با گذشت چند ماه از آغاز حذف يارانه پردرآمدها، هنوز ارقام متفاوتي در رابطه با تعداد حذف شدگان مطرح ميشود
به گزارش
سلام لردگان،
و به نقل از ايسنا، با گذشت چند ماه از آغاز حذف يارانه پردرآمدها، هنوز ارقام متفاوتي در رابطه با تعداد حذف شدگان مطرح ميشود؛ به طوري که گاهي اختلاف آمار اعلام شده از سوي مسئولان حتي در يک فاصله کوتاه از 50 هزار تا يک ميليون نفر متفاوت است!
در حالي دولت بنا بر تاکيد قانون بودجه در سال گذشته و امسال حذف يارانه بگيران پردرآمد را در دستور کار خود قرار داد که در چند ماه اخير شروع غربالگري که به نظر مي رسد از اسفند ماه سال قبل کليد خورده باشد تاکنون جريان حاشيه داري را طي کرده است.
اين در حالي است که در ابتداي سال جاري برخي رسانه ها از حذف پنج گروه درآمدي شامل پزشکان، مالکان خودروهاي گران قيمت لوکس، صاحبان صرافيها، اعضاي هيات مديره بانکها و هيات مديره شرکتهاي خصوصي و همچنين افراد مقيم خارج از کشور خبر دادند که البته از سوي نوبخت - رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي- تکذيب ولي آغاز تدريجي حذف يارانه بگيران از سويطيب نيا -وزير اقتصاد- تاييد شد و در ادامه ربيعي-وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي- به عنوان مسئوول شناسايي و حذف يارانه پردرآمدها از خارج شدن حدود 200 هزار نفر از ليست سازمان هدفمندي يارانه ها براي دريافت يارانه نقدي خبر داد.
اما به هرحال حذف يارانه پردرآمدها که در بين آنها افرادي با سطح درآمد متوسط و حتي رو به پايين نيز مشاهده ميشد بدون واکنش باقي نماند و عدهاي نسبت به قطع يارانه خود معترض شدند. از اين رو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي از پنجم خرداد ماه امسال باراهاندازي سامانه yaraneh10.ir اعلام کرد که سرپرستان خانوارهاي حذف شده ميتوانند در فرصت دو ماهه از قطع واريز يارانه نقدي خود به اين سامانه مراجعه و اعتراض خود را اعلام کنند؛ با اين توضيح که قرار شد در صورت بروز اشتباه در حذف يارانه، اين خانوارها مجدد به ليست يارانه بگيران بازگردند.
بر اين اساس معترضان شکايات خود را ثبت کردند و طبق اعلام مسوولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، کساني که به دليل خطا حذف شده بودند مجددا به فهرست يارانهبگيران بازگشتند. گذشته از اينکه ساز و کار پرداخت يارانه اين 17 هزار نفر براي مدتي که قطع شده بود هنوز مشخص نيست، آمار حذف شدگان از دريافت يارانه نيز همچنان مبهم به نظر ميرسد.
تعداد يارانهبگيران حذف شده 50 هزار نفر است يا يک ميليون؟!
بعد از اينکه در فروردين ماه امسال حذف يارانه پنج گروه درآمدي از سوي دولت تکذيب و وزير کار آمار واقعي حذف شدگان از دريافت يارانه را حدود 200هزار نفر اعلام کرد، آمار عجيب ديگري از سوي صالح - معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي- مبني بر حذف يارانه 50 هزار ميلياردر تهراني مطرح شد که البته وي حاضر به توضيح بيشتر در اين رابطه نشد.
اين در حالي است که در هفته گذشته قائم مقام وزير کار و رفاه اجتماعي در گفت و گو با برخي رسانه ها از حذف يارانه يک ميليون نفر خبر داد و حتي اعلام کرد که به دنبال ثبت اعتراض حذف شدگان و بررسيهاي انجام شده، يارانه حدود 17 هزار نفر که به دليل خطا خارج شده بودند دوباره برقرار شده است.
اظهارات فيروآبادي در حالي مطرح شد که چندي پيش يکي ديگر از مقامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي نيز اعلام کرده بود کهحدود يک ميليون نفر از يارانه بگيران پردرآمد حذف شده اند و قرار بر حذف حدود شش ميليون نفر تا پايان است.
با اين وجود به فاصله چند روزه از انتشار خبر حذف يک ميليون نفر يارانه بگير در خبرگزاريها که از سوي قائم مقام وزير عنوان شده بود، در يکي از بخش هاي خبر رسانه ملي به نقل از وي عنوان شد که" تاکنون يارانه نقدي 50 هزار نفر حذف شده است که البته از اين ميان يارانه 17 هزار نفر مجدد برقرار شده است." تعدادي که کاملا با يک ميليون نفر اعلامي متفاوت بود. با اين اظهار نظر جديد قائم مقام وزارت تعاون بايد اين گونخ نتيجهگيري کرد که در حال حاضر فقط يارانه 33 هزار نفر حذف شده است و دولت توانسته در فاصله حدود چهار ماه از سال جاري فقط حدود 4.5 ميليارد تومان از کسري حدود 16 هزار ميلياردي مجموع منابع هدفمندي را جبران کند!
اما به فاصله يک روز از اظهارات فيروزآبادي، ربيعي - وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي - از آمار جديدي رونمايي کرد و گفت که "تا پايان مرداد ماه يارانه حدود دو ميليون پردرآمد حذف خواهد شد."
اعلام اين خبر در حالي بود که به طور دقيق مشخص نيست که آيا طبق اظهارات قائم مقام وزير تاکنون فقط 33 هزار نفر از ليست يارانه بگيران حذف شدهاند و قرار است تا پايان ماه جاري (مرداد) حدود دو ميليون نفر که از قبل در مورد آنها بررسي هاي لازم انجام و شناسايي شده اند از فهرست يارانهبگيران حذف شوند يا اينکه حدود يک ميليون يارانهبگير حذف شده اند و تا پايان مردادماه اين تعداد به دو ميليون نفر افزايش خواهد يافت.
اين در حالي است که به نظر مي رسد با توجه به حذف تدريجي مورد تاکيد ربيعي، حالت دوم محتمل تر بوده و در چند ماه گذشته تاکنون يارانه حدود يک ميليون نفر قطع شده و با حذف بخشي ديگر در روزهاي آينده اين تعداد تا انتهاي ماه جاري به دو ميليون نفر خواهد رسيد. که در اين حالت با توجه به اينکه طبق آخرين آمار اعلامي از سوي نوبخت تعداد 76 ميليون و 60 هزار نفر در هر ماه يارانه دريافت مي کنند تعداد يارانه بگيران از شهريورماه به حدود 74 ميليون نفر کاهش خواهد يافت.
به هر حال حذف يارانه بگيران پردرآمد يک تکليف قانوني و يک الزام براي دولت است تا بتواند ضمن ممانعت از کسري بيشتر در پرداخت يارانه هاي نقدي منابع بدست آمده را به سمت بخش هاي هدف قانون يعني توليد، بهداشت و درمان و حتي پروژههاي عمراني پيش ببرد ولي مناسبتر آنکه در اين جريان قانوني اطلاع رساني مناسب تري وجود داشته باشد تا ضمن حذف ابهام، تحليلهاي انجام شده در رابطه با اجراي هدفمندي يارانه ها از سوي کارشناسان و حتي رسانه ها رنگي واقعي تر به خود گيرد.
انتهاي پيام/