آخرین اخبار
کد مطلب: 103154
مهمترين محورهاي بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدارهاي روز سه شنبه
تاریخ انتشار : 1394/09/04 09:20:24
نمایش : 1317
رهبر معظم انقلاب در ديدار روساي جمهوري عراق، بوليوي و نخست وزير الجزاير که به منظور اجلاس سران مجمع کشورهاي صادر کننده گاز به ايران سفر کرده اند، بيانات مهمي درباره مسائل منطقه اي، همکاري هاي دوجانبه و مبارزه با سلطه و تروريسم بيان کردند.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از ايرنا، مهمترين محورهاي بيانات حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در اين ديدارها که روز سه شنبه انجام گرفت، بدين شرح است:


+++در ديدار اوو مورالس رييس جمهوري بوليوي
**سياست خطرناک آمريکا در دنيا و منطقه آمريکاي جنوبي تغيير هويت جوانان است؛بايد با تقويت اراده ها و افزايش ارتباطات و همکاري ها، در مقابل اين سياست سلطه جويانه ايستادگي کرد.
**ايستادگي در مقابل افزون خواهي هاي امريکاي مستکبر امتيازي مهم و حتي با اهميت تر از ملي شدن صنعت نفت براي بوليوي و آقاي مورالس است.
**ايران اولين کشوري در دنيا بود که با نهضت مردمي و مستقل امام خميني(ره) به طور کامل از سيطره امريکا بيرون آمد و در مقابل معارضه هاي دو امپراتوري شرق و غرب و انواع فشارهاي نظامي، امنيتي و اقتصادي آنان ايستادگي کرد؛بر همين مبنا، جمهوري اسلامي ايران از هر کس در هر جاي دنيا که در مقابل زورگويي و سلطه ايستادگي کند، حمايت مي کند.
**بوليوي امکانات و استعدادهاي فراوان دارد؛ اين ظرفيتها و همچنين روابط بين دو کشور و زمينه هاي متعدد همکاري مي تواند در خدمت منافع ملتها و ايستادگي در مقابل زورگويان قرار بگيرد.
**پيشرفتهاي اقتصادي بوليوي با هدف تأمين استقلال سياسي و استقلال اقتصادي لازم و ارزشمند است؛علاوه بر اين پيشرفتهاي سخت افزاري بايد به پيشرفتهاي نرم افزاري نيز توجه کرد.
**اگر امريکايي ها در اين سياست خود موفق شوند و بتوانند فکر جوانان را به «فکر امريکايي» تبديل کنند، آنگاه بدون نياز به کودتاي نظامي و اقدامات سخت، بر کشورها مسلط خواهند شد.
**تقويت هويت بومي و شناساندن ارزشها به جوانان راه مقابله با اين سياست امريکا است؛ با تکيه به خداوند متعال و با تقويت اراده ها مي توان در اين نبرد پيروز شد.

+++در ديدار عبدالمالک سلال نخست وزير الجزاير
**علاوه بر نزديکي ديدگاه هاي سياسي، همواره ملت ايران ديدگاه مثبتي به کشور و مردم الجزاير داشته است و اين موضوع هم به دليل مجاهدت هاي مردم الجزاير بر ضد استعمار، در دوران انقلاب الجزاير است.
**ارتباط معنوي و قلبي ميان ملت ها زمينه بسيار مناسبي براي گسترش همکاري ها بويژه در عرصه اقتصادي است؛ سطح همکاري هاي ايران و الجزاير بسيار پايين است و اميدواريم با اين سفر و با تشکيل کميسيون مشترک، در آينده نزديک و همچنين با سفر آقاي جهانگيري معاون اول رييس جمهوري به الجزاير، روابط اقتصادي دو کشور گسترش روز افزون يابد.
**موضوع داعش و تروريست هايي که با نام اسلام در سراسر منطقه پراکنده شده اند، يک موضوع عادي و طبيعي نيست بلکه اين تروريست ها بوجود آورده شده اند و مورد حمايت هستند.
**کشورهاي اسلامي که دلسوز هستند و با يکديگر تفاهم بيشتري دارند، مي توانند با گفت وگو و همکاري، به راه حل عملي براي مقابله با تروريست ها برسند.
**جبهه مقاومت متشکل از الجزاير، ايران، سوريه و چند کشور ديگر در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تشکيل شده بود؛برخي کشورهايي که دنباله رو آمريکا هستند، مانع از ادامه فعاليت آن مجموعه شدند اما به نظر مي رسد اکنون زمينه تشکيل چنين مجموعه اي متشکل از کشورهاي اسلامي که داراي ديدگاه هاي مشترک هستند، وجود دارد.
**اگر چنين مجموعه اي تشکيل شود، اين کشورهاي اسلامي مي توانند در مسايل مهم دنياي اسلام تأثيرگذار باشند و براي مشکلات منطقه و مبارزه با تروريست ها، اقدامات عملي انجام دهند.

+++در ديدار فواد معصوم رييس جمهوري عراق
**عمق روابط دو کشور و دو ملت ايران و عراق ريشه دار و تاريخي و فراتر از روابط کشورهاي همسايه و در يک منطقه است.
**ملت عراق، ملتي بزرگ و صاحب تاريخ کهني است که از ظرفيت بسيار مهم جوانان قدرتمند و هوشيار برخوردار است و بايد از اين ظرفيت در جهت رساندن عراق به جايگاه شايسته خود استفاده شود.
**راهپيمايي مراسم روز اربعين يک نمونه از اين ارتباط دوستانه است به گونه اي که مردم عراق در پذيرايي از زائران ايراني، از انفاق و محبت و ارادت چيزي کم نمي گذارند؛ مسئولان دو کشور ايران و عراق، بايد از اين فضا و فرصت براي منافع دو کشور بيشترين استفاده را بکنند.
**در ساختار تشکيلاتي حکومت عراق، رييس جمهور از جايگاه خاصي برخوردار است و مي تواند در کم کردن اختلافات و افزايش وحدت، نقش آفريني مؤثري کند.
**مردم عراق اعم از شيعه و سني و کرد و عرب، قرنها است که بدون هيچ مشکلي در کنار يکديگر زندگي مي کنند اما متأسفانه برخي کشورهاي منطقه و همچنين بيگانگان به دنبال بزرگنمايي اختلاف ها هستند که بايد در مقابل آن ايستاد و از هرگونه بهانه اي که زمينه ساز بروز اختلافات مي شود، پرهيز کرد.
**بروز اختلافات و کشيده شدن آن به صحنه عمومي عراق زمينه ساز اظهارات مداخله جويانه بيگانگان است؛نبايد فضا بگونه اي شود که امريکايي ها به خود جرأت دهند تا به صورت علني صحبت از تجزيه عراق بکنند.
**چرا بايد کشوري همچون عراق که کشوري بزرگ، ثروتمند و صاحب تاريخ هزار ساله است، تجزيه و به مناطق کوچکتر تقسيم شود، تا همواره در معرض اختلاف و نزاع قرار گيرد.
**قطعاً مسئولان عراقي، روابط خارجي با کشورهاي ديگر از جمله امريکا را براساس مصالح و منافع مردم اين کشور تنظيم خواهند کرد اما نبايد به امريکايي ها اجازه داد که عراق را همچون ملک شخصي خود تصور کنند و هر صحبتي را بيان و هر اقدامي را انجام دهند.
**عراق امروز بواسطه ملت بزرگ خود و همچنين جوانان توانمند و هوشيار، با عراق گذشته کاملاً متفاوت است؛ جوانان عراق اکنون بيدار شده اند و به قدرت و توانايي خود پي برده اند و چنين جواناني قطعاً زير بار سلطه امريکا نخواهند رفت.
**نيروهاي داوطلب مردمي عراق در جنگ با داعش مظهر بارزِ بيداري و قدرت جوانان عراقي هستند؛بايد از ظرفيت و توانايي هاي جوانان عراق براي رساندن اين کشور به جايگاه شايسته خود بيش از پيش استفاده شود.
سومين اجلاس سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز روز دوشنبه (دوم آذرماه 94) با حضور سران 9 کشور به رياست دکتر حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران در تهران برگزار شد.
رئيسان جمهوري روسيه، ونزوئلا، عراق، بوليوي، گينه استوايي، نيجريه و همچنين نخست وزير الجزاير براي شرکت در اين اجلاس به تهران آمدند.
رئيس جمهوري ترکمنستان نيز ميهمان ويژه اين اجلاس بود.
سيام**7261**1429

 

 
انتهاي پيام /*
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس