امروز با گذشت حدود 40 روز از فرصتي که مجلس به دولت براي اجرايي کردن اين بخش از قانون داده بود متأسفانه نه تنها دولت هيچ اقدام جدي در اين زمينه نداشته است که که حتي حاضر نيست شاخصهاي شناسايي و حذف يارانه پردرآمدها را اعلام کند.
به گزارش
سلام لردگان،به نقل از
شبکه اطلاع رساني راه دانا بعد از تمام بحث ها و جدل ها بر سر موضوع ادامه طرح هدفمندي يارانه ها و گلايه هاي مکرر دولتي ها از کسري بودجه ناشي از پرداخت يارانه نقدي به خانوارهاي ايراني، هنوز اين پرداخت ها ادامه دارد اما در سايه اي از ابهامات و حتي شايعات!
پس از آنکه دولت در طرح خود انصرافي مردم از دريافت يارانه با شکست قطعي مواجه شد و از طرف ديگر هيچ گاه حاضر نشد از اطلاعات موجود اما پراکنده در سازمان ها و نهادهاي مختلف استفاده کند و با تقاطع اين اطلاعات يک بانک اطلاعاتي نسبتاً جامع ايجاد و از آن در شناسايي افرادي که واجد دريافت يارانه نيستند بهره ببرد، براي جلوگيري از ضررهاي بيشتر بر اقتصاد کشور مجلس وارد عمل شد و در قانون بودجه سال 94 تصويب کرد يارانه نقدي شهروندان پردرآمد بر حسب ميزان درآمد و بعد خانوار و محل زندگي قطع شود.
در طي اين قانون به دولت سه ماه فرصت داده شد آييننامه شناسايي و حذف يارانه نقدي پردرآمدها را تدوين، تصويب و اعلام عمومي کند. هيأت دولت نيز اين وظيفه را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي محول کرد.
اما امروز با گذشت حدود 40 روز از فرصتي که مجلس به دولت براي اجرايي کردن اين بخش از قانون داده بود متأسفانه نه تنها دولت هيچ اقدام جدي در اين زمينه نداشته است که حتي حاضر نيست شاخصهاي شناسايي و حذف يارانه پردرآمدها را اعلام کند.
در طي اين مدت تنها اقدامي که از طرف دولت در اين راستا انجام شده است حذف حدود يک ميليون نفر از يارانه بگيران بوده است که به دليل اينکه اولا قبل از حذف و اقدام، هيچ اطلاع رساني به مردم نشد و به صورت کاملاً ناگهاني عده اي از دريافت يارانه محروم شدند و ثانيا آنکه درباره شاخص ها و معيارهاي حذف اين افراد هنور اطلاعات دقيقي از مسئولان به مردم داده نشده است.
همين عوامل و البته ادامه دار شدن شايعات و گمانه زني ها در رابطه با چگونگي اجراي ادامه طرح هدفمندي يارانه ها باعث شده اعتراضاتي از جانب مردم به وجود آيد. اعتراض براي اينکه بسياري از حذف شدگان معتقدند در گروه افراد پردرآمد قرار نمي گيرند. يا دستکم اين انتظار را دارند دولت اعلام کند طبق چه شاخصي جزو افراد پردرآمد قرار گرفتهاند و در نتيجه يارانه آنان قطع شده است.
يا در مورد بازار داغ شايعات بايد گفت در همين روزهاي اخير در تازهترين نمونه ابوالحسن فيروزآبادي، قائممقام وزارت رفاه مجبور شد قطع يارانه شهروندان بهعلت سفرهاي خارجي را تکذيب کند. اما نکته مهم آنکه قائممقام وزارت رفاه در حالي از شايعه درباره معيار حذف يارانه پردرآمدها خبر داده که خود نيز حاضر به اعلام اين شاخصها نيست. هفته گذشته بود که محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت با انتقاد از انتشار اخبار و آمارهاي غيررسمي درباره مسائل کشوري از رسانهها خواست اخبار و آمار هر حوزه را از مسئول مربوطه بپرسند.
با اين اوصاف بهنظر ميرسد که با اينکه مذاکرات هسته اي! پايان پذيرفته است و ديگر مسئولان عملاً نمي توانند همچون دو سال گذشته همه کارها و امورات کشور را به مذاکرات و نتيجه آن ربط بدهند اما بازهم اين روند ادامه دارد و هنوز مديران و مسئولان حاضر به پاسخ دهي شفاف درباره مسائل جاري کشور مثل چگونگي و تصميمات دولت براي ادامه طرح هدفمندي يارانه ها نيستند. به همين دليل مردم به جاي اينکه اخبار و اطلاعات را به صورت شفاف از مسئولان بگيرند مجبور مي شوند در يک فضاي ابهام آلود به شايعات گوش سپرده و در نهايت زمينه ساز سرگرداني ها، نارضايتي ها و اعتراضات فراهم گردد.
انتهاي پيام/