آخرین اخبار
کد مطلب: 102861
در گفتگوهاي جداگانه عنوان شد:
واکنش نمايندگان مجلس نسبت به سهل انگاري دستگاه ديپلماسي در پيگيري فاجعه منا و ضرورت استيضاح ظريف
تاریخ انتشار : 1394/07/11 19:55:27
نمایش : 1828
به نظر مي رسد وقت آن رسيده که محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان به واسطه سهل انگاري و ضعف دستگاه ديپلماسي کشور در قبال پيگيري موثر فاجعه منا، در خانه ملت به پيشگاه مردم پاسخي در خور توجه داشته باشد. اما اين سهل انگاري به حدي براي کشور گران آمده که حتي مي تواند آقاي وزير را تا پاي استيضاح در مجلس بکشاند.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از راه دانا؛ فاجعه منا به دهمين روز خود رسيد و ابعاد گسترده اين اتفاق تلخ در کشور ادامه دارد. ابدان مطهر جانباختگان اين حادثه پس از گذشت 10 روز به کشور بازگشت؛ اين در شرايطي است که در طول اين 10 روز در فعاليت هاي دولت رنگ و بويي براي پايان دادن به اين بلاتکليفي ديده نشد.

اما اين روزها در پي فاجعه منا و حوادث ناگوار حج تمتع، هر کس به نوعي در پي ايفاي وظيفه در قبال اين ماجراست و ملت با همدردي خود عزادار حاجياني شد که با لباس احرام پرگشودند. در اين مسير اما امروز نمي توان از نقش تاثيرگذار مجلس شوراي اسلامي در قبال پاسخگويي به افکار عمومي به سادگي گذشت. در اين باره به نظر مي رسد وقت آن رسيده که محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان به واسطه سهل انگاري و ضعف دستگاه ديپلماسي کشور در قبال پيگيري موثر فاجعه منا، در خانه ملت به پيشگاه مردم پاسخي در خور توجه داشته باشد. اما اين سهل انگاري به حدي براي کشور گران آمده که حتي مي تواند آقاي وزير را تا پاي استيضاح در مجلس بکشاند. در اين باره نمايندگان مجلس نظرات مختلفي دارند که در ادامه اين نظرات را مي خوانيد.


وزارت خارجه اجازه پايمال شدن خون حجاج ايراني را ندهد
نماينده کليميان در مجلس گفت: وزارت خارجه بايد قاطعانه‌تر عمل کند و اجازه پايمال شدن خون کساني که در حادثه منا جان خود را از دست داده‌اند را ندهد، درست است که کلام در عرف ديپلماتيک داراي ادبياتي نرم است اما نبايد به بهانه آن، در احقاق ارزش‌هاي ملي و مذهبي کشورمان کوتاهي شود.
سيامک مره‌صدق، در گفت‌وگو با خبرنگار سينا درباره نحوه پيگيري فاجعه منا از سوي مسئولين و وزارت خارجه کشورمان گفت: صحنه‌هاي ديپلماتيک ظرايف و پيچيدگي‌هاي خاص خود را دارد اما رعايت نکات ديپلماتيک به هيچ‌وجه به معناي ناديده گرفتن ارزش‌هاي ملي و مذهبي ست و نبايد به قيمت پايمال شدن منافع ملي تمام شود.
نماينده کليميان در مجلس افزود: درست است که کلام در عرف ديپلماتيک داراي ادبياتي نرم است اما در حين حال بايد به‌گونه‌اي عمل کرد که کسي جرئت کوچک‌ترين اهانتي به مردم ايران و ارزش‌هاي مورد اعتقاد ما را نداشته باشد؛ برخوردهاي مقامات ما در امور بين‌الملل علاوه براينکه بايد سازگار با چهارچوب و اصول ديپلماتيک و عرف شناخته شده در دنيا باشد اما نبايد به بهانه آن، در احقاق ارزش‌هاي ملي کشورمان کوتاهي شود.
وي افزود: ساز و کار ديپلماتيک وقتي ارزش و اعتبار دارد که در جهت حفظ منافع ملي به کار رود؛ لذا در مورد فاجعه منا، وزارت خارجه بايد قاطعانه‌تر عمل کند و اجازه پايمال شدن خون کساني که در اين حادثه جان خود را از دست داده‌اند ندهد، زيرا آنها تنها افرادي بودند که براي انجام يک مراسم عبادي و الهي در منا حضور داشتند و هيچ خصومت سياسي با کسي نداشتند.
مره‌صدق ادامه داد: وزير امور خارجه کشورمان به‌ عنوان کسي که مي‌تواند در نهادهاي بين‌المللي حضور پيدا کند، مسئوليت پيگيري اين واقعه دردناک را دارد، اما براي جلوگيري از وقوع چنين حوادثي، لازم است تصميماتي در سطوح بالا‌تر گرفته شود و بر اساس چهارچوب کلي استراتژيک نظام در منطقه و امور روابط بين‌الملل عمل شود.

 

دستگاه ديپلماسي دولت يازدهم مقتدر نيست

 حجت الاسلام سيد علي محمد بزرگواري به فاجعه دلخراش منا در عربستان و عکس العمل ضعيف دستگاه ديپلماسي در برابر اين حادثه اشاره کرد و افزود: در چنين مواقعي در هر کشور، دستگاه ديپلماسي به عنوان خط مقدم قوت مردم در برابر هر هجمه است که دستگاه ديپلماسي دولت يازدهم چنين چيزي را از خود نشان نداد.

دستگاه ديپلماسي بوي اقتدار نظام را نمي دهد

وي با انتقاد از دستگاه ديپلماسي دولت يازدهم و عکس العمل ضعيف در برابر همتايان سعودي در قبال اين حادثه ،اظهار کرد:متأسفانه دستگاه ديپلماسي دولت يازدهم از آغاز اين حادثه دلخراش و غم انگيز منا،حرکت و عکس العملي که بوي اقتدار بدهد را از خود نشان نداد.

نماينده چهار شهرستان کهگيلويه وبويراحمد در مجلس شوراي اسلامي،بيان کرد:همگان شاهد بوديم بجاي اينکه وزيرامور خارجه به عنوان خط مقدم مردم و يا حتي رئيس جمهور به عنوان رئيس هيات دولت،عکس العملي خاص از خود نشان نداند و در مقابل اين رهبر معظم انقلاب بود که در برابر دولت غاصب آل سعود ايستادند و اقتدار جمهوري اسلامي را به رخ جهانيان کشيدند.

دولت يازدهم زياد ازحد کرنش ذليلانه داشته است

بزگواري با انتقاد ازکرنش ذليلانه دستگاه ديپلماسي ايران در برابر اين فاجعه و اقتدار ضعيف آن در اين موضوع مهم سياسي گفت:کرنش نرم دولت يازدهم باعث شد که حرکتي که در شأن اقتدار ملت در برابر سعود ها باشد را نبينيم و حتي اين وهابي هاي خائن با بي شرمي تمام، به ايرانيان توهين کنند.

وي ادامه داد: همين موضوع باعث شد که رهبر معظم انقلاب به عنوان شخصيتي که بايد حرف آخر را در اين مملکت بزند، با سخنانان صريحش اقتدار ايران اسلامي را به اين کشور بي کفايت نشان دهد.

نماينده مردم استان در مجلس شوراي اسلامي به توهين وزير خارجه عربستان به مسئولين ايراني حتي ظريف و روحاني اشاره کرد وگفت: اينها همه نشان از بي اقتداراي اين آقايان و سياسيت هايشان در برابر دشمنان را نشان مي دهد.

دولت يازدهم اقتدار نظام در دستگاه ديپلماسي را نشان نداده است

بزرگواري با بيان اينکه دولت يازدهم آن اقتدار لازم براي دفاع از ملت در برابر دشمنان و حتي عربستان را ندارد،بيان کرد:اين تفکرات غلط از سوي اين آقايان باعث شده است که در برخي از موضوعات رهبر انقلاب هزينه شود.

وي تصريح کرد:وقتي رهبري خودش را هزينه مي کند و با سرسختي و اقتدار با آل سعودهاي خائن برخورد مي کند،نشان از اقتدار ملت است.

بزرگواري تصريح کرد:همگان شاهد بودند که بعد از سخنان صريح و با اقتدار رهبري تمام مسئولان آل سعود مواضع خودشان را تغيير داند و شروع به معذزت خواهي کردند.

نماينده مردم استان در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد:اين نشان از اقتداري است که دستگاه ديپلماسي آن را از خود نشان نمي دهد.

بزرگواري با انتقاد از سياست کرنش دستگاه وزارت خارجه در برابر مشکلات گفت: نمونه اين کرنش ها، تحميل برجام پر از مشکلات است که به ايران تحميل شده است.

فعلاً براي استيضاح ظريف به اجماع نرسيده ايم

وي به سئوالي که آيا مجلس در حال بررسي استيضاح وزير امور خارجه بعد از عکس العمل ضعيف در قبال حادثه منا و حتي دست دادن با دشمن شماره يک ايران است، گفت:مجلس در حال حاضر در مسائلي همچون استيضاح آقاي ظريف به جمع بندي نرسيده است.

به عنوان يک وزير اسلامي بايد حدود خود را بدانيم

نماينده مردم استان در مجلس شوراي اسلامي با تأکيد بر اينکه مجلس درحال حاضر در حال بررسي برجام و مذاکرات است، بيان کرد: آقاي ظريف به عنوان وزير يک دولت اسلامي بايد حدود خود را بداند نه اينکه ناخواسته به قول خودشان، اقدام به دست دادن با دشمن شماره يک ايران بکند.

بزرگواري با بيان اينکه ديپلماسي به معناي زير پا گذاشتن ارزش ها وآرمان ها نيست، بيان کرد:اينها همه نقشه هايي است که از سوي برخي در حال رقم خوردن است و نبايد آن را اتفاقي دانست.

وي به هم صدا بودن مجلسيان در قبال عکس العمل هاي ضعيف دستگاه ديپلماسي اشاره کرد و گفت: سردادن شعار مرگ بر آمريکا از سوي نمايندگان مجلس نشان از اين اقدامات است.


پيگيري حادثه منا فردا در صحن علني مجلس
نماينده شهرستان پل دختر گفت: فردا جلسه علني با حضور نمايندگان در صحن مجلس در رابطه با فاجعه منا برگزار خواهد شد و يک تصميم گيري جمعي و کلي در اين رابطه خواهيم داشت.
دکتر علي کاييدي، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سينا، از جلسه علني صبح فردا در مجلس با حضور نمايندگان، در رابطه با فاجعه منا و عکس العمل مسئولين کشور در اين باره خبر داد و اظهار کرد: فردا جلسه علني با حضور نمايندگان در صحن مجلس در رابطه با فاجعه منا برگزار خواهد شد و يک تصميم گيري جمعي و کلي در اين رابطه خواهيم داشت که با توجه به آرمان‌هاي انقلاب و فرمايشات معظم رهبري، بايد بررسي کنيم تا متوجه شويم آيا حرکتي که وزارت امور خارجه در رابطه با حادثه منا انجام داده متناسب با محدوده نرمش قهرمانانه بوده است يا خير، که بايد مورد توجه و بررسي قرار گيرد.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، کشور آمريکا را دشمن نظام جمهوري اسلامي ايران دانست و اظهار کرد: مسئولين ما بايد با تدبير حادثه منا را پيگيري کنند و متوجه اين مسئله باشند که ما با آمريکا فقط بر سر مسئله هسته‌اي توافق کرده‌ايم و در هيچ مبحث مشترک ديگري وارد نشده‌ايم و آمريکايي‌ها دشمن اين نظام هستند و ما هيچ دوستي با اين کشور نداريم؛ همچنين مسئولين بايد از سخنان رهبري تمکين کنند.

وي به اقتدار سخنان رهبري در رابطه با حادثه منا اشاره کرد و افزود: اقتدار رهبري در سخنان اخير خود پيرامون حادثه منا واقعاً ستودني است، رهبر انقلاب اسلامي با سخنان خود و انگشت اشاره‌اي که به سمت سعودي‌ها نشانه رفتند موجب شد تا پيکر جانباختگان حادثه منا به زودي همگي با احترام در کشور خودمان مدفون شوند و به اعتقاد من هر کشوري بخواهد در حادثه منا رفتار خوبي از خود نشان ندهد با تشر مقام معظم رهبري قطعاً عقب نشيني خواهد کرد.

 

عکس‌العمل وزارت امور خارجه ايران در پيگيري حادثه منا ضعيف بود

شهلا ميرگلوي بيات، در گفت‌وگو با خبرنگار سازمان بسيج جامعه پزشکي در واکنش به اقدامات وزارت امور خارجه ايران در پيگيري فاجعه منا گفت: با توجه به اينکه جمعيت کثيري از هموطنان که ضيوف الرحمان بودند را در فاجعه منا از دست داديم انتظار مي‌رفت عملکرد وزارت خارجه قوي‌تر از آنچه که مشاهده کرديم باشد.

عضو کميسيون بهداشت و درمان با تاکيد بر عمق فاجعه و ضرورت اتخاذ موضع محکمتر و قاطعانه‌تر توسط وزارت امورخارجه گفت: ديديم که بعد از سخنراني مقام معظم رهبري و هشداري که به رژيم آل سعود داده شد، مقامات اين رژيم از مواضع خصمانه خود عقب‌نشيني کردند و جنازه‌ها را تحويل دادند اما تا قبل از آن قصد تحويل دادن اجساد حجاج را نداشتند.

