آخرین اخبار
کد مطلب: 103243
گذر و نظر؛
در دولت اعتدال چه بر سر دانشگاه ها آمد؟
تاریخ انتشار : 1394/09/16 17:25:32
نمایش : 2087
ديگر حواشي دانشگاه هاي استان در سالي که گذشت مي توان به پخش کليپ سخنراني يکي از سران فتنه در دانشگاه آزاد تبريز اشاره کرد که تمناي وافر رفع ممنوع التصويري و رفع حصر را در سخنان اخير علي مطهري در دانشگاه صنعتي سهند نيز مي توان ديد.
به گزارش سلام لردگان؛‌ به نقل از تبريز بيدار پس از روي کار آمدن و تشکيل دولت اعتدال در مرداد ۹۲، دانشگاه به يکي از مولفه هاي مهم در سياست هاي اين دولت تبديل شد. پس از مراسم تحليف، پيشبيني بسياري از ناظران درباره سهم گروه هاي ائتلافي با دولت از وزارت خانه ها به نحوي که روحاني وزارتخانه هاي اقتصادي را به نزديکان خود در حزب اعتدال و توسعه وباقي وزارتخانه ها را به عملگرايان دو جناح خواهد سپرد.

 

اين پيش بيني پس از مدت زماني تحقق يافت و عملگرايان ۲ جناح راست و چپ که در دوران رياست جمهوري احمدي نژاد به حاشيه رانده شده بودند، زير پرچم "اعتدال" به صحنه آمدند. در ميان وزارتخانه ها اما وزارت علوم سرنوشتي متفاوت يافت. کساني که با تندروي هاي جناح دوم خرداد آشنايي داشتند مي دانستندکه سعيد حجاريان در دوران اصلاحات با طرح استراتژي «فشار از پايين، چانه زني ازبالا» روياي «فتح سنگر به سنگر» نهادهاي انقلاب را براي هم طيفان خود مي ريخت.

 

اين مولفه «فشار از پايين» خودش را در قالب جنبش هاي دانشجويي افراطي در ذيل دفتر تحکيم وحدت نشان داد به گونه اي که اين تندروها در بحران ۱۸تير، به آشوب و شورش در خيابان هاي تهران رسيدند که با حضور مردم غائله مزبورپايان يافت. پس از روي کار آمدن دولت اصولگراي احمدي نژاد تا حدود زيادي از اين تندروي ها کاسته شد اما در دوران اعتدال مشخص بود شرايط در شرف تغيير است.

 

اصلاح طلبان که بار ديگر در صدد احياي اندک پياده نظام خود پس از فتنه ۸۸  در دانشگاه ها بودند، يکي از سهم هاي خود در ازاي حمايت از روحاني در رقابت هاي انتخاباتي را وزارت علوم مي ديدند.

 

روحاني نيز با سپردن پست وزارت علوم به اصلاح طلبان تمايل داشته و دارد؛ دليل آن هم نداشتن پايگاه مستقل دانشجويي براي خود است که وي از آن به مثابه نقطه آسيب پذير خود در دانشگاه ها رنج مي برد. به همين خاطر است که با اصرار و دفاع از وزراي نزديک به اصلاح طلبان معرفي شده به مجلس اولا سعي درپرداخت سهم اصلاح طلبان از کابينه و سپس گردآوري نيروهاي وفادار خود در دانشگاه هادارد.

 

اما در ۲ سال گذشته رويدادهايي در دانشگاه هاي آذربايجان شرقي رخ داد که بسيار قابل تامل و جالب به نظر رسيد.

 

سر بر آوردن شکاف هاي قوميتي

يکي از محل ايرادات نمايندگان به فرجي دانا در استيضاح او درمرداد ماه سال ۹۳ «باز شدن شکاف هاي قوميتي و مذهبي» بود که به صورت مشخص با نشان دادن نشريه «گوزه نک» منتشر شده در دانشگاه شهيد مدني آذربايجان توسط عليرضازاکاني(يکي از استيضاح کنندگان) مصداق پيدا کرد.

 

در اواخر ارديبهشت ماه ۹۳ جريانات قوم گرايي که به صورت متوالي در عرض ۳ روز ۳ نشريه "گوزه نک"، "اولدوز" و"فرهنگ" را منتشر کرده و مباحث فراواني از جمله ترويج همجنس گرايي، انتشار تنفر قوميتي و الحاق گرايي را به صورت صريح و آزاد مطرح کردند. اما اوضاع بدين سان نماند و جامعه اسلامي دانشجويان اين دانشگاه در واکنش به اين نشريات يک ويژه نامه با عنوان" منيم آذربايجان" منتشر کرد که در آن با حمله به شبهات مطرح شده در ۳ نشريه مذکور، با نقل از کتاب سعيد نفيسي به بررسي زندگي بابک خرمدين پرداخت.

پس از توزيع اين ويژه نامه برخي از قومگرايان افراطي با حمله به دفتر اين تشکل دانشجويي، شيشه هاي آن را شکسته و با تحصن در ساختمان دانشکده به زعم خود خواستند قدرت نمايي کنند. اين تجمع در نهايت با لغومجوز نشريات مذکور خاتمه يافت

 استيضاح فرجي دانا

تحصن مي کنم پس هستم!

رواج و گسترش تفکرات قوميتي و تجزيه طلبانه در برخي دانشگاهها بي ترديد عوارض و پيامدهاي اجتناب ناپذيري در تحريک و اقدامات ساختارشکنانه ازسوي برخي دانشجويان خواهد داشت. يکي از اين دست عوارض، ترويج و گسترش اين جريانات در ۲ قالب "پان ترکي و پان کردي" در واکنش به حمله داعش به ۲ شهر ترکمن نشين تلعفر در عراق و شهر کردنشين کوباني بود که در در برگزاري ۲ تجمع مي تواند ديد.

در خرداد ماه ۹۳ حمله داعش با پشتيبانيترکيه به شهر ترکمن نشين "تلعفر" با واکنش کمتر از ۵۰ نفر از دانشجويانآذري دانشگاه تبريز به صورت تحصن سکوت و صدالبته غيرقانوني مواجه شد. در مهرماههمان سال و با شدت گرفتن حملات داعش به کوباني، برخي از دانشجويان اين دانشگاه بارديگر با قدم گذاشتن در جاي پاي هم طيفان قوم گراي آذري خود تحصني بدون مجوز و غيرقانوني برگزار کردند.

 

تمناي ۲ساله رفع حصر و ممنوع التصويري!

گويا در دوران "روحاني مچکريم"ترويج و نشر تصاوير سران فتنه و ممنوع التصويري رئيس دولت اصلاحات آنچنان براي عده اي از دانشجويان مهم جلوه کرده است که در بسياري از مراسمات اين طيف سياسي مي توان رد پاي اين مسئله را مشاهده کرد.

نمايش تصوير افراد مذکور در کليپ ها وتصاوير، آنچنان به رسمي ديرينه براي اين دسته از افراطيون اصلاح طلب تبديل شد که باعث گرم شدن  فضاي سرد سياسي در دانشگاه هاي استان شد.

از جمله نمي توان از حاشيه هاي برگزاري روز دانشجوي سال پيش بگذريم که با حواشي جالبي همراه شد. از بين سخنرانان متعدد مي توان به سخنان ساختارشکنانه شکور اکبرنژاد نماينده سابق تبريز در مجلس شوراي اسلامي اشاره کرد که وي در آن با اشاره به اينکه «اگر از کساني اشتباهي رخ داده و اين اشتباه به کشورخساراتي وارد کرده است، بايد به آنها فرصت جبران دهيم» مدعي شد «مسئولين تصميم گيرنده بهتر است خود را جاي موسوي و کروبي بگذارند تا بتوانند تصميم درست بگيرند

 

 اما از ديگر حواشي دانشگاه هاي استان در سالي که گذشت مي توان به پخش کليپ سخنراني يکي از سران فتنه در دانشگاه آزاد تبريز اشاره کرد که تمناي وافر رفع ممنوع التصويري و رفع حصر را در سخنان اخير علي مطهري در دانشگاه صنعتي سهند نيز مي توان ديد.

 

بايد منتظر بمانيم و ببينيم دانشگاه هاي استان در سال هاي آتي چه وضعيتي پيدا خواهند کرد.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس