين گروهک به راحتي کنده خواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه از نگاه کشورهايي چون فرانسه تروريسم خوب و بد وجود دارد، بيان کرد: ترويستهايي که 17 هزار نفر از مردم يک کشور را ترور ميکنند، از منظر دولت فرانسه تروريست نيستند چرا که به آنها پناه ميدهند و براي آنان زمينه همايش ميگذارد. بنابراين تا وقتي اين تفکر وجود دارد قصه تروريسم نيز از بين نخواهد رفت.
خاتمي با بيان اينکه انتساب راننده کاميون تروريست به اسلام خود يک جنايت است، گفت: آقاي اولاند گفته اين تروريسم، تروريسم اسلامي است. شما اسم کسي که به هيچ يک از مباني اسلام عمل نميکند، يعني بينماز، بيروزه و شرابخوار است را مسلمان ميگذاريد. البته 82 درصد از مسلمانان قربانيان تروريسم هستند.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه اتهام به اسلام بدتر از تروريسم است، گفت: آقاي اولاند! همين حرفهاي شما تروريسم را به وجود آورده است. مطمئن باشيد که مردم فرانسه روزي يقه شما را خواهند گرفت و به خاک ذلت مينشانند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره حوادث بحرين نيز گفت: حکامي که در بحرين حکومت ميکنند به زبان قرآني جامعه فرعوني را شکل داده و به زبان امروزي ناقض حقوق بشر هستند.
خاتمي اضافه کرد: حاکمان در بحرين با مديريت آمريکا و انگليس با مردم خود بدترين برخوردها را دارند که اين ضد حقوق بشر است. طبق مواد فراوان حقوق بشر هيچ کسي حق سلب تابعيت يک شهروند را ندارد ولو اينکه جنايتکار باشد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران به سلب تابعيت از شيخ عيسي قاسم در بحرين اشاره و خاطرنشان کرد: ايشان عالمي 77 ساله و متولد شده بحرين است. سلب تابعيت اين عالم مانند يک اعدام معنوي است.
وي خاطرنشان کرد: شيخ عيسي قاسم از مردم دنيا کمک خواسته و به صراحت گفته هويت واعتقاد من را مورد هدف قرار دادند. اين مصداق ياللمسلمين است بنابراين حوزههاي علميه قم و مراجع عظام تقليد بايد توجه داشته باشند. البته کسي نميتواند براي مراجع عظام تقليد تکليفي مشخص کند اما اين موضوع دماع است و اين وحشيها ارزشي براي مردم قائل نيستند بنابراين بيانيههاي مراجع عظام ميتواند تاثيرگذار باشد.
خاتمي افزود: راه بحرين مقاومت است بنابراين شما مردم بحرين مقاومت کنيد چرا که از دست دشمنان شما کاري برنخواهد آمد و صبح پيروزي نزديک است.
وي در خطبههاي نخست خود نيز مصداق تقوا را خوشبيني مومنين به يکديگر دانست و به خطبه 141 نهجالبلاغه اشاره کرد و گفت: اميرالمومنين(ع) در اين خطبه ميفرمايد کسي که مطمئن شديد متدين است حتي اگر کسي عليهاش حرفي بزند نيز قبول نکنيد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران اولين شيوه مقابله دشمنان با انبيا را جنگ نرم دانست و ستون فقرات جنگ نرم را تهمت زدن عنوان و تصريح کرد: در تاريخ هيچ انبيايي را سراغ نداريم که به او تهمت زده نشده باشد.
به اعتقاد خاتمي تهمت زدن به شخصيتهاي برجسته و اصل نظام هدفمند است و تهمت زدن مترادف با بيديني است. چرا که دين او سائيده ميشود.
وي ادامه داد: بايد مدرک گرايي در مقابله با تهمت براي مردم ما يک فرهنگ شود يعني هر کسي که تهمت زد مردم به او بگويد سندش کجاست چرا که بيشترين اين تهمتها قابل استناد است.
انتهاي پيام/