سالهاست که بازيکنسالاري در دستور کار مسئولان فوتبال کشورمان قرار گرفته که جز هنجار شکني و نتايج ضعيف نتيجهاي نداشته است.
به گزارش
سلام لردگان،
و به نقل از رهياب، فوتبال ايران چند سالي است دچار معضلات فرهنگي و اخلاقي بسياري شده است، اگر روزي مهاجم خوزستاني استقلال تهران به دليل حضور در يک پارتي شبانه فوتبالش تمام ميشود امروز ديگر به بهانه حرفهاي بودن آن بازيکن نبايد با حرکات غير فرهنگي بازيکنان برخورد کرد.
فوتبال ايران در يک دهه گذشته داعيه دار حرفهاي شدن دارد، اما محمد ناظمالشريعه در گفتگو با رهياب ميگويد: باشگاه حرفهاي به معني اين است که ما براي نوجوانان و جواناني که جذب ورزش ميشوند بايد برنامه مشخصي داشته باشيم، بايد بدانيم که برنامه جوانان جذب شده به ورزش فقط فوتبال نيست بلکه ما بايد اوقات فراغت آنها را هم پر کنيم تا هدايت کنيم به سمت و سوي حرفهاي شدن.
سرمربي تيم ملي فوتسال اميد کشورمان معتقد است: بهترين کار اين است که حرفهاي گري را ياد ورزشکاران دهيم تا دچار اين ناهنجاريهاي فرهنگي نشوند و بايد حرفهاي گري را از تيمهاي پايه آموزش دهيم؛ چرا که امروز ورزشکاران ما نميدانند چه کارهايي انجام دهند و چه کارهايي نبايد انجام دهند.
حرفهاي شدن و بر مبناي آن قرارداد ميلياردي منعقد کردن بايد شرايط ويژه خود را داشته باشد تا بازيکن بداند چه چيزهايي جزو خطوط قرمز است و براي الگو شدن جوانان و نوجوانان بايد از چه کارهايي پرهيز کند، گرچه برخي از آنها معتقدند اين کارهاي شخصي است اما بايد بدانند که اين کار آنها زماني شخصي است که از پول بيتالمال حقوق ميلياردي دريافت نکنند و مانند بقيه زندگي کنند.
رئيس فدراسيون فوتبال ايران در خصوص اينکه علياکبر محمدزاده رئيس کميته اخلاق اشکان دژاگه و سردار آزمون را به دليل خالکوبي به کميته اخلاق دعوت کرده است، ميگويد: من موافق اين موضوع نيستم چون بازيکنان ما براي تيم ملي بازي ميکنند اين کار درستي نبوده و اگر تخلفي بوده است نبايد رسانهاي ميشد.
وي ميافزايد: پيش از اين به بازيکنان گفته شده بود که روي خالکوبيهاي خود را بپوشانند اما اين زمان براي وقتي بود که بازيکنان مليپوش ما آن را نميدانستند. ما نميتوانيم جلوي بازيکنان مؤثرمان را بگيريم و از تيم ملي کنار بگذاريم.
چندي پيش هم مهرداد پولادي به دليل مجعول بودن کارت پايان خدمتش بايد به سازمان نظام وظيفه مراجعه ميکرد، اما به کشورهاي حاشيه خليج فارس پناه برد و حالا يک سرباز فراري است و در کشورهاي عربي به دنبال کسب درآمد ميلياردي است؛ مديريت غلط در ورزش و به ويژه در فوتبال سبب شد که اين بازيکن در اظهار نظري گستاخانه اعلام کند سربازي خود را در تيم ملي سپري کرده است.
براي بررسي اين موضوع نمونههاي بسياري يافت ميشود از توجه ويژه فدراسيون و مقامات فوتبال کشورمان به تيمها و بازيکنان خاص گرفته تا اينکه بازيکنان و مربيان شديدترين اهانتها را عليه يکديگر و عليه داوران به کار گرفتهاند.
برخورد حرفهاي با بازيکنان هنجار شکن
تري موفقترين کاپيتان چلسي بوده است که توانسته از سال ۲۰۰۴ با اين تيم ۳ عنوان قهرماني در ليگ برتر، چهار عنوان در جام حذفي، دو عنوان در کارلينگ کاپ و يک عنوان در ليگ قهرمانان اروپا بهدست آورد. وي يکي از ۵ نفري ميباشد که بيشتر از ۵۰۰ بازي براي چلسي انجام دادهاند. تري پس از برد ۱-۰ چلسي در برابر منچستر يونايتد در ۲۰۰۷، اولين کاپيتاني است که جام بازيهاي حذفي را در ورزشگاه ومبلي بالاي سر برد و همچنين اولين بازيکنيست که در اين ورزشگاه گل ملي زده است. اما پس از رسوايي اخلاقي حان تري بازوبند کاپيتاني از وي گرفته شد تا اين بازيکن تنبيه شود.
جالب اينکه پس از تري نوبت کاپيتاني به فرديناند رسيده بود اما مدافع سابق منچستر يونايتد در گفتگويي اعلام کرده بود که حضور جانتري با بازوبند کاپيتاني پس از فاش شدن روابط غير اخلاقياش ميتواند براي جوانان بدآموزي داشته باشد و بايد اين بازوبند به افرادي (بخوانيد فرديناند) واگذار شود که از نظر اخلاقي بازيکنان موجهي هستند!!
چندي پيش هم فرانک ريبري، کريم بنزما و سيدني گوو بازيکنان فرانسوي به اتهام فساد اخلاقي مورد بازجويي پليس فرانسه قرار گرفتند و هيچکس نگفت که اين بازيکنان ملي ما هستند و هرکدامشان وزنهاي براي موفقيت تيم، حرف آنها فقط حرفهاي گري بود.
کاپيتولاسيون در فوتبال
امروز مسئولان کميته اخلاق از سمت خود استعفا کردند؛ حسين آبانگاه در تشريح اين موضوع ميگويد: حضورم در کميته اخلاق فدراسيون اين بوده که ميخواستم به کفاشيان در زمينه مبارزه با تخلف و فساد کمک کنم اما به نظر ميرسد خود آقايان نميخواهند.
دبير کميته اخلاق فدراسيون فوتبال در مورد جزئيات دلايل استعفايشان تصريح ميکند: اين استعفا دو دليل اصلي داشت. دليل اول اينکه کميته اخلاق مهرداد خانبان را به دليل مصاحبه و توهين به وزير ورزش، رئيس فدراسيون فوتبال و مسئولان فدراسيون محروم و جريمه کرد بنابراين وي نبايد تيم ملي را در سفر به هند همراهي ميکرد. او اين موضوع را به پيرواني و کيروش انتقال داد و در نهايت آنها بدون اعتنا به حکم صادر شده از خانبان خواستند با تيم ملي به هند بيايد و کفاشيان نيز اين حرکت آنها را تأييد کرد. در واقع کفاشيان با اين حرکت خود رأي کميته اخلاق را وتو کرد. سؤال من اين است آيا در آيين نامه انضباطي آمده که بازيکنان تيم ملي و اطرافيان کيروش از قوانين موجود مستثني هستند؟ دليل اصلي استعفاي ما باز شدن پاي قانون کاپيتولاسيون به فدراسيون فوتبال است.
وي ميافزايد: کفاشيان اعلام کرد موضوع احضار آزمون و دژاگه به دليل خالکوبي نبايد رسانهاي ميشد. مگر نه اينکه خالکوبي و اشاعه آن در آيين نامه انضباطي به عنوان تخلف قيد شده است؟ بنابراين بازيکنان تيم ملي با بازيکنان ديگر چه تفاوتي دارند؟ آيا آنها تافته جدا بافته هستند که نبايد رسانهاي ميشد؟ پس چرا اين حساسيت در مورد بازيکنان ديگر فوتبال کشور در موارد مختلف که تخلفي مرتکب شده و رسانهاي ميشود؛ وجود ندارد؟ با تبعيضي که وجود دارد فردا چگونه ميتوانيم بازيکني که در نقاط محروم کشور و تيمهاي پايينتر مرتکب تخلف شده را فرا بخوانيم و آنها را در مورد تخلفي که انجام دادند بازخواست کنيم؟
به گزارش رهياب، داشتن رابطه جنسي در اروپا و آمريکا شايد کار زشتي نباشد اما وقتي اين کار از يک انسان سرشناس سر بزند با وي برخورد ميکنند چرا که معتقدند بازيکن حرفهاي بايد حرفهاي برخورد کند و نبايد از کارهايي که سبب ايجاد هنجار در جامعه ميشود، دهند.
برخورد نکردن با بازيکنان سبب ايجاد تنش و گسترش فساد در فوتبال ميشود؛ رفتارهاي امروز کرار جاسم نتيجه برخوردهاي مسئولان فوتبال ايران است و اگر در حرفهاي بودن کمي از کارلوس کي روش الگو گرفته ميشد امروز وضعيت فوتبال در کشورمان اين قدر آشفته نبود.
خوب است کفاشيان به جاي حمايت از بازيکنان متخلف از مسئولان کميته اخلاق تقدير ميکرد و به جاي بازيکن سالاري درس اخلاق ميداد؛ فوتبال ايران سالها است با همين بازيکنان بزرگ و کوچک نتيجهاي نگرفته است که با برخورد با آنها ترس از بين رفتن موفقيت داشته باشيم.
انتهاي پيام/