ماجراي حقوق 14 ميليوني پسر رئيسجمهور و نقش پسر رئيسجمهور ديگري در دعواهايش با رئيس مجلس را در اين گزارش بخوانيد.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
باشگاه خبرنگاران جوان - فرزندان سه رئيسجمهور کشورمان در مقاطعي کمابيش در امور سياسي کشور نقش داشتهاند بعضي از آنها هم اصلا به عرصه سياست وارد نشدهاند. در اين ميان شايد بتوان فرزندان آيتالله هاشمي رفسنجاني که در سالهاي 68 تا 76 رئيسجمهور ايران بوده است را به عنوان سياسيترين فرزندان روساي جمهور ايران معرفي کرد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني که دو دوره پياپي از 1368 تا 1376 رئيسجمهور ايران شد، داراي 5 فرزند است؛ فاطمه، محسن، فائزه، مهدي و ياسر که از ميان آنها فائزه و مهدي سياسيترين و حاشيهسازترين فرزندان آيتالله هاشمي محسوب ميشوند.
** فاطمه هاشمي و پيشروي تا چند قدمي زندان
فرزند ارشد آيتالله هاشمي رفسنجاني در سال ۱۳۳۸ متولد شد. فعاليتهاي سياسي فاطمه هاشمي نسبت به ساير فرزندان خانواده هاشمي کمتر است، اما وي هر از گاهي و به فراخور حواشي ايجاد شده براي خانوادهاش وارد ميدان ميشود. البته فاطمه هاشمي در اوايل انقلاب فعاليت بيشتري در حوزه سياست داشت و در آن زمان حزب اعتدال را نيز تاسيس کرد.
وي فعاليت خود را در سال ۱۳۷۳ در بنياد بيماريهاي خاص آغاز کرد. در سال ۱۳۷۷، فدراسيون ورزشي بيماران خاص تاسيس و تحت نظر فدراسيون ورزشهاي همگاني قرار گرفت. وي در سال ۱۳۸۴ رياست اين فدراسيون را بر عهده گرفت اما با گسترش انتقادها در سال ۱۳۸۸ نسبت به خانوادهاش از سمت خود استعفا داد و متن گلايه آميزي منتشر کرد. جالب است وي با روي کار آمدن دولت روحاني اعلام کرد قصد ندارد دوباره به عرصه فعاليتهاي دولتي بازگردد.

فاطمه هاشمي در شهريور ۹۲ به اتهام انتساب مطالب خلاف واقع به روساي قواي قضاييه و مقننه به دادسرا احضار و حدود يک ماه بعد براي وي قرار مجرميت صادر شد. پرونده وي به شعبه اول دادگاه انقلاب ارسال و در نهايت موجب برگزاري دادگاه فاطمه هاشمي در دي ماه همان سال شد. خبرهاي دادگاه وي برخلاف خبرهاي دادگاه برادرش مهدي چندان رسانهاي نشد. فرزند اول آيتالله هاشمي در نهايت به 6 ماه حبس تعزيري محکوم شد که اجراي آن به مدت دو سال معلق شده است.
** محسن؛ فرزند محافظهکار آيتالله هاشمي رفسنجاني
محسن هاشمي، بزرگترين پسر آيت الله هاشمي رفسنجاني داراي مدرک کارشناسي ارشد مهندسي مکانيک از دانشگاه "پلي تکنيک مونترال کانادا" است. محسن در دهه 60 مسئوليتهاي گوناگوني داشت که از جمله آن ميتوان به رياست دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام، رياست بازرسي ويژه رياست جمهوري و عضويت در هيئت مديره سازمان صنايع دفاع اشاره کرد. او همچنين از سال 1376 به مدت 13 سال رياست هيئت مديره و مدير عاملي شرکت متروي تهران، نايب رئيسي اتحاديه بينالمللي حمل و نقل عمومي در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا و رياست هيئت مديره اتحاديه قطارهاي شهري کشور را نيز بر عهده داشت.

محسن هاشمي در دوران مديريتش در مترو و طي يک اقدام اصلاحي، مترو را از وزارت کشور جدا و به شهرداري تهران ملحق کرد تا از امکانات دولت و شهرداري براي راه اندازي قطار زيرزميني استفاده کند.
جالب است که در سالهاي 82 تا 84 و در زمان مسئوليت محمود احمدي نژاد در شهرداري و در رياست جمهوري، محسن در کسوت مديرعاملي مترو باقي ماند و سرانجام در اسفند 89، با ارسال نامهاي به محمدباقر قاليباف شهردار وقت تهران از سمتش استعفا داد. او در دولت يازدهم به عضويت هيئت مديره "شرکت مادر تخصصي حمل و نقل ريلي کشور" درآمد.
در شهريور 92، براي انتخاب شهردار تهران و تغيير قاليباف، محسن هاشمي و قاليباف در دور اول هريک موفق به کسب 15 رأي شدند اما در دور دوم رأيگيري با يک رأي سفيد سرانجام قاليباف با کسب 16 رأي در مقابل 14 رأي محسن هاشمي براي سومين دوره چهارساله، شهردار تهران شد.
در ميان فرزندان آيتالله هاشمي رفسنجاني، محسن را ميتوان محافظهکار تر از بقيه دانست. وي در طول دوران خدمت، علاقهاي به دعواهاي سياسي نداشت، تا جايي که براي دادگاه فاطمه هاشمي همه فرزندان و حتي همسر آيتالله رفسنجاني در کنار فاطمه بودند، اما وي غير از اين را ترجيح داد. محسن کمتر اهل حاشيه بوده و بيشتر چهرهاي ميانه رو از خود به نمايش گذاشته است.
**فائزه هاشمي؛ هوادار فتنه و اختياريشدن حجاب در ايران
دومين دختر آيتالله هاشمي رفسنجاني، فائزه نام دارد. فائزه هاشمي در مجلس پنجم نماينده مردم تهران بود اما با راه نيافتن به مجلس ششم از فعاليتهاي سياسي کنارهگيري کرد. وي در جريان انتخابات رياست جمهوري سال 1388 اقدامات ساختارشکنانهاي از خود بروز داد. در ادامه اين اقدامات هنجارشکنانه، فائزه هاشمي در ديماه 1390 به فعاليت تبليغي عليه نظام پرداخت که موجب شد به 6 ماه حبس و 5 سال محروميت از عضويت و فعاليت در احزاب و ... محکوم شود.

فائزه هاشمي زير سؤال بردن حجاب برتر بانوان ايراني را در پرونده خود دارد، وي در روزنامهاش نکاتي را درباره حجاب زنان بيان كرد که در نوع خود ساختارشکنانه و قابل تأمل بوده است. فائزه همچنين در 4 اسفندماه 1387 در مصاحبه با پايگاه اينترنتي "الشروق" الجزاير خواستار اختياري شدن حجاب در ايران شده و گفته بود: "به عقيده من، حجاب همچنان كه در كشورهاي اسلامي معمول است، بايد در ايران هم اختياري باشد نه اجباري."
او چند ماه بعد هم در يک برنامه تلويزيوني به عنوان رئيس فدراسيون ورزش زنان حرفهايي از اين جنس را تکرار کرد و گفت: "متأسفانه بعد از انقلابِ ما يكسري رفتارها براي خانمها ارزش شد، رنگ مشكي ارزش شد، چادر مشكي، مانتو مشكي، مقنعه مشكي، روسري مشكي و رنگهاي تيره و مرده ارزش شد. اين ارزشها خوب نبود... متأسفانه در سالهاي اخير سياستها به سمتي ميرود كه زنان را بيشتر خانهنشين كنند."
فائزه در جريان انتخابات سال 88 به تحريک و آشوب پرداخت. او در اين ميان حتي توهين به مسئولان را در کارنامه خود دارد. وي چهار روز پس از انتخابات 88 در تجمعي مقابل ساختمان صداوسيما با حضور در ميان آشوبگران صريحاً اعلام کرد که "ما ول نميکنيم!".
متاسفانه پس از خطبههاي نماز جمعه مقام معظم رهبري و اتمام حجت ايشان با اغتشاشگران براي پايبندي به قانون، بار ديگر فائزه با شركت در تجمع ديگري در خيابان آزادي، به تحريک معترضان براي تداوم اغتشاشات پرداخت و به همين دليل توسط مأموران نيروي انتظامي دستگير شد اما در نهايت با پيگيريهاي خانواده و نزديکانش پس از گذشت يک روز از بازداشت آزاد شد. فائزه بارها مدعي تقلب در انتخابات شده و از مداخله بنگاه سخنپراکني BBC در امور داخلي کشورمان دفاع کرده است
يک نکته عجيب در کارنامه فائزه هاشمي اين است که وي از يکي از اقدامات محمود احمدي نژاد که زماني در انتخابات رقيب پدرش بوده، تمجيد کرد. فائزه طي مصاحبه اي با روزنامه اعتماد در شهريورماه 92 به انتخاب وزراي زن و نقش زنان در دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: "احمدي نژاد در حوزه زنان در ابعاد شکلي و ماهوي تأثيرگذار بود. به هر شکل او تابوي انتصاب وزير زن در کابينه اش را شکست و چندين معاون زن در کابينه اش منصوب کرد."
** مهدي هاشمي؛ مجرم اقتصادي و امنيتي
مهدي فرزند چهارم آيتالله هاشمي رفسنجاني و قطعا پرحاشيهترين آنهاست. در قراردادهاي نفتي از مهدي هاشمي به عنوان "جونيور" ياد ميشود. وي در انتخابات رياست جمهوري سال 84 رئيس ستاد انتخاباتي پدرش و در انتخابات رياست جمهوري سال 88 نيز از حاميان يکي از سران فتنه بود. او در دانشگاه آزاد، ستادي را براي کنترل صحت انتخابات ايجاد کرده بود!
مهدي هاشمي در جريان دادگاههاي رسيدگي به پرونده متهمان فتنه 88 در شهريورماه اين سال به لندن رفت اما در 2 مهرماه 1391 به ايران بازگشت و همزمان با ورود وي به کشور رسيدگي به پروندهاش آغاز شد.
گفته ميشود مهدي هاشمي که از شهريور سال 1388 براي بازديد و رسيدگي به دفاتر و شعبات دانشگاه آزاد به خارج از كشور رفته بود، ماهيانه مبلغ 3200 پوند همراه با 4 ميليون تومان دريافت ميکرد که جمعا ماهانه حدود 14 ميليون تومان مي شود.

مهدي هاشمي از اواسط دولت سازندگي پايش به وزارت نفت باز و بلافاصله مديرعامل شرکت بزرگ "مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران" شد. حضور مهدي هاشمي در شرکت تاسيسات دريايي و وزارت نفت حاشيههاي بسياري ايجاد کرد. در اين ميان از طريق خبرگزاريهاي خارجي ماجراي افشاي رشوهخواري مديران ايراني رسانهاي شد البته در اين ماجرا اسمي از مهدي هاشمي آورده نشد اما با توجه به شواهد، وي تنها گزينهاي بود که شرکت توتال ميتوانست با وي ارتباط داشته باشد.
در شهريورماه سال 1382 يک روزنامه نروژي از پرداختهاي مشکوک شرکت نفتي استات اويل به مقامات ايراني خبرداد، در بررسي مأموران اداره جرايم اقتصادي نروژ نيز از دفتر استات اويل، مطبوعات نروژي نام مهدي هاشمي، رئيس سازمان بهينهسازي مصرف سوخت و رئيس هيأت مديره شرکت تأسيسات دريايي را بر سر زبانها انداختند. بر اين اساس، مهدي متهم شده بود که در ازاي يک مبلغ هنگفت، برخي اطلاعات مورد نظر استات اويل را از طريق واسطه به طرف نروژي منتقل کرده است!
علاوه بر اين موارد، در سال 91 برخي فايل هاي صوتي مربوط به مکالمههاي نيک آهنگ کوثر با مهدي هاشمي منتشر شد. وي کسي بود که سابقه همکاري رسانهاي با ستاد بهينهسازي مصرف سوخت در دوره مديريتي مهدي هاشمي را در کارنامه خود ثبت کرده بود. نيک آهنگ کوثر درباره مکالمات جديدش با مهدي هاشمي در يک سايت ضدانقلاب نوشت: "تماس تلفني 13 اکتبر 2010 مهدي هاشمي با سردبير خودنويس (کوثر) طولاني نبود امّا مفهومش سنگين بود. هاشمي پيشنهاد کرد که وي با افرادي در وزارت خزانهداري آمريکا در تماس باشد و براي افزايش تحريمها عليه ايران تلاش کند.
در مجموع، اخلال در نظام اقتصادي کشور، اختلاس و جعل اسناد، تصرف غيرقانوني از طريق استفاده غيرمجاز اموال دولتي و منابع مالي و امکانات سازمان بهينهسازي براي تجهيز ستاد انتخاباتي، جاسوسي، فعاليت تبليغي عليه نظام جمهوري اسلامي از طريق ايجاد شبهه تقلب و سلب اعتماد عمومي نسبت به مراجع رسمي کشور، اجتماع و تباني براي ارتکاب جرايم ضد امنيت کشور، افشا و انتشار اطلاعات طبقهبندي شده، استعمال سربرگ مجمع تشخيص مصلحت نظام و هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي براي مکاتبه با سفارتخانهها و ... از جمله جرائم مهدي هاشمي است که اکنون در زندان اوين به سر ميبرد.
** نقش فعال ياسر هاشمي در انتخابات رياست جمهوري يازدهم
ياسر هاشمي کوچکترين فرزند آيتالله هاشمي رفسنجاني است. و در حوادث پس از انتخابات سال 1388 با اتهاماتي که عليه مهدي هاشمي برادرش با موضوع فساد مالي و اقدام براي براندازي نظام مطرح شد، درمصاحبهاي در مورد پرونده مهدي اينگونه توضيح داد: "در موضوع مهدي فکر ميکنم ديگر همه ميدانند بيش از آنکه موضوع مهدي واقعي باشد، سياسي است اما جايي نشنيدم که پدر گفته باشند مهدي متهم نيست و پاک است، با اينکه معتقدم آقاي هاشمي ميداند پرونده مهدي پاک است ولي هميشه گفته مهدي در وقت خود ميآيد و به اتهامات پاسخ ميدهد."
ياسر هاشمي در انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري به عنوان مشاور در اتاق فکر ستاد انتخاباتي حسن روحاني فعاليت ميکرد، وي حتي به عنوان يکي از مسئولين ستاد انتخاباتي روحاني به شهرستانهاي مختلف سفر کرد.
ياسر درباره شيوه مديريت دولت دهم گفته است: "اين دولت شيوه مديريتاش به نحوي است که فقط ميتواند در فضاي گل آلود فضا را کنترل کند. در انتخابات قبلي (سال 1384) نيز با ايجاد همان بي اخلاقيها و التهاب آفريني در جامعه توانست به پيروزي دست يابد و اگر فضا به سمت آرامش و اعتدال و عقلانيت برود، مشکلات و نواقصش آشکار ميشود. به نظرم اين دولت به شيوه ديگري توان مديريت کشور را ندارد".
ياسر در جايي ديگر درباره دولت دهم گفت: "بايد پذيرفت که به رغم تمام نقصها، دولت محمود احمدي نژاد زحمات بسياري کشيده است پس بايد از وي و تمام کابينه اش تشکر کرد."
**فعاليت فيس بوکي عماد فرزند رئيس دولت اصلاحات
دولت اصلاحات از سال 76 روي کار آمد و دو دوره پياپي در ساختمان رياست جمهوري مستقر بود. رئيس دولت اصلاحات داراي سه فرزند به نامهاي عمادالدين، نرگس و ليلا است اما از ميان فرزندانش فقط پسر وي عمادالدين است که به فعاليت در شبکههاي اجتماعي نظير فيس بوک مي پردازد.
در رابطه با فرزندان رئيس دولت اصلاحات حاشيه و اخبار زيادي وجود ندارد و نميتوان اطلاعات زيادي در مورد فعاليت فرزندان وي پيدا کرد. شايد بتوان يک دليل نبود خبرها در اين مورد را خروج دو دختر رئيس دولت اصلاحات از ايران و زندگيشان در کشورهاي اروپايي دانست؛ گفته ميشود يکي از آنها در ايتاليا و ديگري در انگليس زندگي ميکند.

البته در سال 84 حرف و حديث هايي درباره نحوه ورود ليلا دختر بزرگ رئيس دولت اصلاحات به دانشگاه و تحصيل وي در مقطع کارشناسي ارشد منتشر شد که وي در نامهاي به آن ادعاها پاسخ داد و نوشت که در سال 81 دوره دکترا را به پايان رسانده و نيازي به تحصيل مجدد در مقطع کارشناسي ارشد ندارد.
تنها خبري که از اين خانواده در چند سال اخير منتشر شده ازدواج پسر 26 ساله رئيس دولت اصلاحات بود که خبر کاملا غيرسياسي محسوب ميشود. در هر صورت نه عماد، نه ليلا و نه نرگس هيچ کدام به عرصه سياست وارد نشدند.
** نقش مهدي احمدينژاد در دعواهاي لاريجاني و احمدينژاد
محمود احمدينژاد در سالهاي 84 تا 92 رئيس جمهور ايران بود، وي داراي 3 فرزند به نامهاي مهدي، عليرضا و فاطمه است.
براي اولين بار نام عليرضا احمدينژاد پسر محمود احمدينژاد زماني بر سر زبانها افتاد که نوه رئيس جمهور وقت به دنيا آمد. عليرضا پسر، کوچکتر احمدي نژاد کمتر از مهدي برادر بزرگش شناخته شده است. ميتوان گفت آنقدر که مهدي حاشيه دارد و نامش در رسانهها مطرح است، عليرضا نيست.
نکته جالب اينجاست که مهدي احمدي نژاد داماد اسفنديار رحيم مشايي رئيس سابق دفتر رئيس جمهور است، شايد همين موضوع کافي باشد تا مهدي وارد عرصه سياست شود. در مقطعي گفته ميشد که وي در بازرسي رياست جمهوري حضوري فعال دارد اما حکمي به نام وي نخورده است.
نقطه اشتراک مهدي پسر محمود احمدينژاد و عماد پسر رئيس دولت اصلاحات را مي توان در فعاليتهاي فيس بوکي آنها دانست.
جداي از حضور مهدي در نيويورک، اجلاس سازمان ملل و برخي سفرهاي خارجي که با پدرش در زمان رياست جمهوري وي ميرفت، ماجراي تحصيل وي در شعبه دانشگاه شريف واحد کيش نيز برايش دردسر ساز شد. گفته مي شد که هزينه تحصيل تمامي رشتهها در واحد کيش دانشگاه شريف نزديک 20 ميليون تومان در هر ترم است از اين رو برخي سايتها هزينه سکونت مهدي احمدينژاد در يکي از برج هاي کيش را هم محاسبه کردند و به اين رقم اضافه کردند.
اما دانشگاه صنعتي شريف در بيانيه اي اين موضوع را رد و اعلام کرد: "در پي درج خبري مبني بر تحصيل مهدي احمدينژاد در واحد بين الملل دانشگاه صنعتي شريف با شهريه 20 ميليون تومان در هر ترم، بهاطلاع مي رساند که وي ضمن طي فرايند معمولي و با گذراندن آزمون مربوطه در اين واحد پذيرفته شده است و هزينه تحصيل در مقطع کارشناسيارشد با احتساب تخفيف مربوط به اعضاي هيئت علمي دانشگاهها در کل مدت تحصيل وي به مراتب از مبلغ اعلام شده پايينتر است."
يکي ديگر از حواشي مهدي احمدينژاد، وارد شدن به دعواي لاريجاني و احمدينژاد بود. وي در پيامي با عنوان "منطق خوارج" نوشت: "از تمام تريبونها شبانه روز فحش و توهين سرازير ميکنند ولي تا به آنها بگويي خودتان هستيد ميشوي بي ادب".
پسر محمود احمدينژاد افزود: "استدلال دوستاني که احمدي نژاد و لاريجاني را کنار هم قرار مي دهند شبيه کساني است که مي گفتند علي(ع) و معاويه امت اسلامي را به تفرقه کشاندند و هر دو از دين خارجند و البته تيغشان تنها بر سر علي فرود مي آيد".
مهدي احمدي نژاد در بخش ديگري از نوشته هايش وعده مي دهد که"100 سال ديگه مردم براي احمدي نژاد روز بزرگداشت توي تقويم مي گذارند! "
از فعاليتهاي دختر احمدي نژاد اخبار و اطلاعات چنداني وجود ندارد اما همسر وي يعني داماد احمدي نژاد، مهدي خورشيدي آزاد است.
خورشيدي که پزشک عمومي بود، در ۱۳ دي ماه ۹۰ از سوي احمدينژاد که رياست شوراي عالي استاندارد را به عهده داشت با حفظ سمت به رياست سازمان استاندارد منصوب شد، که اين انتصاب با واکنش شديد برخي نمايندگان مجلس و رسانهها مواجه شد. يک هفته بعد، احمدينژاد اين انتصاب را لغو کرد و نظامالدين برزگري رياست قبلي اين سازمان در سمت خود ابقا شد.
داماد احمدي نژاد در تاريخ ۱۸ شهريور ۹۱ يعني دو سال بعد از اخذ مدرک دکترا، به رياست بيمارستان فيروزآبادي شهر ري در آمد و در سال بعد از سمتش برکنار شد. وي همچنين طي حکمي که به امضاي پرويز داودي رسيده بود به سمت مشاور نهاد و دبير شوراي مشاورين رئيسجمهور منصوب شد.
انتهاي پيام/