يک محقق طب سنتي گفت: مصرف قرص آهن در برخي موارد خود باعث يبوست و چاقي در افراد ميشود و بسياري از بيماران از اين مسئله نگرانند، معتقدم کساني که مشکل کمخوني دارند به جاي مصرف قرص آهن به اصلاح تغذيه رو بياورند که بهترين درمان است.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از طنين ياس، فاطمه جوادي، محقق طب سنتي بيماري کم خوني را از بيماريهاي شايع در خانمها دانست و اظهار کرد: اين بيماري در خانمها بيشتر از آقايان شايع است و مهمترين دليل آن شايد خونريزيهاي مکرر عادت ماهانه در خانمها باشد.
وي به علائم اين بيماري در افراد اشاره کرد و گفت: سرگيجه، سردرد، زردي صورت، پفت کردن پلک، ضعف اعصاب، خواب زياد، ريزش مو،ورم پا،خستگي مفرط، سردي در ناحيه پا از نشانههاي بيماري کم خوني در افراد است.
اين محقق طب سنتي، مصرف بيرويه مرغ و پايين آمدن مصرف گوشت قرمز را يکي از عوامل بروز کم خوني در افراد برشمرد و گفت: به دليل اينکه گوشت قرمز، آهن بيشتري دارد براي افراد دچار بيماري کمخوني مفيد است.
جوادي ادامه داد: همچنين مصرف مويز و شيره انگور بسيار براي درمان کم خوني توصيه ميشود که متاسفانه خيلي ا افراد فوايد مويز را نميشناسند و از مصرف اين ماده ارزشمند غذايي با آهن غفلت مي ورزند.
وي، رژيم غذايي سرخود و مصرف بيش از اندازه چاي سبز را در بروز بيماري کم خوني مؤثر دانست و افزود: متاسفانه گرفتن رژيم سرخود غذايي و بدون نظارت از سوي پزشک مربوطه در خانمها ديده ميشود که اين خود در بروز بيماري کم خوني بي تاثير نيست.
اين محقق طب سنتي با اشاره به مصرف زياد چاي سبز در بين خانمها گفت: از آن جهت که خيلي از خانمها به خاطر لاغر شدن بسيار به خوردن چاي سبز رو مي آورند همين امر احتمال ابتلاي آنها به کمخوني را بيشتر ميکند، چرا که خوردن چاي سبزبه طور مداوم و بلافاصله بعد از غذا خود مانع از جذب آهن مي شود و در نهايت فرد را مبتلا به اين بيماري مي کند.
جوادي تصريح کرد: جالب است بدانيد مصرف بيش از اندازه لبنيات خود باعث بيماري کم خوني شده و جذب آهن بدن پايين مي آيد؛ همچنين ناني که در حال حاضر جزء عادت غذايي ما ايرانيان است متاسفانه غني نبوده و به هيچ وجه آهن ندارد.
اين مشاور تغذيه در رابطه با بايدها و نبايدهاي تغذيه در رابطه با بيماري کم خوني اظهار کرد: مصرف فندق، عدس، شيره انگور،عرق يونجه، عرق شبدر، سبزيجات و به خصوص مويز در افراد کمخون به خصوص خانمهايي که بيماري کم خوني دارند بسيار توصيه مي شود؛ بالعکس مصرف لبنيات، غذاهاي فست فودي، چاي نيز در اين افراد توصيه نمي شود.
اين محقق طب سنتي، مشکل کمبود ويتامينb به خصوص در رابطه با کم خوني در خانمها را خطر جدي دانست و اظهار کرد: امروزه خيلي از خانمهايي که مراجعه مي کنند، مشکل کمبود ويتامين b دارند که خود در بروز بيماري کم خوني و ريزش موي ناشي از آن بيتاثير نيست و توصيه ما اين است که افراد تغذيه خود را اصلاح کنند.
وي به مصرف قرص آهن براي رفع کم خوني اشاره کرد و گفت: مصرف قرص آهن در برخي موارد خود باعث بروز بيماري يبوست و چاقي در افراد مي شود که بسياري از بيماراني که به ما مراجعه مي کنند از اين مسئله نگران و ناراحت هستند و اعتقاد من اين است که کساني که مشکل کم خوني دارند به جاي مصرف قرص آهن به اصلاح تغذيه رو بياورند که بهترين درمان است.
جوادي، عوارض بيماري کم خوني در مزاج بلغمي را بيشتر از ساير مزاجها دانست و افزود: افرادي که داراي مزاج بلغمي و در سنين بالا هستند مشکل کم خوني در آنها بيشتر به چشم مي آيد و معمولا کف پاي اين افراد سرد و بي حس است.
انتهاي پيام/