اينکه صالحي بخواهد با گفتن «خيالتان از بُعد فني برجام راحت باشد» همهي نواقص را متوجه «حقوقدانان» نمايد، رفتار درستي نيست.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، به نقل از
آناج، بالاخره در اوج بحران حقوقهاي نجومي، خبري منتشر شد که از ظرفيت نسبتا بالايي جهت انحراف افکار عمومي، از مسير دزديهاي غيرمشروع بهسوي برجام و مسائل هستهاي برخوردار بوده است. اين وظيفه را هم کسي بر عهده نگرفت جز رئيس سازمان انرژي اتمي. البته صالحي زماني توانست اين فضا را عوض کند که با اعلام موضعي خلاف مواضع پيشين خود و با طعنهزدن به رئيسجمهور، به صدر خبرها آمد.
علياکبر صالحي که پيشتر با قسمهاي جلالهاش در مجلس نهم خبرساز شده بود و بعدها کاشف به عمل آمد که متأسفانه به اشتباه سوگند ياد کرده است، اين بار انقلابيتر از هميشه وارد ميدان شد و مسئولان را نسبت به خطري که رد پاي آن را در سخنان اخير صدر اعظم آلمان و دبيرکل سازمان ملل مشاهده کرد، انذار داد. رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به ادعاهاي مقامات آلماني مبني بر تلاش ايران براي خريد تجهيزات مرتبط با سلاحهاي هستهاي گفت: «احساس ميکنم در حال زمينهچيني و پخت و پز عليه ما هستند و ما بايد گوش به زنگ باشيم.»
صالحي با اشاره به پيشرفتن مذاکرات و عملکرد طرف مقابل در تعهدات خود به برجام تصريح کرد: «من نبايد وارد اين موضوع شوم، حالا دوباره ممکن است عزيزي ناراحت شود اما در برجام طرف مقابل متعهد شده است کاري نکند که با روح برجام در تضاد باشد.»
رئيس سازمان انرژي اتمي همچنين در خصوص مقالات علمي دانشگاهي نيز گفت: «پيش از برجام کشورهاي ديگر در انتشار مقالات دانشمندان ايراني به دليل تحريمها و مشکلات نقل و انتقالات مالي مقداري مشکلآفريني ميکردند، قرار بود پس از برجام اين موضوع حل شود اما همان وضعيت کماکان پابرجاست.»
اينکه صالحي با يکي به ميخ و يکي به نعل زدن، قصد دارد فاصلهاي که (انتقاد از بحران بانکيِ به وجود آمده در پسابرجام) از دولت گرفته را حفظ کند، محل مناقشه است. وي روزي در مجلس حضور يافت و سه بار قسم جلاله ياد کرد که والله، والله، والله در مسائل هستهاي با کندي روبهرو نخواهيم شد و همه چيز سر جايش باقي خواهد ماند؛ روزي نيز همزمان با عراقچي وضعيت بهوجود آمده در پسابرجام را بحراني ياد کرد، سپس روز گذشته همزمان هم نسبت به برخي رفتارهاي آمريکاييها که طرف ايراني با ديدهي اغماض بدان مينگرد، انتقاد کرد و نيز همصدا با روحاني اعلام کرد که برجام گشايشهاي بسيار زيادي براي ايران داشته است.
به نظر ميآيد او، هم مايل است به افکار عمومي ثابت کند که نسبت به همهي مقاماتي که در جريان مذاکرات بودند، فاصلهي بيشتري از برجام و آمريکاييها گرفته است و نيز ميخواهد دولت را در فتحالفتوح معرفي کردن برجام، ياري رساند. شايد صالحي نيز به اين نتيجه رسيده که دولت روحاني براي 4 ساله نشدن، بايد با اما و اگرهاي زيادي مقابله کند، بديهي است اين فاصلهگرفتن از اين جهت نيز به کمک او خواهد آمد.
از سوي ديگر او ميخواهد خود را از ويترينيشدن صنعت هستهاي کشور در پسابرجام تبرئه کند. تخريب غير قابل بازگشت راکتور اراک، اخراج صدها متخصص و مهندس هستهاي، تعطيلکردن نطنز و فردو و تبديل آنها به يک مجتمع پژوهشي، اکسيدکردن ذخاير اورانيوم و چندين نمونهي ديگر که همگي در زمان رياست وي بر سازمان انرژي اتمي رخ داده و حالا او ميخواهد به نحوي همهي اينها را به گردن مذاکرهکنندگان و بخش سياسي-حقوقي برجام بيندازد.
بالاخره صالحي بايد نسبت به عملکرد خود در مسائل مرتبط با برجام پاسخگو باشد و اينکه بخواهد با گفتن «خيالتان از بُعد فني برجام راحت باشد» همهي نواقص را متوجه «حقوقدانان» نمايد، رفتار درستي نيست. افکار عمومي هنوز نتوانسته سوگندهاي او در صحن مجلس را هضم نمايد.
انتهاي پيام/