افزايش ميزان واردات در دولت يازدهم، مسئلهاي است که صداي توليدکنندگان داخلي و اقتصاددانان را درآورده و باعث ضعف در اقتصاد داخلي شده است.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
راه دانا؛ افزايش ميزان واردات در دولت يازدهم، مسئلهاي است که صداي توليدکنندگان داخلي و اقتصاددانان را درآورده و باعث ضعف در اقتصاد داخلي شده است.
وارداتي که از پودر فلفل شروع ميشود و تا بينهايت ادامه مييابد، باعث شده تا رهبر معظم انقلاب از وضعيت پيشرفت اقتصاد مقاومتي اعلام نارضايتي کنند و مسئولان داخلي همچنان منتظر باشند تا مشکلات کشور با برداشته شدن تحريمها حل شود.
اما روند واردات کالاهاي مختلف در کشور پس از اجراي برجام شدت گرفته است و اگر واردات نوشابه و ساندويچ را نديده بگيريم از رکورد شکني واردات بنزين نميتوانيم بگذريم بنزيني که روزي به صادرکننده آن تبديل شده بوديم.
رکورد واردات بنزين شکسته شد
در مدت 225 روز گذشته از سال جاري يعني از ابتداي سال 94 تا پايان دهه اول آبان ماه، به طور متوسط 68 ميليون ليتر بنزين در پالايشگاههاي کشور توليد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 درصد رشد داشته است.
اين گزارش حاکي است، ميزان مصرف بنزين در اين مدت نيز حدود 72.5 ميليون ليتر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 93 حدود 2.7 درصد رشد دارد.
براساس آمار و اسناد رسمي شرکت ملي پالايش و پخش در طول 225 روز گذشته از سال جاري به طور متوسط 8 ميليون 850 هزار ليتر بنزين وارد کشور شده است که داراي رشد 4.4 درصدي نسبت به سال 93 است که بيشترين ميزان واردات بنزين به کشور از پايانههاي جنوب صورت گرفته است.
با نگاهي به آمار واردات بنزين در روز دهم آبان ماه سال جاري بايد گفت تنها در اين روز 40 ميليون ليتر بنزين از پايانه ها جنوبي وارد کشور شده است که يک رکورد در واردات بنزين محسوب مي شود.
اين گزارش با اشاره به وضع موجودي ذخاير بنزين در کشور اضافه ميکند، در 10 آبان ماه موجودي بنزين کشور 932 ميليون ليتر است که نسبت به روز مشابه در سال گذشته 358 ميليون ليتر کمتر است.
واردات 35 درصدي از آمريکا و صادرات صفر درصدي به آمريکا
وزارت بازرگاني آمريکا در جديدترين گزارش خود از رشد 35 درصدي صادرات اين کشور به ايران در 9 ماه نخست سال جاري ميلادي خبر داد.
صادرات آمريکا به ايران که در ژانويه تا سپتامبر سال ميلادي گذشته بالغ بر 136.4 ميليون دلار اعلام شده بود در مدت مشابه سال جاري ميلادي به 185 ميليون دلار افزايش يافته است.
بر همين اساس جايگاه ايران در ميان مقاصد صادراتي آمريکا از 136 در 9 ماه نخست سال 2014 به 120 در 9 ماه نخست امسال رسيده است.
واردات آمريکا از ايران در اين مدت صفر بوده است.
بر اساس اين گزارش در نهمين ماه سال جاري ميلادي صادرات آمريکا به ايران رشد 26 درصدي داشته است. صادرات آمريکا به ايران در سپتامبر 2014 بالغ بر 11.4 ميليون دلار بود که اين رقم در مدت مشابه سال جاري به 14.4 ميليون دلار رسيده است.
مبادلات تجاري ايران و آمريکا در سال 2014 با کاهش 42 درصدي نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به 182.1 ميليون دلار رسيد.
صادرات آمريکا به ايران در سال 2014 با افت 41 درصدي مواجه شد و به 182.1 ميليون دلار رسيد.
افزايش ۱۰۰ درصدي واردات نوشابه
بر اساس آمار گمرک در نيمه نخست سالجاري ۲ هزار و ۲۳۹ تن نوشابه و آبگونههاي الکلي و سرکه به ارزش يک ميليون و ۳۰۰ هزار و ۵۲۳ دلار به کشور وارد شد.
اين ميزان واردات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزني ۱۴۲.۶۲ درصد و از نظر ارزشي ۲۸.۸۳ درصد افزايش را نشان ميدهد.
اين گزارش ميافزايد در شهريور ماه سالجاري ۳۳۸.۹ تن نوشابه و آبگونههاي الکلي و سرکه به ارزش ۲۲۴ هزار و ۷۴۶ دلار به کشور وارد شد.
اين ميزان واردات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزني ۱۳.۹۹ درصد و از نظر ارزشي ۲۸.۵۲ درصد کاهش را نشان ميدهد.
برنجي که داريم و وارد ميکنيم!
اما روند افزايش واردات به همينجا ختم نميشود و با وجود اينکه برنج ايراني را ميتوان يکي از مرغوبترين برنجهاي سراسر جهان دانست، در روزهاي اخير مجوز واردات برنج هم صادر شده است.
علي قنبري معاون وزير جهادکشاورزي در همين خصوص گفت: ايران همچنين ممنوعيت واردات برنج را از 23 اکتبر برداشته و مناقصهاي را براي خريد برنج از بازار بين المللي اعلام کرده است.
اظهار نظر قنبري در ادامه از برداشته شدن تحريمها ابراز خوشحالي ميکند و ميگويد: ما اميدواريم با برداشته شدن تحريمها بهويژه تحريمها عليه شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران هزينه واردات گندم 20 تا 30 درصد کاهش يابد.
اما اين درشرايطي است که خود وي در ادامه اذعان ميدارد که سالانه در کشور ما 600هزار تن گندم دروم توليد ميشود و ما فقط نصف آن را مصرف ميکنيم؛ همين موضوع نشان دهنده آن است که کشور ما نيازي به واردات برنج و گندم ندارد.
هرچند قنبري از توقف واردات برنج در زمان توليد خبر داده است اما به طور کلي ابراز علاقه دولت نسبت به افزايش واردات مسئلهاي است که به شدت بايد جدي گرفته شود تا شاهد افت
اگر دولتيها بنا را بر بازي ما با کلمه "نفوذ" نگذراند بايد بگوييم که افزايش واردات و تضعيف اقتصاد داخلي ايران يکي از راههاي نفوذ دشمنان در زمينه اقتصاد است و تنها راه مقابله با آن هم اقتصادمقاومتي است که سايهي عبور دولت يازدهم از رکود و حل مشکلات در دوران پسا برجام خاک ميخورد و به فراموشي سپرده شده است.
انتهاي پيام