آخرین اخبار
کد مطلب: 102722
مسئولين اقتصادي کشور به اقتصاد مقاومتي ايمان ندارند/ پياده سازي اقتصاد مقاومتي يک الزام است/ مديران با روحيه تجمل گرايي نمي توانند از پس اقتصاد مقاومتي برآيند
تاریخ انتشار : 1394/06/22 09:51:08
نمایش : 1712
اين تحليل گر مسائل اقتصادي در ادامه افزود: در حال حاضر که بحث اقتصاد مقاومتي مطرح هست، فشارهاي نظام سلطه نيز از هر جهت بيشتر شده است، يعني همزمان که عمر انقلاب اسلاني بيشتر مي شود اين فشارها هم بيشتر شده و پيگيري اقتصاد مقاومتي نيز بيشتر معنا پيدا مي کند.
به گزارش سلام لردگان، مهدي حنطه، عضو هيأت علمي دانشگاه و تحليل‌گر اقتصادي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا، در خصوص نحوه عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي اظهار داشت: اقتصاد مقاومتي يک الزام و ضرورت براي اقتصاد کشور است.

وي با انتقاد از دو ويژگي مضر نفتي و دولتي بودن اقتصاد در کشور خاطرنشان کرد: بعد از اينکه درآمدهاي نفتي وارد جامعه شد و سيطره دولت بر اقتصاد ايران، مجموعه اي از نا به ساماني ها و ناکارآمدي ها را در لايه هاي مختلف جامعه، به وجود آمد.

اين تحليل گر مسائل اقتصادي در ادامه افزود: در حال حاضر که بحث اقتصاد مقاومتي مطرح هست، فشارهاي نظام سلطه نيز از هر جهت بيشتر شده است، يعني همزمان که عمر انقلاب اسلاني بيشتر مي شود اين فشارها هم بيشتر شده و پيگيري اقتصاد مقاومتي نيز بيشتر معنا پيدا مي کند.

حنطه با تأکيد دوباره بر اين موضوع که اقتصاد مقاومتي بيش از يک اجبار، يک الزام براي کشور به شمار مي رود، تصريح کرد: ما ناگزير هستيم که مفهوم اقتصاد مقاومتي را در لايه لايه هاي اقتصاد کشور پياده کنيم.

وي همچنين يادآور شد: اولين پيش نياز و اقدام براي اجرايي کردن مفهوم اقتصاد مقاومتي، تغيير انديشه و تفکر مديران تصميم ساز در کشور است؛ به نظر مي رسد هنوز اين انديشه اقتصاد مقاومتي در اذهان مديران ما به صورت يک اجبار و الزام در نيامده است و اين مهمترين پيش نياز براي عملياتي شدن اقتاد مقاومتي در کشور است.

عضو هيأت علمي دانشگاه اذعان داشت: ما قبل از اينکه سراغ تدوين راه کار هاي عملياتي برويم بايد دانشکده هاي اقتصاد در سراسر کشور اين مفهوم را بپذيرند و نسبت به انتشار مفهوم اقتصاد مقاومتي بر سر کلاس هاي درس تلاش کنند.

اين تحليل گر مسائل اقتصادي گفت: به نظر مي رسد هنوز دانشجويان اقتصاد با اين مفهوم بيگانه بوده و احساس قرابت پيدا نکرده اند؛ وقتي هنوز اساتيد اقتصاد مقاومتي را باور نکرده اند؛ پس نمي توان در حوزه اقتصاد مقاومتي کاري جدي پيش برد.

حنطه با اشاره به اي موضوع که  اقتصاد مقاومتي در حد يک شعار باقي مانده است يادآور شد: اگر انديشه مديران کشور بر مبناي اقتاد مقاومتي باشد و از طرف ديگر در دانشگاه ها شاهد رواج تفکر اقتصاد مقاومتي ميان دانشجويان باشيم مي توان اميدوار شد که در زمينه عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي گام برداشته ايم.

وي با انتقاد از رواج مفاهيم اقتصاد غربي در کشور اذعان داشت: از سالهاي قبل از انقلاب اسلامي که مفاهيم اقتصاد غربي در دانشگاه ها در حال تدريس بوده است تا کنون سيستم اقتصاد ما بر اساس اقتصاد غربي پايه ريزي شده است؛ اين در حالي است که اساتيد اقتصاد کشور نيز دانش آموختگان غربي بوده اند.

تحليل‌گر مسائل اقتصادي ضمن يادآوري اينکه جايگزيني مفاهيم اقتصاد اسلامي و مقاومتي به جاي اقتصاد غربي در کشور يک پروسه زمان بر بوده تصريح کرد: در حال حاضر براي پياده سازي مفاهيم اقتصاد مقاومتي به صورت پاره پاره و شقه شقه عمل مي شود.

اين استاد دانشگاه در ادامه تأکيد کرد: يک قرارگاه اقتصاد مقاومتي لازم است تا سيستم اقتصادي کشور را از نواحي مختلف هدايت و فرماندهي کند.

حنطه همچنين گفت: بايد در سطح عملياتي وزارت خانه هاي مختلف دولت به ويژه وزارت خانه هاي اقتصادي مورد بازبيني و بازنگري قرار گرفته و سياست هاي اقتصاد مقاومتي که از سوي رهبري ابلاغ شد به يک برنامه عملياتي قابل فهم براي وزارت خانه ها تبديل شود تا اين وزارتخانه ها بتوانند آنها را پيگيري و عملياتي کنند.

وي در ادامه با تأکيد بر لزوم اجراي عملياتي قانون بهبود فضاي کسب و کار تأکيد کرد: بايد حضور مردم در اقتصاد به صورت عيني و عملياتي باشد.

تحليل‌گر مسائل اقتصادي ضمن اشاره به اين نکته که اجراي اقتصاد مقاومتي روحيه مقاوم را مي خواهد، تصريح کرد: مديراني که روحيه تجمل گرايي داشته و تنها در فکر خرج کردن درآمدها بوده نمي توانند از اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي بر آيند.

اين استاد دانشگاه گفت: مفهوم اقتصاد مقاومتي مفهومي است که ريشه در ادبيات قرآني دارد و طبق آيات قرآن کساني مي توانند وارد مقاومت بشوند که پيش از آن ايمان و اعتقاد به مقاومت داشته باشند.

حنطه در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا روحيه مسئولين در کشور روحيه پيش روي به سمت اقتصاد مقاومتي بوده يا خير، گفت: آنچه که تا کنون مشاهده شده است، مسئولين تا کنون تنها حرف زده و شعار دادند، اين در حالي است که بايد بيش از آن به سمت اجراي قوانين اقتصاد مقاومتي در کشور پيش مي رفتند.

وي در پايان اذعان داشت: بايد مسئولين تلاش خود را براي حضور بيشتر مردم در صحنه اقتصاد مقاومتي به کار مي بستند، اما ما متأسفانه اين موارد را بسيار کمتر ديده ايم و حرت به سمت اقتصاد مقاومتي هنوز در حد يک حرف باقي مانده است.

 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس