آخرین اخبار
کد مطلب: 113490
ماجراهاي دنباله دار سخنراني حاشيه ساز رئيس جمهوري؛
پاس گلي که مسئولان به رقبا مي دهند/ انتشار گزارش ديده بان حقوق بشر عليه انتخابات ايران بعد از انتقادات روحاني نسبت به شوراي نگهبان
تاریخ انتشار : 1394/11/06 08:23:54
نمایش : 1425
اين رسانه ها طي روزهاي گذشته با استناد به اظهارات تند روحاني مدعي شدند که انتخابات جمهوري اسلامي ايران انتخاباتي فرمايشي است؛ ادعايي که همواره توسط اين رسانه ها مطرح مي‌شد و اکنون با سخنان رئيس‌جمهور با ذوق‌زدگي براي آن سند و مدرک نيز پيداکرده‌اند و آن را به‌طور جمعي منتشر و در جهت سمپاشي خبري و انحراف افکار عمومي از آن بهره‌برداري مي‌کنند.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان به نقل از راه دانا؛ طي روزهاي گذشته در حالي که رهبري حمايت هاي همه جانبه خود را متوجه شوراي نگهبان کرده بود، روحاني در جمع فرامانداران و استانداران کشور عملکرد شوراي نگهبان را زير سوال برد و انتقاداتي را متوجه اين شورا قرار داد.

اظهارات روحاني به خوراک خبري رسانه‌هاي بيگانه تبديل شده است، به طوري که با گذشت چند روز از اين اظهارات هم چنان تحليل هاي زيادي بر روي سخنان وي نگاشته مي‌شود.

اين اظهارات در نخستين روزها مورد حمايت رسانه هاي معاند و ضد نظامي همچون صداي آمريکا، دويچه وله، بي بي سي، راديو فردا و ... قرار گرفت و اين رسانه به فراخور خط خبري خود قسمتي از سخنان روحاني را برجسته کردند.

روحاني در اين همايش گفته بود کسي که مي‌خواهد نماينده مجلس شوراي اسلامي شود البته که بايد به دين، اسلام متعهد باشد و التزام به قانون اساسي و ولايت داشته باشد و اين از بديهيات است، اما محيط زيست، صنعت، توسعه کشور، حل بيکاري و رکود نمي‌شود و آيا همه مشکلات کشور همين است؟

روحاني ادامه داد: قنبر پاک، متدين و مخلص و چرا اميرالمؤمنين قنبر را فرماندار يا استاندار نکرد؟ در حالي که سياستمداري را فرستاد و حتي ايرادي هم که به وي داشت، به وي عتاب مي‌کرد و نامه مي‌نوشت و گاهي اميرالمؤمنين براي حل برخي مشکلات پيچيده افرادي را انتخاب مي‌کرد که انسان تعجب مي‌کند و اين تعجب به خاطر آن است که انسان به همه زوايا آشنا نيست وگرنه مشخص است کار اميرالمؤمنين معلوم است که درست است.

رئيس جمهور در جايي ديگر در حمايت از جناح خاصي در کشور گفت: چرا در انتخابات آدرس غلط به مردم مي‌دهيم و چرا دو اصل را چسبيده‌ايم و بقيه اصول را کنار قرار داده‌ايم. اين افراد مي‌خواهند در مجلس چه کنند؟ بايد بهترين‌ها را به مجلس بفرستيم و در اين شرايط منطقه و سياست پيچيده جهاني و اين دولت که با معضلاتي عجيب و غريبي روبه‌رو شده‌اند و کشورهايي که امروز با نفت اداره مي‌شوند چه وضعي دارند؟

وي ضمن انتقاد از رد صلاحيت هاي صورت گرفته توسط شوراي نگهبان اظهار داشت: همانطور که رهبري گفتند بايد مر قانون انجام شود نه اينکه مر سليقه انجام شود و من نمي‌دانم در اين قانون اساسي، يهودي‌ها و زرتشتي‌ها هرکدام نماينده خود را دارند و اين خيلي خوب است، اما مگر ما چند يهودي و زرتشتي در کشور داريم، حال جناحي که در اين کشور جمعيت 7 يا 10 ميليوني دارد ما قانون اساسي را چگونه تفسير مي‌کنيم و چگونه اجرا مي‌کنيم؟ چرا که اسم مجلس خانه ملت است و اين خانه يک جناح نيست، بنابراين بگذاريم مجلس آينه ملت باشد.

جملات جنجالي روحاني از آنجايي که خط خبري رسانه هاي معاند نظام و روزنامه هاي زنجيره‌اي را پيگيري مي کرد توانست پازل گردانندگان اين رسانه ها را تکميل کند.

اين در حالي بود که روحاني در مرداد ماه سال جاري نيز با زير سوال بردن نظارت ها توسط شوراي نگهبان هجمه هايي را عليه اين شورا انجام داده بود که در آن زمان نيز اظهارات روحاني به خوراک خبري رسانه‌هاي غربي تبديل شده بود.

اين رسانه ها طي روزهاي گذشته با استناد به اظهارات تند روحاني مدعي شدند که انتخابات جمهوري اسلامي ايران انتخاباتي فرمايشي است؛ ادعايي که همواره توسط اين رسانه ها مطرح مي‌شد و اکنون با سخنان رئيس‌جمهور با ذوق‌زدگي براي آن سند و مدرک نيز پيداکرده‌اند و آن را به‌طور جمعي منتشر و در جهت سمپاشي خبري و انحراف افکار عمومي از آن بهره‌برداري مي‌کنند.

اين اظهارات روحاني با واکنش برخي از نمايندگان مجلس هم مواجه شد و آنها در نامه‌اي به شوراي نگهبان، با اشاره به اظهارات اخير رئيس‌جمهور تأکيد کردند: دولت يازدهم به‌دنبال ايجاد مجلس دولت ساخته است.

در همين راستا تنها 3 روز بعد از اظهارات روحاني،  سازمان ديده بان حقوق بشر با انتشار گزارشي سيستم انتخاباتي ايران را داراي مشکلاتي دانست که امکان برگزاري يک انتخابات آزاد و عادلانه را تضعيف مي کند.

در گزارش سازمان ديده بان حقوق بشر به موضوع تاييد صلاحيت نامزدها از سوي شوراي نگهبان اشاره شده و از اين رو، روند انتخابات را داراي نواقصي دانسته که حقوق ايرانيان براي نامزد شدن را محدود کرده و برگزاري يک انتخابات آزاد و عادلانه براي دوره بعد مجلس شوراي اسلامي را در هفتم اسفند، دشوار مي سازد.

در بخش ديگري از گزارش ديده بان حقوق بشر آمده است: شوراي نگهبان از اختياراتي برخوردار است که به آن اجازه مي‏دهد نامزدهاي انتخاباتي را حتي اگر بر اساس همان معيارهاي تبعيض آميزِ تدوين شده در قانون انتخابات، واجد شرايط شمرده شوند، رد صلاحيت نمايد. در سال‏هاي ‏اخير، شوراي نگهبان گسترۀ «نظارت استصوابي»خود را با استفاده از اقدامات خودسرانه، افزايش داده است که از جملۀ آنها، استفاده ازاطلاعاتِ به دست آمده از منابعِ افشا نشده براي رد صلاحيت نامزدها است.

اين رسانه ها همچنين تأکيد کرده اند که رئيس جمهور ايران نيز به نظارت استصوابي و رد صلاحيت هاي شوراي نگهبان معترض است و نسبت به آنها اعتراض کرده است.

اين در حالي است که همه کشورها قوانيني را براي انتخابات در کشور خود وضع کرده‌اند و اجازه ورود افرادي که خارج از چارچوب منافع کشورشان فعاليت مي کنند را به عرصه انتخابات نمي‌دهند و آمار ها همواره نشان داده است که ميزان مشارکت در انتخابات در ايران از ساير کشورهاي جهان بسيار بالاتر بوده است.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس