ارنست در اين خصوص گفت: به رژيم اسد پيام روشن دادهايم که در عمليات جاري ما در خاک اين کشور، دخالت نکند.
ارنست در ادامه به توافق هستهاي و موافقان و مخالفان آن پرداخت.
وي به حضور «جان کري» وزير خارجه کشورش در قطر و رايزني با سران کشورهاي حاشيه خليجفارس اشاره کرد و ابتدا به نقل قول وزير خارجه قطر در خصوص تأمين امنيت منطقه در نتيجه توافق هستهاي پرداخت.
ارنست افزود: اين توافق حداقل به نفع امنيت قطر است.
سخنگوي کاخ سفيد به قولهاي جان کري براي کاستن از نگرانيهاي مخالفان توافق هستهاي در حاشيه جنوبي خليجفارس پرداخت و گفت: يکي از محورهاي مورد بحث جان کري و سران کشورهاي شوراي همکاريهاي خليج (فارس)، ايجاد سيستم دفاع ضدبالستيک براي اين کشور و تقويت توان آنها در مسير دفاع از خود بود.
در ميانه سخنان جاش ارنست، يک مقام ارشد صهيونيست به شدت از آمريکا به دليل دادن قول سلاحهاي پيشرفت به اعراب انتقاد کرد.
جاش ارنست در ادامه به موضع مخالفان توافق هستهاي در کنگره پرداخت و گفت: رئيسجمهور انتظار دارد که اعضاي کنگره از يک اقدام بين المللي که هدفش پيشگيري از تسليح ايران به بمب اتم است، حمايت کنند.
وي افزود: ما به سخنان منتقدان هم گوش ميدهيم و هر جايگزين قابل اجرايي را که دورنماي اقدام نظامي از آن نمايان نباشد، بررسي ميکنيم.
ارنست در خصوص وضعيت تيمهاي مذاکرهکننده ايراني و آمريکايي در کشورهاي خود گفت: بر هر دو طرف فشار سياسي وارد ميشد ولي مهم اين است که اين فشار صرف بررسي مفاد توافق شود.
سخنگوي کاخ سفيد در خصوص ادامه تلاشهاي کاخ سفيد براي متقاعد کردن کنگره براي رأي مثبت به برجام گفت که "باراک اوباما" اين هفته بار ديگر در خصوص توافق هستهاي، سخنراني خواهد داشت.
يکي از خبرنگاران پرسيد که آيا فکر مي کنيد در صورت رد شدن توافق در کنگره، رئيسجمهور رأي لازم را براي وتوي اين مخالفت خواهد داشت.
سخنگو گفت که بر خلاف گفتههاي منتقدان، مفاد توافق وين در مسير حمايت از منافع آمريکا، حتي نسبت به چارچوب سياسي مورد توافق در لوزان هم بهتر بود و با توجه به اين ويژگيهاي توافق هستهاي، رئيسجمهور معتقد است که ميتواند رأي کافي را براي تصويب برجام در کنگره بياورد.
جاش ارنست در اين کنفرانس خبري، براي چند دهمين بار گفت که توافق هستهاي بر مبناي اعتماد نيست بلکه بر مبناي راستيآزمايي است ولي اين بار، موضع غيراعتمادمحور کاخ سفيد را شفافتر اعلام کرد و ادامه داد: برخي منتقدان توافق هستهاي نگراناند و ميگويند که مذاکره با کشوري مثل ايران که از رفتارش نگراني عميق داريم، عاقلانه نيست؛ حقيقت اين است که ما مطمئناً از رفتار ايران نگراني داريم ولي اين توافقي نيست که بر مبناي اعتماد باشد بلکه بر اساس راستيآزمايي از پايبند ماندن ايران به توافق است.
ارنست ادامه داد: خود رئيسجمهور هم پيش از اين گفته که چنين توافقي با دوستان منعقد نميشود بلکه بايد اين اختلافات با دشمنان حل شود.
سخنگوي کاخ سفيد سه مورد "حمايت ايران از تروريسم، تهديد مستمر اسرائيل و ادامه بازداشت غيرعادلانه شهروندان آمريکايي در خاک ايران" را به عنوان شاهدي بر "دشمن" بودن ايران آورد.
منبع: نسيم