رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان گفت: منشأ ويروس آنفولانزا که به تازگي جان تعدادي از هموطنانمان را گرفته است، به سادگي قابل تشخيص نيست؛ ويروس اين بيماري از سال ۱۳۸۸ در دنيا در چرخش بوده و امسال اين ويروس خطرناکتر از قبل شده است.
به گزارش
سلام لردگان؛ علياکبر حق دوست، رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان در گفت وگو با
سينا در رابطه با شيوع بيماري آنفلوانزا و کشته شدن تعدادي از شهروندان کرماني گفت: رد پاي بيماري آنفلوانزاي H۱N۱ از سه هفته گذشته در کرمان وجود داشته است. و بايد توجه داشت اضطراب هاي کاذب و مشکلدار ايجاد نشود و شفافسازي در اين خصوص صورت گيرد.
وي با اشاره به اينکه اقدامات علوم پزشکي و ستاد بحران در چند محور در اين خصوص آغاز شده است، بيان کرد: ايجاد اضطراب کنترلشده در جامعه يکي از اين محورها بوده است که اين امر منجر به رفتارهاي پيشگيرانه از سوي مردم شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان ادامه داد: در اقدامي ديگر در سطوح مختلف از مراقبت هاي سرپايي تا مراقبت هاي ويژه در خصوص بيماران بستري توانمندي بخش سلامت را بسيج کرديم.
وي با اشاره به اينکه منشأ اين ويروس به سادگي قابلتشخيص نيست، عنوان کرد: منشأ اين ويروس بهسادگي قابل تشخيص نيست ويروس اين بيماري از سال ۱۳۸۸ در دنيا در چرخش بوده و امسال اين ويروس وحشي تر و خطرناک تر از قبل شده است.
وي ادامه داد: يکي از شکهايي که در خصوص منشأ اين بيماري در اين برهه زماني در کرمان وجود دارد مربوط به مهاجران بيگانهاي است که از شرق کشور به اين استان واردشدهاند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان با اشاره به تجربيات استان در خصوص کنترل بيماري هاي سارس و مرس عنوان کرد: کرمان در اين زمينه تجربهخوبي دارد و در شناسايي بيماري و گزارش اپيدميها بهخوبي عمل کرده است.
ضرورت فرهنگسازي از سوي اصحاب رسانه
حق دوست با بيان اينکه از روزهاي اول دارو و واکسن وارد استان شده است، گفت: در برخي موارد توقعات مردم به دليل ناآگاهي از شرايط علمي بيش ازحد شده که اصحاب رسانه بايد در اين خصوص فرهنگسازي کنند.
وي به ضرورت تزريق اين واکس در برخي افراد اشاره کرد و افزود:براي افراد عادي تزريق اين واکسن توصيه نميشود چرا که مدتزمان لازم براي تأثيرگذاري واکسن دو تا سه هفته بوده و با توجه به بروز اپيدمي در استان تزريق واکسن نميتواند ايمني لازم را ايجاد کند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان به تقاضاي کاذب مردم در خصوص واکسن اشاره کرد و افزود: داروي موردنياز بهاندازه در کشور دپو شده و مشکلي در اين خصوص وجود ندارد.
وي با بيان اينکه اين داروها براي بيماراني که به فرم شديد مبتلا شدهاند نميتواند معجزه کند، ادامه داد: با دارو فقط ميتوان از ابتلا افراد به فاز بسيار شديد بيماري جلوگيري کرد.
شايعات شبکههاي اجتماعي براي بيماري پايه و اساس ندارد
حق دوست با اشاره به اينکه دارو براي بيماران بيمارستاني در حال استفاده است، گفت: ۶۰۰ نفر در بيمارستان هاي استان بر اثر ابتلا به اين بيماري بستري هستند.
وي تعداد فوتشدگان بر اثر ابتلا به اين بيماري را حدود ۲۸ نفر اعلام کرد و افزود: اپيدمي هميشه ايجاد ميشود اما شايعات و توهماتي را نيز به همراه دارد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان با بيان اينکه اضطراب مطلوب موجب رفتارهاي مناسب ميشود، تصريح کرد: بايد گفت پراکنده شدن شايعات در شبکههاي اجتماعي پايه و اساس نداشته و موجب اضطراب کاذب در جامعه شده که بايد اين مسئله مديريت شود.
تامين ۳۰ هزار دوز جديد واکسن
حق دوست از ورود ۱۵ هزار دوز واکس آنفلوانزا H۱N۱ به استان در روز جاري خبر داد و بيان کرد: ۱۵ هزار دوز واکسن ديگر فردا وارد استان ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه بايد تقاضاي مردم را در خصوص واکسن کاهش دهيم، گفت: اگر اين امر به مطالبه عمومي تبديل شود پاسخ اين تقاضا غيرممکن خواهد بود بنابراين واکسن بايد براي گروههاي پرخطر استفاده شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي کرمان؛ در خصوص تعطيلي مدارس استان نيز گفت: اين تعطيلي از بعد علمي تأثير گذاري جدي نخواهد داشت و راهکار مؤثري نيست اما از لحاظ رواني ميتواند موجب آرام شدن فضا شود.
وي بيان کرد: عدم حضور در تجمعات، شستوشوي مرتبط دستها با آب و صابون و استفاده از ماسک در شرايط خاص بسيار مؤثر تر از تعطيلي مدارس خواهد بود.
حق دوست، با بيان اينکه اطلاعات در کمال صداقت اعلام ميشود، افزود: تعطيلي مدارس بر اثر اتفاقات زيرزميني و مخفيکاري نبوده تنها به دليل انجام اقدامات پيشگيرانه و پاسخ به تقاضاي مردم صورت گرفته است.
وي عنوان کرد: در مدارس تعداد بستريها بسيار اندک است و هراسي در اين خصوص وجود ندارد.
حق دوست تاکيد کرد: خانوادهها در ايام تعطيلات از انجام مسافرت بهصورت جدي پرهيز کنند زيرا اين امر موجب انتشار ويروس ميشود.
انتهاي پيام/