رئيسجمهور در آيين افتتاحيه نمايشگاه مطبوعات به جاي حمله به نفوذيهاي دشمن در مطبوعات، يقه منتقدان را گرفت و خط قرمز رسانهها را از نظام و انقلاب به دولت تقليل داد.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
راه دانا؛ رونامه کيهان نوشت: حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور در آيين افتتاحيه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها بدون اشاره به مصاديق توقيف مطبوعات و اين که برخي از آنها به دليل توهين به مقدسات و ايجاد شبهه در ارزشهاي اسلامي توقيف و پس از مدت کوتاهي انتشار خود را از سر گرفتهاند، اظهار داشت: به رسانهاي نياز است که دههها از عمرش بگذرد به حرفهاي بودن و پختگي آن افزوده شود و افکار عمومي را به خود جذب کند. بدترين جوانمرگي، جوانمرگي مطبوعات و رسانه است و اينکه رسانهاي که هنوز متولد نشده بال و پر نگشوده و خود را به خوبي معرفي نکرده به دلايل واهي دچار تاخت و تاز ديگران قرار ميگيرد.
وي در ادامه بدون اشاره به اين واقعيت که برخي رسانهها و مطبوعات زنجيرهاي تاکنون و با مديراني واحد بارها به علت هجمه به اعتقادات و مباني ديني و انقلابي مردم توقيف شدهاند ولي با نامي ديگر همان مسير گذشته را ادامه دادهاند گفت: کلمه تعطيل و کلمه توقيف بايد آخرين کلمات در يک رسانه باشند. ما همان طور که نيازمند نهاد رسانه هستيم به نظام مطبوعات هم نياز داريم.
روحاني در بخش ديگري از سخنان خود به جاي نقد نفوذيهاي دشمن، به صورت تلويحي منتقدان دولت و کساني که نگران نفوذ دشمن هستند را مورد هجمه قرار داده و اظهار داشت: به نظام مطبوعاتي شفاف، با قوانين و مقررات روشن نياز داريم. اگر قانون روشن باشد هر روز جمعي با به دست آوردن يک کلمه و يک جمله نميتوانند با آزادي مطبوعات بازي کنند.
هر مأمور امنيتي نميتواند معياري براي مطبوعات و نشريات باشد
به گزارش ايسنا، رئيسجمهور در ادامه به ذکر کلياتي مبهم از برخورد با مطبوعات پرداخته اظهار داشت: براي مطبوعات، پايگاههايي که ميتوانند راجع به تنبيه آنها سخن بگويند و قضاوت کنند مشخص هستند و داراي معيارهايي معيناند؛ هر مأمور امنيتي نميتواند معياري براي مطبوعات و نشريات باشد.
برخي رسانهها چرا توقيف نميشوند؟!
رئيسجمهور که در بخشي از سخنان خود از برخورد سلبي و نيز توقيف برخي مطبوعات و رسانهها اظهار گلايه کرده بود، در ادامه اظهارات خود با تأکيد بر اينکه قابل تحمل نيست که در يک کشور برخي رسانهها براي هميشه از تنبيه، توقيف، تعطيل شدن و تهديد مصون باشند و يک حاشيه امنيتي دائمي براي آنها مقدر شده باشد که هرچه ميخواهند بگويند، اظهار کرد: گاهي برخي رسانهها به عنوان پليس مخفي عمل ميکنند. همچنين گاهي با مطالعه برخي از نشريات ميتوان فهميد که فردا قرار است چه کسي دستگير شود و آبروي چه کساني برده شود!
روحاني بدون اشاره به مصاديق و با حمله مجدد به منتقدين خط قرمز دولت را بار ديگر متذکر شده و گفت: بعضي با پول بيتالمال و حاکميت عليه افتخار حاکميت حرکت ميکنند. با پول دولت و عليه دولت؟ دولتي که منتخب مردم است؟ ايرادي ندارد يک نفر با پول شخصي خود رسانهاي راه بيندازد و از اول تا آخر مخالفت کند اما با اجازه چه کسي با پول مردم ميخواهيم عليه راه مردم حرکت کنيم. پول مردم و عليه مردم؟ اين مسئله نميتواند براي جامعه قابل قبول باشد.
روحاني در نمايشگاه مطبوعات که بايستي نماد سعه صدر دولت باشد به جاي آن که با آغوش باز به استقبال منتقدين رود آنان را مورد آماج حمله قرار ميدهد و البته اين مشي از سوي دولت مسبوق به سابقه است.
برخورد با منتقدين و تقليل خط قرمز از ارزشهاي ديني و انقلابي به دولت به معناي آن است که از منظر دولت تدبير و اميد رسانهها در انتقاد از ارزشها و انقلاب آزاد بوده و تنها در صورتي که به دولت انتقادي داشته باشند بيسواد، بيشناسنامه و ... معرفي شده و مستحق توهين و تعقيب هستند!
در حالي که برخي مطبوعات به پايگاه علني دشمن بدل شده و حتي به صورت عريان و بدون تعارف گزارشات و مطالب منتشر شده در رسانههاي معاند خارج از کشور – مانند بيبيسي- را بازنشر ميکنند، رئيسجمهور به جاي پرداختن به آنها منتقديني که نگران هجمه به ارزشهاي اسلامي و انقلابي هستند را مورد حمله قرار ميدهد.
در دوره اصلاحات نيز زماني که برخي مطبوعات پايگاه دشمن شده بودند، مهاجراني وزير ارشاد وقت و برخي مسئولين دولتي اين نفوذ را تکذيب کرده و منتقدين را به باد فحش و ناسزا گرفتند ولي همين افراد امروز به دشمنان اين مرز و بوم پناهنده شدهاند و اگر تا ديروز به صورت مخفي حقوق و مزايا دريافت ميکردند امروز به صورت علني بر سر سفره دشمنان نشسته و ارتزاق ميکنند.
برداشته شدن تحريمها، همه مشکلات را حل نميکند
رئيسجمهور در ادامه صحبتهاي خود با اشاره به برداشته شدن تحريمها و در حالي که پيش از اين همه مشکلات کشور به تحريمها گره خورده بود گفت: ملت ايران در اين 26 ماه کار بزرگي انجام داد. البته اقتصاد جامعه ما از قبل بيماريهايي داشت و بعد از انقلاب هم بيماريهايي وجود داشت و تحريم نيز به عنوان يک بيماري جديد به آن افزوده شد. از ابتداي انقلاب تحريمها به صورت محدود و در سالهاي اخير به صورت وسيع وجود داشته است. رفع تحريمها معنايش اين نيست؛ مثلاً اگر کسي بيماري قلبي داشت و آن بيماري درمان شد بگوييم چرا گردن درد يا دست دردش خوب نشده است. اقتصاد ما بيماريهاي مختلفي دارد که با برداشته شدن تحريمها فقط يکي از آن بيماريها درمان ميشود.
روحاني خاطرنشان کرد: با برداشته شدن تحريم اقتصاد ما تحرک پيدا ميکند، اما معنايش اين نيست که ديگر بيماري و مشکلي در اقتصاد وجود ندارد.
خط قرمز هستهاي
از سوي ديگر در حالي که رهبر معظم انقلاب در نامه خود به رئيسجمهور در رابطه با شرايط اجراي برجام تصريح کرده بودند تنها در صورتي که «آژانس، پايان پرونده موضوعات حال و گذشته (PMD) را اعلام نمايد»، «معامله اورانيوم غنيشده موجود در برابر کيک زرد با دولت خارجي آغاز خواهد شد»، رئيسجمهور در سخنان ديروز خود اظهار داشت: از هفتههاي آتي ما UF6 ميفروشيم و کيک زرد را ميگيريم. يعني در بازار تجارت هستهاي وارد ميشويم. نه تنها سانتريفيوژ ميچرخد بلکه مدرنتر از آن به چرخش درميآيد.
روحاني به اين نکته هيچ اشارهاي نکرد که آيا آژانس پايان پرونده موضوعات حال و گذشته را اعلام کرده است که دولت دست به معامله اورانيوم غني شده موجود در برابر کيک زرد ميزند يا نه؟
رئيسجمهور در ادامه و در حالي که خط قرمز رسانهها در نقد و انتقاد را دولت خود خوانده بود با يک عقبنشيني آشکار انتقاد را حق مطبوعات خوانده و گامي به جلو گذاشته و گفت: دولت، قوه قضائيه و مجلس بايد نقد شوند و حتي اسلام بالاتر از اينها ميگويد که امام مسلمين هم بايد نقد شود. منتهي نقد به معناي واقعي نه اتهام، تخريب، تهمت و دروغ.
وي با مطرح کردن اين سوال که آيا درست است رسانهها فقط از نقد آغاز کنند، اظهار کرد: آيا بهتر نيست رسانهها ابتدا واقعيات را بگويند بعد به نقد، پس از آن به راهحل برسند و در مجموع به مردم اميد بدهند؟ البته رسانههايي که نااميدي را تزريق ميکنند تعدادشان بسيار محدود و آنها که به نفع مردم تلاش ميکنند عددشان بسيار بالاست. من از همه آنها که حامي يا منتقد هستند تشکر ميکنم اما قطعاً نميتوانم از کسي که اخلاق را زير پا ميگذارد و از اخلاق حرفهاي فاصله ميگيرد و يا بذر نااميدي را بين مردم ميپاشد تشکر کنم.
البته رسانههاي منتقد دولت نيز انتظار تشکر از دولتمردان را ندارند و همين که آنان منتقدان را به باد توهين و تخريب نگرفته و در موضوعاتي مانند پرداخت يارانه مطبوعات اندکي عادلانه رفتار کنند، جاي شکر و سپاس دارد.
انتهاي پيام/