، اميرحسين ايراندوست گفت: براي درمان سرطان کبد از روشهاي جراحي، پيوند کبد، راديوتراپي و شيميدرماني استفاده ميشود و افرادي که زمينه کبدي مناسبي ندارند و توده سرطاني در کبد آنها بزرگتر از 5 سانتيمتر باشد کانديداي مناسب پيوند کبد هستند و ميتوان با انجام پيوند کبدي مشکل آنها را براي هميشه برطرف شود.
وي در خصوص شيميدرماني، گفت: شيميدرماني يکي از روشهاي درمان سرطان است که از داروها براي جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني استفاده ميکنند. اين داروها سلولهاي آسيبديده را از بين برده يا مانع از تقسيم شدن آنها ميشوند. هنگاميکه داروي شيميدرماني را بهطور مستقيم در ستون فقرات، يکي از اندامها يا حفرههاي بدن نظير شکم تزريق ميکنند، دارو بيشتر بر سلولهاي سرطاني در همان نواحي تأثير ميگذارد؛ به همين دليل معمولاً از شيميدرماني منطقهاي براي درمان سرطان کبد استفاده ميکنند.
اين فوق تخصص کبد گفت: پزشکان به افرادي که مبتلابه سرطان کبد هستند توصيه ميکنند تا بهطور منظم و روزانه ورزش کنند، زيرا ورزش و افزايش فعاليت بدني مانع از عود مجدد بيماري در بسياري از موارد ميشود. تحقيقات نشان ميدهد افرادي که با وجود ابتلا به سرطان کبد ورزش مستمر و فعاليت بدني زياد دارند، بهتدريج اندازه تومور سرطاني کبد در آنها کاهشيافته است.
ايران دوست افزود: ورزش حتي بر روي فاکتورهاي سرطاني و خون بيماران هم تأثير مثبت ميگذارد و مانع از افزايش يا کاهش برخي از فاکتورهاي اصلي سرطان کبد در افراد ميشود. پزشکان به افراد مبتلابه سرطان کبد توصيه ميکنند تا بهوسيله ورزش اکسيژن بيشتري به بدن خود برسانند و با ورزش کردن باعث افزايش گردش خون در بدن شوند و بهاينترتيب بدن آنها توانايي بيشتري براي مقابله با سرطان کبد پيدا خواهد کرد.
سرطان کبد رشد خارج از کنترل سلولهاي بدخيم در کبد است؛ اين نوع سرطان بهطور معمول در تمام سنين مشاهده ميشود؛ اما شيوع آن بيشتر در افراد بالاي 60 سال است.
منبع: فارس
انتهاي پيام/