به گفته وي داروهاي زيادي براي کاهش سرفه کودکان استفاده ميشوند که هر کدام با عوارض متعددي همراه هستند. عسل از مهمترين مواد قندي طبيعي است که از سالهاي قديم اثرات درماني آن شناخته شده و به عنوان محصولي سرشار از آنتي اکسيدانت و داراي ويژگيهاي مقابله با ميکروب در درمان بسياري از بيماري ها مورد استفاده قرار ميگرفته است.
اين کارشناس بهداشت عمومي اضافه کرد: تحقيقات جديد ثابت کردهاند که عسل به دليل رطوبت پايين، فشار اسمزي بالا و اسيدي بودن سبب توقف رشد عوامل عفونت زا از جمله ويروسها، باکتريها و انگلها ميشود و اخيراً اثرات آن در سرفه کودکان نيز به اثبات رسيده است.
مطيرزاده بيان کرد: زنبورها هنگام توليد عسل آنزيمي ترشح ميکنند به نام «پراکسيد هيدروژن» که يک ماده آنتي باکتريال است و ممکن است سودمندي عسل به خاطر وجود اين آنزيم باشد.
وي افزود: درمان سرفه و گلودرد با عسل ممکن است به خاطر حالت چسبناک بودن عسل باشد که سبب ميشود به خوبي اثرگذار شود. محققان بر اين باورند که تعامل ميان فيبرهاي عصبي کنترل کننده سرفه و آنهايي که مسئول انتقال حس شيريني هستند ميتواند يک اثر ضد سرفه ايجاد کند.
اين کارشناس بهداشت عمومي عنوان کرد: هم چنين عسل با تسکين بخشيدن به غشاهاي مخاطي ملتهب، که عامل سرفه است, آرام ميکند. شربتهاي سرفه که در دوران کودکي استفاده ميشود، نيز با نرم کردن گلو سبب کاهش سرفه ميشوند.
مطيرزاده در اين مقاله بيان کرد: علت اينکه بلافاصله پس از خوردن يک قاشق شربت سرفه تسکين در گلو احساس ميشود, وجود همين حالت چسبناکي در شربت است, نه خود دارو به تنهايي.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به يافتهها عسل ميتواند داروي مفيدي براي درمان سرفه باشد. اين در حالي است که عوارض جانبي داروهايي مانند دکسترومتورفان را نيز به دنبال ندارد. لذا عسل ميتواند به عنوان يک درمان مطمئن و مؤثر جهت سرفه شبانه کودکان بالاي يک سال در نظر گرفته شود.
انتهاي پيام/