وي به عدم صدور ويزا براي وزراي ايراني که براي پيگيري اين فاجعه به عربستان رفتند نيز اشاره کرد و گفت: اين افراد با ويزاي عادي به عربستان رفتند و حتي به عنوان يک مقام دولتي به آنها ويزا داده نشد و اين امر نشان از عمق خصومت عربستان با ايران است.

همکاري عربستان بعد از هشدار مقام معظم رهبري و پي بردن به بنيه دفاعي ايران
ميرگلوي بيات ادامه داد: درست است که بعد از هشدار مقام معظم رهبري و پي بردن مقامات رژيم آل سعود به بنيه دفاعي ايران شاهد همکاري آنها بوديم اما از آنجايي‌که رسيدگي به حداکثر امور در اين باره در دست وزارت خارجه است و اين وزارتخانه وظايف مشخص و ارتباط‌هاي بين‌المللي لازم را براي پيگيري حادثه منا دارد، توقع بيشتري از اين نهاد مهم کشور در اعتراض و عکس‌العمل به جنايت منا مي‌رفت.

 

اگر ديپلماسي ايران موثر بود رهبر انقلاب مجبور به موضع گيري نمي شد  نمايندگان استان هرمزگان در مجل

احمد جباري، نماينده مردم غرب هرمزگان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني شبکه اطلاع رساني هرمز با بيان اينکه تدابير حکيمانه رهبرمعظم انقلاب(مدظله العالي) باعث تغيير موضع عربستان نسبت به ايران شد، گفت: هتک حرمت و بي حرمتي به اجساد و قربانيان فاجعه منا و معطل گذاشتن ابدان مطهر حاجيان توسط عربستان قابل پذيرش نيست و صرفا از جهت حفظ برادري در منطقه نخواستيم برخورد کنيم.

وي اظهار کرد: مواضع مسئولين بايد به تشکيل کميته حقيقت ياب باشد تا علت فاجعه منا بررسي شود دهد لذا همه مسئولين دستگاههاي سياسي بايد پاي کار باشند تا قضيه روشن شود.

جباري افزود: ما بايد عزت و ارزش حاجيان و کساني را که در عربستان را حفظ کنيم و حرمت اجساد مطهر نگه داشته شود که اين وظيفه بر دوش دولت و وزارت خارجه است .

وي با بيان اينکه ديپلماسي کشور موظف بود زمينه حضور در عربستان را فراهم کند، تصريح کرد: ابعاد فاجعه منا نشان داد که دستگاهها ديپلماسي بايد قوي تر و فعال تر وارد عمل شود .

نماينده مردم هرمزگان تاکيد کرد: اگر اقدامات دستگاه ديپلماسي موثر بود رهبر انقلاب مجبور به موضع گيري نمي شدند لذا دستگاه ديپلماسي ايران بايد قوي تر عمل کند.
وي با بيان اينکه اتهام زني به ايران در خصوص حج وبه سياسي کاري عقلاني نيست بيان داشت: مردم براي انجام مناسک و عبادت در کنگره جهاني حج حضور دارند که با سياست تفاوت دارد و اين ادعاي نماينده عربستان در حالي است که قريب به 500 نفر از حجاج ايراني در اين حادثه جان باختند.

کوتاه آمدن از حقوق نظام به اسم تعامل سازنده شايسته نيست

ابوالقاسم جراره، نماينده مردم مرکز هرمزگان درمجلس شوراي اسلامي در گفتگو با هرمز با بيان اينکه عربستان در حال تلاش براي فرار رو به جلو است ، اظهار کرد:آل سعود قصد دارد بي تدبير و با بي لياقتي خود را به گردن کشورهاي ديگر ببيندازد که قطعا قابل پذيرش نيست.

وي تصريح کرد: از آنجايي که عربستان ميزبان حجاج است در برابر هر گونه اتفاق مسئول است و بايد پاسخگو باشد اما به دليل غرور بيش از حد خود را نسبت به بشريت پاسخگو نمي دانند.
جراره با بيان اينکه آل سعود دست نشانده صهونيست هستند و پشتشان را گرم مي دانند ، بيان داشت: اين اظهارات که ايران و رئيس جمهور نبايد در خصوص فاجعه منا اظهار نظر کند توسط کساني که حاکميت غير قانوني و پادشاهي است و هيچ دموکراسي حاکم نيست مزحک است.

جراره اظهار کرد: اين رويه که بعضي جاها به اسم تعامل و ديپلماسي سازنده نسبت به حقوق کشورمان کوتاه بيايم باعث جري شدن بعضي از افراد و افکار مي شود که شايسته نظام نيست.

نماينده مردم هرمزگان تاکيد کرد:مسئولين نظام بايد مقتدرانه و کوبنده از حقوق کشورمان دفاع کنند و نسبت به حقوق ذاتيمان ترسي نداشته باشند و مردم نيز از ديپلماسي مقتدرانه دفاع مي کنند .

وي گفت: دولت و وزارت خارجه قطعا مي توانست بهتر از اين و مقتدرانه تر رفتار کند تا رهبرمعظم انقلاب (مدظله العالي) در اين خصوص وارد عمل نشوند.

جراره با بيان اينکه موضه گيري رهبر ناشي از کم کاري مسئولان است، خاطر نشان کرد: لازم است دولت مواضع اش را نسبت به ديپلماسي قوي تر و مقتدرانه کند و با روحيه مطالبه گيري مانع از تکرار چنين برخوردهايي در سطح بين الملل شود.


حضور آقاي ظريف براي شفاف‌سازي حادثه منا در مجمع عمومي سازمان ملل ضروري است
نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي گفت: حادثه منا نياز به افشاگري‌هاي بين‌المللي دارد و حضور آقاي ظريف براي شفاف‌سازي آن در مجمع عمومي سازمان ملل متحد اقدامي ضروري و مثبت است.
عبدالرحمان رستميان، در گفت‌وگو با خبرنگار سينا ضمن مثبت ارزيابي کردن حضور وزير امور خارجه ايران در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک، گفت: حضور نمايندگاني از ايران در مجامع بين‌المللي براي پيگيري فاجعه منا ضروري است؛ در چنين نهادهاي بين‌المللي تريبون‌هايي وجود دارد که مي‌توان سخنان مورد نظرمان را به گوش همگان برسانيم.

نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: رسانه‌هاي دنيا قوي هستند و مي‌توانند بر ضد ايران تبليغ کنند همانطور که روند آن‌ها تاکنون نيز تبليغات بر ضد ايران بوده است؛ لذا حضور نمايندگان ايران براي عنوان کردن حقانيت خود و افشاگري درباره فاجعه منا که بسيار بزرگ‌تر از آن چيزي است که بتوان به زبان توصيف کرد، ضروري است، در غير اينصورت ظلم بزرگي که به حجاج ايراني و غير ايراني در منا شد، از نظر‌ها مخفي مي‌ماند.

هر يک از حجاج تنها با يک دلار مي‌توانستند نجات يابند
وي با اشاره به گوشه‌اي از سنگدلي رژيم آل سعود در حق حجاج مظلوم گفت: اگر بخواهيم يک بيمار را از مرگ نجات بدهيم بايد ميليون‌ها تومان هزينه کنيم، اما هر يک از حجاج تنها با يک دلار که قيمت يک آب معدني کوچک است مي‌توانستند نجات بيابند؛ پس بايد اين حرف‌ها توسط نمايندگان کشورمان زده شود.

رستميان متذکر شد: آقاي ظريف و عراقچي روز گذشته در مجمع عمومي سازمان ملل متحد و البته به‌عنوان نماينده کشورمان در جنبش غيرمتعهد‌ها به دفاع از حقوق حجاج برخواست، کوتاهي سازمان‌هاي بين‌المللي درباره بحران يمن و مظلوميت مردم اين کشور را مطرح و تلاش کرد محکوميت داعش بين‌المللي شود؛ بنابراين حضور آقاي ظريف براي شفاف‌سازي حادثه منا و به تصوير کشاندن مرگ هزاران نفر بر اثر يک سوء‌مديريت، عدم توجه به بيماران و شهادت در اثر تشنگي اقدامي مثبت است.

 

ديپلماسي لبخند هميشه جوابگو نيست

دکتر احمد آريايي نژاد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار بسيج جامعه پزشکي، درباره ارزيابي اقدامات وزارت خارجه در ارتباط با فاجعه منا گفت: وقتي دولت سعودي چنين برخورد ناپسندي با حجاج ما داشته است دولتمردان ما بايد متناسب با خصوصيات و خطايي که از دولت سعودي سرزده است يک برخورد توأم با اقتدار اسلامي داشته باشند.

وي به سخنان ثاثيرگذار مقام معظم رهبري اشاره کرد و از دولتمردان خواست که به سادگي از اين ماجرا عبور نکنند.

وي ادامه داد: مقام معظم رهبري در اين رابطه با سخنراني‌هاي اخيري که داشته‌اند راهگشا شدند و همين موضع هم نيز بايد در دولتمردان ما به خصوص وزارت امور خارجه ديده شود و بايد تصريح کرد که ديپلماسي لبخند همه جا جوابگو نيست، البته منظور ما اين نست که دولتمردان هجومي و زيان بار برخورد کنند بلکه با پيگيري عدالت منشانه و اخلاق اسلامي، فاجعه خونبار منا را پيگيري کنند و به سادگي از اين فاجعه بزرگ عبور نکنند.

عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، از وزارت امور خارجه خواست تا با قاطعيت بيشتري نسبت به فاجعه منا برخورد کنند و خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه بايد محکم‌تر و با قاطعيت بيشتري براي احقاق حقوق حجاج گام بردارد، جان هزاران حجاج از بين رفته است، بنابراين وزارت خارجه که جز مهم بدنه اين نظام است وظيفه دارد که اين گونه فاجعه‌ها را محکم و قاطعانه‌‌تر پيگيري کند.

وي ادامه داد: رياست جمهور هم در سخنراني اخير خود از بيانات رهبري مبني بر حادثه منا قدرداني کرده‌اند اما دولتمردان نگذارند اين اتفاقات به بيانات رهبري کشيده شود و انتظارات رهبري را زودتر برآورده کنند.

ضرورت اتحاد و همصدايي با ديپلمات‌هاي کشور‌هاي ديگر
آريايي‌نژاد، به اتحاد و همصدا بودن ديپلمات‌هاي کشور‌هاي مختلف اشاره کرد و افزود: در رابطه با حادثه منا اعتقاد و پيشنهاد من اين است که  وزارت امور خارجه با کشور‌هاي ديگر ارتباط بيشتري بگيرد و با ديپلماسي فعال، همصدا با ديپلمات‌هاي کشور‌هاي ديگر در راستاي احقاق حقوق مسلمانان جهان گام بردارند.

اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد: در عرصه ديپلماسي بايد از علوم روانشناسي بهره برد و طبق مباني اخلاقي و فرهنگي نبايد با هر شخصيت حقيقي و حقوقي برخورد مناسب داشت و بايد در اين زمينه موقعيت‌ها سنجيده شود و طبق دستور ديني با مستکبر و مغرور بايد مثل خود آن برخورد کرد، مواضع عربستان و عملکرد دولتمردان بسيار توأم با نخوت و مستکبرانه بوده است و اين مسئله بايد متوجه دستگاه ديپلماسي کشور باشد.

 

دستگاه ديپلماسي در بحث واقعه منا بايد جدي تر وارد عمل مي شد

نماينده مردم شهرستان نطنز در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با نطنزنا ضمن تبريک عيد غديرخم اظهار کرد: حوادث اخير در مسجدالحرام و به دنبال آن در مکه همگي حاکي از نابساماني موجود در دربار حکام آل سعود است و اين از هم گسستگي و نابساماني ناشي از اجراي نقش يک نوکر حلقه به گوش استکبار و رژيم صهيونيستي بوده و حکام آل سعود به زودي نتيجه تلخ اين فرمانبرداري را خواهند چشيد.

محمد فيروزي با بيان اينکه همه مردم ايران از اين فاجعه غم بار ناراحت شده و عيد غدير نيز براي آنها تبديل به عزا شد، افزود: لازم بود تا دولت و دستگاه ديپلماسي کشورمان بسيار جدي تر از اين وارد شده و نسبت به اين فاجعه غم بار عکس العمل شديد تري نشان مي داد.

وي تصريح کرد: وزارت امور خارجه چندين بار کاردار عربستان را در اين مورد احضار کرد و در اينباره نيز تذکر داد ولي چيزي که انتظار ميرفت عکس العمل جدي تر از اين احضار کردن بود که بايد از سوي مسئولان اتفاق مي افتاد.

فيروزي خاطر نشان کرد: بعد از هشدار جدي رهبر انقلاب به حکام آل سعود درباره ابعاد اين واقعه، سعودي ها احساس خطر کردند و بلا فاصله از رهبر انقلاب و ملت ايران در اينباره عذرخواهي کردند.

 

واکنش نمايندگان اردبيل نسبت به استيضاح ظريف

فاجعه منا و عملکرد دستگاه ديپلماسي کشورمان در پيگيري حقوق خانواده هاي جان باختگان، اين روزها در صدر موضوعات انتقادي رسانه هاي گروهي و مطالبات افکار عمومي قرار دارد؛ حادثه دلخراشي که بازهم بي کفايتي و بي لياقتي حکام سعودي در اداره حرمين شرفين را نمايان کرد.

در اين ميان ملت ايران و علي الخصوص خانواده هاي داغدار انتظار پيگيري جدي موضوع از سوي دستگاه ديپلماسي ايراني را داشتند، که شايد اين انتظارها از سوي مسئولان کشور و به ويژه جواد ظريف بر آورده نشده است و همين مسئله باعث مطرح شدن مسائلي در خصوص احتمال استيضاح وزير امور خارجه کشورمان را به ميان آورده است.

بسياري بر اين عقيده اند وزارت امور خارجه در قبال پيگيري جان باختن 500 ايراني و بي اعتنايي سعودي ها نسبت به تعيين تکليف اجساد کشته شدگان و باز گرداندن آن به ايران، سهل انگاري و ضعف داشته است؛ به طوري که برخي نمايندگان مي گويند لازم است در اين شرايط، وزير امور خارجه به دليل عملکردش مورد استيضاح قرار گيرد.

نمايندگان استان اردبيل در مجلس شوراي اسلامي نيز در خصوص مطرح شدن احتمال استيضاح وزير خارجه دولت يازدهم در پي سهل انگاري از پيگيري فاجعه منا، اظهار نظرهاي متفاتي داشتند.

حقيقت پور: هشدارهاي رهبري تمام گره ها را باز کرد

منصور حقيقت پور عضو کمسيون امنيت ملي مجلس در گفتگو با خبرنگار سبلانه در رابطه با عملکرد وزير امور خارجه کشورمان در قبال فاجعه مصيبت بار منا گفت: تقاطع حادثه دلخراش منا با نشست سازمان ملل شائبه هايي در خصوص عملکرد دولت در اين زمينه ايحاد کرد ولي بايد اذعان داشت که در اين رابطه تنها شخصي که مي توانست گره ها را باز کند مقام معظم رهبري بود.

وي با بيان اينکه هشدار رهبري در خصوص احترام به حجاج ايراني تمام گره ها را باز کرد گفت: قصور حکام عربستاني در اتفاقات رخ داده در منا مبرهن است و دولت و وزارت خارجه کشورمان بايد براي احقاق حقوق جانباختگان در تلاش باشند.

حقيقت پور تصريح کرد: البته تسويه حساب با دولت عربستان در خصوص حوادث رخ داده هنوز پا برجاست و دولت عربستان بايد پاسخگو باشد.

عضو کمسيون امنيت ملي مجلس با اشاره به اتفاقات اخير در عربستان گفت: دولت عربستان بايد ضمان بدهد که ديگر شاهد اتفاقات چنيني نخواهيم بود.

برومند: ظريف را سهل‌انگار يا اهل مسامحه‌گري نمي‌دانم

 حجت الاسلام حبيب برومند نماينده مردم پارس آباد و بيله سوار در رابطه با عملکرد وزير امور خارجه در قبال فاجعه مصيبت بار منا گفت: مجموعه دولت پيگيري خوبي داشتند و من ظريف را اصلا سهل انگار يا اهل مسامحه گري نمي دانم.

وي با بيان اينکه وزير امور خارجه کشورمان وزيري فعال، انديشمند و سياستمداري کارکشته و توانمند است افزود: تعجب ميکنم از مخالفين دولت چرا اين پيگيريهاي مجدانه را ناديده مي انگارند و ناچيز مي دانند در حاليکه دولت کوچکترين تسامح در اين رابطه نداشته است، مگر ناتمام گذاشتن مسافرت نيويورک توسط رئيس جمهور فقط بخاطر فاجعه منا کافي نيست؟

نماينده مردم پارس آباد و بيله سوار در مجلس شوراي اسلامي در خصوص فاجعه منا گفت: دو حادثه تلخ موسم حج امسال به خوبي نشان داد که مديريت نالايق آل‌سعود زمينه‌ساز اين فاجعه عظيم بوده و بهتر است کشورهاي اسلامي به دنبال راه چاره‌اي باشند تا در اين ماجراجويي‌ها به ناشايستي رژيم آل‌سعود به شکل واقعي صحه گذاشته و اصل اين حادثه را محکوم کنند.

 

فاطمه رهبر: استيضاح ظريف در دستور کار نمايندگان

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي از جمع آوري امضا توسط تعدادي از نمايندگان جهت طرح استيضاح وزير امور خارجه خبرداد و گفت: در مواجه با مواضع غربي ها و سياست هايي که آنان طراحي مي کنند نبايد از موضع ضعف و زبوني برخورد کنيم.

فاطمه رهبر، نايب رئيس کميسيون اصل نود قانون اساسي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار پارلماني تهران نيوز؛ با واکنش نسبت به ديپلماسي خنده در رابطه با فاجعه منا، گفت: ديپلماسي نظام جمهوري اسلامي ايران چهارچوب و خطوط قرمز دارد که توسط رهبر انقلاب مشخص مي شود از اين رو در سخنان ايشان چگونگي برخورد با کشور ها بويژه کشورهاي غربي تاکيد داشته اند که اگر گامي را به عقب برگرديم( به عبارتي با ديپلماسي خنده) برخورد کنيم قطعا آنان گستاخ تر مي شوند و تهاجمي تر برخورد مي کنند.
وي با اشاره به اينکه در تاريخ نمونه هاي متعددي از اين نوع رفتار را مشاهده کرده ايم، چنانچه هر وقت با ديپلماسي دور از ماهيت واقعي و خوش بينانه برخورد کرده ايم از طرف مقابل برخوردهاي تند و جدي ديده ايم، اظهار کرد: برخورد قاطعانه و دندانشکن مقام معظم رهبري (مدظله العالي) نسبت به کارشکني سعودي ها در حادثه منا نتيجه بخش بود و در کمتر از چند ساعت انعکاس سخنان ايشان در نحوه عملکرد و برخود سعودي ها با گروه ايراني را شاهد بوديم.
رئيس فراکسيون زنان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بعد از ۳۷ سال از انقلاب اسلامي بايد درک شده باشد که قطعا دشمن به مواضع کشورمان خوش بين نيست و ما هم نبايد نسبت به عملکردشان خوش بين باشيم، تصريح کرد: در مواجه با مواضع غربي ها و سياست هايي که آنان طراحي مي کنند نبايد از موضع ضعف و زبوني برخورد کنيم.
رهبر با اشاره به اينکه طي هفته گذشته و در صحن علني مجلس نمايندگان نسبت به عملکرد وزير امور خارجه کشومان برخورد تند و صريح داشتند و تذکراتي هم در اين رابطه دادند، افزود: قطعا با حضور آقاي ظريف در مجلس شوراي اسلامي، وي شاهد اين برخوردها خواهد بود.
نماينده مردم تهران، ري‌، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد براينکه بعد از گذشت اين چند روز برخورد با وزير امور خارجه از تذکر فراتر رفته و تعدادي از نمايندگان طرح استيضاح را مطرح کردند، خاطرنشان کرد: تعدادي از نمايندگان اقدام به جمع آوري امضا کرده اند از اين رو بايد ديد اين موضوع فردا در صحن علني مجلس اعلام وصول مي شود يا خير و نسبت به نتيجه آن اعلام رسمي ميشود.

 

زاکاني: ظريف مستحق برخورد جدي است

عليرضا زاکاني نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با تهران نيوز؛ اظهار داشت: آنچه در نيويورک اتفاق افتاد از دو حال خارج نيست يا تلاش عامدانه براي عادي‌سازي ارتباط با آمريکاست که پشت پا زدن به آرمان‌هاي انقلاب اسلامي است يا ناتواني در پيش‌بيني حرکت دشمن و اتخاذ اقدام مناسب در برابر آن که خلاف هوش ديپلماتيک است.

وي با بيان اينکه دست دادن آقاي ظريف با اوباما مصداق بارزي از زمينه سازي عامدانه يا جاهلانه براي نفوذ سياسي دشمن در شرايط پسابرجام و خطايي نابخشودني است، تصريح کرد: مايه تأسف است که وزيرخارجه ما که بايد نخستين سنگر در برابر نفوذ سياسي استکبار جهاني باشد خود دست به تابوشکني بزند و دست شيطان بزرگ را بفشارد.

زاکاني گفت: ظريف مستحق برخورد جدي است و مجلس قطعا در اين زمينه کوتاه نخواهد آمد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به ادعاي اتفاقي بودن ماجرا گفت: اين ادعا در عرف بين‌الملل پذيرفتني نيست و معمولاً چنين کارهايي با هماهنگي‌هاي دلالان سياسي پشت پرده صورت مي‌گيرد؛ «ديپلماسي اتفاقي» خود وهن همان دولتي است که با شعار تدبير رأي مردم را کسب کرده و مدعي صداقت با مردم است.

اگر دستگاه ديپلماسي کشور فعال تر عمل مي کند به دليل فرمايشات اخير رهبري است

نماينده مردم مبارکه در مجلس شوراي اسلامي علي ايرانپور در گفت و گو با خبرنگار اين پايگاه خبري با اشاره به فاجعه منا گفت: شاهده تغييرات رفتاري در دولت عربستان نسبت به برخود بوده ايم که اين تغييرات از فرمايشات مقام معظم رهبري است.

وي اضافه کرد: به نوعي رهبري اتمام حجت کردند با با آل سعود که هرگونه بي توجهي و کم توجهي نسبت به اجساد جانباختگان پاسخ کوبنده اي خواهند دريافت کرد.

ايرانپور افزود: اگر امروز شاهد اين هستيم که دستگاه ديپلماسي کشور فعال تر عمل مي کند به دليل فرمايشات و سخنراني هاي اخير مقام معظم رهبري است.

وي ادامه داد: سه شنبه در مجلس وزير را خواسته ايم و پاسخ گوي سوالات نمايندگان هستند که اهم اين سوالات از کارهاي انجام شده و انجام نشده است.

 

واکنش وزارت خارجه به فاجعه منا با نظر رهبري زاويه دارد

محمد ابراهيم رضايي، نماينده مردم خمين در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با اراک امروز گفت: انتظار مردم و توقع ملت از دولت به ويژه دستگاه ديپلماسي در مورد حوادث اخير منا بيش از چيزي بود که انجام شد؛ انتظار ما اين بود که عکس العمل ها به موقع، جدي و قوي‌تر از اين باشد.

رضايي اظهار کرد: در مقابل زياده خواهي ها، تندگويي ها و حرف هاي بي حساب، مشي مشاهده مي کنيم که با لبخند و کوتاهي و ادبيات محترمانه و نرم همراه است در حالي که سياستي که رهبري به دولت گوشزد کرد برخورد متقابل و محکم است.

وي افزود: وقتي زبان طرف مقابل زبان تند گويي و درشت گويي است، زبان و برخورد نرم موجب استمرار زيادي خواهي ها مي شود. انتظار مي رود واکنشي در شأن اين ملت و مردم انقلابي انجام شود.

نماينده مردم خمين تصريح کرد: پس از حادثه منا اتفاقي نيفتاد چون روحيه انقلابي کنار گذاشته شد. کل رژيم و مسئولان سعودي در پيشگاه مردم ايران پشيزي به حساب نمي آيند وقتي مي بينيم دارند درشت گويي مي کنند حتما کوتاهي صورت گرفته است.

رضايي با اشاره به اينکه مسئولان سعودي به دليل اقتدار نظام جمهوري اسلامي ايران، با نهيب مقام معظم رهبري عقب نشيني کردند، خاطرنشان کرد: اما نبايد هميشه منتظر ورود مقام معظم رهبري به صحنه باشيم.

 

حضور وزير امور خارجه ايران در سازمان ملل ارجحيت داشت

عباس رجايي، نماينده مردم اراک، کميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار ديار آفتاب، گفت: وزارت خارجه فقط کارش اين نيست که در تهران يکسري از کارها را انجام دهد بلکه بايد در برنامه هاي عمومي و کلي خود در هرجاي دنيا اقدامات ديپلماسي انجام دهد.
رجايي اظهار کرد: حضور وزير خارجه ايران در سازمان ملل که محلي براي حضور تمام کشورهاست، و برقراري ارتباط با کشورها و پيگيري کنفرانس اسلامي در خصوص فاجعه منا بر حضور وزير امور خارجه در ايران و پيگيري امور با تماس تلفني ارحجيت دارد.
وي با اشاره به اينکه در خصوص فاجعه منا کم کاري از سوي وزارات امور خارجه کشور صورت نگرفته است، بيان کرد: وزارت امور خارجه نقش خود را به خوبي ايفا داده است.
نماينده مردم اراک، کميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه مسائل ديپلماسي، مسئله فعال برخورد کردن در عرصه بين المللي است، ادامه داد: هر کدام برد خودش را دارد در زماني رهبر معظم انقلاب در سخنراني تاريخي خودشان در نوشهر بلافاصله عربستان مجبور مي شود تحت تاثير اين سخنان گردش استراتژيک در رفتار خودش داشته باشد.
رجايي اضافه کرد: امروز تمام کشورهاي اسلامي عليه عربستان بسيج شده اند و اين صحبت عمومي را مطرح مي کنند که حج بايد توسط کشورهاي اسلامي اداره شود و عربستان لياقت اداره را نداردکه اين نتيجه کار ديپلماسي بوده است.
وي با مخالفت در خصوص استيضاح وزير امور خارجه گفت: وقتي اين ديپلماسي در حال به ثمر رسيدن است اشتباه تاريخي است که بخواهيم بحث استيضاح وزير امور خارجه را مطرح کنيم.
نماينده مردم اراک، کميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه هيچ دليلي را براي استيضاح وزير امور خارجه در خصوص استتيضاح وزير امور خارجه نمي بينيم اظهار کرد: فاجعه منا حادثه غم باري بود که بي کفايتي آل سعود را به عيان نشان مي دهد و صلاحيت را براي اداره حرمين شريف را ندارد.

 

وزير امور خارجه اين مساله را جبران کند

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با اصفهان شرق، با اشاره به دشمني چندين ساله آمريکا با انقلاب اسلامي گفت: آمريکا با لاوي صهيونيسم از دشمني خود بر عليه انقلاب اسلامي ايران کوتاه نخواهد آمد و اگر فکر کنيم که با لبخند و دست دادن با دشمن، آنها با ما رفيق خواهندد شد، فريب دشمنان را خورده ايم.

حجت الاسلام احمد سالک اظهار کرد: آمريکا دشمن سرسخت جمهوري اسلامي ايران است و در اين رابطه هر چه ما کوتاه بياييم و دشمنان قدمشان را به طرف ما نزديک تر کنند، فاجعه اي بزرگتر براي ما به بار خواهد آمد.

وي با بيان اين مطلب که هيچ اطميناني به آمريکا نخواهيم داشت، افزود: اين واقعيت را با صداي بلند اعلام خواهيم کرد که به آمريکا، صهيونيسم و دشمنان اسلام، هيچ اعتمادي نيست و اگر قدرتي به دستشان آيد، مسلمين را از پا در مي آورند.

رئيس کمسيون فرهنگ مجلس با اشاره به وجود برخي گروه هاي تروريسم و کشتارهاي عظيمشان در منطقه، بيان کرد: داعش و تکفيري ها به دست آمريکا و عربستان ساماندهي مي شود و امروز همين گروه ها، گلويشان را گرفته است.

وي هرگونه استقبال از دشمن را به ضرر جمهوري اسلامي عنوان و گفت: استقبال از دشمن و دست دادن اتفاقي اقاي ظريف با اوباما به هيچ وجه قابل قبول نيست و اين مساله از دستورات اسلام است که وقتي به دشمن ميرسيد با غيظ به آنها نگاه و با رئيس کميسيون فرهنگي مجلس:شدت با کفار روبه رو شويد و همچنين با دشمنان برخورد کنيد نه اينکه به آنها دست بدهيم.

سالک با توجه به دست دادن محمد جواد ظريف با رئيس جمهور آمريکا، خاطرنشان کرد: رفتار اخير وزير امور خارجه به هيچ وجه قابل بخشش نيست و بايد اين مساله را جبران کند زيرا اين واقعيتي است که ما به آن رسيده و ميبينيم.

وي با اشاره به صحبت هاي حکيمانه رهبر معظم انقلاب و اعلام برخورد خشن و سخت جهوري اسلامي ايران در صورت عدم همکاري عربستان در خصوص حادثه منا، گفت: در خصوص حادثه منا توطئه بزرگي پشت پرده است و قرائن بسياري اين امر را نشان مي دهد و در اين خصوص اگر سخنان قدرتمندانه رهبر فرزانه انقلاب نبود، عربستان همکاري لازم را انجام نمي داد.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي با بيان خرسندي در خصوص اظهار مواضع امام خامنه اي مدظله العالي، اذعان کرد: قدرت در وجود ولايت است ولي چه کنيم که متاسفانه برخي از دولتمردان ما براي اداره کشور فکر سازش با غرب و آمريکا را در سر مي پرورانند.

وي تصريح کرد: دشمنان دلشان براي ناموس اسلام نسوخته و اگر با آمريکا سازشي صورت گيرد، روزگار ما به عنوان مسلمانان جهان، سياه مي شود.

سالک در ادامه مطالب ذکر شده و بيان توقع بيشتر از مسئولان، تاکيد کرد: اين مساله را به صورت روشن بيان مي کنم که توقع ما از دولتمردان به مراتب در برخورد با حوادث اخير مکه بيشتر است.

وي عنوان کرد: بنده و اقاي اشتياني نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در خصوص اقدام وزير امور خارجه تذکر کتبي داده ايم.

 

مردم ايران در فاجعه منا اقتدار رهبري را به جاي نرمش ديپلماسي پسنديدند

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با اصفهان شرق با اشاره به حادثه ناگوار منا و جان باختن تعداد زيادي از زائران خانه خدا، با محکوم خواندن اين فاجعه گفت: اين مساله که رژيم ال سعود در رمي جمرات از يک طرف با بستن دو در مانع رفتن حجاج شده و از طرف ديگر مصدومين را با بدترين وضعيت در تشنگي و گرمي هوا رها کردند، جاي تدبير و بررسي بيشتر دارد.

نيره اخوان با تاکيد بر يافتن علت بسته شدن راه حجاج در رمي جمرات، اظهار کرد: بازگو کردن صحنه حوادث منا توسط شاهدين و چيدمان گفته هاي انها، اقدام رژيم ال سعود را از بحث سهل انگاري خارج کرده و پاي عناد و غيظ اين رژيم را به ميان مي آورد.

وي افزود: با وجود برخي امکانات و همچنين دوربين هاي بسيار در اطراف وقوع حادثه، متاسفانه اقدامي در خصوص نجات حال حادثه ديدگان انجام نشد و اين نشان از بي لياقتي رژيم آل سعود در اداره خانه خدا را مي رساند.

نماينده مردم اصفهان در مجلس گفت: رفتار رژيم ال سعود به عنوان صاحب خانه با ميهمانان حرم امن الهي به گونه اي بود که دشمني، کينه و خصومت را مي توان به وضوح از اين صحنه ها برداشت کرد.

*رسيدگي به حوادث اخير حج را مطالبه کنيم
وي با توجه به مشهود بودن تفاوت رويه ها در کشور، پس از پيام رهبر معظم انقلاب، تصريح کرد: ديپلماسي کشور رويه بخصوصي را در خصوص پيگيري وضع مفقودين و حادثه ديدگان داشتند که با صحبت رهبري تفاوت رويه ها کاملا مشخص شد و در اين راستا رهبر به درستي و از در قدرت و صلابت به دشمن اخطار دادند و پس از آن تسريع در همکاري اين رژيم با ايران انجام شد.

اخوان اظهار کرد: برخلاف نظر برخي دولتمردان در خصوص رفتار با دشمن به شيوه نرم و تعامل، بايد گفت که هرچه بيشتر با دشمن از در نرمي وارد شويم، دشمن بيشتر شانه خالي مي کند.

وي با بررسي ابعاد حوادث اخير در حج، گفت: اولين مساله پذيرش اعراب در خصوص حوادث اخير حج است ولي آنچه که از آل سعود شاهد بوديم، رفتاري متفاوت و انداختن اين حادثه به گردن ديگران بود.

طبق گفته نماينده مردم اصفهان درمجلس، رفتار مطالبه گرانه در خصوص حوادث اخير، توسط کشورهاي اسلامي و همچنين ايران اسلامي بايد انجام گيرد و اين مساله مد نظر باشد که از موضع نرم نمي توان عزت مردم را به بار اورد.

*صحبت هاي اخير رهبري جان دوباره اي به مردم داد
وي افزود: بعد از صحبت هاي آقا، مردم جان گرفته و معلوم شد که خط مردم و رهبري يکي است.

اخوان با بيان رفتارهاي صورت گرفته در قبال دشمنان انقلاب اسلامي گفت: اگر در دلها خصومت دشمنان ايران را داشته باشيم مسلما تحمل برخورد مستقيم با دشمن را نداريم و اين در صورتي است که اگر حرف اصلي بر تعامل با دشمنان باشد، سلام کردن و دست دادن امري معمولي جلوه مي کند که در حد توقع مردم هميشه در صحنه نيست.

* راهي را دنبال کنيم که مورد پسند خداوند است
وي با تاکيد بر قرار گرفتن در راه مستقيم و ولايت فقيه، خاطرنشان کرد: مردم ذلت را نمي پسندند بلکه هر کس راهي که خداوند دستور حرکت در آن را داده است، انتخاب کند، به سعادت رسيده و از غفلت فاصله مي گيرد.

اخوان در پايان با توجه به پيوند مردم و رهبري گفت: راه مردم و رهبري يکي است و اين دو پيوند کاملا محسوس را در بر دارند که عزت و سربلندي کشور را به همراه خواهد آورد.

 

ديپلماسي کشور در برابر فاجعه منا جبران مافات کند

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با اصفهان شرق با اشاره به فاجعه منا و کشته و مجروح شدن تعداد زيادي از هموطنان عزيز، گفت: حادثه منا به اعتقاد من، عمدي بوده زيرا زماني که تعداد بسياري از ايرانيان براي رمي جمرات حاضر شدند، اين حادثه به شکل فجيع رخ داد و تعداد بسياري از خانواده ها را عزادار کرد.

حسن کامران دستجردي با توجه به پس لرزه هاي حادثه منا، اظهار کرد: رژيم ال سعود در برابر اين حادثه، خباثت و خيانت خود را نشان داد زيرا حادثه ديدگان بسياري به واسطه تشنگي و گرمي هوا جان دادند و اين در حالي است که با سرعت عمل مي توانستند، مصدومين را جابه جا و از جان دادن تعداد بسياري جلوگيري کنند.

وي در پاسخ به نحوه عملکرد دستگاه ديپلماسي کشور در خصوص حادثه منا افزود: وزارت خارجه ايران بايد پيش بيني برخي رفتارها را داشته و همچنين پس از حوادث اخير در مکه، با آنها برخورد مي کرد.

عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي با ذکر سفر اخير مسئولان به سازمان ملل، متذکر شد: مسئولان مي توانستند از فرصت حضور در نيويورک و شرکت در جلسه سازمان ملل استفاده و هيئت و کميته حقيقت يابي به سمت اين حادثه روانه کنند.

وي با محکوم خواندن حادثه منا، خاطرنشان کرد: خانه خدا بايد توسط هيئت عالي رتبه مسلمانان اداره شود نه اينکه به دست رژيم بي دين آل سعود باشد.

کامران در پاسخ به اين سوال که آيا استيضاح وزير امور خارجه در صحن مجلس صورت ميگيرد، اذعان کرد: فعلا استيضاح آخوندي وزير راه و شهرسازي بعد از مدت چند ماه در دست بررسي است و به دليل اينکه پايان عمر مجلس است، استيضاح اقاي ظريف فعلا مطرح نيست.

وي با اشاره به اقدام اخير وزير امور خارجه تاکيد کرد: اميدواريم دستگاه ديپلماسي کشور در برابر برخي رفتارها در وقوع حادثه منا و همچنين رفتار وزير امور خارجه در نيويورک، جبران مافات کند.

 

دستگاه ديپلماسي ما در برابر آل سعود خوب عمل نکرد

ماموستا محمد امين راستي امام جمعه موقت سنندج در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل اظهار کرد: کشته شدن بيش از 4 هزار نفر از مسلمانن و 500 مسلمان ايراني نشان از بي خردي، بي لياقتي و بي کفايتي عربستان سعودي است که دل همه ي مسلمانان را نگران و خدشه دار کرد لذا ديپلماسي خنده دل بازماندگان فاجعه ي منا را آرام نمي کند .
وي گفت:  بي‌کفايتي آل سعود سال‌هاست که اثبات شده است اما متاسفانه دستگاه ديپلماسي ما در برابر آل سعود خوب عمل نکرد.
وي ادامه داد: خنده دشمن از سر دوستي نيست لذا نبايد جواب خنده ي آنها هم با شوخي و خنده داده شود زيرا عربستان دشمن سرسخت ايران هستند و مي خواهند فکر وهابيت را بر مردم قالب کنند لذا نبايد سرسختي ها و بي کفايتي هاي آنها با خنده جواب داده شود .
ماموستاي اهل سنت کردستان با بيان اينکه حادثه منا و ريختن خون هاي پاک حجاج ، بي کفايتي و بي تدبيري دولت آل سعود را به جهانيان ثابت کرد : رژيم عربستان سعودي موظف است ضمن پذيرش کوتاهي و بي کفايتي و بي تدبيري خود در اتفاقات اخير در جهت جبران کليه حقوق مادي و معنوي کشته شدگان و بازماندگان برآيد.
وي در پايان گفت: کشته شدن حجاج ناشي از تصميم اشتباه دولت سعودي است لذا نبايد جواب آنها با خنده داده شود.

 

حسين طلا: ديپلماسي خنده و زانو زدن بدون اقتدار رهبري کاري از پيش نبرد

نماينده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: خنده ها، زانو زدن ها و دست دادن هيچکدام نتوانست کاري از پيش ببرد و با حرکات و اتفاقاتي که از سوي دولت و وزير خارجه صورت گرفت هيچ کار مثبتي انجام نشد و در نهايت روحيه عزتمندانه و بيانات مقتدرانه مقام معظم رهبري موضوع را جمع کرد و حکام عربستان را وادار به همکاري کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حسين طلا نايب رئيس اول کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو باخبرنگار پارلماني تهران نيوز با اشاره به فاجعه غمبار منا اظهار کرد: بنده حدود ۲يا۳  ساعت است که از زيارت خانه خدا به ايران بازگشتم  و درمحل حادثه حضور داشتم، شاهد بودم هزاران نفر ازحاجيان مرده و زنده به هم گره خورده و درحاليکه فرياد کمک خواهي سرمي دادند آرام آرام و مظلومانه در کمال ناباوري خاموش شدند در حالي که ماموران سعودي نيز هيچ کمک رساني نکردند.

طلا با بيان اين که بدليل گرماي زياد و فشار ناشي از روي هم افتادن مردم هر لحظه کشته ها بدليل خفگي در حال افزايش بود گفت: حدودا از ساعت ۸/۴۵ دقيقه اين اتفاق افتاد اما نيروهاي سعودي تا ساعت ۱۱ واکنش جدي  نداشته و هيچ همکاري در امداد رساني نکردند ودر گرماي زياد و فشار ناشي از روي هم افتادن مردم فاجعه هر لحظه عظيم تر ميشد.

نايب رئيس اول کميسيون اجتماعي مجلس افزود: آنچه که مشاهده کردم قابل بيان نيست و باور کردن آن مشکل است و فقط اين به نظر مي رسد که دولت عربستان بايد امنيت حاجيان را در سرزمين امن الهي فراهم کند که با بي کفايتي  در حج امسال نشان داد که بسيار ناکارآمد و نالايق است.

وي ادامه داد: عمال  دولت سعودي با تعصبات و سوابقي که در دوران تاريخ اسلام از خود بر جاي گذاشتند نشان دهنده بي رحمي و قساوت اين رژيم دربرخورد با مسلمين است.

طلا با اشاره به عبارتي که در شبکه هاي مجازي در بين عموم پخش شده بود عنوان کرد: در اين فضا شاهد متني بودم با اين عبارت که پشت پاسپورت هاي آمريکايي نوشته شده دارنده اين گذرنامه از حمايت ارتش امريکا برخوردار است و در پشت پاسپورت ايراني نوشته شده هرگونه سواستفاده از گذرنامه پيگرد قانوني دارد، غبطه خوردم.

نايب رئيس اول کميسيون اجتماعي مجلس به بيان قاطعانه رهبر معظم انقلاب و ورود دلگرم کننده ايشان به مسائل اشاره کرد و گفت: ورود محکم رهبري در اين موضوع موجب شد به نوشته پشت پاسپورت ايراني و امريکايي از اين منظر نگاه کنم که حضور رهبر عزيزمان در مسائل از هر ارتشي موثرتر و مقتدرانه تر است و باعث افتخار ميهن اسلاميمان است و از طرفي نيز مردمي که در حج حضور داشتند بسيار دلگرم شدند.

طلا در پاسخ به اين سئوال که آيا استيضاح ظريف در دستور کار مجلس است يا خير، گفت: بنده تازه رسيده ام و از اين موضوع خبري ندارم.

وي ادامه داد: مسئولين عربستان با پيام قاطعانه رهبري خودشان را جمع و جور کردند و وزير بهداشت عربستان از هيئت ايراني تقاضاي ملاقات کرد و عملا دستور به همکاري و انتقال ابدان شهدا انجام شد و اعلام همه گونه همکاري از سوي دولت عربستان صورت گرفت.

طلا بيان کرد: اعزام  آقاي جنتي با نظر سازمان حج صورت گرفت چرا که وزير مرتبط بودند و اين زياد جاي بحث ندارد که البته  جنتي نيزبايد پاسخگو بوده و باشد.

وي با اشاره به اينکه مقام معظم رهبري بارها اشاره به کينه دشمن داشتند بيان کرد: ما هر چقدر به دشمن لبخند بزنيم، عقب نشيني کنيم و تعارف کنيم به اين معنا نيست که دشمن نسبت ما دلرحم تر و يا دوست مي شود زيرا آنها با ماهيت انقلاب اسلامي مشکل دارند.

طلا عنوان کرد: ماهيت دولت عربستان و استکبار جهاني دشمني با جمهوري اسلامي است و اگر آقايان فکر کنند اين دو خط را با ديپلماسي خنده و ضعف نشان دادن مي توانند به هم نزديک کنند سخت در اشتباهند چون ما و دشمن در دو خط موازي هستيم که هيچگاه به هم نخواهيم رسيد مگر اين که يکي از مسير خود کوتاه بيايد.

نايب رئيس اول کميسيون اجتماعي مجلس ادامه داد: ما در خوي دشمن اين کوتاه آمدن را نمي بينيم پس لازم است دوباره به دولتمردان گوشزد کنيم استکبار با نگاه ملاطفت اميز و لبخند و همراهي مسئولين ما غره شده و درنده تر خواهد شد.

وي افزود: به نظر بنده تعامل خوب است اما تنازل اشتباه محض است و اگر کوتاهي از طرف دولتمردان ما انجام شود چندين سال مقاومت و پايداري و ثمره خون شهدا را از دست خواهيم داد که نه ملت ما را خواهند بخشيد و نه آيندگان از اين اهمال کاري مسئولان مي گذرند.

طلا تصريح کرد: خنده ها و دست دادن ها و زانو زدن ها هيچکدام نتوانست کاري از پيش ببرد و در جايي که به حضور بيش از پيش دولتمردان نياز داشتيم تا به وظايف خود عمل کنند و با حرکات و اتفاقاتي که از سوي دولت و وزير خارجه صورت گرفت نتوانستند هيچ کار مثبتي انجام دهند و در نهايت روحيه عزتمندانه و بيانات مقتدرانه مقام معظم رهبري که نشان از استقامت ايران اسلامي داشت موضوع را جمع کرد و حکام عربستان را وادار به همکاري کرد.

وي گفت: عربستان حتي حاضر نشد به وزير ما اجازه ورود به آن کشور را بدهد که اين واقعا براي ما خجالت آور است  که مجموعه اي که بايد اقدام مي کرد اجازه حضور نداشت در حالي که قرار بود به عزت پاسپورت ايراني برسيم و شان و شئون ايراني در جهان حفظ شود.

نايب رئيس اول کميسيون اجتماعي مجلس در پايان يادآور شد: اميدواريم مسئولين در عين نرمش قهرمانانه جسورتر و مقتدرانه تر وارد عمل شوند و نگذارند حق پايمال شود زيرا در هيچ جاي تاريخ نداشته ايم که ظالمي بادست خود حق مظلوم را بدهد، حق گرفتني است و گرفتن آن با تعارف و لبخند و دست به دشمن دادن ميسر نمي شود.

 

کوچک زاده:معاون ظريف خواهان سکوت مجلس در حادثه منا بود

نماينده مردم تهران در مجلس بيان کرد: وقتي فاجعه منا اتفاق افتاد آقاياني مانند معاون وزير خارجه به مجلس آمده و توصيه مي کردند در گفتارتان مراقب باشيد تا سعودي ها ناراحت نشوند چون ما نزديک به ۶۰ هزار حاجي در عربستان داريم و از اين قبيل صحبت ها که نشان دهنده نرمش و ملايمت بود.

مهدي کوچک‌زاده عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني تهران نيوز با اشاره به اين که ديدگاه وزارت خارجه در مسائل و موضوعات کشور برخورد نرم است بيان کرد: وزير خارجه و مجريان سياسي خارجي کشور ما بر اين اعتقادند که بايد در مقابل زورگويي و قلدري دشمن نرمش به خرج داده و با زبان نرم سخن گفت.

وي با بيان اين که اين هم در هر حال يک نظريه است عنوان کرد: به همين منظور وقتي فاجعه منا اتفاق افتاد آقاياني مانند معاون وزير خارجه به مجلس آمده و توصيه مي کردند در گفتارتان مراقب باشيد تا سعودي ها ناراحت نشوند چون ما نزديک به ۶۰ هزار حاجي در عربستان داريم و از اين قبيل صحبت ها که نشان دهنده نرمش و ملايمت بود.

کوچک زاده يادآور شد: اين در حالي بود که رهبري در مراسم دانشگاه علوم دريايي امام خميني (ره) نوشهر، ضمن اين که يادآوري کردند ما به وظايف خود در برابر موضوعاتي مانند قوت اسلامي عمل کرديم اما مسئولان عربستان به وظايف خودشان عمل نمي کنند و درمواردي عکس آن عمل مي کنند و موذيگري مي کنند که اگر حرمت اين کشته شدگان ايراني رعايت نشود برخورد سختي خواهيم کرد.

وي در پاسخ به اين سئوال که آيا استيضاح ظريف در دستور کار مجلس است يا خير، گفت: از طرح استيضاح ظريف در مجلس خبر ندارم و فعلا صحبتي از آن مطرح نيست.

عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: زانو زدن ظريف مقابل امير کويت و دست دادن و لبخند زدن او ناشي از همان ديدگاهي است که فکر مي کند قلدرها و گردن کلفت ها با اين حرکات به خود مي آيند و حقوق ملت ها را ايفا مي کنند در حالي که شخصي مانند آقاي ظريف بعد از اين همه اتفاقات بايد بهتر با عملکرد دشمن آشنا باشد.

 

دولت کوچکترين تسامح در مورد فاجعه منا نداشته است

حجت الاسلام حبيب برومند داشقاپو دقايقي پيش در گفتگو با خبرنگار ارس تبار در رابطه با عملکرد وزير امور خارجه در قبال فاجعه مصيبت بار منا گفت:مجموعه دولت پيگيري خوبي داشتند و من ظريف را اصلا سهل انگار يا اهل مسامحه گري نمي دانم.

وي با بيان اينکه وزير امور خارجه کشورمان وزيري فعال، انديشمند و سياستمداري کارکشته و توانمند است افزود:تعجب ميکنم از مخالفين دولت چرا اين پيگيريهاي مجدانه را ناديده مي انگارند و ناچيز مي دانند در حاليکه دولت کوچکترين تسامح در اين رابطه نداشته است.مگر ناتمام گذاشتن مسافرت نيويورک توسط رئيس جمهور فقط بخاطر فاجعه منا کافي نيست؟

نماينده مردم پارس آباد و بيله سوار در مجلس شوراي اسلامي در خصوص فاجعه منا گفت:دو حادثه تلخ موسم حج امسال به خوبي نشان داد که مديريت نالايق آل‌سعود زمينه‌ساز اين فاجعه عظيم بوده و بهتر است کشورهاي اسلامي به دنبال راه چاره‌اي باشند تا در اين ماجراجويي‌ها به ناشايستي رژيم آل‌سعود به شکل واقعي صحه گذاشته و اصل اين حادثه را محکوم کنند.


ظريف بايد استيضاح شود/منتظر گزارش دستگاه ديپلماسي در خصوص «فاجعه منا» هستيم
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به حرکت غير انقلابي وزير امور خارجه کشورمان در برابر رئيس جمهور آمريکا، افزود: ظريف بايد استيضاح شود  و خودم نيز يکي از موافقان اين استيضاح هستم.
محمد اسماعيل کوثري در گفتگو با تابان تربت، اظهار داشت: با توجه به حرکت غير انقلابي وزير امور خارجه، نمايندگان ملت به دنبال استيضاح وزير امور خارجه هستند  و خودم نيز يکي از موافقان اين استيضاح هستم.
وي ارزيابي دستگاه ديپلماسي را در خصوص فاجعه منا ضعيف دانست و افزود: صلاح براين بود و انتظارهم مي رفت تا وزير امور خارجه سفر خود را رها کند، اما آنها معتقد بودند از طريق سازمان ملل بهتر نتيجه مي گيرند که به هيچ عنوان براي ما قابل قبول نيست.
عضو کميسيون برجام مجلس تاکيد کرد: همدردي با داغديده دگان و بازماندگان فاجعه منا مسئله بسيار مهمي بود و هميشه کار به جائي مي رسد که رهبر معظم انقلاب شخصاٌ به موضوع ورود پيدا کرده و مشکلات را حل مي کنند.
کوثري عملکرد مسئولان سياسي عربستان را بسيار بد توصيف کرد و بيان داشت: مسئولان سياسي عربستان بسيار بد عمل کردند و لذا با تهديد قاطعانه رهبري نظام به کارها سرعت بخشيده و متعهد شدند علاوه بر اينکه ابدان مطهر جانباختگان را تحويل مي دهند با مجروحين و ساير حجاج برخورد مناسبي داشته باشند.
وي تصريح کرد: نمايندگان ملت در مجلس شوراي اسلامي منتظر گزارش دستگاه ديپلماسي در خصوص فاجعه منا هستند تا بررسي هاي لازم انجام گيرد.

 

ظريف بايد نسبت به پيگيري نکردن حادثه منا پاسخگو باشد

حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا اميري کهنوج در گفتگو با ناب نيوز با بيان اينکه شکل گيري روابط وسياست هاي داخلي و خارجي کشور بايد براساس سياست هاي تبيين شده توسط مقام معظم رهبري باشد، گفت: اين امر هم به نفع دولت و مديران اجرايي کشور و هم به سود مردم ايران است.

محکوم کردن حادثه منا وظيفه عقلي و شرعي همه کساني است که نان خور انقلابند

نماينده شهرستان هاي جنوبي استان کرمان در مجلس با تاکيد براينکه از دوقطبي شدن جامعه بپرهيزيم، تصريح کرد: اگر همه مردم و مديران اجرايي در کشور دين را به عنوان اصل و بنيان اساسي براي توسعه کشور در همه زمينه هاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي بدانند، برگ برنده اي براي کشور است، بنابراين حرکت خلاف جهت سياست هاي رهبر جمهوري اسلامي به نفع جامعه نخواهد بود.

وي دررابطه با حادثه منا و لزوم واکنش تمام مسئولين به اين اتفاق عنوان کرد: در منا فاجعه ي عظيمي رخ داد و محکوم کردن اين واقعه وظيفه عقلي، شرعي و انساني همه کساني است که نان خور سفره انقلاب هستند.

دولت سعودي مقصر اصلي حادثه منا است

حجت الاسلام والمسلمين اميري بيان کرد: در فاجعه منا بيش از ۴۰۰۰ نفر به رحمت ايزدي پيوستند در حاليکه دولت سعودي عربستان مقصر اصلي اين فاجعه است، مقامات سعودي مي توانستند مانع از رخ دادن اين حادثه شوند و همگان بايد اين حرکت را محکوم کنند.

عضو کميسيون کشاورزي اظهار کرد: بهرحال دولت سعودي به زائران ويزا داده و بايد امنيت انها را تامين مي کرد اما نه تنها اين امنيت ايجاد نشد بلکه بعد از وقوع حادثه نيز از امدادرساني به آسيب ديدگان کوتاهي کرده و با سهل انگاري از کنار آن رد شدند، وحتي ممکن است مشخص شود سازمان هاي جاسوسي در اين واقعه دست داشته اند.

ظريف بايد نسبت به واکنش هاي ضعيف امور خارجه پاسخگو باشد

حجت الاسلام والمسلمين اميري بااشاره به واکنش هاي ضعيف وزير امور خارجه نسبت به اين امر انتقاد کرده و گفت: ظريف از وزراي با سابقه و مطلع کشور است و نميدانم چرا در پيگيري اين امر ضعيف عمل کرده است و بايد در اين رابطه به مجلس پاسخگو باشد.

وي ابراز کرد: انتظار جامعه و مردم اين است که مسئولين ما از واقعيات از جمله فاجعه منا فاصله نگيرند و با آن برخورد جدي وقاطع داشته باشند.

همه دولتمردان بايد هماهنگ با سياست هاي رهبري موضع گيري داشته باشند

عضو کميسيون کشاورزي تصريح کرد: دولتمردان کشور بايد هماهنگ با سياست هاي رهبري و در راستاي بيانات ايشان موضع گيري داشته باشند.

نماينده شهرستان هاي جنوبي استان کرمان با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر سعودي ها به بي احترامي هاي خود ادامه دهند با انها برخورد سختي خواهيم داشت، لذا موضع گيري مسئولين کشور نيز بايد دراين راستا باشد، خاطرنشان کرد: حتي در برخي موارد دولتمردان و وزراي کشور بايدمحکم تر و اجرايي تر ورود پيدا کنند تا حقي از مردم ضايع نشود و در غير اين صورت بايد به کميسيون مربوطه يا صحن علني مجلس توضيحات لازم را ارائه نمايند.

 

واکنش نمايندگان استان به سهل انگاري ظريف

با وجود گذشت چندين روز از حادثه منا هنوز دلهره در بين خانواده هاي ايراني موج مي زند دولت سعودي قبل از سخنان معظم له در پايين ترين سطح ممکن با مقامات ايراني همکاري مي کرد اما هشدار قاطع آيت الله خامنه اي مانع کارشکني سعودي ها شد، اما در اين حادثه ضعف دستگاه ديپلماسي بسيار مشهود بود بنابراين نمي توان نمره قبولي به دولت در مورد حادثه منا داد، ناگفته نماند اين فاجعه در حالي رخ داد که رئيس جمهوري به همراه وزير امور خارجه در نيويورک به سر مي بردند، سفري که انتقادات زيادي را در پي داشت در همين خصوص نظر چندتن از نمايندگان استان را در خصوص عملکرد دولت و دستگاه ديپلماسي را در مورد حادثه منا جويا شديم، برخي از نمايندگان ضمن انتقاد از مواضع اخير ظريف خواستار پاسخگويي وي شدند و البته عده اي هم هيچ قصوري را متوجه وزير امور خارجه نمي دانستند.

شهرياري: اهمال دولتمردان در خصوص گستاخي هاي سران سعودي باعث ورود رهبر انقلاب شد
حسينعلي شهرياري نماينده مردم زاهدان در گفتگو با خبرنگار سياسي عصرهامون اظهار داشت: مقامات دولت سعودي همکاري مناسبي در خصوص حضور مقامات ايراني در اين کشور نداشتند.
وي به سخنان کوبنده رهبر انقلاب در جمع دانشجويان ارتش اشاره کرد و گفت: بعد از هشدارهاي قاطع رهبري شاهد چرخش سياست هاي دولت سعودي بوديم.
نماينده مردم زاهدان ضمن انتقاد از مواضع ملايم دولتمردان در خصوص گستاخي هاي متعدد سعودي ها گفت: رهبر معظم انقلاب با سخنان قاطعانه خود جلوي گزافه گويي سران سعودي را گرفتند و پاسخي دندان شکن به آنها دادند.

جدگال: ظريف براي تسلي خانواده قربانبان بايد در روز اول نيويورک را ترک مي کرد
يعقوب جدگال نماينده مردم چابهار نيز در گفتگو با خبرنگار سياسي عصرهامون و با تسليت به خانواده قربانيان حادثه منا گفت: اميدواريم هر چه سريعتر ابدان جانباختگان اين حادثه وارد کشور شود و تسلي خاطري براي خانواده داغدار اين عزيزان باشد.
وي ضمن انتقاد از وزير امور خارجه در خصوص حضور وي در آمريکا و عدم لغو سفرش همزمان با فاجعه منا گفت: طبق وظيفه شرعي و اسلامي بايد ظريف سفر خود را نيمه کار رها و حادثه منا را به صورت جدي پيگيري مي کرد.
جدگال ادامه داد: به دليل بي تدبيري مقامات سعودي بسياري از مسلمان در دو حادثه امسال مناسک حج جان خود را از دست دادند اين حوادث و اهمال سعودي ها پذيرفتي نيست.
وي افزود: وزير امور خارجه بايد براساس وظيفه اي که داشت و هم براي تسلي خانواده جانباختگان در روز نخست نيويورک را ترک و حادثه منا را به صورت جدي پيگيري مي کرد.
نماينده مردم چابهار در مجلس شوراي اسلامي گفت: وزير امور خارجه اگر خود را پايبند به اصول و ارزش انقلاب مي دانست نبايد به سفر خود در نيويورک ادامه مي داد در حالي که بسياري از خانواده هاي ايراني داغدار بودند.

اربابي: ظريف بايد در خصوص رفتار اشتباهش پاسخگو باشند
محمد سعيد اربابي نماينده مردم ايرانشهر با بيان اينکه قطعا بي تدبيري دولت عربستان منجر به شهادت جمع کثيري از مسلمانان شد نشان از بي لياقتي حکومت عربستان در بحث تامين امنيت حجاج است گفت: قطعا دولت وظايفي در اين خصوص دارد که پس از تقسيم کارهايي که انجام شده وزير بهداشت به عنوان نماينده عالي دولت به عربستان سفر کردند و قطعا کاري که اکنون وزير بهداشت مي توانند در عربستان انجام دهد اثر گذاري بيشتري دارد تا اگر وزير امور خارجه کشور مي رفت چرا که در حال حاضر وضعيت حجاج ايراني در اولويت است.
وي ادامه داد: قطعا پس از حضور مجروحين، جان باختگان و وضعيت مفقودين وزير امور خارجه بايد از دولت عربستان شکايت و پيگير وضعيت و حق و حقوق حجاج باشد.
اربابي با اشاره به دست دادن ظريف با اوباما تصريح کرد: ايشان اشتباهي کردند و بايد در اين خصوص به مسئولين پاسخ دهند ولي اينکه بخواهيم با يک دست دادن ايشان را کافر فرض و ساير کارهاي ايشان را فراموش کنيم بي انصافي است.

حسيني: مماشات دستگاه ديپلماسي با آل سعود آنها را گستاخ کرده است
سيد باقر حسيني در گفتگو با سرويس سياسي عصرهامون بيان داشت: هشدارهاي قاطعانه رهبر انقلاب در جمع دانشجويان دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران در دانشگاه علوم دريايي امام خميني(ره) نوشهر باعث شد رفتار و عملکرد سعودي با تيم اعزامي جمهوري اسلامي تغيير کند.
وي بيان داشت: هر زمان جمهوري اسلامي ايران با اقتدار سخن گفته است باعث تغيير مواضع گزافه گويان شده است.
حسيني با بيان اينکه مسئولين بايد در سخنانشان همان اقتداري رهبري را داشته باشند افزود: بايد با صلابت در مقابل توطئه گران و افرادي که منافع ملي را تهديد مي کنند ايستادگي کرد.
نماينده سيستان در مجلس شوراي اسلامي گفت: بعضي ها فکر مي کنند مواضع دوستانه ايران باعث ارتباط گسترده با ديگر کشورها مي شود، اما برخي ها جز زبان زور چيزي نمي فهمند جمهوري اسلامي ايران بايد با اقتدار مدعيان را ملزم به رعايت قوانين بين الملل کند.
وي با بيان اينکه سخنان رهبر معظم انقلاب مانع هرگونه مماشت و اتخاذ مواضع منفعلانه از سوي مسئولين است بيان داشت: برخورد عزتمندانه و با صلابت از وظايف دستگاه ديپلماسي است و بايد در شرايط حساس لبخندهاي سياسي کنار گذاشته شود.

پشنگ ريگي: در اين خصوص صحبتي نمي کنم
حميد رضا پشنگ ريگي نماينده مردم خاش در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به خبرنگار عصر هامون در خصوص حادثه منا و پيگيري هاي وزارت امور خارجه کشور ضمن اينکه در اين خصوص مصاحبه نمي کند، گفت: در حال حاضر بايد منتظر تصميمات کلان کشوري، فراکسيون و ورود حجاج ايراني به سلامت به کشور باشيم.
وي مانع ادامه پرسش خبرنگار عصر هامون شد و افزود: صحبتي در اين خصوص نمي کند و تلفن را قطع کرد.

کاشاني: وزير امور خارجه مجبور بود در نيويورک بمانند
ناصر کاشاني نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار سياسي عصر هامون با بيان اينکه آقاي ظريف بر اساس وظيفه خود در اين سفر حاضر شدند، اظهار داشت: وزير امور خارجه کشور با توجه به وظايف خود جهت پيگيري مسئله برجام به همراه رييس جمهور به آمريکا سفر کردند و با توجه به شرايط مجبور بودند در اين سفر بمانند و همراه رييس جمهور باشند چرا که اين سخنراني تمام سران کشور هاي دنيا شرکت داشتند.

 

سليمي: ديپلماسي لبخند همه جا کار ساز نيست

حجت الاسلام عليرضا سليمي، نماينده مردم محلات و دليجان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار ديار آفتاب، گفت: در خصوص فاجعه منا انتظار اين بود که وزير امور خارجه کشور رفتار مقتدرانه تري را از خودش نشان دهد.
سليمي با اشاره به اينکه ديپلماسي لبخند همه جا کارساز نيست اظهار کرد: در برابر برخي از کشورهاي موزي که ظرفيت برخورد برادرانه و کريمانه ندارند بايد به نحوه ديگري برخورد شود.
وي حفظ اقتدار، عزت ملي را يکي از اصول سياست هاي خارجي عنوان کرد و افزود: سياست هاي خارجي کشور برمبناي حمکت، مصلحت و عزت ملي مهندسي شده است.
نماينده مردم محلات و دليجان در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: ما بايد به نحوي مسائل ملي را مورد توجه قرار دهيم که به آن ها خدشه اي وارد نشود چرا که اين مورد تاييد ملت نخواهد بود.
سليمي اظهار کرد: در خصوص فاجعه منا کار به جايي رسيد که رهبر معظم انقلاب خود به ميدان آمده و کشورهاي موزي را بر سر جاي خود نشاندند.
وي ادامه داد: اي کاش در خصوص فاجعه منا وزارت امور خارجه ايران با رفتار مقتدرانه همراه با رعايت حمکت در جهت حفظ عزت تلاش مي کردند.

 

وزارت خارجه در موضوع منا مي توانست رايزني هاي بيشتري انجام دهد

عباس صلاحي نماينده مردم آشتيان، تفرش و فراهان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با ديار آفتاب گفت: وزير امور خارجه مي توانست با حضور در کشور عربستان و انجام اقدامات ديپلماتيک، رايزني هاي بهتري انجام دهد.

صلاحي اضافه کرد: رايزني هاي بين المللي زمان و مکان نمي شناسد و اقدامات و رايزني هايي هم در ايران انجام گرفت همچنين رئيس جمهور نيز در سازمان ملل در خصوص اين موضوع صحبت کرد.

وي در خصوص اعزام وزير بهداشت جمهوري اسلامي ايران به عربستان و عدم اعزام وزير امور خارجه نيز گفت: قرار بر اين بود وزير ارشاد اسلامي به عنوان متولي حج و وزير بهداشت براي شناسايي مجروحين و انتقال اجساد به اين کشور اعزم شوند که با اعزام وزير ارشاد مخالفت شد.

نماينده مردم آشتيان، تفرش و فراهان اعزام وزير بهداشت را به دليل تخصص در زمينه شرايط زخمي ها و انتقال اجساد دانسته و ادامه داد: در نشست اضطراري هيأت دولت تصميم بر اعزام وزير بهداشت گرفته شد.

صلاحي در خصوص موضوع دست دادن وزير امور خارجه با رئيس جمهور امريکا در سفر نيويورک گفت: دست دادن با رئيس جمهور امريکا جرم نيست و بنا به موضوعات ديپلماتيک انجام شده است.

وي واکنش به جزئيات ديپلماتيک را صحيح ندانسته و اظهار کرد: چون دست دادن با رئيس جمهور آمريکا در مذاکره نبوده و تنها يک حرکت ديپلماتيک بوده، موضوع مهمي نيست.

نماينده مردم آشتيان، تفرش و فراهان ادامه داد: نفس مسئله آن است که همانطور که رهبر انقلاب فرمودند ما با آمريکا هيچ مذاکره اي نداريم و تنها مذاکراتي که در اين رابطه انجام شد در مسئله هسته اي بوده است.

صلاحي در خصوص استيضاح دکتر ظريف در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: مصافحه با رئيس جمهور امريکا آنقدر موضوع مهمي نيست که دليلي براي اين کار باشد و با استيضاح وي موافق نيستم.

 

حضور ظريف در نيويورک به دنبال حل و فصل برجام جايز نيست

"سيداحسن علوي" رييس مجمع نمايندگان کُردستان در مجلس شوراس اسلامي در گفتگوي اختصاصي با نواي آبيدر ضمن ابراز تاسف بابت جان باختن بيش از 450 زائر ايراني در حادثه ناگوار منا، گفت: بدون شک بي تدبيري و بي کفايتي دولت عربستان عامل اصلي اين حادثه بود و دولت آل سعود بايد در اين خصوص پاسخگو باشند.

وي اظهار کرد: دولت تدبير و اميد نيز بايد به صورت جدي پيگير اين قضيه باشد و تا روشن شدن ابعاد و دلايل اين حادثه دست بردار نباشد.

رييس مجمع نمايندگان کُردستان با اشاره به سفر وزير بهداشت به عربستان، افزود: در حال حاضر جايز نيست که وزير امور خارجه در نيويورک بوده و به دنبال حل و فصل برجام باشد.

علوي تصريح کرد: در حقيقت ديپلماسي خارجي دولت روحاني در اين قضيه فعال نبود و مي بايستي وزير امور خارجه بيشتر در اين قضيه تلاش مي کرد.

وي ادامه داد: هرچند رييس جمهور براي پيگيري اين فاجعه پيش از موعد به ايران بازگشت اما بازگشت وي در روزهاي پاياني اجلاس نيويورک بود و آنچنان فوري نبود.

رييس مجمع نمايندگان کُردستان همچنين در خصوص درخواست 43 ميليارد دلاري غرامت آمريکايي ها از ايران، گفت: تصويب اين مسئله توسط جمهوري خواهان در کنگره آمريکا ناشي از نفوذ لابي صهيونيست ها در آمريکا و نقش مهم آنها در تصميم گيري کلان اين کشور است.

وي با بيان اينکه اوباما اعلام کرده است که اين تصميم را وتو خواهد کرد، افزود: آنها مي خواهند با تصويب چنين تصميماتي اجراي برجام را با خلل مواجه کنند و اين خود نوعي شانتاژ سياسي از سوي آمريکايي ها است.

 

واکنش نمايندگان استان ايلام

فاجعه اي که در منا رخ داد از ابعاد مختلف قابل بررسي است؛ عملکرد ضعيف سعودي ها در جريان اين ماجرا چه از جهت مديريت خود مراسم حج و چه از جهت مديريت حواشي حادثه ناگوار مزبور به کرات مورد بررسي قرار گرفته و لازم است که اين نقدها ادامه يابند.

در ايران نيز بسياري به تلاش براي تعيين تکليف حادثه ديدگان مبادرت ورزيدند و تلاش کردند در حد توان آلام خانواده هاي داغ ديده و ديگر هموطنان را کاهش دهند.

معاونت عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه از جمله نهادهايي بود که در مسير تلاش زيادي کرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان حج و زيارت نيز به نوبه خود تلاش هايي را صورت دادند.

اين فاجعه در حالي رخ داد که رئيس جمهوري اسلامي ايران و وزير امور خارجه در سفر نيويورک به سر مي بردند.

همچون بار قبلي شرکت تيم روحاني در اجلاس مجمع عمومي که تماس تلفني باراک اوباما ، رئيس دولت امريکا انتقادهايي جدي را در تهران برانگيخته بود، اين بار نيز برخي محافل در تهران و بالاخص در مجلس شوراي اسلامي از دست دادن ظريف، رئيس دستگاه ديپلماسي روحاني با رئيس جمهور ايالات متحده به تندي انتقاد کردند.

برخي از نمايندگان مجلس غيرت وزير خارجه را کمتر از "جوجه خروس" دانستند و برخي ديگر اذعان کردند که غيرت ظريف از آنها کمتر نيست.

در شبکه هاي اجتماعي هم اين مساله بازتاب بسيار گسترده اي داشت.

با به وجود آمدن اين اتفاقات جمعي از نمايندگان مجلس در تلاش هستند که طرح استيضاح محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران را به صحن علني مجلس بکشانند؛ همين موضوع باعث شد تا به سراغ نمايندگان استان در مجلس برويم و نظر آنان را در خصوص استيضاح ظريف جويا شويم.

ظريف بايد پاسخگوي اقدامات خود باشد

"عمران عليمحمدي"، نماينده مردم ايلام در مجلس با اشاره به انفعال دستگاه ديپلماسي کشورمان در فاجعه منا و نيز دست دادن ظريف با اوباما در گفتگو به خبرنگار ايلام بيدار گفت: بنا بر اظهارت اوليه اعلام شده که اين ديدار اتفاقي بوده اما بايد بررسي کرد که آيا صحت دارد يا خير.
وي اظهار کرد: در اين رابطه بايستي وزير امور خارجه به مجلس آيد و توضيحات لازم را در اين خصوص اعلام کند.
اين نماينده مجلس افزود: با اين وجود واقعيات و زواياي اين اتفاق هنوز مشخص نيست و در ابتدا بايد واقعيات روشن و سپس تصميم گيري کرد.
نائب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس ادامه داد: بايستي در بررسي ها به اين مهم پي برد که وي آيا به اوباما دست داده يا خير و چنانچه قضيه روشن شود وزير خارجه بايد پاسخگو باشد.
عليمحمدي تأکيد کرد: از آنجا که ايران هيچ گونه روابط ديپلماتيکي با امريکا ندارد، در صورت اثبات اين ديدار ظريف بايد پاسخگوي اقدام خود باشد.

اين نماينده مجلس عنوان کرد: نمايندگان مجلس از اين موضوع ناراحت هستند و وي بايد توضيحات لازم را ازئه دهد.
در حال نتيجه گيري براي تصميم نهايي هستم
"عليمحمد احمدي"، نماينده مردم دهلران در مجلس نيز در اين خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به اينکه هنوز صحت و يا رد دقيق اين موضوع صورت نگرفته و با توجه نياز توضيحات وزير امور خارجه در اين خصوص بنا داريم تا با دوستان مورد را مورد بررسي قرار دهيم که تا روز يکشنبه اين تصميم گرفته خواهد شد و نظر نهايي را آن روز اعلام خواهم کرد.
عدم پاسخگويي
عليرغم تماس هاي مکرر ما با احمد شوهاني ديگر نماينده مردم استان در مجلس وي پاسخگو نبود.

 

استيضاح آخرين راه حل است

حسين آذين در گفت و گو با “خانه خشتي“، در زمينه ضرورت استيضاح وزير امور خارجه به دليل سهل انگاري در پيگيري فاجعه منا، آخرين راه حل را استيضاح دانست و بيان داشت: در زمان فعلي استيضاح وزير خارجه به مصلحت نظام نيست و مي توان با آرامش طي جلساتي از وزير سوال کرد و وي پاسخ اين کم کاري را بدهند ، پيرو فرمايش رهبر فرزانه انقلاب بايد از دوقطبي سازي جامعه خودداري کنيم و مصلحت نظام را در نظر بگيرند.

وي ديپلماسي کشور در مقابل کشورهاي منطقه به خصوص عربستان را منفعلانه و مصامحه کارانه دانست و اظهار داشت: دولت بايد مسير اقتدار و عزت نظام را طي کند و وزارت امور خارجه کشور موضع اساسي و سختي را راجع به حادثه منا و جان باختن نزديک به ۸ هزار زائر بيت الله الحرام اتخاذ کند.

نماينده مردم رفسنجان ادامه داد: در ابتدا موضع گيري دولت اندک بود که با فشار مردم و رسانه ها دولت مجبور شد سفرش را در نيويورک نيمه تمام بگذارد اما اين موضع گيري از خيلي قبل از اين بايد گرفته ميشد تا نياز نباشد که رهبر فرزانه انقلاب با کلام نافذشان ورود پيدا کنند .

آذين تصريح کرد: با توجه به اينکه رياست سازمان کنفرانس اسلامي بر عهده ي ايران است بايد کشورهاي اسلامي را هم جهت کرد و جلوي رفتار اختلاف افکنانه عربستان در منطقه گرفته شود.

وي خاطر نشان کرد: هدف از اين رفتارهاي عربستان تحقير و منفعل نمودن ايران است، ايران و عربستان يک زماني دوپايه حمايت از نظام سلطه در منطقه بودند که بعد از انقلاب نظام سلطه تنها بر روي عربستان سرمايه گذاري کرد.

نماينده مردم رفسنجان در مجلس بيان داشت: در حمله به يمن و کشتار ظالمانه مردم هيچ صدايي از سازمان هاي بشر دوستانه بلند نمي شود و در حادثه منا که يک فاجعه انساني رخ داد بدون عکس العمل هستند ، اين رفتارهاي دوگانه بيانگر اين است که نظامات بين المللي در مسير خود حرکت نمي کنند و خود فروخته و تابع نظام سلطه هستند.

 

ديپلماسي خارجي دولت بايد کميته حقيقت ياب براي ريشه يابي حادثه منا تشکيل دهد

اميد کريميان نماينده مردم مريوان و سروآباد با تسليت به خانواده هاي جانباخته حادثه منا، در خصوص بي تدبيري دولت آل سعود در مديريت مناسک حج، گفت: حادثه منا از نظر هر انسان آزاده و با وجداني مي تواند ناگوارترين حادثه عصر حاضر نام بگيرد، حجاجي که در راه عمل به واجبات شرعي به شهادت رسيدند يک افتخار براي دين اسلام است ولي از هر جهت اين حادثه ناشي از ضعف مديريت آل سعود بوده و گناه جانشان به گردن آنهاست و در اين دنيا و هم در آخرت بايد پاسخگو باشند.

وي افزود: قواي سه گانه بايد به عنوان ارکان نظام جمهوري اسلامي خواستار استيفاي حقوق جانباختگان و مصدومين اين حادثه باشند. دولت و دستگاه ديپلماسي خارجي به عنوان مجري قانون تاکنون اقداماتي را به عمل آورده است و در آينده هم ضمن طي نمودن فرايند قانوني از باب مذاکره و گفت وگو با يک کميته حقيقت ياب براي ريشه يابي علت حادثه و مجازات عاملان و ثبت در تاريخ، ضعف دولت آل سعود و نهايتا تدابير اساسي براي سالهاي آتي حجاج اقدامي اساسي بايد اساسي صورت گيرد.

 

حضور ظريف در نيويورک به دنبال حل و فصل برجام جايز نيست

"سيداحسن علوي" رييس مجمع نمايندگان کُردستان در مجلس شوراس اسلامي در گفتگوي اختصاصي با نواي آبيدر ضمن ابراز تاسف بابت جان باختن بيش از 450 زائر ايراني در حادثه ناگوار منا، گفت: بدون شک بي تدبيري و بي کفايتي دولت عربستان عامل اصلي اين حادثه بود و دولت آل سعود بايد در اين خصوص پاسخگو باشند.

وي اظهار کرد: دولت تدبير و اميد نيز بايد به صورت جدي پيگير اين قضيه باشد و تا روشن شدن ابعاد و دلايل اين حادثه دست بردار نباشد.

رييس مجمع نمايندگان کُردستان با اشاره به سفر وزير بهداشت به عربستان، افزود: در حال حاضر جايز نيست که وزير امور خارجه در نيويورک بوده و به دنبال حل و فصل برجام باشد.

علوي تصريح کرد: در حقيقت ديپلماسي خارجي دولت روحاني در اين قضيه فعال نبود و مي بايستي وزير امور خارجه بيشتر در اين قضيه تلاش مي کرد.

وي ادامه داد: هرچند رييس جمهور براي پيگيري اين فاجعه پيش از موعد به ايران بازگشت اما بازگشت وي در روزهاي پاياني اجلاس نيويورک بود و آنچنان فوري نبود.

رييس مجمع نمايندگان کُردستان همچنين در خصوص درخواست 43 ميليارد دلاري غرامت آمريکايي ها از ايران، گفت: تصويب اين مسئله توسط جمهوري خواهان در کنگره آمريکا ناشي از نفوذ لابي صهيونيست ها در آمريکا و نقش مهم آنها در تصميم گيري کلان اين کشور است.

وي با بيان اينکه اوباما اعلام کرده است که اين تصميم را وتو خواهد کرد، افزود: آنها مي خواهند با تصويب چنين تصميماتي اجراي برجام را با خلل مواجه کنند و اين خود نوعي شانتاژ سياسي از سوي آمريکايي ها است.

 

فرمايشات حکيمانه رهبر فرزانه انقلاب، پوشش کم کاري دستگاه ديپلماسي بود

سيد محمد بياتيان در گفت و گو با خبرنگار بام ايران ضمن تبريک عيد سعيد غدير و محکوم کردن کشته شدن تعداد کثيري از حاجيان در حادثه منا بر اثر بي کفايتي رژيم منحوس آل سعود، با اشاره به واقعه رخ داده در مکه و منا و مصاحفه رييس ديپلماسي کشورمان با رييس جمهور آمريکا، اظهار داشت: با توجه به وقايع رخ داده اقتدار دستگاه ديپلماسي کشورمان زير سوال رفت.

وي با تاکيد بر اينکه اصول اساسي نظام جمهوري اسلامي ايران بر پايه سه اصل حکمت،عزت و مصلحت است، گفت: کشته شدن تعداد کثيري از حاجيان در حادثه منا و اتفاقات رخ داده در حاشيه سازمان ملل و برخورد کشورهاي ديگر با اين موضوع نشانه ضعف دستگاه ديپلماسي ما است.

نماينده مردم بيجار در مجلس شوراي اسلامي بااشاره به اينکه اگر يک هواپيما مسافربري در ديگر کشورهاي دنيا سقوط کند، ساير کشورها به اظهار همدري با اين موضوع مي پردازند، اما ديپلماسي کشورمان متاسفانه نتوانست با بررسي ابعاد واقعه برخوردي با مسببان اين فاجعه هولناک داشته باشد.

بياتيان با تاکيد بر اينکه ديپلماسي کشور ما در حال حاضر ديپلماسي اتفاقي است،اظهار داشت: ديپلماسي کشور ما بايد بر مبناي اقتدار و اساس مباحث و فرمايشات مقام معظم رهبري داراي نرمش قهرمانانه باشد، اما متاسفانه دستگاه ديپلماسي ما با توجه به وقايع رخ داده از اين اصول دور شده است.

وي گفت: اگر چه دست دادن وزير خارجه ما با اوباما هم به صورت اتفاقي رخ داده باشد، در اين برهه از زمان به صلاح دستگاه ديپلماسي ما نبود و اين موضوع قابل قبول نيست.

نماينده مردم بيجار در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان کرد: با توجه به فجايع مکه و منا، اقتدار دستگاه ديپلماسي ما به اين بود که در کوتاهترين زمان ممکن سازمان، کنفرانس اسلامي در سطح وزراي خارجه را برگزار مي کرد و نسبت به بررسي وقايع و آينده مناسک حج تصميم گيري مي نمود.

بياتيان تاکيد کرد:ضعف دستگاه ديپلماسي ما در وقايع اخير کاملا مشهود است و وزير امور خارجه بايد پاسخگو باشد.

وي با اشاره به سفر رييس جمهور جهت شرکت در کنفراس سازمان ملل، گفت: از رييس جمهور انتظار مي رفت به عنوان شخص دوم اين مملکت با توجه به کشته شدن تعداد کثيري از حاجيان در منا و اطلاع وي از اين فاجعه سفر خود را لغو مي نمودند و تمامي هم و غم خود را براي جلوگيري از وقوع چنين حوادثي در آينده بکار مي بردند، کما اينکه اگر اين اتفاق براي يکي از کشورهاي اروپايي رخ مي داد سفر خود را لغو مي نمودند.

نماينده مردم بيجار در مجلس شوراي اسلامي،بيان داشت: رييس جمهور مشاوران خوبي ندارد و منشا اتفاق هاي اخير هم وزير خارجه است که اميدواريم در آينده هيچوقت تکرار نشود.

بياتيان همچنين با اشاره به سخنان حکيمانه مقام معظم رهبري در جمع دانشجويان افسري گفت: مقام معظم رهبري با فرمايشات خود و اولتيماتوم به رژيم عربستان کم کاري دستگاه ديپلماسي ما را جبران نمودند و اقتدار جمهوري اسلامي ايران را يکبار ديگر به منصه ظهور رساند.

وي تاکيد کرد:فرمايشات حکيمانه رهبر فرزانه انقلاب به نوعي پوشش کم کاري دستگاه ديپلماسي و دولتمردان ما بود که موجب شد بلافاصله مواضع عربستان تغيير نمايد و مجبور به صدور پيام تسليت و عذر خواهي شدند.

 

وزير امور خارجه در خصوص پيگيري فاجعه مِنا به مجلس دعوت مي‌شود

داود محمدي، نماينده مردم قزوين در مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي صبح قزوين ، در خصوص عملکرد دستگاه ديپلماسي کشورمان در رابطه با فاجعه منا اظهار کرد: در ارتباط با واقعه عربستان چند عملکرد را بايد باهم مورد پيگيري قرار دهيم.
وي در ادامه افزود: اول اينکه اين فاجعه به واسطه نگاه بين المللي يک چارچوب‌هايي دارد که همه کشورها بايد نسبت به آن مقيد باشند.
اين نماينده مجلس اذعان کرد: ما براساس کنفوانسيون‌هاي بين المللي با عربستان توافقنامه داريم که اين توافقنامه در سطح کشوري و دستگاه ديپلماسي ما است و سران اين کشور در چارچوب آن بايد وظايف خود را به خوبي انجام دهند.
وي ادامه داد: اگر عربستان به مفاد اين توافقنامه پايبند نباشند به لحاظ حقوقي قابليت پيگيري دارد؛ فلذا وزارت خارجه بايد با همه ظرفيت خود اين موضوع را از مجاري حقوقي و با جلب نظر کارشناسان حقوق و صاحب نظران پيگيري کند.
محمدي با بيان اينکه نکته دوم فاجعه منا حقوق خصوصي افراد حاضر در اين حادثه است تصريح کرد: در فاجعه منا يک حقوقي هم افراد خصوصي دارند که شامل ديه جانباختگان و مجروحين و جبران خسارات وارده است.
وي در ادامه اضافه کرد: اين بخش را بايد دستگاه ديپلماسي و هم دستگاه قضايي وارد شده و حقوق افراد آسيب ديده در حج امسال، ضرر و زيان‌هاي مادي و معنوي آنها پيگيري و جبران شود.
اين کارشناس سياسي عنوان کرد: همچنين فاجعه منا يک حيثيت عمومي هم دارد، اين جنبه عمومي بايد از لحاظ قضايي پيگيري شود و دولت عربستان بايد همه اين خسارات را تامين و جبران کند.
وي با تاکيد بر اينکه نکته سوم فاجعه منا بحث سياسي اين حادثه است ابراز کرد: در اين بُعد سياست نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در راستاي اجراي منويات رهبري همواره بر تنش زدايي و دوري از خشونت، فرقه گرايي و پرهيز از اختلاف بين مذاهب استوار است و همين موضوع را مبنا حرکات خود را قرار مي‌دهد.
نماينده مردم قزوين در مجلس افزود: همه پرونده نظام ايران بعد از پيروزي انقلاب مبين اين نگاه بوده است.
وي ادامه داد: قطعا اگر طرف مقابل قصد سوءاستفاده از عطوفت و رأفت اسلامي و سياست مداراي نظام جمهوري اسلامي ايران را داشته باشد پاسخش بايد همان موضعي باشد که رهبري در چند روز گذشته بيان کردند و فرمودند: موضع ما در اين گونه موارد سخت و خشن خواهد بود.
محمدي گفت: دولت عربستان هم بايد بهترين عملکرد را در اين خصوص داشته باشد و دستگاه ديپلماسي ايران هم نگاهش معطوف بر اين موضوع قرار دهد و تلاش کند همه حقوق جانباختگان و آسيب ديدگان و حقوق ايران در اين موضوع رعايت شود.
وي در خصوص نظارت مجلس بر عملکرد وزيرامور خارجه در حادثه منا تصريح کرد: معمولا در اينگونه مواقع مجلس وزير امور خارجه را دعوت به پاسخگويي در خصوص موضوع رخ داده مي‌کند.
اين نماينده مجلس اضافه کرد: ما در ارتباط با مذاکرات هسته‌اي نيز چندين نوبت از آقاي ظريف دعوت کرديم و نقطه نظرات نمايندگان به وي منتقل شد.
وي با بيان اينکه در خصوص فاجعه منا از وزير امور خارجه براي پاسخگويي به مجلس دعوت مي‌شود تاکيد کرد: در اين جلسه نظرات نمايندگان با آقاي ظريف مطرح مي‌شود و وي گزارشي از روند پيگيري اين اتفاق براي مجلس ارائه خواهد داد.
محمدي در پايان اذعان کرد: در جلسه روز يکشنبه مجلس درخواست دعوت از وزير امور خارجه از هيئت رئيسه مجلس درخواست مي‌شود.

 

هنوز نامه استيضاح وزير امور خارجه را امضا نکرده‌ام

روح‌اله عباسپور، نماينده مردم آوج و بوئين زهرا در مجلس در مصاحبه با خبرنگار سياسي صبح قزوين اظهار کرد: عربستان سعوي نسبت به حج امسال سوء مديريت داشته و با حجاج ايراني بسيار بد رفتار کرد که همين امر منجر به جانباختن 465 نفر از هموطنانمان شد.
وي در خصوص رفتار اخير محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان بيان کرد: بخشي از عکس العمل وزير خارجه در خصوص فاجعه منا تعمدي است در حالي که عربستان حتي اجازه شناسايي جنازه‌هاي جانباختگان اين مصيبت را نداد و از ورود ديپلمات‌هاي ما ممانعت کرد.
عباسپور افزود: محمدجواد ظريف به عنوان وزير امور خارجه خيلي انفعالي برخورد کرد و تنها پاسخش اين بود که ويزا نمي‌دهند، همکاري نمي‌کنند و .... . وزير خارجه برخوردهايي داشت که اين ديپلماسي از اين فرد جاي تامل دارد.
وي در خصوص عکسي از ظريف که در کنار امير کويت نشسته و متواضعانه روي صندلي از او خواهش مي‌کند که واسطه شده تا عربستان به وزراي ما اجازه ورود بدهد گفت: سياست خارجه ايران با عزت، کرامت و اقتدار بايد در قبال خيانت، جنايت، کوتاهي و سوء مديريت عربستان مقابله کند اما اين امر برخلاف عکس العملي بود که ظريف از خود نشان داد.


نماينده مردم آوج در مجلس خاطرنشان کرد: خط مشي کلي نظام توسط مقام معظم رهبري مشخص مي‌شود؛ رهبري فرمودند: مراکز نظامي ما نبايد ديده و بازرسي شود و فقط در حوزه هسته‌اي اجازه مذاکره داريد، در صورتي‌که آمانو به دقت از پارچين بازديد و سپس آمريکا نسبت به بازديد آمانو اظهار رضايت کرد.
وي تصريح کرد: با اين اعمال، نسبت به سخنان رهبري بي‌توجهي صورت گرفت و با وجود تاکيد بر مذاکره فقط در حوزه هسته‌اي، ظريف با اوباما به عنوان سمبل شيطان بزرگ و استکبار دست داده و به گپ و گفت پرداخت که اين امر متناسب با خط مشي رهبري نبوده و صلابت و هيبت نظام را زير سوال برد.
عباسپور در ادامه گفت: دلسوزان نظام نسبت به اين موضوع نگران هستند و جمع زيادي در جلوي مجلس در اعتراض به اين عمل تحصن و نمايندگان مجلس نيز اعتراض خود را اعلام کردند.
وي در پاسخ به اينکه چرا با وجود تاکيدات کوبنده رهبري، هيچ حرکتي از سوي وزارت خارجه در رابطه با فاجعه منا صورت نگرفت، تشريح کرد: با توجه به اقتدار رهبري در مورد سخنراني خود و عنوان کردن اينکه اگر عربستان بخواهد با رفتار موذيانه خود به حجاج ما بي‌حرمتي کند، عکس‌العمل ما خشن خواهد بود، وزارت خارجه با مشي انفعالي خود که پيش رو گرفته بود، نتوانست کاري از پيش ببرد در نتيجه آن ها سريع رويکرد خود را تغيير داده و تسليم نشدند.
اين مسئول در مورد اينکه بعد از حادثه منا چرا ظريف در کشور حضور ندارد گفت: ظريف در حال حاضر در نيويورک آمريکا بسر مي‌برد. وقتي کشور در مسائل برون مرزي دچار مشکل شده و مسئله حاد مي‌شود، انتظار مي‌رود وزير در کشور حضور پيدا کرده و عکس العمل نشان دهد اما متاسفانه اين امر محقق نشد.
عباسپور ابراز کرد: ظريف در حال حاضر در برنامه سازمان ملل حضور دارد و چون وزارت خارجه همه کشورها در آنجا حضور دارند در حال مذاکره است اما پيگيري وضعيت حجاج مهم‌تر بود.
وي در خصوص امکان استيضاح وزير امور خارجه گفت: روز چهارشنبه تعدادي در مجلس به دنبال جمع‌آوري امضا براي استيضاح ايشان بودند. ما با رفتار ايشان مخالف هستيم اما تا به امروز نامه استيضاح را امضا نکرديم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس