بررسي برجام در مجلس شوراي اسلامي اين روزها شکل جدي تري به خود گرفته وهيئت مذاکره کننده هسته اي، اين هفته در جلسات کميسيون مربوطه در مجلس شرکت کردند تا در خصوص جزئيات اين مذاکرات به بحث و بررسي بپردازند.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از«
تيتريک»، رهبر معظم انقلاب در هفته اي که گذشت دو ديدار مهم داشتند، ابتدا مسئولان و فرماندهان پدافند هوايي خاتم الانبيا (ص) بودند که مهمان رهبر انقلاب شدند، بعد هم نوبت به رئيس و اعضاي خبرگان رهبري رسيد تا شنونده صحبتهاي رهبر انقلاب باشند.
در همين ديدار بود که آيت الله خامنه اي ضمن اشاره به اهميت مجلس خبرگان رهبري از موضوع مذاکرات هسته اي و بررسي متن برجام يا همان برنامه جامع اقدام مشترک صحبت کردند. ايشان بررسي حقوقي مفاد برجام را از وظايف کارشناسان امر و حقوقدانان دانسته و به اين نکته نيز تاکيد داشتند که نبايد مجلس شوراي اسلامي را جدا از اين مورد دانست. اينکه چرا رهبر انقلاب بر حضور مجلس در بررسي متن برجام تاکيد داشتند را از زواياي متعدد ميتوان بررسي کرد.
بررسي برجام در مجلس شوراي اسلامي اين روزها شکل جدي تري به خود گرفته وهيئت مذاکره کننده هسته اي، اين هفته در جلسات کميسيون مربوطه در مجلس شرکت کردند تا در خصوص جزئيات اين مذاکرات به بحث و بررسي بپردازند.
علت بررسي دقيق متن از سوي نمايندگان ملت نيز مشخص است، کينه و عداوت ريشه اي طرفهاي مقابل بالاخص طرف امريکايي به ايران و سخنان مغرضانه و متناقضي که آمريکايي ها اين روزها به زبان ميرانند.
رهبر انقلاب در اين خصوص نيز موضع صريح خود را بيان کردند و با اشاره به صحبتهاي ضد و نقيض امريکايي ها در مورد لغو يا تعليق چارچوب تحريمها فرمودند که اين جملات طرف غربي دقيقا در تضاد و مخالفت با همان چيزي است که ما به خاطرش مذاکره کرديم؛ اگر ما در مذاکرات در برخي موارد کوتاه آمديم و برخي امتيازات را داديم عمدتاً براي اين بود که تحريم ها برداشته شود و گرنه چه لزومي به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه مي داديم؛ ما در اين مدت نشستيم مذاکره کرديم تا چارچوب تحريمها برداشته شود و اگر بحث تعليق باشد ما هم تعليق ميکنيم.
در حالي که بيش از يک ماه و نيم از پايان مذاکرات هسته اي در وين گذشته سخنان مقامات آمريکايي پس از توافق نشان ميدهد آمريکايي ها برخلاف آنچه در متن برجام آمده همچنان از تعليق تحريمها يا کاهش مرحله به مرحله آن سخن ميگويند و نهايت لطفي که در مقابل اقدامات موثر ايران و پس از راستي آزمايي طبق اظهارات خودشان خواهند داشت تخفيف تحريمهاي آمريکا و اتحاديه اروپاست نه لغو آن. آنچنان که به گفته سخنگوي کاخ سفيد، اين تخفيفها هم فقط در موارد مرتبط با هسته اي و چند ماه پس از نهايي شدن برنامه جامع مشترک نخستين گام خواهد بود.
اعلام چنين مواضعي در حالي است که کشورمان از مدتها قبل لغو تحريمها را به عنوان يکي از خطوط قرمز خود در مذاکرات هسته اي مطرح کرده بود و پس از اجراي احتمالي متن برجام نيز تمام تحريمهاي مرتبط با پرونده هسته اي کشورمان ميبايست لغو ميشد.
با توجه به ادامه ادبيات ضد ايراني مقامهاي آمريکايي است که رهبر انقلاب در ديدار با خبرگان رهبري ضمن تاکيد بر لزوم پاسخ دهي مسئولين به اينگونه سخنان تاکيد کردند: "نه ايران امروز ايران دو قرن پيش است و نه آمريکاي امروز همچون انگليس قرن نوزده؛ امروز ابرقدرتها چنين قدرت و توانايي ندارند."
رهبر معظم انقلاب در فرمايشات ديگري از سخنانشان در ديدار با نمايندگان خبرگان رهبري به موضع اين روزهاي مقامهاي امريکايي در خصوص سياست خارجي کشورمان هم اشاره کردند که بسيار مهم و کليدي بود.
طي روزهاي گذشته بارها مقامات غربي از توقع و انتظارشان درباره اقدام متفاوت جمهوري اسلامي و دولت ايران در خصوص هسته اي و متن برجام سخن به ميان آوردند که رهبري قاطعانه پاسخ دادند که تفاوت از نظر آنها تفاوت از گذشته جمهوري اسلامي و عبور از ارزشهاي اسلامي است و چنين چيزي اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت و مجلس و نه مسئولين مطلقا چنين اقدامي نخواهند کرد و اگر هم کوتاهي در اين خصوص رخ دهد مردم و نظام جمهوري اسلامي آن را قبول نخواهند کرد.
سخنان مقامهاي آمريکايي در روزهاي پس از اعلام جمعبندي مذاکرات نشان ميدهد آمريکايي ها تلاش دارند تا به بهانه پايان مذاکرات جهت گيري سياست خارجي ايران را هم تغيير دهند. سخنان روزهاي گذشته رئيس جمهور آمريکا در کنگره، خود نشان دهنده همين نکته است. اوباما در بين اعضاي کنگره گفت که يکي از اولويتهاي مهم ايالات متحده اين است که ايران از فعاليتهاي بي ثبات کننده اي که از مدتها پيش درگيرشان بود دست بردارد؛ مثل تامين سلاح براي حزب الله، تهديد اسرائيل و ديگر متهدانش در منطقه و چندين و چند اتهام تکراري و نخ نماي ديگر.
تداوم همين ادبيات ضد ايراني و تلاشهاي آن براي تغيير رويکرد ايران در قبال جهان خارج نشان ميدهد آمريکايي ها در پس به ظاهر خوشايند برخي سخنان خود در خصوص مزيتهاي دوران پسا تحريم براي ايران چه اهدافي را دنبال ميکنند؛ اهدافي که به فرموده رهبر انقلاب بايد به دقت توسط مسئولين رصد شود. ايشان طي بياناتي تاکيد کردند که مسئولين بايد در خصوص اين مواضع امريکا و نيات غرب حساسيت داشته باشند و بدانند که دشمن هدفش چيست و با يک مساعدت کوچک غرب که حتي شايد اثر مفيدي هم براي کشور ندارد فريب نخورند.
جمله کليدي رهبري خطاب به دولتمردان اين بود که "مسئولان به هيچ وجه نبايد اجازه اين فرصتطلبي را در داخل به امريکا بدهند و در خارج هم بايد تلاش کنند که اين فرصتها در اختيار امريکا قرار نگيرد، زيرا هر چه آنها به اين فرصتهاي خود نزديک شوند، يقيناً ذلت، محنت و عقب ماندگي ملتها بيشتر خواهد شد."
به طور کلي به تعبير مقام معظم رهبري تمام اين رفتارهاي آمريکا بهانه اي براي کنترل، نفوذ ،تغيير و تسليم جمهوري اسلامي است.
هشدارهاي رهبري بر عدم اجازه ورود و نفوذ آمريکا در ايران که بارها در سخنان ايشان در جمع دولتمردان بيان شده، همان احساس خطر از اهداف تجاوزگرانه آمريکا براي نابودي قرارگاه مرکزي ضد استکباري و ضد صهيونيستي در جهان اسلام است. همان چيزي که به تاکيد رهبر انقلاب، همه مسئولين کشور بايد به آن واقف باشند.
انتها پيام/