آخرین اخبار
کد مطلب: 113685
افتتاح يک کارخانه با حضور استاندار!
به نام اقتصادي مقاومتي به کام بريتيش امريکن توباکو/ آغاز توليد 8 ميليارد نخ سيگار با برند انگليسي در ايران!
تاریخ انتشار : 1395/01/24 09:40:16
نمایش : 2247
در روزهاي گذشته خبر افتتاح يک واحد صنعتي در زمينه توليد دخانيات در شهرستان اشتهارد مخابره شد. اين کارخانه با سرمايه گذاري شرکت بريتيش آمريکن توباکوBAT انگليس راه اندازي شد تا با توليد سالانه 8 ميليارد نخ سيگار وارد بازار کشور شود.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛به نقل از تيتر يک؛ اولين ضربه به اقتصاد مقاومتي در استان البرز با افتتاح کارخانه انگليسي توليد دخانيات در شهرستان اشتهارد وارد شد.

در روزهاي گذشته خبر افتتاح يک واحد صنعتي در زمينه توليد دخانيات در شهرستان اشتهارد مخابره شد. اين کارخانه با سرمايه گذاري شرکت بريتيش آمريکن توباکوBAT انگليس راه اندازي شد تا با توليد سالانه 8 ميليارد نخ سيگار وارد بازار کشور شود.

بر اساس مصاحبه و اخبار بدست آمده در حاشيه افتتاح اين کارخانه مسئولان افزودند که مصرف دخانيات کشور در سال حدود 60 ميليارد نخ است که سهم توليد داخلي اين محصول کمتر از پنجاه درصد است. البته توليد داخلي که ميزان قابل توجهي از آن در اختيار شرکت هاي خارجي است. بقيه مصرف کشور از طريق واردات و قاچاق تامين مي شود.

بنا به گفته رئيس مرکز برنامه ريزي و نظارت بر دخانيات دولت ملزم است تا پايان برنامه پنجم توسعه وارادات سيگار را قطع کند و نياز کشور در داخل تامين شود که بنا به نظر ايشان افتتاح اين واحد در اين راستا صورت گرفته است.

اما بررسي ها نشان مي دهد که واقعيت کمي با رويه کنوني تفاوت دارد. بر اساس برنامه پنجم توسعه واردات کشور بايد محدود شود تا توليد داخل رونق بگيرد و نياز بازار کشور را تامين کند. طي سالهاي اخير توليد داخلي دخانيات همواره با مشکلات و معضلات روبه رو شده و براي جايگزيني آن يا واردات بيشتر شده، يا قاچاق اين محصول کنترل نشده و يا با ورود و سرمايه گذاري شرکت هاي خارجي عملاً دست توليد کننده داخلي در رقابت بسته شده است.

شرکت دخانيات ايران از جمله قديمي ترين کارخانه ها و صنعت هاي داخلي کشور است که متاسفانه چند سال اخير به دليل سياست هاي اشتباه به جاي آن که بتواند خود را توسعه و به سطح رقابت با ديگر شرکت ها برساند عملاً نزديک به ورشکستگي است.

 

صنعت دخانيات کشور که سالهاي با مديريت دولتي اداره مي شود و در روند خصوصي سازي پنجاه و پنج درصد سهامش به صندوق بازنشستگي فولاد واگذار شد. واگذاري که به جاي کمک به اين صنعت مشکلاتش را هم بيشتر کرد طوري که بار مالي و کسري بودجه صندوق نيز به دوش دخانيات افتاد.

اين روزهاي دخانيات کشور با مشکلاتي چون اصلاح ساختاري، ماشين آلات فرسوده و قديمي، بلاتکليفي مديريتي، نداشتن استراتژِي توليد ، عدم برند سازي در درون ساختار خود مواجه است و بيرون مجموعه خود نيز با رکود اقتصادي، قاچاق، عدم توان رقابت با محصولات خارجي، واردات بي رويه، عدم تمايل مصرف کننده به استفاده از توليد داخلي دارد دست و پنجه نرم مي کند تا اينکه اخيراً مشکل جديدي نيز به آنها اضافه شده و آن حضور بنگاه هاي جهاني در عرصه توليد داخل کشور است.

مصوبه اي که دولت گذشته در برنامه پنجم براي تقويت توليد ملي و عدم وابستگي به کالاهاي خارجي به تصويب رسيده امروز امروز دقيقاً به ضد خود بدل شده است. البته با توجيهاتي چون انتقال تکنولوژي و فناوري.

صنعت دخانيات از پرسودترين و پربازده ترين صنايع دنيا مي باشد که در سالهاي گذشته در ايران نيز شرکت دخانيات همواره سود ده بوده و به بودجه دولت کمک کرده است. اما امروز با بوجود آمدن مسائلي که به آن اشاره شد عملاً اين سود هنگفت دارد يا از طريق واردات و قاچاق و يا با حضور توليد کنندگان خارجي (مثلاً بريتيش آمريکن توباکوBAT) دارد از کشور خارج مي شود.

اما نکته بسيار بر جسته و جالب مسئله اين است که استاندار البرز در مراسم افتتاح اين واحد توليدي اين اقدام را در راستاي عمل به شعار سال و اقتصاد مقاومتي مي داند. طهايي در اين مراسم گفت: "اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل امروز نخستين مصداق عيني خود را در شهرک صنعتي اشتهارد تجلي گر شده است"

جاي سوال دارد که ورود يک شرکت انگليسي به عرصه اي که ما به ازاي داخلي بسيار پرسابقه و برجسته اي دارد(شرکت دخانيات) چطور با اصول اقتصاد مقاومتي تطبيق دارد؟

اقتصاد مقاومتي همواره تاکيد بر توليد ملي و داخلي و محدوديت استفاده از محصولات خارجي دارد که منطقاً و عقلاً نيز ديگر در ميان تمام اقشار پذيرفته شده است اما مشاهده مي کنيم که در کلام و ذهن برخي مسئولين رده بالاي کشور هنوز اين موضوع جاي خود را پيدا نکرده است.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس