کارشناسان و نمايندگان مجلس درباره رکود اقتصادي کشور معتقدند: دولت يازدهم دولت رکود و خود از عوامل ايجاد رکورد است، زيرا بسته اقتصادي دولت حتي مُسکّن اقتصادي هم نبود و نتيجه آن نيز گراني است نه خروج از رکود.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
فارس، 15 شهريورماه سال گذشته، هنوز چندماهي از حرف و حديثها و انتقادات پيرامون ماجراي «وعده 100 روزه دولت يازدهم براي حل مشکلات» نگذشته بود که رئيسجمهور حسن روحاني در ديدار با طلاب استان خراسان رضوي اعلام کرد: «از رکود خارج شدهايم»، اما امسال با هدف خروج از رکود و رونق اقتصادي از وام 25 ميليوني خودرو رونمايي شد.
کارشناسان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در همين زمينه و در گفتوگوهايي با خبرگزاري فارس، به بيان نقطه نظرات خود در رابطه با اين اقدام اقتصادي دولت و نقش آن در خروج از وضعيت رکود پرداختند که در ادامه ميآيد:
محمد دهقان نماينده مردم طرقبه و چناران و عضو هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، اظهار داشت: متأسفانه در 2 سال گذشته همه مسائل اقتصادي کشور در اثر غفلتي که برخي از دولتمردان داشتند به مذاکرات هستهاي گره خورد و اين گره خوردن مسائل رونق اقتصادي کشور به مذاکرات هستهاي و چشم دوختن به آمريکا و اروپا، کشور را از لحاظ اقتصادي در يک خواب عميقي فرو برد.
*2 سال عدم تحرک دولت در حوزه اقتصادي منجر به خواب عميق اقتصادي در کشور شده است
وي با بيان اينکه 2 سال عدم تحرک در حوزه اقتصادي منجر به خواب عميق اقتصادي ميشود، افزود: برخي از دولتمردان تصور ميکردند با به نتيجه رسيدن مذاکرات هستهاي به يکباره کشور از رکود خارج ميشود، اما چنين اتفاقي نيفتاد، آنان فکر ميکردند چون مذاکرات به نتيجه رسيده و ما هم برجام را پذيرفتهايم، ديگر کشور از رکود خارج خواهد شد اما بعداً مشاهده کردند که اين اتفاق نيفتاد لذا سعي کردند با ارائه وام خودرو يا اتخاذ برخي سياستهاي انبساطي، کشور را از رکود اقتصادي و خواب عميق بيدار کنند.
*اقتصاد کشور به دست کساني سپرده شده که حتي توان راه رفتن هم ندارند
اين عضو هيأت رئيسه مجلس با تأکيد بر اينکه واقعيت اين است که با ارائه وامهاي 25 ميليوني خريد خودرو هم اتفاقي در رکود اقتصادي کشور نيفتاد، تصريح کرد: براي اينکه اقتصاد کشور از رکود خارج شود بايد خود آدمها از رکود خارج شوند، تا زماني که افراد و تصميمگيرندگان از رکود خارج نشوند، اقتصاد کشور همچنان از رکود خارج نخواهد شد، وقتي اقتصاد کشور و برخي تصميمگيريهاي اقتصادي را به دست کساني سپرديم که خود اين افراد حتي توان راه رفتن هم ندارند، ديگر چه انتظاري ميتوانيم داشته باشيم؟!
*صنعت کشور به دست کساني سپرده شده که تحرک ندارند و انسانهاي راکدي هستند
وي متذکر شد: وقتي صنعت کشور را به دست کساني سپرديم که تحرک ندارند و خودشان انسانهاي راکدي هستند، طبيعتاً نميتوانند اقتصاد کشور را از رکود خارج کنند، کساني ميتوانند اقتصاد را از رکود خارج کنند که اهل تحرک، وقتگذاري و حضور ميداني در عرصه باشند.
*مسئولان صنعت و معدن بايد افراد پرتحرک، خوشفکر، روزآمد و کارآمد باشند
دهقان با بيان اينکه براي خروج کشور از رکود حتماً نيازمند رونق توليد هستيم، گفت: رونق توليد خود به خود ايجاد نميشود، مسئولان اقتصادي کشور به ويژه مسئولان صنعت و معدن بايد افراد پرتحرک، خوشفکر، روزآمد و کارآمد باشند و با توليدکنندگان، اصحاب توليد و اتحاديههاي مربوطه جلسه و وقت بگذارند و از کارخانهها نيز بازديد کنند تا متوجه شوند درد توليد کشور چيست تا بتوانند آن را درمان کنند.
*آقايان راکد در دولت دروازههاي کشور را به روي واردات باز کردند
وي همچنين متذکر شد: از اين طرف ما ميخواهيم با رکود مبارزه کنيم و ادعا ميکنيم بايد توليد را رونق دهيم اما از آن طرف برخي آقايان به خاطر اينکه در جريان امور کشور نيستند و انسانهاي راکدي هستند، دروازههاي کشور را به روي واردات باز کردند.
*انواع و اقسام کالاهاي لوکس و غيرضرور از اقصي نقاط دنيا وارد کشور ميشود
نماينده طرقبه و چناران در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: در اين وضعيت که ما با شديدترين تحريمهاي اقتصادي مواجه بوديم و ارز کشور بايد صرف خريد کالاهاي ضروري و کالاهاي سرمايهاي شود، اما متأسفانه شاهد بوديم که انواع و اقسام کالاهاي لوکس و غيرضرور را از اقصي نقاط دنيا وارد کشور کردند.
*براي خروج کشور از رکود نيازمند وام دادن نيستيم بلکه نيازمند تحرک و حضور ميداني مسئولان هستيم
وي اضافه کرد: با وجود افرادي در سمتهاي مهم دولت که اشراف و تسلطي بر امور اقتصادي کشور ندارند و انسانهاي راکدي هستند، نميتوانيم کشور را از رکود خارج کنيم، براي خروج کشور از رکود نيازمند وام دادن نيستيم، بلکه نيازمند تحرک، حضور ميداني مسئولان، تقويت توليدکنندگان و جلوگيري از واردات بيرويه کالاهاي مصرفي هستيم؛ مهمتر از همه اين است که بايد توليدکنندگان کشور را جمع کنيم و با آنها جلسه بگذاريم تا بتوانيم مشکلاتشان را حل و فصل نماييم.
* واردات بيرويه کشور را در خواب سنگين رکود اقتصادي فرو برده است
اين عضو کميسيون حقوقي و قضايي مجلس بر همين اساس تأکيد کرد: برخي افراد تمايل خاصي به واردات دارند و به سمت تقويت واردات پيش ميروند و با شرکتهاي واردکننده نيز ارتباط دارند، همه اين موارد دلايلي شده که کشور از رکود خارج نشود و در خواب سنگين رکود اقتصادي فرو رود.
* از نظر اقتصادي با اوضاع نگرانکنندهاي در کشور مواجه هستيم
وي ادامه داد: از نظر اقتصادي با اوضاع نگرانکنندهاي در کشور مواجه هستيم، همانطور که 4 نفر از وزراي دولت هم نامه نوشتند و کتباً نگرانيشان از شرايط اقتصادي کشور را اعلام کردند و گفتند که خطري از لحاظ اقتصادي، کشور را تهديد ميکند، بنابراين بايد يک فکر اساسي براي حل و فصل مشکلات اقتصادي کشور انجام شود.
*مهمترين تدبير براي خروج کشور از رکود کنار رفتن افراد راکد از دولت است
محمد دهقان در پايان خاطرنشان کرد: امروز مدت زيادي از آغاز به کار دولت يازدهم و انتخابات 92 گذشته است، 2.5 سال است که مردم واقعاً منتظر تحول در حوزه اقتصادي هستند و ميخواهند تصميم جدي براي خروج کشور از رکود گرفته شود، مهمترين تدبير مورد نياز براي خروج از رکود اين است که انسانهاي راکد دولت از رکود خارج شوند.
*بسته اقتصادي دولت حتي يک مُسکّن اقتصادي هم نبود/ وزير صنعت و معدن تبديل به «وزير خودروسازان» شده است
همچنين احمد اميرآبادي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، اظهار داشت: حمايت از توليدات داخلي کار خوبي است اما مهم اين است که بايد توليد داخلي بتواند از نظر کيفيت و کميّت با کالاي خارجي رقابت کند و حداقل يک مزيت نسبي داشته باشد، اما متأسفانه توليد داخلي ما اين مزيت را ندارد.
وي افزود: متأسفانه آقاي وزير صنعت، معدن و تجارت فقط به فکر خودروسازان است، وضعيت فرش و صادرات اين کالا را در کشور بررسي کنيد؟ با وجود اشتغال مولد در بازار فرش به خصوص شرايطي که براي توليد فرش دستباف در منازل ايجاد شده است، اما متأسفانه صادرات فرش در کشور با مشکلات جدي مواجه است.
اميرآبادي با بيان اينکه اصلاً وزير صنعت به فکر فرش دستباف و اين کالاي ايراني که اکثر بازارهاي دنيا دستش بود، نيست، گفت: امروز متأسفانه امروز پاکستان، چين و هند بازار توليد فرش در دنيا را از آن خود کردند، البته بخشهاي ديگر توليدي کشور هم همين وضعيت را دارند.
وي همچنين يادآور شد: با کمال تأسف بايد بگوييم وزير صنعت، معدن و تجارت تبديل به «وزير خودروسازان» شده است و فقط مشکلات آنان را بررسي و حل و فصل ميکند؛ وزير صنعت از 2 شرکت خودروسازي ايران خودرو و سايپا حمايت ميکند و تمام کارهايش را رها کرده و فقط به اين دو شرکت خودروسازي توجه دارد.
نماينده قم در مجلس بر همين اساس متذکر شد: خواهيد ديد 110 هزار وام خودرو که دولت پرداخت خواهد کرد، در آينده چند هزار پرونده در دادگستري درست خواهد کرد، بسياري از کساني که براي دريافت اين وام خودرو ثبتنام کردند، مصرفکننده واقعي نيستند و پول را جاي ديگري نياز دارند و ميخواهند پس از گرفتن خودروشان، آن را بفروشند و پولش را جاي ديگري هزينه کنند، از آن طرف خريدار ماشين دست دوم هم قطعاً اقساط را پرداخت نميکند و ايران خودرو و سايپا اقدام به توقيف ماشن ميکنند و مشکلات اين چنيني به وجود ميآيد و شاهد پروندههايي خواهيم بود به سيستم قضايي کشور سرازير ميشود.
وي با بيان اينکه سود بانکي در نظر گرفته شده براي وام 25 ميليوني خودرو اصلاً براي خودرويي مانند پرايد يا پژو صرف ندارد، تصريح کرد: بسته اقتصادي دولت کاش مُسکّن اقتصادي بود، موضوع اين است که اين بسته حتي مُسکّن اقتصادي هم نيست، بررسي کنيد چند درصد جامعه مشمول اين بسته اقتصادي شدند؟ مشکل اساسي ما در کشور در بخش توليد است، بسياري از بخشهاي توليدي کشور گرفتار مالياتها يا تأمين اجتماعي يا نداشتن نقدينگي کافي براي پرداخت حقوق و مزاياي کارکنان خود هستند.
اميرآبادي در پايان خاطرنشان کرد: بسياري از بخشهاي توليد کشور گرفتار عدم تأمين مواد اوليه براي توليد هستند و کارگرانشان را اخراج ميکنند، تعداد زيادي از کارگران کشور در ماههاي اخير از مراکز توليدي اخراج شدند، لذا به نظر ميرسد بسته اقتصادي دولت حتي يک مُسکّن اقتصادي هم نبود بلکه بيشتر براي نجات خودروسازان طراحي شده تا حداقل خودروسازان نفسي کشيده باشند.
* بسته ضد رکود دولت فقط نگراني خودروسازان از کمپينهاي اخير را رفع کرد
از سويي ديگر ابوالقاسم جراره نماينده مردم بندرعباس در مجلس شوراي اسلامي و عضو کميسيون صنايع در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، با اشاره به بسته جديد خروج از رکود دولت و اعطاي وام خودرو به مردم گفت: قطعاً اين بسته نميتواند فضاي اقتصادي کشور را از رکود خارج کند.
وي با تأکيد بر لزوم برنامهريزي براي رکود اظهارداشت: براي خروج از رکود نيازمند يک برنامه جامع اقتصادي هستيم که اين برنامه با حمايتهاي دولت فضاي اقتصادي کشور را به سمت خروج از رکود پيش ببرد وگرنه با فروش 50 يا 100هزار خودرو و رفع نگراني خودروسازها از کمپين نخريدن خودروي صفر کشور از رکود خارج نميشود.
جراره با بيان اينکه بسته اخير دولت نه توقع مردم را و نه حتي توقع خود دولت را محقق نميکند، تصريح کرد: توقع مردم اين است که حداقل تغييري در کيفيت خودروها ايجاد شود و ما امروز شاهديم بسياري از کساني که اين خودروها را ميخرند از کيفيت آن راضي نيستند و تنها از سر ناچاري و فرصتي که فراهم شده اقدام به خريد خودرو کردند.
عضو کميسيون صنايع با تأکيد بر اينکه بسته ضد رکود دولت قطعاً فرصت خروج از رکود را براي دولت فراهم نميکند، تصريح کرد: متأسفانه حتي هماهنگيهاي لازم نيز در ساختار دولت براي اين برنامه وجود ندارد و به عنوان مثال بانک مرکزي حرفهايي را مطرح ميکند که نميتواند در راستاي خروج از رکود تعريف شود.
نماينده مردم بندرعباس ادامه داد: البته خودروسازي هم جزئي از چرخه توليد ماست ولي مشکلات آنها بيشتر ناشي از سوءمديريت و عدم رعايت اصول توليد و کيفيت خودروست.
وي با اشاره به لزوم توجه بيشتر به بنگاههاي توليدي کوچک گفت: بخشهايي وجود دارد که با اندکي ماليات ميتواند شرايط زيربنايي مناسبي را براي توليد ايجاد کند که متأسفانه اين کار از سوي دولت انجام نشد.
جراره فعالسازي بنگاههاي اقتصادي کوچک را يکي از مهمترين اقدامات براي ايجاد زنجيرهاي بزرگ در جهت خروج از رکود دانست و خاطرنشان کرد: ايجاد حمايت دولت از اين بنگاهها به مرور زمان ميتواند اقتصاد کشور را در جهت خروج از رکود قرار دهد.
*بسته اقتصادي دولت فقط يک مُسکّن براي نجات خودروسازان بود/ وام 25 ميليوني براي خالي کردن پارکينگ خودروسازان بود
قاسم جعفري نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، اظهار داشت: اين بسته فقط يک بسته مُسَکِّنْ براي نجات خودروسازان بود لذا به نظر ميرسد دولت فعلي بيشتر «دولت خودروسازان» است.
وي افزود: اگر طبق اظهارات رئيسجمهور که سال قبل گفته بود ما از رکود خارج شديم، بنابراين بايد پرسيد دولت بسته خروج از رکود را براي چه ارائه کرده است؟ بسته خروج از رکود که در آن وام 25 ميليون توماني براي خريد خودرو در نظر گرفته شده بود، براي خالي کردن پارکينگ خودروسازان بود اما متأسفانه براي اشتغال يا ازدواج جوانان وامي تعلق نگرفت.
جعفري در ادامه با بيان اينکه با وضعيت رکود حاکم بر جامعه بايد دولت يازدهم را بيشتر «دولت رکود» ناميد، تصريح کرد: دولت که 25 ميليون تومان وام خودرو ميدهد، آيا بهتر نبود حداقل 20 ميليون به خودرو و 5 ميليون تومان آن را براي ازدواج جوانان در نظر ميگرفت؟ در برخي نقاط محروم کشور و يا روستاها بسياري از جوانان با دريافت 10 ميليون وام توسط زوجين ميتوانند زندگيشان را شروع کنند.
وي همچنين بيان اينکه بهتر بود به جاي پرداخت وام 25 ميليون توماني به بازار مصرف خودرو، اين تسهيلات به بخش توليد کشور اختصاص داده ميشد، تأکيد کرد: دولت تاکنون وامي را براي رونق بخش کشاورزي کشور در نظر نگرفته است، البته در ظاهر طبق مصوبه شوراي اقتصاد گفته شده بود وام 25 ميليوني براي خريد خودرو و تراکتور است، اما کسي متوجه آن نشد و حتي يک مورد خريد تراکتور هم در کشور انجام نشده است.
جعفري ادامه داد: بسته خروج از رکود دولت نه رونق را در کشور افزايش داد و نه موجب خروج کشور از رکود شد، با ارائه اين بسته اقتصادي خيلي کار جدي اقتصادي در کشور انجام نشد، دولت نقشه راه جامع اقتصادي براي رونق توليد ندارد و بيشتر شرايط اقتصادي کشور با روزمرگي طي ميشود.
وي در پايان خاطرنشان کرد: دولت بايد براي رونق توليد در کشور اهداف اقتصاد مقاومتي مورد تأکيد مقام معظم رهبري را محقق کند، دولت همچنان نگاهش براي بهتر شدن شرايط اقتصادي کشور به خارج از کشور است و به توانمنديهاي داخلي اعتقادي ندارد.
*تغيير اولويتهاي دولت در صرف منابع بانکي با لابي خودروسازان
اسماعيل جليلي نماينده مردم مسجد سليمان در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، با اشاره به رکود موجود در اقتصاد کشور اظهارداشت: در بستهاي که اخيرا از سوي دولت ارائه شد عليرغم اينکه انتظار ميرفت اين طرح بيشتر براي اصلاح فرايندها و کمک به تامين نقدينگي براي واحدهاي توليدي يا صنايعي باشد که گسترش فعاليت آنها ميتوانست اثرگذاري بيشتري در حوزه توليد و اقتصاد داشته باشد به سمت خودروسازي سوق پيدا کرد و براي فروش خودرو هزينه شد.
وي افزود: اين اقدام نشان داد که دولت نتوانسته نگاه خود را در توزيع منابع براي تحريک تقاضا به خصوص مصرفکننده براي همه توليدکنندگان خودرو و بخشهاي مختلف آن معطوف کند و اين تسهيلات تنها منحصر به شرکتهايي شد که به دولت وابستگي داشتند و يا اينکه توسط افراد دولتي مديريت ميشوند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس اظهارداشت: در شرايط فعلي همچنان رکود بر اقتصاد کشور حاکم است و تحريکهايي که در بخش تقاضا ايجاد ميشوند نتوانسته به صورت جدي تحرکي را ايجاد کند.
جليلي خاطرنشان کرد: هنوز منابعي که بانکها بايد در اختيار واحدهاي توليدي قرار دهند پرداخت نشده و ما بايد تلاش کنيم تا در کنار تامين نقدينگي اصلاح تکنولوژي منجر به شرايطي شود که اين کشش براي محصول براي مصرفکننده براساس وضعيت، قيمت و کيفيت آن کالا باشد.
وي افزود: صرف منابع بانکي تحت تاثير لابيهاي قدرتمند خودروسازي در دولت براي جابه جايي اولويتها در حوزه اقتصادي و خروج از رکود نشان ميدهد که دولت پايبندي خود را براي اجراي سياستهاي پايدار در حوزه اقتصادي رها کرده و تحت شرايطي که خودروسازها ايجاد کردند منابع را به نحوي به سمت صنعتي ضعيف با قيمت تمام شده است.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهارداشت: اختصاص منابع بانکي به صنعت خودروسازي به نوعي تلف کردن منابع است تا کمک به رشد اقتصادي کشور.
جليلي خاطرنشان کرد: در حالي که ما در بخش پاييندستي صنايع صنعت پتروشيمي، صنعت ساختمان، معادن، کشاورزي و ... به شدت نيازمند منابع مالي هستند جابه جا شدن هدف در اثر لابيهاي قدرتمند خودروسازها نه تنها مشکلي را براي خروج از رکود حل نکرده بلکه به مشکلات بعدي آن که نگراني و نارضايتي جدي ساير بخشهاي اقتصادي کشور هستند دامن خواهد زد.
*نتيجه بسته جديد دولت گراني است نه خروج از رکود/ اين وام به جاي خودروسازها بايد به توليد ميرسيد
رجب رحماني نماينده مردم تاکستان در مجلس شوراي اسلامي و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به بسته جديد ضد رکود دولت گفت: ما بايد در راستاي اقتصاد مقاومتي تلاش کنيم که بودجه و نقدينگي کشور صرف اشتغالزايي و توليد شود.
وي ادامه داد: اگر اين وامها و نقدينگي در اختيار مردم فقط به صورت مصرفي و براي خريد اقلامي مانند خودرو هزينه شود راه اشتباهي را در پيش گرفتهايم.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از تمرکز بسته خروج از رکود دولت بر اعطاي وام خريد خودرو اظهارداشت: اگر همين پول صرف ايجاد اشتغال و توليد شود به مراتب اثرات مثبتتري را بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت.
نماينده مردم تاکستان اثرات اعطاي وام براي خريد خودرو را بر صنعت کشور موقتي خواند و افزود: اين اقدام شايد بتواند بازار فروش خودرو و خودروسازان را تاحدودي رونق داده و آنها را نجات دهد و در شرايط اضطراري گرهاي را از کار خودروسازان برطرف سازد.
رحماني اظهارداشت: اما موضوع اصلي اين است که ما براي افزايش توان و قدرت خريد مردم برنامهريزي داشته و تنها به فکر خودروسازان و فروش خودروهاي در پارکينگ مانده آنها نباشيم.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس گراني برخي خودروهاي داخلي در برابر کيفيت نامطلوب آن را يادآور شد و تصريح کرد: نبايد هزينه بيکيفيتي و عدم فروش خودروهاي در پارکينگمانده خودروسازان از جيب مردم پرداخت شود.
وي بازپرداخت سنگين وامهاي اعطاشده از سوي دولت را مورد اشاره قرار داد و افزود: با همين 25 ميليون تومان در شهرستانها و روستاهاي کشور ميتوان يک يا دو شغل ايجاد کرد و جوانان را مشغول کار کرد ولي متاسفانه اين اقدام صورت نگرفت.
رحماني در ادامه تاکيد کرد: با اين بسته دولت نه تنها شغلي ايجاد نميشود بلکه بر مشکلات اقتصادي و حتي زيستمحيطي کشور نيز افزوده خواهد شد.
وي با تاکيد براينکه بسته ضد رکود دولت منجر به خروج از رکود نخواهد شد، افزود: مشکلات اقتصادي کشور تنها محدود به دو غول خودروساز نميشود که ما بخواهيم با کمک به آنها کشور را از رکود خارج کنيم.
عضو کميسيون برنامه و بودجه با بيان اينکه هزاران کارخانه توليدات خود را متوقف کرده و نيازمند حمايت هستند گفت: نميتوان تنها به فکر خودروسازان بود و من بعيد ميدانم که کشور با اين گونه اقدامات از رکود خارج شود.
نماينده مردم تاکستان در پايان خاطرنشان کرد: نتيجه بسته جديد دولت دامن زدن به گراني است و بهتر بود اين وام به جاي اعطا از کانال خودروسازان به توليد اختصاص پيدا ميکرد.
* دولت يازدهم، دولت رکود است/ اقتصاد ايران اين دولت را نخواهد بخشيد
محمد سليماني نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و عضو کميسيون صنايع در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، با اشاره به ادعاي رئيسجمهور در سال 93 مبني بر خروج از رکود و ارائه بسته ضد رکود در سال 94 از سوي دولت، گفت: بررسي بيش از دو سال گذشته عمر دولت نشان ميدهد که اقتصاد ايران به هيچ وجه از رکود خارج نشده است.
وي با بيان اينکه دولت عمدا و با برنامهريزي دست به ايجاد رکود زد تا تورم را مهار کند، ادامه داد: وقتي شما فعاليتهاي عمراني و توليدي را محدود کنيد، طبيعتاً رکود ايجاد ميشود و با برنامهريزي دولت اين اتفاق رخ داد.
عضو کميسيون صنايع مجلس با اشاره به تأکيد رئيسجمهور در سال 93 مبني بر عبور کشور از رکود، اظهار داشت: وقتي رئيسجمهور اين مسئله را اعلام کرد، هيچ اقتصاددان و انديشمند منصفي اين ادعا را قبول نکرد و من نيز اقتصادداني را نميشناسم که حرف رئيسجمهور را تأييد کرده باشد.
سليماني نامه 4 وزير کابينه به روحاني را يادآور شد و افزود: نامه 4 وزير کاملاً شفاف، نشان داد که در دولت درباره خروج از رکود، اختلافنظر جدي وجود دارد و طيفي از وزرا نيز اين احساس را دارند که عدهاي در دولت دست به آمارسازي ميزنند.
نماينده مردم تهران در مجلس بسته جديد ضد رکود دولت را يک مُسکن خواند و اظهار داشت: از ابتدا هم معلوم بود مبلغي که بانکها ميتوانند وام بدهند، محدود است و بينهايت نخواهد بود و از ابتدا ميدانستند که 100 هزار خودرو در پارکينگها باقي مانده و اين برنامه را نيز براي به فروش رفتن همين خودروها پيشبيني کرده بودند.
وي ادامه داد: به عقيده من بعيد است که فروش اين 100 هزار خودرو هم باعث رونق اقتصادي در کشور شود و ذهن مردم به اين سمت ميرود که هميشه منتظر دريافت وام از سوي دولت و بانکها هستند.
سليماني در پاسخ به اين سؤال که آيا ميتوان گفت اين بسته تنها براي نجات خودروسازان تدارک ديده شده بود؟ گفت: معلوم نيست که اين بسته حتي خودروسازان را نيز نجات دهد، زيرا اين پول هنوز از سوي بانک مرکزي به بانکها تزريق نشده و معلوم نيست از بانکها به خودروساز و از خودروساز به قطعهسازان انتقال پيدا کند و درواقع يک روند مبهم را در اين زمينه شاهد هستيم.
عضو کميسيون صنايع مجلس با بيان اينکه اگر اين طرح با موفقيت کامل نيز اجرا شود، باز هم خاصيت مُسکني دارد، تصريح کرد: متأسفانه دولت همه چيز را به نتيجه برجام گره زده و خود تحرک، فکر و برنامهريزي مشخصي براي اقتصاد ندارد.
جعفر قادري عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، در رابطه با بسته جديد دولت نسبت به پرداخت وام 25 ميليون توماني براي خريد خودرو گفت: اين اقدام دولت تنها يک مسکن به شمار ميرود در حالي که توامان امکاني را فراهم ميکند که انبار خودروسازان خالي شده و دوباره امکان توليد را براي آنها فراهم کند.
وي با انتقاد از اعداد و ارقام اعلامي از سوي دولت در ارائه تسهيلات افزود: دولت بايد مشخص کند که اين تسهيلات را دقيقا به کدام بخش پرداخت کرده يا ميکند. در حالي که مبالغي که در طول سال بيان ميکنند فقط تمديد تسهيلات موجود است و عملا شاهد اقدامات جديد در راستاي ارائه تسهيلات به بخشهاي مختلف توليد و غيره نيستيم.
نماينده مردم شيراز در مجلس خاطرنشان کرد: دولت بايد هرچه زودتر نسبت به پرداخت مطالباتي که بخش خصوصي دارد اقدام کند و اين مسئله ضروري است و بايد شرايطي فراهم شود تا بانکها بتوانند نسبت به ارائه تسهيلات جديد اقدام کنند.
قادري با بيان اينکه تسهيلاتي که الان پرداخت ميشود بيش از آن سودي است که بانک مرکزي و دولت تعيين کرده، گفت: بانک مرکزي متاسفانه نتوانسته است ارائه نرخ سود تسهيلات را کنترل کند زيرا اگر قرار باشد که بانکها خودمختار باشند طبيعي است که بازار به اين تصميمها واکنش مثبتي نشان نخواهد داد.
وي با اشاره به وضعيت نامناسب اشتغال در کشور تاکيد کرد: متاسفانه وضع درآمدي مردم خوب نيست و اين مسئله نشان ميدهد که دولت بايد اهتمام بيشتري نسبت به رفع مشکلات بخش توليد داشته باشد.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تاکيدات مقامات دولتي نسبت به خروج از رکود و امکان بازگشت آن گفت: ما از ابتدا از رکود خارج نشده بوديم که الان بخواهيم به آن برگرديم. واقعيت جامعه و وضعيت توليدات صنايع از جمله فولاد، سيمان، خودرو، پتروشيمي و پالايشگاهها نشان ميدهد هيچ رشدي نداشتيم.
قادري اضافه کرد: مسئولان دولتي به جاي اينکه خودشان را نسبت به اعلام برخي آمارها مشغول کنند نسبت به رفع موانع توليد اقدام جدي و عملي انجام دهند زيرا بيان اين مطالب از سوي دولتيها مشکل و گرهآي از زندگي مردم و کشور حل نميکند.
وي با اشاره به سخنان نوبخت که اعلام کرده بود دولت در سال جاري به دنبال پرداخت 30 هزار ميليارد تومان بودجه عمراني براي تحقق رشد اقتصادي 3 درصد است، گفت: اين مکانيزم و معادله در وضعيت عادي امکان تحقق دارد و در حالت طبيعي افزايش هزينه عمراني ميتواند رشد اقتصادي را به همراه داشته باشد. اين در حالي است که ما در وضعيت رکود هستيم بنابراين نميشود اين مکانيزم را عملي دانست.
نماينده مردم شيراز افزود: همچنين در سالهاي 91 و 92 که رشد اقتصادي ما منفي بوده ما حدود 15 و 23 هزار ميليارد تومان پرداختي عمراني داشتيم اما همچنان شاهد رشد منفي بوديم.
قادري خاطرنشان کرد: پرداخت 30 هزار ميليارد تومان بودجه عمراني تنها براي حفظ وضعيت موجود ضرورت دارد و به رشد اقتصادي کمکي نخواهد کرد منتهي اگر بيش از 30 هزار ميليارد تومان به طرحهاي عمراني پرداخت شود شاهد رشد خواهيم بود.
وي گفت: تزريق بودجه عمراني زماني منجر به رشد اقتصادي ميشود که بخشهاي توليدي ديگر هم فعال باشند که ما شاهد غيرفعال بودن بخش هاي توليدي در کشور هستيم بنابراين فعاليتهاي عمراني و بودجه ناشي از آن تنها بخشي از اين پازل به شمار ميرود.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس تاکيد کرد: اعضاي تشکيلدهنده رشد اقتصادي فقط به بخشهاي عمراني خلاصه نميشود بلکه رشد کل کشور ميانگيني از رشد بخشهاي مختلف است.
قادري در رابطه با تحقق بودجه سال جاري و ميزان کسري آن گفت: به نظر ميرسد دولت بتواند حداکثر 170 هزار ميليارد تومان از بودجه 236 هزار ميليارد توماني را محقق کند. بنابراين پيشبيني ميشود،امسال بيش از 65 هزار ميليارد تومان کسري بودجه داشته باشيم.
* بسته جديد اقتصادي دولت هيچ نتيجهاي در افزايش رشد اقتصادي نداشت/ پس از برجام شاهد رکود بيشتري هستيم
موسيالرضا ثروتي عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، با بيان اينکه بسته سياستي اقتصادي جديد دولت به خصوص در پرداخت وام خودرو و کالا يک اقدام جزئي و محدود بود، گفت: اين اقدام دولت گرچه يک حرکت جزئي در خودروسازان به وجود آورد و مقداري نقدينگي به اين بخش تزريق کرد اما به دليل اينکه اين اقدامات پيوسته و ادامهدار نبود نتايج مثبتي در رشد اقتصادي و اشتغال نداشت.
وي با بيان اينکه دولت نبايد به خاطر ترس از تورم روند فعلي در حوزه اقتصادي را ادامه دهد، اضافه کرد: اينکه قرار باشد رکود، بيکاري تدام يابد قابل قبول نيست.
نماينده مردم بجنورد در مجلس تأکيد کرد: بر اساس سياستهاي اقتصادي دولت شاهد رکود و بيکاري بيشتري هستيم و عليرغم اظهارنظرات مقامات دولتي که ميگفتند پس از برجام شرايط اقتصادي بهتر و تبديل به گلستان خواهد شد اما شاهديم اتفاقي نيفتاده و باز هم در شرايط رکود بيشتر و وضعيت نامطلوب اقتصادي است.
ثروتي با بيان اينکه دولت بايد در افزايش رشد اقتصادي توجه بيشتري به توليدات داخل و نيروهاي متخصصان داخلي داشته باشد، اظهار داشت: توصيه ما به مقامات دولتي همواره توجه به رويکرد اقتصاد مقاومتي است اما به نظر ميرسد دولت مفهوم اقتصاد مقاومتي را متوجه نشده و يا نميخواهد به اين موضوع بپردازد.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد نگاه و ديد دولت در حل مشکلات اقتصادي ارتباط با خارج و سرمايهگذاري خارجيها است. در حاليکه شرکتهاي خارجي همواره به دنبال فروش محصولات خودشان هستند و افزايش رونق اقتصادي کشورمان برايشان اهميت چنداني ندارد.
نماينده مردم بجنورد در مجلس با بيان اينکه سياستگذاران اقتصادي در دولت توجهي به حرف کارشناسان ندارند و همواره راهحلهاي خودشان را دنبال ميکنند گفت: بيش از دو سال از عمر دولت ميگذرد و ما همچنان در مسائل اقتصادي در جاي اول قرار داريم. همچنين در بحث اشتغال نيز بر اساس آخرين آمار 1.4 درصد به جمعيت بيکار ما اضافه شده است.
ثروتي خاطرنشان کرد: متأسفانه دولت يازدهم تاکنون برنامهاي در بخش مسکن از جمله مسکن اجتماعي و يا اشتغال ارائه نکرده است.
*بسته اقتصادي دولت حتي يک مُسکّن اقتصادي هم نبود/ وزير صنعت و معدن تبديل به «وزير خودروسازان» شده است
احمد اميرآبادي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، اظهار داشت: حمايت از توليدات داخلي کار خوبي است اما مهم اين است که بايد توليد داخلي بتواند از نظر کيفيت و کميّت با کالاي خارجي رقابت کند و حداقل يک مزيت نسبي داشته باشد، اما متأسفانه توليد داخلي ما اين مزيت را ندارد.
وي افزود: متأسفانه آقاي وزير صنعت، معدن و تجارت فقط به فکر خودروسازان است، وضعيت فرش و صادرات اين کالا را در کشور بررسي کنيد؟ با وجود اشتغال مولد در بازار فرش به خصوص شرايطي که براي توليد فرش دستباف در منازل ايجاد شده است، اما متأسفانه صادرات فرش در کشور با مشکلات جدي مواجه است.
اميرآبادي با بيان اينکه اصلاً وزير صنعت به فکر فرش دستباف و اين کالاي ايراني که اکثر بازارهاي دنيا دستش بود، نيست، گفت: امروز متأسفانه امروز پاکستان، چين و هند بازار توليد فرش در دنيا را از آن خود کردند، البته بخشهاي ديگر توليدي کشور هم همين وضعيت را دارند.
وي همچنين يادآور شد: با کمال تأسف بايد بگوييم وزير صنعت، معدن و تجارت تبديل به «وزير خودروسازان» شده است و فقط مشکلات آنان را بررسي و حل و فصل ميکند؛ وزير صنعت از 2 شرکت خودروسازي ايران خودرو و سايپا حمايت ميکند و تمام کارهايش را رها کرده و فقط به اين دو شرکت خودروسازي توجه دارد.
نماينده قم در مجلس بر همين اساس متذکر شد: خواهيد ديد 110 هزار وام خودرو که دولت پرداخت خواهد کرد، در آينده چند هزار پرونده در دادگستري درست خواهد کرد، بسياري از کساني که براي دريافت اين وام خودرو ثبتنام کردند، مصرفکننده واقعي نيستند و پول را جاي ديگري نياز دارند و ميخواهند پس از گرفتن خودروشان، آن را بفروشند و پولش را جاي ديگري هزينه کنند، از آن طرف خريدار ماشين دست دوم هم قطعاً اقساط را پرداخت نميکند و ايران خودرو و سايپا اقدام به توقيف ماشن ميکنند و مشکلات اين چنيني به وجود ميآيد و شاهد پروندههايي خواهيم بود به سيستم قضايي کشور سرازير ميشود.
وي با بيان اينکه سود بانکي در نظر گرفته شده براي وام 25 ميليوني خودرو اصلاً براي خودرويي مانند پرايد يا پژو صرف ندارد، تصريح کرد: بسته اقتصادي دولت کاش مُسکّن اقتصادي بود، موضوع اين است که اين بسته حتي مُسکّن اقتصادي هم نيست، بررسي کنيد چند درصد جامعه مشمول اين بسته اقتصادي شدند؟ مشکل اساسي ما در کشور در بخش توليد است، بسياري از بخشهاي توليدي کشور گرفتار مالياتها يا تأمين اجتماعي يا نداشتن نقدينگي کافي براي پرداخت حقوق و مزاياي کارکنان خود هستند.
اميرآبادي خاطرنشان کرد: بسياري از بخشهاي توليد کشور گرفتار عدم تأمين مواد اوليه براي توليد هستند و کارگرانشان را اخراج ميکنند، تعداد زيادي از کارگران کشور در ماههاي اخير از مراکز توليدي اخراج شدند، لذا به نظر ميرسد بسته اقتصادي دولت حتي يک مُسکّن اقتصادي هم نبود بلکه بيشتر براي نجات خودروسازان طراحي شده تا حداقل خودروسازان نفسي کشيده باشند.
*سبد کالا و وام خودرو مشکلات اقتصادي کشور را حل نميکند/ حتي اگر آقاي روحاني نپذيرد رکود دولت يازدهم يک واقعيت است
لطفالله فروزنده سخنگوي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاري فارس، با اشاره به رکود فعلي در سطح کشور و بستههاي حمايتي دولت در اين زمينه اظهار داشت: رکود يک واقعيت است حتي اگر دولت و آقاي روحاني آن را نپذيرند چرا که ما هر روز شاهد تعطيلي کارگاهها و بيکاري هزاران نفر هستيم.
فروزنده ادامه داد: «واقعيت اين است که دولت بايد ابتدا مسئله را بپذيرد که رکود وجود دارد و سپس به دنبال راهحلها باشد؛ علت اصلي رکود عدم توجه به توليد است و موانعي در کشورمان وجود دارد که به توليد آسيب ميزند و اين موانع کاملا روشن است.
*دولت واردات و تعرفهها را کنترل کند
سخنگوي جمعيت ايثارگران يکي از اين موانع را واردات دانست و خاطرنشان کرد: دولت بايد بتواند واردات را مديريت کند چرا که وقتي تعرفهها را درست تنظيم نميکند و کالاهاي خارجي با قيمت پايينتر و کيفيت بالاتر وارد بازار ميشوند، مشخص است که توليدکننده ما نميتواند با آن رقابت کند.
وي با بيان اينکه قوانين چين و ترکيه کاملا در حمايت از توليدکنندگان اين کشور تدوين شده است، يادآور شد: مانع بعدي در بحث توليد، قاچاق است که دولت بايد درباره آن تدبير کند و مانع سوم نيز صنايع موجود است که از بحث نقدينگي و عدم وجود منابع اوليه رنج ميبرند.
فروزنده با اشاره به بخش با اهميت توليدات ساختمانها که حدود 150 تا 160 واحد به آن وابسته است، گفت: وزير مربوطه بايد به اين مساله توجه کند اما ما تعجب ميکنيم که چرا دولت به اين مسائل بيتوجه است در حالي که تعداد زيادي از شرکتهاي دانش بنيان در کشور وجود دارد و کافي است يک مقدار به آنها کمک و تجاريسازي شوند.
سخنگوي جمعيت ايثارگران با بيان اينکه به نظر نميرسد دولت در اين زمينه برنامهاي داشته باشد و اين مايه تاسف است، اظهار داشت: اين دولت قول داده بود 100 روزه مسائل اقتصادي مردم را با مذاکره حل کند و هنوز هم که هيچ کدام حل نشده است، فرافکني ميکنند.
وي با بيان اينکه به اين دلايل ميتوان اين دولت را دولت رکود ناميد چرا که عامل رکود خود دولت و تصميمات آنهاست، يادآور شد: دولت وقتي نميخواهد مسئله رکود را بپذيرد چطور ميتواند آن را حل کند؟ بنابراين آنها بايد بپذيرند که با سياستهاي خود کشور را به رکود کشاندهاند و سپس درباره راهحلهاي آن چارهانديشي کنند.
*صنعت خودروي ما با کالاهاي چيني اداره ميشود
فروزنده با اشاره به کار نکردن دولت در بحث مسکن مهر و باز کردن درهاي کشور به سمت کالاهاي خارجي آن را از عوامل اصلي رکود در کشور دانست و درباره وام خودرو تصريح کرد: دولت با اين وام ميخواست از رکود خارج شود اما در اين زمينه تصميم اشتباهي گرفت چرا که صنعت خودروسازي ما اگر منجر به فعال شدن زنجيره اقتصادي شود، اشکالي ندارد که به آن کمک شود اما واقعيت اين است که صنعت خودروي ما با کالاهاي چيني اداره ميشود.
سخنگوي جمعيت ايثارگران با بيان اينکه صنعت خودروي ما يک صنعت انحصاري است که در آن رقابتي وجود ندارد، افزود: در اين صنعت کيفيت وجود ندارد و ما با اين که از منابع نفتي به اين صنعت تزريق کرديم اما امروز بايد ببينيم که به کجا رسيده است، بنابراين اين نشان ميدهد که دولت مشکلات مردم را نميداند.
وي تاکيد کرد: ما بايد به سراغ مسکن مهر و واحدهاي کوچکي که دچار مشکل شدهاند،برويم، اما دولت به اين مسائل توجه ندارد، آنها بايد نگاه سياسي و انتخاباتي را کنار بگذارند و اگر نخواهند به اين مسائل توجه کنند به کشور ظلم کردهاند.
فروزنده با بيان اينکه آنها بايد با واقعبيني و استفاده از افراد توانمند اين مشکلات را حل کنند، تصريح کرد: اميدواريم آقاي روحاني با تجديدنظر در اين مسئله يک فکر اساسي کند چرا که به خاطر قولي که به مردم داده در پيشگاه خداوند مسئول است.
اين فعال سياسي خاطرنشان کرد: اگر نقدي در اين زمينه وجود دارد دلسوزانه است و دولت بايد اجازه دهد منتقدان نظرات خود را بگويند، نتيجه تصميمات ناپخته همين چيزي است که امروز ميبينيم و از سبد کالا به وام خودرو رسيدهايم که نه تنها مشکلي را حل نکرد بلکه مشکلات چند برابر شد.
*نظرات اقتصادي رئيسجمهور واقعاً بيمبناست/ همچنان قهقراي رکود را طي ميکنيم
سيدحسن نقوي نماينده مردم ورامين و عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين خصوص با اشاره به بسته اقتصادي دولت، اظهار داشت: نظرات اقتصادي و پيشنهادات اقتصادي آقاي رئيسجمهور طي 2.5 سال گذشته واقعاً بيمبناست، چه آنچه که روحاني قبل از انتخابات ميگفت مبني بر اينکه 100 روزه مشکلات اقتصادي را حل ميکند اما بعداً ديديم که با 5 برابر آن زمان هم رئيسجمهور نتوانست مشکلات اقتصادي کشور را حل کند و چه آنچه که مي گفت از رکود خارج شديم، اما متأسفانه از رکود خارج نشديم که هيچ، بلکه همچنان قهقراي رکود را طي ميکنيم.
وي افزود: طرحهاي اقتصادي دولت که در قالب بسته خروج از رکود ارائه ميشود نيز نشان ميدهد که نگاه اقتصادي فعالسازي چرخه توليد در آن وجود ندارد.
نقوي تصريح کرد: وقتي که دولت به 100 هزار نفر وام خودرو ميدهد، قرار است اين وام خودرو کدام چرخه اقتصادي را به گردش درآورد؟ چقدر اثر اقتصادي دارد؟ چقدر ميتواند ما را از رکود خارج کند؟ بالاي 60 درصد کارخانجات و مراکز توليدي ما نيازمند نقدينگي هستند، اين مراکز توليدي يا تعطيل شدند يا با درصد پاييني از ظرفيتشان کار ميکنند.
وي همچنين گفت: با وام خودرو نميشود از رکود خارج شد و چرخه اقتصادي کشور با اين گونه وامها به گردش درنميآيد؛ با دادن اينگونه وامها شايد بتوان دهانها را با اهداف سياسي شيرين کرد اما نميشود کار اقتصادي انجام داد.
نقوي بر همين اساس يادآور شد: اگر قرار بود با دادن وام 25 ميليوني، مردم را دست به جيب کنيم بهتر بود اين ميزان وام بين جواناني تقسيم ميشد که چند سال است در صف گرفتن 3 ميليون تومان وام ازدواج قرار دارند و نتوانستند وام ازدواجشان را بگيرند، اي کاش اين رقم به عنوان وام اشتغال به جوانان داده ميشد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: ما واقعاً اهداف و ديدگاههاي اقتصادي رئيسجمهور را نميفهميم، چون نه اثر اقتصادي از آن حاصل ميشود و نه آنچه که اظهار ميکنند، به منصه ظهور ميرساند.
*حلقه بستهاي رئيسجمهور را در موضعگيري اقتصادي هدايت ميکنند/ اصلاً از رکود خارج نشديم
حجتالاسلام سيدمرتضي حسيني نماينده مردم قزوين و عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به بسته خروج از رکود دولت، اظهار داشت: بسته خروج از رکود دولت حتي يک مُسکّن اقتصادي هم نبود و فقط براي نجات خودروسازان طراحي شده بود.
وي افزود: اگر طبق اظهارات سال گذشته آقاي رئيسجمهور ما از رکود عبور کردهايم، پس بسته خروج از رکود چه بود که دولت ارائه داد؟ به نظر ميرسد وام 25 ميليوني خودرو صرفاً براي خالي کردن پارکينگ خودروسازان طراحي شده بود، وگرنه اگر دولت به فکر خروج کشور از رکود و رونق اقتصادي است چرا هيچ وام و تسهيلاتي را براي اشتغال جوانان در نظر نميگيرد؟!
حسيني در ادامه تصريح کرد: همانطور که 4 وزير دولت هم طي نامهاي به رئيسجمهور نگرانيشان از شرايط اقتصادي کشور اعلام کردند، آن نامه سند مهمي درباره شرايط نه چندان مناسب اقتصادي کشور است، مسئولاني که در دولت در حوزههاي اقتصادي منصوب هستند، قصه رکود در کشور را قبول دارند و ميدانند که اصلاً از رکود خارج نشديم.
نماينده قزوين در مجلس بر همين اساس يادآور شد: در بحثي که بين آقاي روحاني و وزير اقتصاد در هيأت دولت مطرح شده بود، آنجا آقاي وزير اقتصاد گفته بود که شما اصلاً به ما وقت اظهارنظر هم نميدهي، چند نفر به شما گزارش ميدهند که واقعيات را نميگويند.
وي ادامه داد: آقاي روحاني در يک حلقه بسته قرار گرفته که آن حلقه او را هدايت ميکنند و مطالبي در حوزه مسائل فرهنگي و سياسي به روحاني منتقل ميکنند که واقعيات اجتماعي نيست و اجازه نميدهند آقاي رئيسجمهور در جريان واقعيات جامعه قرار گيرند.
حسيني تأکيد کرد: وقتي اين حلقههاي بسته به رئيسجمهور فکر، خط و انديشه ميدهند، معلوم است که روحاني ديگر نميتواند بفهمد در حوزه مسائل اقتصادي جامعه چه ميگذرد، دولت يازدهم کلاً ارتباطش با مردم بسيار ضعيف است. حتي مسئولان دولت با نمايندگان مجلس هم ارتباط ندارند.
اين عضو کميسيون فرهنگي مجلس متذکر شد: متأسفانه اطلاعات ناقص به دست آقاي رئيسجمهور ميرسد و وي در جريان مسائل واقعي جامعه نيست و تصور ميکند طبق گزارشهايي که به دستش ميرسد، کشور از رکود خارج شده و به سوي رونق اقتصادي در حال حرکت است، در حالي که اصلاً اين طور نيست و واقعيت ندارد.
وي اضافه کرد: وام 25 ميليوني خودرو حتي مُسکّن اقتصادي هم نبود، شايد هم بعضي از سرمايهداران پشت پرده اين بسته اقتصادي بودند، بهتر است آقاي روحاني اجازه دهد منتقدان حرفشان را بزنند و آنان را بيسواد خطاب نکند.
حسيني در پايان خاطرنشان کرد: اين طور نباشد که آقاي رئيسجمهور فقط بولتن خاصي را بخواند و فکر کند همه جا گل و بلبل است، روحاني بايد بداند وضعيت نامناسب اقتصادي کشور، رکود و بيکاري مردم را از پاي درآورده است، مراجعه تحصيلکردههاي فوقليسانس و حتي دکترا به دليل بيکاري به نمايندگان مجلس واقعاً شرمآور است، اگر روند فعلي گروه و حلقه خاصي که اطراف رئيسجمهور را گرفتند، ادامه يابد آقاي روحاني در دوره بعد رأي نميآورد.
انتهاي پيام/