اين نوع روغنها که با برند هاي اسپانيايي و ترکي به فروش ميرسند نبايد در مصارف غذايي مورد استفاده قرار گيرند اما سودجويان با صرف نظر از اين موضوع، نسبت به عرضه آن به عنوان روغن خوراکي اقدام کردهاند. اين مسئله باعث شده تا سازمان استاندارد و وزارت بهداشت براي جلوگيري از مصرف اين نوع روغن به عنوان روغن خوراکي وارد عمل شوند.
هر چند وزارت بهداشت و سازمان استاندارد نسبت به جمعآوري آن از بازار اقدام کردهاند اما هنوز هم شاهد فروش اين روغن در بازار هستيم.
روغن هاي زيتون اسپانيايي و ترکي مصرف انساني ندارد
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي زاهدان گفت اين نوع روغن از تفاله زيتون با استفاده از حلال هاي شيميايي و در يک فرآيند حرارتي به دست مي آيد که به علت وجود باقي مانده حلال ها و فسادپذيري آن ، مصرف انساني ندارد.
دکتر مبارکي افزود: تنها مورد مصرف اين روغن ها ، استفاده موضعي است.
فيروزکوهي کارشناس تغذيه هم گفت سرانه مصرف روغن در ايران بالاست وبا توجه به روي آوردن مردم به روغن هايي از قبيل روغن زيتون ، عده اي از افراد سودجو نيز تلاش مي کنند تا انواع روغن ها را وارد بازار مصرف کنند.
وي افزود اين روغن ها استانداردهاي لازم را ندارد.
ناراحتي قلبي دستاورد روغن زيتون صنعتي
در همين راستا يک کارشناس ارشد تغذيه با اشاره به اينکه روغن بايد کمتر تحت تاثير حرارت مستقيم قرار بگيرد، اظهار داشت: روغنها وقتي تحت تاثير حرارت قرار ميگيرند، ترکيبات حلقوي در آنها ايجاد ميشود که اين ترکيبات سرطانزاهستند به همين دليل است که متخصصان توصيه ميکنند که روغن کمتر تحت تاثير حرارت مستقيم باشد.
يوسف صادقيان افزود: اسيدهاي چرب اشباع و غير اشباع در دماهاي پايين شروع به واکنشهاي شيميايي ميکنند از اينرو تاکيد ميشود روغن در حرارت مستقيم( سرخ کردن) قرار نگيرد.
وي با اشاره به اينکه برخي از افراد روغن زيتون را در يخچال قرار ميدهند تا منجمد شود، گفت: نقطه انجماد يا ذوب را تعداد اسيدهاي چرب اشباع يا غير اشباع تعيين ميکنند از اينرو وقتي که روغن زيتون را در محيط يخچال قرار ميدهيد، معمولا روغن دو فاز ميشود. آنهايي که در واقع سه اسيد چربشان جامد است و طول اسيد چربشان هم بلند است، جامد ميشوند و بقيه همانگونه ميمانند و در نتيجه روغن شما ديگر همگن نيست.
اين کارشناس ارشد تغذيه ادامه داد: زماني که افراد بخواهند از روغن زيتوني که در محيط يخچال کمي حالت انجماد به خود گرفته استفاده کنند بايد آن را تکان دهند که روغن فاز مايع و جامد آن با هم مخلوط شود يا به اصلاح همگن شود. با گرم شدن، طعم و بوي روغن زيتون کاهش پيدا کرده و باعث بي ثباتي و ناپايداري روغن ميشود که همين مسئله موجب بروز بيماريهاي قلبي ميشود.
انتهاي پيام