آخرین اخبار
کد مطلب: 113827
نظرسنجي ايران‌پل در آستانه يک‌ سالگي برجام
۷۳ درصد ايراني‌ها مي‌گويند پس از برجام وضعشان بهتر نشده است/ کاهش ۲۳ درصدي محبوبيت روحاني/ کاهش ۱۳ درصدي حمايت مردم از برجام
تاریخ انتشار : 1395/04/22 21:51:11
نمایش : 1615
بر اساس نظرسنجي جديد موسسه ايران‌پل، بيش از ۷۳ درصد ايراني‌ها معتقدند وضعيت اقتصادي آنها پس از برجام بهبود نيافته است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان،به نقل از راه دانا؛ موسسه ايران‌پل، مستقر در کانادا، اقدام به برگزاري يک نظرسنجي از 1007 ايراني از تاريخ 17 تا 27 ژوئن کرده که به روش تلفني انجام شده است.

به نوشته المانيتور، اين نظرسنجي نشان مي‌دهد که انتظار ايرانيان از توافق هسته‌اي موسوم به برجام بالا بوده و افکار عمومي ايران نتوانسته است موانعي را که ايران پس از اين توافق نيز در زمينه جلب سرمايه خارجي و اتصال مجدد به اقتصاد جهاني با آنها مواجه بوده را درک کند.

يکي از يافته‌هاي اين نظرسنجي آن است که درک مردم ايران نسبت به واقعيت برجام بهبود يافته است. يک سال پيش، 62.2 درصد از ايراني‌ها تصور مي‌کردند که برجام تمام تحريم‌هاي ايالات متحده عليه ايران را رفع مي‌کند اما اکنون تنها 23.4 درصد چنين تصوري دارند.

يکي ديگر از يافته‌هاي مهم اين نظرسنجي آن است که بالغ بر 72 درصد از ايرانيان به پايبندي آمريکا به تعهداتش ذيل برجام يا اصلا اطمينان ندارند، يا اطمينان کمي دارند. اين در حالي است که يک‌سال قبل، رقم مزبور 41 درصد بود.

در همين حال، 66.1 درصد از ايرانيان بر اين باورند که واشنگتن به‌دنبال آن است تا به طرق ديگر، اثر منفي تحريم‌ها بر ايران را حفظ کند. تقريبا 74.4 درصد از ايرانيان نيز باور دارند که واشنگتن به دنبال جلوگيري از روابط اقتصادي ساير کشورها با جمهوري اسلامي ايران است.

يکي ديگر از آمارهاي مهمي که از نظرسنجي جديد ايران‌پل برآمده، اين است که 73.7 درصد از ايرانيان اذعان دارند که وضعيت زندگي آنها پس از برجام بهبود نيافته است. با اين حال، هنوز 66 درصد نسبت به آينده اميدوارند.

در حال حاضر تنها 42.2 درصد از ايراني‌ها فکر مي‌کنند که وضع اقتصادي کشورشان رو به بهبود است در حالي که در ماه اوت قبل، 57.4 درصد چنين انديشه‌اي داشتند. در همين حال، 59 درصد وضعيت اقتصادي ايران را بد مي‌دانند در شرايطي که 43.7 درصد در مارس گذشته چنين مي‌انديشيدند.

در همين شرايط، يکي ديگر از يافته‌هاي اين نظرسنجي، کاهش محبوبيت مردمي حسن روحاني و رشد محبوبيت محمود احمدي‌نژاد است. در شرايطي که 61 درصد از ايراني‌ها پس از حصول توافق وين نگاه خوبي به روحاني داشتند، اکنون يک‌سال پس از برجام اين رقم به 38 درصد رسيده است. بر اين اساس، محبوبيت روحاني 23 درصد کاهش يافته است.

بر اساس اين نظرسنجي، 45 درصد از ايرانيان حاضرند بار ديگر به حسن روحاني راي بدهند و اين در حالي است که سال گذشته، آمار مزبور 53.4 درصد بود. از سوي ديگر، اکنون 36.7 درصد از ايراني‌ها حاضرند به احمدي‌نژاد راي دهند که اگر چه همچنان از آمار روحاني کمتر است اما نسبت به سال گذشته 10.1 درصد رشد نشان مي‌دهد.

در همين شرايط، نگاه ايرانيان به ايالات متحده هم بدتر شده است. در حالي که اکثريت ايرانيان از تجارت، روابط فرهنگي، آکادميک، ورزشي و توريستي با آمريکا حمايت مي‌کنند اما 72.9 درصد ديدگاهي منفي نسبت به آمريکا دارند. اين رقم در سال گذشته، 66.6 درصد بود. 54 درصد از ايرانيان نيز با همکاري نظامي با آمريکا عليه داعش مخالفند. سال گذشته، 59 درصد موافق بودند.

در عين حال، اکثريت ايرانيان هنوز از برجام حمايت مي‌کنند. اين حمايت که در سال گذشته 75.5 درصد بود، اکنون به 62.6 درصد رسيده است. بنابراين، حمايت از برجام حدود 13 درصد کاهش را نشان مي‌دهد.

در همين حال، نظرسنجي ايران‌پل از منفي‌تر شدن نظر ايراني‌ها نسبت به عربستان سعودي حکايت دارد.رويکرد منفي ايرانيان نسبت به سعودي‌ها از 71.3 درصد در سال قبل، به 90 درصد رشد يافته است. در همين حال، 67.6 درصد از ايراني‌ها بر افزايش نقش ايران در منطقه تاکيد دارند که اين آمار در سال گذشته، 64.3 درصد بود. با اين حال، 81 درصد نيز از مشارکت ايران در فعاليت‌هاي ديپلماتيک براي پايان دادن به بحران سوريه حمايت مي‌کنند.

در همين حال، روحاني با وجود کاهش محبوبيتش «در بين دولتي‌ها» محبوب‌ترين فرد است. پس از او نيز ظريف قرار دارد که سال گذشته در رتبه اول قرار داشت. محبوبيت سردار قاسم سليماني نيز که سال گذشته 72.7 درصد بود، امسال به 75.5 درصد رسيده است. محمدباقر قاليباف، شهردار تهران هم، شاهد رشد محبوبيت از 67.5 درصد به 73.2 درصد بوده است.

در همين حال، محبوبيت محمود احمدي‌نژاد هم از 57 درصد به 63.5 درصد رسيده است.

انتهاي پيام/ن

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس