آخرین اخبار
کد مطلب: 102851
4 نکته مبهم از رفتار دولت در قبال فاجعه منا؛
سهل انگاري دولت در دفاع از عزت ملت/ عجز دستگاه ديپلماسي در تفکيک اهم و مهم/ وقت پاسخگويي به پيشگاه ملت فرارسيده است
تاریخ انتشار : 1394/07/09 20:43:20
نمایش : 1574
عليرغم آنکه دولتي ها در شعارهاي انتخاباتي خود حرف از بازگشت عزت به پاسپورت ايراني مي دادند، اين روزها نه تنها نتوانسته اند عزت ملت ايران در قبال دولت سعودي به معرض نمايش بگذارند، بلکه با رفتارهاي خارج از عرف ديپلماتيک خود در آمريکا و ديدار "يهويي" با اوباما، سهل انگاري و عجز خود را به نمايش گذاشته اند.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از راه دانا؛ فاجعه منا به روز هشتم رسيد. دقيقا يک هفته پيش بود که بزرگترين اجتماع مسلمين جهان تبديل به يک حادثه تلخ و فاجعه بار براي امت اسلام شد و از شيعه و سني گرفته تا عرب و عجم و اهالي قاره آفريقا در آتش بي تدبيري و بي لياقتي دولت سعودي سوختند و مانند برگ خزان بر زمين منا آرام گرفتند. حالا اما شمار شهداي فاجعه منا به 239 نفر رسيده و نزديک به 241 نفر نيز همچنان مفقود هستند.

 

ابعاد حادثه به قدري گسترده است که بعد از بي لياقتي دولت سعودي در رسيدگي به وضعيت به وجود آمده، حالا گويا در داخل کشور نيز اهالي دولت يازدهم با معضل بي تدبيري مواجه شده اند، چراکه در طول يک هفته گذشته هيچ عملکرد مثبتي از سوي دولت براي پاسخگويي به خانواده هاي قربانيان و مفقودان حادثه منا مشاهده نشده است. در اين ميان از يک سو 239 خانواده داغدار خواستار پيگيري دلايل و علل فاجعه منا هستند و از سوي ديگر نيز 241 خانواده نگران، منتظر دريافت خبري درخور توجه و مساعد از مفقودان اين اتفاق غمبار هستند. اما گويا دستگاه ديپلماسي کشور در قبال همه اين خانواده ها دچار عجز شده است. اينکه چرا دولت و وزارت امور خارجه در ماجراي فاجعه منا هنوز تدبيري براي بازگرداندن اميد به جمع خانواده هاي مفقودان حادثه منا انجام نداده سوالي است که اين روزها نقل محافل عمومي و مردم داغديده ايران است. سوالاتي که در ادامه چند نمونه از آنها بيان مي شود.

 

اول- حق ملت چه بود؟

رفتار امروز آل سعود در قبال ملت ايران چيزي جز شيطنت و بازي سياسي نيست. رژيم منحوس آل سعود امروز در پي تحقير ملت ايران است و بي پرده پيداست که بي توجهي آنان به ابدان مطهر شهداي منا و مفقودان اين فاجعه، جز براي عقده گشايي از ملت ايران نيست. اما فاجعه بارتر از اين ماجرا، سهل انگاري دستگاه ديپلماسي دولت در قبال اين حادثه تلخ است. دولتي ها تاکنون نتوانسته اند پاسخ مساعدي به پيشگاه ملت ارائه کنند. هرچند ممکن است دولت بر اين باور باشد که رژيم سعودي اجازه پيگيري ماجرا را صادر نمي کند اما رخدادهاي يک هفته گذشته نشان از سهل انگاري هاي دولت دارد. چراکه از يک سو در طول يک هفته گذشته امير عبدالهيان به عنوان نماينده دستگاه ديپلماسي کشور پيگير و پاسخگوي حوادث منا بوده و ساير مقامات بلند پايه وزارت خارجه گويا در ذوق ديدار آقاي وزير با رئيس جمهور آمريکا مانده اند. در مثالي ديگر مي توان به پاسخگويي هاي مکرر و مداوم سعيد اوحدي رئيس سازمان حج و زيارت کشور به رسانه ها اشاره کرد. در اين باره نيز سوال اينجاست که مگر وزارت خارجه کشورمان سخنگو ندارد که در طول يک هفته گذشته تنها تريبون و پاسخگوي دولت در پيشگاه ملت، سعيد اوحدي بوده است. از اين رو مي توان نتيجه گرفت عليرغم آنکه دولتي ها در شعارهاي انتخاباتي خود حرف از بازگشت عزت به پاسپورت ايراني مي دادند، اين روزها نه تنها نتوانسته اند عزت ملت ايران در قبال دولت سعودي به معرض نمايش بگذارند، بلکه با رفتارهاي خارج از عرف ديپلماتيک خود در آمريکا و ديدار "يهويي" با اوباما، سهل انگاري و عجز خود را به نمايش گذاشته اند.

 

دوم- اهم چيست، مهم کدام است؟

رئيس جمهوري کشورمان در سخنراني خود در سازمان ملل مواضع نسبتا خوبي را درباره حادثه منا، مسائل منطقه اي و حقوق ملت ايران داشت. اما سوال اينجاست که امروز، افکار عمومي از دولت چه انتظاري دارند؟ آيا جز اين است که امروز ملت ايران خواهان تعيين تکليف حادثه ديدگان فاجعه مناست؟ آيا جز اين است که در يک هفته گذشته مردم ايران بيش از آنکه پيگير سخنراني حسن روحاني در سازمان ملل باشند، پيگير آخرين اخبار از فاجعه منا بودند؟ اگر امروز يک نظرسنجي عمومي در ميان مردم برگزار شود، آيا سخنراني در سازمان ملل براي ملت اهم مسائل قلمداد مي شود يا پيگيري فاجعه منا؟ دولت يازدهم امروز در تفکيک اهم و مهم مسائل ديپلماتيک دچار عجز شده است و اين عجز نيز ناشي از چيده شدن تمام تخم مرغ ها در سبد مذاکرات هسته اي و گفتگوهاي صرف با 5+1 کشور دنياست. حال بايد اين سوال را از دولت يازدهم پرسيد که آيا بازگشت به ايران و پيگيري مسائل مربوط به فاجعه منا مهم و اثرگذارتر بود يا سخنراني در سازمان ملل؟

 

سوم- براي فشار به آل سعود چه کرديم؟

بر کسي پوشيده نيست که دولت يازدهم در بيش از 2 سال و چند ماهي که کرسي قوه مجريه را در دست داشته، تمام توان خود را در زمينه مسائل هسته اي به کار گرفت و موفقيت هايي هم در اين زمينه حاصل شده است. اما بدون شک اين انتقاد نيز بر دولت وارد است که به واسطه توجه صرف به مسائل هسته اي، از بسياري موضوعات ديگر و همچنين برقراري رابطه با کشورهاي دنيا، به ويژه ملت هاي مسلمان غافل مانده است. حالا پس از فاجعه منا اين غفلت بيش از پيش نمايان شد. چراکه از دستگاه ديپلماسي کشورمان انتظار مي رفت تا با ايجاد يک همبستگي به موقع با کشورهاي آسيب ديده از حوادث حج امسال، موجي از فشارهاي سياسي را به دولت سعودي ايجاد کند. اما سکوت وزارت خارجه و عدم پيگيري دستگاه ديپلماسي در ايجاد وحدت ميان کشورهاي مسلماني که در فاجعه منا کشته هاي بسياري داشتند موجب شد تا رژيم آل سعود دست پيش گرفته و حکام برخي از اين کشورها را تطميع و تهديد کند.  

 

چهارم- وظيفه نمايندگان ملت در مجلس چيست؟

اين روزها در پي فاجعه منا و حوادث ناگوار حج تمتع، هر کس به نوعي در پي ايفاي وظيفه در قبال اين ماجراست. ملت با همدردي خود عزادار حاجياني شد که با لباس احرام پرگشودند. امروز نمي توان از نقش تاثيرگذار مجلس شوراي اسلامي در قبال پاسخگويي به افکار عمومي به سادگي گذشت. در اين باره به نظر مي رسد وقت آن رسيده که محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان به واسطه سهل انگاري و ضعف دستگاه ديپلماسي کشور در قبال پيگيري موثر فاجعه منا، در خانه ملت به پيشگاه مردم پاسخي در خور توجه داشته باشد. اما اين سهل انگاري به حدي براي کشور گران آمده که حتي مي تواند آقاي وزير را تا پاي استيضاح در مجلس بکشاند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس