آخرین اخبار
کد مطلب: 103250
رئيس پليس فتا: شناسايي 285 سايت ترويج افکار داعش/ 53 نفر در ايران دستگير شدند
تاریخ انتشار : 1394/09/17 09:14:35
نمایش : 1308
رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا گفت: 285 سايت که در ترويج افکار داعش فعاليت داشتند،‌ توسط پليس شناسايي شدند.
به گزارش سلام لردگان؛‌ سرتيپ دوم سيد کمال هاديان‌فر رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا در نشست خبري امروز (دوشنبه) با اشاره به دستاوردهاي پليس فتا در کشف جرايم اظهار کرد: حدود 1700 روز از تاسيس پليس فتا در کشور مي‌گذرد و اين پليس فعاليت جدي خود را از سال 90 آغاز کرده است.
 
وي افزود: سعي کرديم با استفاده از توان تخصصي و با استفاده از دو سند راهبردي به فعاليت  خود در کشور ادامه دهيم  که سند اول مربوط به زمان تاسيس پليس فتا و سند دوم مربوط به زمان بهره برداري و دوران فعاليت اين پليس است.
 
رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا با اشاره به فعاليت‌هاي پليس فتا بيان کرد:ديانت از اقتدار دولت، جلوگيري از جرايم و حملات سايبري طبق حريم خصوصي افراد،‌تامين امنيت فضاي مجازي و حفظ آزادي‌هاي مشروح جامعه و مراقبت و پايش از فضاي مجازي براي ممانعت از سوء استفاده از اين فضا از جمله اقدامات پليس فتا است.
 
 سرتيپ دومهاديان فر افزود: در اين راستا در 130 نقطه کشور و يازده مرکز استان پليس فتا در حال فعاليت است.
 
وي گفت: 72 درصد از افراد شاغل در پليس فتا بالاي مدرک کارشناسي و بالاتر هستند و بسترهاي لازم براي افزايش دانش شاغلان پليس فتا آماده است و در اين راستا آزمون‌هايي هر سه ماه يکبار از شاغلان  اين پليس انجام مي‌گيرد.
 
رئيس پليس فتا اظهار داشت: حدود سه ميليارد کاربر اينترنتي در جهان وجود دارد  که از اين تعداد 468 ميليون کاربر مربوط به ايران است که بيشتر اين افراد را قشر جوان تشکيل مي‌دهد.
 
 سرتيپ دومهاديان فر در خصوص ضريب نفوذ اينترنت در جهان بيان کرد: ضريب نفوذ اينترنت در جهان 91 نفر از 100 نفر ،در خاورميانه صد نفر و در ايران 105 نفر است که اين نشان دهنده نفوذ فضاي مجازي در کشور است.
 
وي گفت: در هر ثانيه يک نفر قرباني فضاي سايبري مي‌شود و 113 ميليارد دلار هزينه‌اي است که  مجرمان فضاي مجازي در جهان به دولت‌ها تحميل کرده‌اند و 388 ميليارد دلار در اين زمينه به دست آورده‌اند.
 
رئيس پليس فتا در رابطه با  نفوذ اينترنت در کشور بيان کرد: بيش از هشت هزار و پانصد کافي‌نت، 920  آي‌تي نت،‌33 بانک و 363 ميليون کارت بانکي در کشور وجود دارد که به ازاي هر ايراني 5 کارت بانکي در کشور وجود دارد.
 
 سرتيپ دومهاديان‌فر تصريح کرد: يازده ميليون جرم مرتبط با فضاي سايبري در جهان کشف شده است که سه ميليون  آن مربوط به کشور آمريکا است که اين کشور در اين رابطه 800 ميليون دلار خسارت ديده است.
 
وي افزود: هزار و هشتصد ميليون پانصد هزار پرونده تاکنون  رسيدگي شده که از اين تعداد دو هزار و پانصد شاکي و مالباخته وجود دارد و در اين ايام  به پرونده 28 هزار نفر رسيدگي شده که هشتاد و پنج درصد مجرمان مرد و 15 درصد زن هستند.
 
رئيس پليس  فتا تصريح کرد: متوسط کشفيات پليس فتا 85 درصد بوده است که اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال 91 ،‌64 درصد رشد کشفيات را نشان مي‌دهد.
 
 سرتيپ دومهاديان فر بيان کرد: در اين مدت با رشد 17 درصدي در جرايم سايبري مواجهه بوديم که يازده درصد مربوط به جرايم اخلاقي بوده و بيشترين جرم با 52 درصد مربوط به به برداشت‌هاي غير مجاز است که با آموزش از طريق رسانه‌ها  توانستيم‌ در اين زمينه 39 درصد کاهش داشته باشيم.
 
وي افزود: 85 درصد جرائم مربوط به برداشت‌هاي غير مجاز از حساب‌ها توسط پليس فتا کشف شده است که علت وقوع اين گونه جرائم سوء استفاده از اعتماد مال باختگان فشينگ با استفاده از ابزارهاي ATM تشخيص داده شده است.
 
رئيس پليس فتا تصريح کرد: دومين جرم در فضاي سايبري با 12.6 دهم درصد مربوط به حک حرمت افراد بوده که اين جرم نسبت به سال 90، 49 درصد افزايش را نشان مي‌دهد و جرائمي مانند کلاهبرداري اينترنتي، افشاي فيلم‌هاي خصوصي از ديگر جرائم موجود در حوزه هستند.
 
وي افزود: تهران با بيش از 29.5 درصد از پرونده‌ها در رتبه نخست جرائم سايبري قرار دارد و استان‌هاي فارس، خراسان رضوي، آذربايجان شرقي و اصفهان در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند و استان‌هاي ايلام، خراسان جنوبي و شمالي شرق تهران  و منطقه ويژه کيش داراي کمترين جرائم در اين فضا هستند.
 
رئيس پليس فتا با اشاره به آمار جرائم در 8 ماهه نخست سال بيان کرد: هزار و 176 فقره جرم از ابتداي سال رخ داده است که اين رقم 13 و 7 دهم درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال 93 نشان مي‌دهد و از اين تعداد 9 هزار و 140 پرونده کشف شده که بيشتر آن‌ها کمتر از 20 روز از وقوع جرم بوده است.
 
 سرتيپ دومهاديان‌فر گفت: درصد پرونده‌هاي کشف شده در سال جاري رشد 89.82 درصدي را نشان مي‌دهد که در سال 94، 84 درصد متخلفان مرد و 16 درصد زن بوده‌اند که در اين حوزه جرائم مرتبط با زنان يک درصد افزايش يافته  است.
 
وي افزود: ارزش ريالي پرونده‌هاي کشف شده 474 ميليارد و 530 ميليون و 650 هزار و 808 ريال بوده است که از اين ميزان نزديک 60 درصد اموال به مال باختگان باز گردانده شده که بيشترين برداشت‌ها مربوط هتک حيثيت افراد و کلاهبرداري بوده است.
 
رئيس پليس فتا گفت: در 8 ماهه نخست سال با 16 درصد کاهش در حوزه جرائم مرتبط با هتک حيثيت و انتشار عکس‌هاي خصوصي روبه رو بوديم و 60 درصد جرائم کلاهبرداري کاهش نشان مي‌دهد، اما با رشد 48 درصدي جرائم اينترنتي رو به رو بوديم.
 
 سرتيپ دومهاديان‌فر در رابطه با پرونده‌هاي مرتبط با شبکه‌هاي پيام رسان در 8 ماه نخست سال بيان کرد: در اين زمان هزار و 176 پرونده تشکيل شده  که 20 درصد مرتبط با شبکه‌هاي پيام رسان بوده که از اين مقدار 40 درصد مربوط به شبکه تلگرام است.
 
وي گفت: عوامل موثر در وقوع جرم در فضاي مجازي به چند عامل از جمله بي انگيزگي بزه ديدگان برداشت‌هاي با مبلغ کم، پنهان ماندن هويت مجرمان و از طريق واي‌ فا هاي آزاد ، افزايش کاربران ويژگي‌هاي وب در قبيح ندانستن برخي از جرائم، پيچيدگي جرائم و اشکالات ساختاري ، مشکلات اخلاقي کاربران و ثبت پايين اطلاعات کاربران از جمله عوامل بوده است.
 
رئيس پليس فتا تصريح کرد: 63 درصد پرونده‌ها با انگيزه کسب مال نامشروع، 14 درصد موضوعات ضداخلاقي، 13 درصد به قصد انتقام جويي و 10 درصد با کنجکاوي دست به انجام جرم در فضاي مجازي زده‌اند که متوسط سن مجرمان 23.5 سال را نشان مي‌دهد.
 
 سرتيپ دومهاديان‌فر افزود: روزانه بيش از صد هزار سايت با انگيزه مجرمانه ساخته مي‌شودکه از اين ميزان 47 هزار و 442 هزار سايت مجرمانه در رابطه با فحشا، فروش مواد مخدر، قمار بازي و شرط بندي فروشگاه‌هاي اينترنتي غير مجاز سايت‌هاي همسريابي، فال گيري و تبليغات غير مجاز غير فعال شده است.
 
وي تصريح کرد: تلاش در راستاي سالم سازي و شناسايي کانال‌هاي غير مجاز در شبکه‌هاي پيام رسان منجر به کشف 3 هزار و 56 روبات و کانال غير مجاز در شبکه‌هاي پيام رسان شده است که در اين راستا 123 هزار سايت و صفحه در عرصه تروريستي کشف شده است.
 
رئيس پليس فتا بيان کرد: در طول يک سال و 8 ماه گذشته 285 سايت ترويج دهنده اخبار داعش شناسايي و غير فعال شده است که 158 مورد مرتبط با خارج کشور و 53 مورد در داخل کشور شناسايي و دستگير شده‌اند که بيشتر اين سايت‌ها در استان‌هاي مرزي شکل گرفته‌اند.
 
وي افزود: در طرح‌هايي که پليس فتا اجرا کرده است سعي کرديم ابتدا با تذکر در مرحله دوم هشدار و مسدود سازي و از دسترس خارج کردن سايت‌ها و در آخرين مرحله با دستگيري افراد با مجرمان مقابله کنيم که تمام هشدارهاي پليس فتا صرفا از طريق ايميل پليس داده مي‌شود و اين پليس از پيش فضاي به مانند کانال‌هاي پيام رسان در اين زمينه استفاده نمي‌کند.
 
رئيس پليس فتا گفت: در رابطه با مقابله با فروشگاه‌هاي غير مجاز اينترنتي با هماهنگي با وزارت صنعت، معدن، تجارت 21 هزار فروشگاه اينترنتي موفق به دريافت نماد اعتماد از سوي پليس فتا شده‌اند و به شهروندان توصيه مي‌شود در هنگام خريدهاي اينترنتي به نماد اعتماد در اين سايت‌ها توجه کنند.
 
 سرتيپ دومهاديان‌فر در رابطه با حوزه امنيتي و حملات سايبري بيان کرد: تاکنون 215 حفره امنيتي در شبکه‌هاي مجازي کشور کشف شده است که 177 حفره مربوط به سايت‌هاي دولتي و 38 مورد مربوط به سايت‌هاي خصوصي هستند.
 
رئيس پليس فتا گفت: از ابتداي سال جاري 69 هزار و 719 مورد حمله سايبري در کشور رخ داده است که 988 مورد مرتبط به سايت هاي دولتي و در حوزه بانکداري و 16 مورد حفره امنيتي کشف شده است که 9 مورد مربوط به بانک هاي خصوصي و 7 مورد مربوط به بانک هاي دولتي است که به آن‌ها هشدار داده شد.
 
سرتيپ دومهاديان‌فر گفت: سازمان اينتر‌پل مرکزي را تحت عنوان مرکز سايبر‌ي اينتر‌پل ايجاد کرده که پليس فتا از سال 90 عضو موثري در اين مرکز به شمار مي‌آيد که ساختمان اصلي آن در کشور سنگاپور قرار دارد.
 
وي افزود: در حال حاضر پليس فتا عضو فعال کار گروه جرائم سايبري دنيا است که 179 کشور در اين مرکز عضو هستند که مي‌توان با ديگر کشورها پرونده‌هاي جرائم را رد و بدل و پيگيري کرد. 
 
سرتيپ دومهاديان‌فر بيان کرد : کلاهبرداري نيجريه‌اي که چند وقتي است در تمام دنيا مرسوم شده و در اين رابطه 21 پرونده در سال 91 ثبت شده است که مجرمان اقدام به برداشت پول هاي گزاف از صرافي ها و شرکت هاي بزرگ مي‌کردند که پليس فتا در حوزه بين‌المللي توانست 63 ميليارد دلار از پول ها را کشف و از طريق کشور هاي ثالث به مال‌باختگان بازگردانند که يکي از قربانيان اصلي اين پرونده يکي از شرکت هاي خودروسازي بزرگ کشور است که پول ها به طور کامل به اين کشور بازگردانده شد. 
 
رئيس پليس فتا گفت: با اشراف کامل و دسترسي بر شبکه‌هايي مانند فيسبوک و تويتر توانستيم 70 درصد سايت هاي مجرمانه و حاد را مانند صفحات جلعي ،جعل اسناد و مدارک، صفحات مرتبط با افراد معروف و نيروهاي مصلح و ناجا را در فيسبوک و اينستاگرام حذف کنيم. 
 
سرتيپ دومهاديان‌فر افزود: در يکسال گذشته طي گزارشي 2هزار آي پي و آي تي آلوده در 193 کشور شناسايي شد که از طريق باتنت اقدام به حملات سايبري در ديگر کشورها مي‌کردند که به نام ايران تمام مي‌شد و بيشتر اين حملات از سوي کشور آمريکا، عربستان سعودي و رژيم صهيونستي اسرائيل بوده است در اين زمينه کاربران شبکه هاي مجازي توصيه مي‌شود که آنتي ويروس هاي خود را به صورت دوره‌اي بروزرساني کرده و اقدام به تغيير هفتگي پسورد هاي خودشان کنند.
 
وي در رابطه با دست آورد هاي پليس فتا گفت: ارتقاء احساس امنيت، کاهش جرائم اينترنتي ،افزايش همکاري هاي بين‌المللي و کاهش جرائم امنيتي به خصوص در حوزه تروريست از جمله دستاورد هاي پليس فتا بوده است. 
 
رئيس پليس فتا تصريح کرد: پليس فتا در هيچ يک از شبکه‌هاي خارجي و پيام‌رسان داراي صفحه کانال و روبات نيست ولي با اشراف کامل در اين فضا ها رصد مي‌کنند و تمام هشدارهاي پليس فتا از طريق ايميل و سايت اين پليس انجام مي‌شود و هيچگونه پيامکي از طريق موبايل به افراد ارسال نمي‌شود.
 
سرتيپ دوم هاديان فر بيان کرد: ‌ماهيت پليس فتا تامين امنيت و افزايش امنيت عمومي است و به هيچ عنوان وارد فضاي خصوصي افراد نمي‌شود مگر اينکه شکايتي رخ دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس