آخرین اخبار
کد مطلب: 102668
از اصرار دولت براي برگزاري انتخابات الکترونيکي تا مخالفت شوراي نگهبان؛
سردرگمي در نحوه برگزاري انتخابات اسفند ماه!
تاریخ انتشار : 1394/06/11 11:30:15
نمایش : 1545
آيت الله يزدي، رئيس مجلس خبرگان و عضو فقهاي شوراي نگهبان مطالبي در خصوص اصرار دولت به برگزاري انتخابات الکترونيکي در کلانشهرها علي رغم مشکلاتي چون نگراني ها از برنامه دولت براي واردات امکانات سخت افزاري و نرم افزاري موردنياز از چين و کره مطرح کرده است که نشان مي دهد سرنوشت اين موضوع همچنان در هاله اي از ابهام قرار دارد.
به گزارش سلام لردگان به نقل از  شبکه اطلاع رساني راه دانا به نقل از ائل، با نزديک تر شدن به ايام انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري به طور همزمان در اسفند ماه سال جاري، ابهام در مورد برگزاري الکترونيکي انتخابات همچنان وجود دارد.

اصرار دولت براي برگزاري انتخابات الکترونيکي؛ حداقل در کلانشهرها

اين موضوع طي سالهاي گذشته بارها مورد بحث قرار گرفته است اما هيچ گاه به نتيجه نرسيده و هربار با همان شيوه سنتي برگزار شده است اما اين بار دولت جدي تر از گذشته پيگير موضوع است.

در حالي که دولتي ها از تصويب قطعي برگزاري انتخابات به شکل الکترونيکي در کلانشهرها سخن مي گويند و معتقدند نظر شوراي نگهبان را هم جلب کرده اند؛ اما آيت الله يزدي، عضو فقهاي شوراي نگهبان روز گذشته در سخنراني خود در اجلاسيه مجلس خبرگان به عنوان رئيس اين مجلس که با حضور رئيس جمهور هم همراه بود؛ مطالبي در اين خصوص مطرح کرد. سخناني که به دليل اهميت سخنان آيت الله يزدي در مورد استصوابي بودن نظارت شوراي نگهبان طبق قانون و رد ادعاي رئيس جمهوري در مورد نقش شوراي نگهبان به عنوان چشم ناظر بر دست مجري انتخابات، کمتر موردتوجه رسانه ها قرار گرفتند.

برنامه دولت براي واردات امکانات موردنياز از چين علي رغم مخالفت شوراي نگهبان

وي با اشاره به برنامه وزارت کشور براي برگزاري انتخابات از طريق الکترونيکي متذکر شد: اين مسئله در حالي است که هنوز از نظر نرم‌افزاري و سخت‌افزاري وسايل لازم را ندارند و مي‌خواهند آنها را از چين و کره بخرند و ما هم در شوراي نگهبان مي‌گوييم که به اين دستگاه‌ها اطمينان نداريم.

عضو فقهاي شوراي نگهبان با اشاره به حضور کارشناسان و متخصصان در شوراي نگهبان خاطرنشان کرد: تا اطمينان شوراي نگهبان جلب نشود نمي‌توان گفت که دولت تصويب کرده که در کلانشهرها انتخابات الکترونيکي برگزار شود چرا که ما بايد اطمينان پيدا کنيم.

آيت‌الله يزدي با بيان اينکه ما کم و بيش بلديم و در عين حال طرفدار جدي برگزاري انتخابات الکترونيکي هستيم، تأکيد کرد: ما بايد به سخت‌افزاري و نرم‌افزاري اين وسايل اطمينان پيدا کنيم لذا بايد دنبال اين کار را گرفت تا کار رها نشود.

سردرگمي وزارت کشور و ستاد انتخابات در فاصله کمتر از شش ماه تا روز انتخابات

قطعا برگزاري انتخابات به شيوه الکترونيکي مي تواند نقش مهمي در تسريع مشخص شدن نتايج و از بين رفتن ابهام ها و اعتراض هاي احتمالي باشد اما قطعا آنچه اهميتي صدچندان نسبت به اين مزيت دارد؛ لزوم اطمينان از پيش نيامدن مشکلي در صورت اجراي اين روش است.

بر اساس قانون شوراي نگهبان در همه مراحل نظارتي استصوابي بر اجراي انتخابات دارد و با توجه به سخنان آيت الله يزدي به نظر مي رسد؛ برخلاف اظهارنظرهاي متعدد مسئولان وزارت کشور، اقدامات عملي در اين خصوص به اندازه کافي پيش نرفته اند.

اين در حالي است که بر اساس پيگيري هاي خبرنگاران ائل از مسئولان ستاد انتخابات در آذربايجان شرقي نيز تاکنون بخشنامه و اطلاعات واضحي در خصوص برگزاري انتخابات به شيوه الکترونيکي و چندوچون آن بدست مسئولان امر نرسيده است و عملا علي رغم مدت کوتاه باقي مانده تا انتخابات، در اين خصوص موضع مشخصي اتخاذ نشده است.

يکي ديگر از موارد نگراني در اين خصوص تامين اعتبارات لازم براي برگزاري انتخابات به شيوه الکترونيکي است که دولت همچنان نتوانسته است براي اين مشکل راه حلي ارائه کند.

اگرچه وزارت کشور بر تصميم خود براي برگزاري نخستين انتخابات الکترونيکي کشورمان در انتخابات پيش رو حداقل در کلانشهرها مصر است اما بايد منتظر ماند و ديد آيا دولت مي تواند با تسريع در پيشبرد امور اجرايي مربوطه اعم از تامين اعتبارات موردنياز، تهيه امکانات سخت و افزاري لازمه، نظر شوراي نگهبان در خصوص شفافيت و امکان نظارت قانوني بر انتخابات الکترونيکي را تامين کند يا نه.

صندوق هايي از جنس صفر و يک براي تضمين شفافيت انتخابات

آنچه تاکنون در مورد چند و چون برگزاري انتخابات الکترونيکي مطرح شده است و وزير کشور مصر است آن را در تبريز و برخي ديگز ار نقاط کشور اجرا کند بدين شرح است:

کسي که به شعب اخذ رأي مراجعه مي‌کنند شناسنامه و کارت ملي خود را ارائه مي‌دهد که شناسنامه وي کنترل دستي شده و شماره ملي وي هم به‌صورت مکانيزه چک مي‌شود تا مشخص شود فرد در شعبه ديگري رأي نداده است. پس از مرحله چک توسط عامل اجرا و نظارت در شعبه، يک کارت الکترونيک در اختيار فرد قرار مي‌گيرد و وي پاي دستگاه رفته و کارت را به دستگاه ارائه مي‌کند. پس از آن‌که دستگاه کارت را مجاز شناخت، رأي‌دهنده با وارد کردن کد کانديداهاي مدنظر خود،‌ رأي خود را معين و ثبت مي‌کند.

پس از ثبت نهايي در حافظه دستگاه، رأي‌دهنده، رأي خود را به صندوقي که در ذيل دستگاه قرار گرفته مي‌اندازد و مي‌بيند که رأي در صندوق رأي انداخته شود. فرد فقط با کارت الکترونيک خود مي‌تواند يک بار رأي دهد.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس