وقتي از رهبري تا سيدحسن نصرالله از جنگ نرم ميگويند و رهبران مسلمان و آگاهان فرهنگي از جنگ نرم و تهاجم ارزشهاي غربي در يمن، آمريکا، نيجريه، ايران و لبنان ميگويند سؤالي که پيش ميآيد اين است که فرماندهي اين جنگ از آن کيست؟
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
راه دانا؛هفته پيش بود که رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با مسئولان رسانه ملي با تبيين اهداف «جنگ نرم برنامهريزي شده، گسترده و همهجانبه نظام سلطه با جمهوري اسلامي»، تغيير باورهاي مردم را مهمترين هدف اين جنگ پيچيده خواندند و با تأکيد بر نقش منحصربهفرد رسانه ملي در اين کارزار جدي، برنامهريزي دقيق و عالمانه را براي تحقق وظايف رسانه ملي مورد تأکيد قرار دادند.
* تعريف جنگ نرم در سخن رهبري
به گزارش فارس ، کليد واژه «جنگ نرم» اما کليد واژهاي جديد در سخنان رهبري انقلاب نيست و حداقل از سال 1388 تاکنون ايشان بارها و به مناسبتهاي مختلف از اين عنوان کليدي ياد کردهاند.
ايشان اما در تعريف جنگ نرم چنين بيان کردهاند: جنگ نرم؛ يعني جنگ به وسيله ابزارهاي فرهنگي، به وسيله نفوذ، به وسيله دروغ، به وسيله شايعهپراکني؛ با ابزارهاي پيشرفتهاي که امروز وجود دارد، ابزارهاي ارتباطياي که ده سال قبل و پانزده سال قبل و سي سال قبل نبود، امروز گسترش پيدا کرده. جنگ نرم يعني ايجاد ترديد در دلها و ذهنهاي مردم.(4/9/88)
اين اتفاق اما گويا امروز نه يک جنگ عليه ايران و ارزشهاي انقلاب اسلامي در ايران است که يک جنگ جهاني عليه ارزشهاي انساني و اسلامي است.
* از سيدحسن نصرالله تا رماننويس لبناني همه از جنگ نرم در لبنان ميگويند
همين چند روز پيش بود که سيدحسن نصرالله دبيرکل حزبالله لبنان در جريان سخنرانيهاي خود در دهه اول محرم از جنگ نرم گفت و گفت: در سالهاي اخير تمرکز گستردهاي بر جنگ نرم صورت گرفته است و اين به دليل پيشرفت وسايل ارتباط جمعي است که فرصت اين حمله را بيش از هر زمان ديگري داده است.
وي با اشاره به چهار مرحله از اين جنگ افزود: اين جنگ نرم ايدهاي چندمرحلهاي دارد که درباره مسئوليت اجتماعي و اوضاع عمومي است.
البته در لبنان اين تنها سيدحسن نصرالله نيست که از جنگ نرم سخن ميگويد و علاوه بر برگزاري چند همايش در سال گذشته در اين موضوع هنرمندان و اديبان نيز از اين جنگ فرهنگ و هنر و ادب سخن ميگويند.
يکي از اين افراد «محمد احمد حمود» رماننويس لبناني است که با قلم خلاق خود مقاومت و جهاد اين مردم را به نگارش ادبي درآورده است؛ او ميگويد: پيروزيهاي مقاومت رنگ جديدي به داستان، رمان، شعر و قصيده و مقاله بخشيده است چه بسا که ادبيات مقاومت بتواند ادبياتي شود که بر نوشتههاي تکراري و پوچ، توفيق يابد هر چند يک جنگ جهاني عليه اين نوع از ادبيات در جريان است و سعي ميکند مسير و چهره آن را با ترسافکني رسانهايِ رذيلانه و منقرض شده، تغيير دهند.
* جنگ نرم و تهاجم فرهنگي از يمن تا نيجريه و آمريکا
و باز بايد گفت اين تنها در لبنان نيست که نسبت به جنگ نرم سخن گفته ميشود چه اينکه اين جنگ نرم در يمن نيز در جريان است و «عبدالسلام عباس الوجيه» دبيرکل «کنگره علماي يمن» در اين باره به خبرگزاري فارس ميگويد: نيروهاي انقلابي يمن همانگونه که پيش از اين بوده عليرغم کمبود امکانات و منابع محدود همچنان فعاليتهاي رسانهاي، هنري و فرهنگي خود را انجام ميدهند که اين امر الحمدلله در حد بالايي موجب بيداري و رشد هشياري مردم يمن شده و اين انقلابي که شما ميبينيد نتيجه رشد هوشياري مردم و رسيدن پيامهاي رسانهاي، هنري و فرهنگي به فکر و قلب عامه مردم بوده است.
وي ميافزايد: عليرغم جنگ رسانهاي بزرگي که دشمنان با امکانات و وسائل و تجهيزات بزرگ خود برپا کردهاند و توانستهاند همه چيز را بخرند و افرادي را اجير کنند اما تاثير آنها الحمدلله محدود بوده است چراکه آنها مسير خود را بر پايه دروغ و جدل و گمراهي و فريب و قرار گرفتن در برابر مسائل عادلانه امت اسلامي قرار دادهاند که با گذر زمان و افزايش اشتباهات آنها اين رسانهها در جنگ نرم خود اعتماد عامه مردم را از دست دادهاند و تاثيرشان محدود شده است.
اما اين جنگ نرم به واقع يک جنگ جهاني است چه اينکه در قلب آفريقا نيز شيخ ابراهيم زکزکي رهبر «جنبش اسلامي نيجريه» در گفتوگو با فارس با اشاره به تأسيس شبکههاي تلويزيوني و راديويي در نيجريه به نام طرد گروههاي تکفيري از يک جنگ نرم عليه ملت نيجريه سخن ميگويد: اين يک جنگ نرم است وقتي با اين فيلمها ميآيند بايد معلوم شود شبکه از کجا آمده شبکه اينترنتي را هر کسي ميتواند راه بيندازد اما شبکه ماهوارهاي اينگونه نيست.
شايد بتوان گفت جنگ نرم امروز همه جاي جهان برقرار است تا آنجا که مايکل جونز محقق و نويسنده آمريکايي و مدير مسئول نشريه «جنگ فرهنگها» نيز ميگويد: مردم ايران احساس ميکنند که آمريکا به آنها تهاجم فرهنگي داشته اما خود آمريکاييها نيز قرباني تهاجم فرهنگي امپرياليسم هستند.
* جوانان مومن انقلابي و گروههاي خودجوش افسران جنگ جهاني نرم
حال به واقع سوال اين است که در اين نبرد نرم جهاني چه کسي ميتواند رهبري را برعهده بگيرد؟ چه کسي از قدرت بيشتري براي مقابله با ارزشهاي غربي نيرومندتر است.
شايد پاسخ در اين باشد که رهبري انقلاب بيان ميکنند: در جنگ نرم، قدر مسلّم نخبگان فکرياند که بايد به ميدان بيايند. يعني شما افسران جوانِ جبهه مقابله با جنگ نرم هستيد.(4/6/88)
و در جايي ديگر از اين افسران جوان جنگ نرم به عنوان «جوانان مومن و خودجوش» ياد ميکنند و ميافزايند: خطاب به جوانهايي است که در سرتاسر کشور فعّاليّتهاي فرهنگي را به صورت خودجوش شروع کردند که بحمدالله خيلي هم وسيع شده است. من ميخواهم بگويم آن جوانهايي که در تهران، در شهرهاي گوناگون، در استانهاي مختلف، در خود مشهد، در بسياري از شهرهاي ديگر کار فرهنگي ميکنند، با ارادهي خودشان، با انگيزهي خودشان ـ کارهاي بسيار خوبي هم از آنها ناشي شده است که از بعضي از آنها ما بحمدالله اطّلاع پيدا کرديم ـ کار را هرچه ميتوانند بهطور جدّي دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همين گسترش کار فرهنگي در بين جوانهاي مؤمن و انقلابي، نقش بسيار زيادي را در پيشرفت اين کشور و در ايستادگي ما در مقابل دشمنان اين ملّت، ايفا کرده است.
به گزارش فارس، به نظر ميرسد جوانان مومن انقلابي ايران در اين جنگ تنها نيستند و جواناني که امروز در اقصي نقاط جهان علمدار بيداري جهاني و ايراني هستند در اين جنگ جهاني ميرزمند و بر جريان ديپلماسي فرهنگي کشور و کساني که خود را متعهد به صدور فرهنگي انقلاب اسلامي ميدانند و به ويژه دستگاه هاي ديپلماسي فرهنگي کشور است که علاوه بر کشف جوانان و ارتباط با آنان، اين جوانان را به جوانان مومن انقلابي داخل متصل کنند و مسير پيروزي ارزشهاي الهي و انقلابي را هموار کنند.
انتهاي پيام/