آخرین اخبار
کد مطلب: 113812
برداشت سقز از درختان بنه در چهارمحال وبختياري ممنوع شد
تاریخ انتشار : 1395/04/20 10:50:40
نمایش : 1502
مديرکل منابع طبيعي وآبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت:برداشت سقز از درختان بنه در استان بدون مجوز از اين اداره کل ممنوع است.
به گزارش سلام لردگان، علي محمدي مقدم،روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا،با اشاره به آغاز برداشت سقز در استان افزود:برداشت سقز از درختان بنه استان تا زماني که مجوز برداشت صادر نشود،ممنوع و با متخلفان برداشت غيرمجاز برخورد جدي صورت مي گيرد.

وي اظهار داشت: در صورت موافقت با صدور مجوز براي برداشت سقز در استان،اولويت برداشت با مجوز با بهره برداران محلي و با رعايت اصول فني و زيرنظر اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان انجام خواهد پذيرفت.
محمدي مقدم اظهار داشت: هم اکنون30هزار هکتار از مساحت جنگلهاي استان را بنه زارهاي تشکيل مي دهد که بيشترين ميزان اين مناطق در شهرستان لردگان قرار دارد.
به گفته وي،عمليات شيره گيري از درختان و گياهان دارويي و خوراکي همچون بنه در استان شامل کاسه گذاري، کت زدن، خراش پوست و تنه درختان بنه ممنوع است و با متخلفان بصورت قانوني برخورد مي‌شود.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان افزود:اين ممنوعيت براي حفظ سلامت درختان و رويشگاههاي آنها همچنان ادامه دارد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با فرد يا افراد خاطي برابر قانون برخورد مي‌شود.
محمدي مقدم، از مردم و جوامع محلي خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف و برداشت غير مجاز سقز ،اين تخلف را به ادارات منابع طبيعي استان اطلاع رساني کنند.

سقز، صمغي به رنگ سبز خيلي روشن، غليظ و بسيار چسبنده است که استفاده دارويي فراوان داشته و به عنوان يک ملين قوي در درمان يبوست و درمان ناراحتي هاي گوارشي استفاده مي شود.

در ميان جنگل هاي رشته کوه هاي زاگرس درختي وجود دارد که آن را پسته وحشي يا بنه مي ‏نامند که نام علمي آن Pistaciaatlantica بوده و در زبان محلي به آن بنه گفته مي‏ شود.

بنه درختي مقاوم است که از اهميت زيادي برخوردار بوده و دير زيست است و در شرايط مناسب تا 300 سال و يا حتي بيشتر عمر مي کند.
درخت بنه منبع توليد شيره سقز است که از آن به‌عنوان آدامس کوهي نيز ياد مي‌کنند.

استان چهارمحال وبختياري با دارا بودن يک ميليون و 90هکتار مراتع در مناطق نيمه خشک کشور است، که هم اکنون يک سوم مراتع به دليل تغييرات اقليمي و همچنين کاهش بارش، برداشت بي رويه آب ، فرسايش خاک جزء مناطق فقير شده و اين استان به سمت بياباني شدن پيش مي رود.

از مجموع يک ميليون و 653 هزار و 300 هکتار وسعت چهارمحال و بختياري، يک ميليون و 371 هزار و 400 هکتار در حوزه آبخيز رودخانه کارون، 143 هزار و 900 هکتار در حوزه آبخيز رودخانه زاينده رود، 67 هزار و 700 هکتار در حوزه آبخيز رودخانه دز و 70 هزار و 300 هکتار در حوزه آبخيز داخلي قرار دارد.

 

 
انتهاي پيام /
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس