آخرین اخبار
کد مطلب: 102490
آسيب استفاده از لوازم آرايش؛
«لب‌هاي سربي» به قيمت گزاف سرطان + عکس و فيلم
تاریخ انتشار : 1394/05/10 08:59:32
نمایش : 2349
«لب‌هاي سربي» به مصرف بي‌رويه لوازم آرايشي در کشور توسط بانوان انتقاد دارد؛ زيرا مواد خطرناکي مانند سرب و فلزات سنگين در اين لوازم، از حساسيت‌هاي پوستي تا احتمال شيوع سرطان و بيماري‌هاي پوستي را بيشتر مي‌کند.
به گزارش سلام لردگان،به نقل از مشرق؛  گرايش انسان به زيبايي فطري است اما اين احساس در ميان زنان بيشتر از مردان وجود دارد؛ از هزاران سال پيش تاکنون بشر براي نيل به اين مقصود، راهکار آرايش سر و صورت را انتخاب کرده که البته در هر قوم، قبيله و جامعه‌اي، افراط و تفريط‌هايي در اين زمينه ديده مي‌شود.

در زمان کنوني آرايش دست و صورت براي بعضي افراد به صورت خواسته يا ناخواسته، با غلظت زيادي همراه شده که اين امر مشکلاتي نه فقط در حوزه اجتماعي، بلکه ضررهاي جسمي فراواني نيز براي اين افراد ايجاد کرده است.

پيش از اين با گزارشي با عنوان توجه رسانه صهيونيست به رواج آرايش در زنان ايراني تا حدودي به وضعيت مصرف جنون‌آميز لوازم آرايش در ايران صحبت کرديم و اکنون به شکلي عميق‌تر مي‌پردازيم به فشنگ‌هاي سربي‌اي که آماده خلق سرطان در بدن ايرانيان هستند:

موادي که در لوازم آرايشي و بهداشتي به ويژه از نوع نامرغوب و غيراستاندارد آن به کار مي‌رود، مي‌توانند خطرات جبران ناپذيري براي سلامت افراد استفاده کننده از اين لوازم را داشته باشند؛ اما بسياري از افراد به خصوص بانوان محترم کشور، بي‌تفاوت به اين مسئله همچنان خريد لوازم آرايشي را در اولويت قرار مي‌‎دهند و آن را از نان شب واجب‌تر مي‌دانند.

وقتي «لب‌هاي سربي» زيباترند! + عکس و فيلم /// در حال ويرايش

«لب‌هاي سربي» مستندي با موضوع آسيب‌شناسي شيوع مصرف بيش از حد لوازم آرايشي و بهداشتي در کشور است که در آن پزشکان پوست، نسبت به وجود مواد سربي و فلزات سنگين در اين لوازم هشدار مي‌دهند

مصرف بالاي لوازم آرايشي و بهداشتي در ايران نگراني‌هايي را براي عموم به ويژه پزشکان، مسئولان سلامت و بهداشت جامعه در پي داشته که همين موضوع، «سعيد شمس» را بر آن داشت که مستند «لب‌هاي سربي» را با موضوع آسيب‌شناسي شيوع مصرف بيش از حد لوازم آرايشي و بهداشتي در کشور با استفاده از تصاوير آرشيوي و مصاحبه با پزشکان پوست و مو بسازد. در ابتداي اين فيلم، يکي از پزشکان متخصص در بيمارستان به راوي اين مستند مي‌گويد که اگر مواد آرايشي طولاني مدت بر روي پوست قرار بگيرد، جذب پوست مي‌شود که مي‌تواند مشکلات زيادي از جمله سرطان ايجاد کند.

حساسيت‌هاي پوستي، عارضه طبيعي لوازم آرايش

دکتر مهدي قيصري (متخصص پوست، مو و زيبايي) استاد و عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي به مخاطبان مستند در مورد ترکيبات مورد استفاده در مواد آرايشي و بهداشتي مي‌گويد: متاسفانه مطالعه جامعي در هيچ جاي دنيا در اين باره صورت نگرفته است؛ همچنين براي اينکه يک محصول خاص آرايشي يا بهداشتي وارد بازار شود، نيازي به تائيديه هيچ نهادي در دنيا بابت آزمايش ترکيبات آن ندارد. متاسفانه اين موضوع موجب شده که بسياري از شرکت‌هاي توليدکننده اين نوع محصولات در خلاء نبود نهاد مربوطه، در واقع خودشان مجوز استفاده از محصولات خود را صادر کنند!

وقتي «لب‌هاي سربي» زيباترند! + عکس و فيلم /// در حال ويرايش

دکتر قيصري مي‌گويد متاسفانه براي اينکه يک محصول خاص آرايشي يا بهداشتي وارد بازار شود، نيازي به تائيديه هيچ نهادي در دنيا بابت آزمايش ترکيبات آن ندارد

دکتر قيصري در ادامه در پاسخ به اين سوال که آيا به غير از حساسيت‌هاي پوستي، از بيماري‌هايي که مستقيم با لوازم آرايش در ارتباط باشند، چيز خاصي گزارش شده است؟ مي‌گويد: اين مسئله دقيقا نکته مبهم اين محصولات است. حساسيت‌هاي پوستي، عوارض شناخته شده اين محصولات هستند، اما آنچه که در وراي پوست صورت مي‌گيرد، هنوز در حال بررسي است و نمي‌توان با دقت کاملي گفت که عارضه ثابتي در مورد اين مواد وجود دارد. البته اهميت نظارت و بررسي بر لوازم آرايشي و بهداشتي در دنيا به تازگي مهم شده است و بدين منظور نهاد‌هايي در بعضي دانشگاه‌هاي دنيا تشکيل شده‌اند.

هزينه لوازم آرايش براي مارک‌هاي معمولي، 200 هزارتومان در ماه!

براي کسب اطلاعات بيشتر، يک فروشنده لوازم آرايش در صحبت با راوي مستند مي‌گويد که متوسط هزينه‌اي که خانم‌ها براي لوازم آرايش در ماه براي يک مارک معمولي مي‌پردازند، حداقل بين 200 تا 250 هزارتومان، و پرفروش‌ترين لوازم آرايش نيز کرم پودر و ريمل است. البته در فيلم براي مخاطبان مشخص مي‌شود، افرادي نيز وجود دارند که هفته‌اي 300 هزارتومان صرف خريد لوازم آرايش مي‌کنند!

دکتر زهره تهرانچي‌نيا (متخصص پوست و مو) و عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، پزشک ديگري است که از حساسيت به عنوان عوارض شايع استفاده از لوازم آرايش مي‌گويد، اما در مورد عوارض کمتر شايع، از بيماري‌ها و سرطان‌هاي پوستي نام مي‌برد. او در ادامه نکته‌اي از ويزيت بيماران خود مطرح مي‌کند: لوازم آرايش آنقدر مي‌توانند حساسيت‌هاي شايع ايجاد کنند که زماني که خانمي براي حساسيت پوست صورت به ما مراجعه مي‌کند، ابتدا از او درباره استفاده از لوازم آرايش سوال مي‌کنيم.

 

 

دانلود

راوي مستند براي دريافت اطلاعات دقيق‌تر به بيمارستان بقيه الله مي‌رود تا با مدير گروه پوست اين بيمارستان، دکتر سيد مسعود داودي (متخصص پوست و مو) ملاقات کند؛ دکتر دادوي از وجود 2 دسته مواد در لوازم آرايشي مي‌گويد: نخست موادي که از طبيعت استخراج شده‌اند، و دوم از مواد صنعتي و کارخانه‌اي نام ‌مي‌برد که متاسفانه رواج توليد لوازم آرايشي با اين مواد (صنعتي و کارخانه‌اي) روز به روز در حال زياد شدن و به تبع آن حساسيت‌ها، آلرژي‌ها و واکنش‌هاي غيرمعمول به اين مواد نيز گسترش پيدا کرده است. او در ادامه به تحريک پوست از طريق لوازم آرايش اشاره کرد که بعضي از اين تحريک‌ها به شکل سوزش و قرمزي پوست، خود را نشان مي‌دهد؛ و بعضي ديگر نيز به شکل خارش پديدار مي‌شوند.

 

 

دانلود

در «لب‌هاي سربي» سه دختر جوان که از لوازم آرايش استفاده مي‌کنند، حرف‌هاي فروشنده لوازم آرايش را در مورد خريد متوسط 200 هزارتومان در ماه را تاييد مي‌کنند و مي‌گويند که در طول روز در حدود 10 تا 12 ساعت اين آرايش بر روي صورت‌هايشان قرار دارد. دو نفر از اين دختران در پاسخ به اين سوال که «چه احساسي در زمان‌هايي که بدون آرايش به خيابان مي‌آييد، از شرايط خود داريد؟» گفتند در روزهايي که بدون آرايش بيرون از خانه رفتند، احساس اينکه چيزي در وجودشان کم است را ندارند؛ اما دختر ديگر در اين گفت و گو از احساس ضعف خود در زمان حضور بدون آرايش در انظار عمومي صحبت کرد.

 

 

دانلود

چربي‌هاي جنين، براي رفع چروک‌هاي دور چشم!

کرم‌هايي که خانم‌ها براي چروک‌هاي دور چشم استفاده مي‌کنند، معمولا از ترکيبات «چربي‌هاي جنين» درست شده است؛ اين جمله را دکتر محسن ايماني روانشناس و عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس مي‌گويد و منبع گفته خود را کتاب «جنگ عليه خانواده» نوشته ويليام گاردنر معرفي مي‌کند. او براي تکميل صحبت‌هاي خود به بعضي کشورها اشاره مي‌کند که به دلايل مختلف مانند باروري‌هاي قبل از ازدواج يا باروري‌هاي ناخواسته‌، ميزان سقط جنين در آنها زياد است. به عنوان مثال در کشور چين که در مدت طولاني قانون منع بيشتر از يک بچه وجود داشت، خانواده‌ها مجبور بودند جنين بعدي را سقط کنند که اين امر موجب شده بود که يکي از اقلام صادراتي اين کشور «چربي‌هاي جنين» باشد.

وقتي «لب‌هاي سربي» زيباترند! + عکس و فيلم /// در حال ويرايش

 ويليام گاردنر در کتاب «جنگ عليه خانواده» پرده از استفاده «چربي‌هاي جنين» در ترکيبات کرم‌هاي رفع چروک چشم برمي‌دارد

توليد لوازم آرايش با مواد اوليه تاريخ انقضاء گذشته

رئيس آزمايشگاه‌هاي انجمن آرايشي و بهداشتي ايران، دکتر سيدمحمدباقر تنکابني در اين مستند به بعضي شرکت‌هاي توليدکننده مواد لوازم آرايشي و بهداشتي در کشورهايي مانند آلمان، اسپانيا و... اشاره مي‌کند که اجناس خود را 2 يا 3 ماه مانده به خراب شدن، حراج مي‌کنند و دولت‌هاي اين شرکت‌هاي آلماني، اسپانيايي و.... نيز نمي‌توانند جلوي فروش آنها را بگيرند و فقط ماليات‌ها را از اين شرکت‌ها دريافت مي‌کنند. حالا بعضي ديگر از توليدکنندگان لوازم آرايشي و بهداشتي در کشورهاي همسايه که افرادي سودجو و بي‌انصاف هستند، اين مواد اوليه در حال انقضاء را خريداري کرده تا اين مواد را به لوازمي مانند رژلب، شامپو و... تبديل ‌کنند؛ اما در زمان ساخت اين لوازم آرايشي و بهداشتي، ديگر مدت زمان انقضاي آن مواد اوليه گذشته اما اين توليدکنندگان، تاريخ انقضاي آن را از زمان توليد محصول جديد (مثلا يک سال ديگر) حساب مي‌کنند و نه تاريخ انقضاي واقعي که در اصل تمام شده است.

 

 

دانلود

البته محصولاتي که به صورت قانوني وارد کشور شده باشند، در آزمايشگاه‌هاي ايران رد مي‌شود، اما اجناس قاچاق هيچ‌وقت وارد اين آزمايشگاه‌ها نمي‌شوند.

در کنار صحبت‌هاي دکتر تنکابني، وقتي متوجه مي‌شويم به غير از کارگاه‌هاي زيرزميني توليد لوازم آرايشي در داخل، طبق اطلاعات سايت اتاق بازرگاني صنايع و معادن و کشاورزي تهران، آمار حجم واردات لوازم آرايشي و بهداشتي به ريال از سال 1380 تا سال 1391 رشد 18717 برابري داشته و همچنين ميزان زياد قاچاق اين لوازم به داخل کشور، پي به علت نگراني پزشکان و مسئولان سلامت و بهداشت جامعه مي‌بريم.

وقتي «لب‌هاي سربي» زيباترند! + عکس و فيلم /// در حال ويرايش

حجم واردات لوازم آرايشي و بهداشتي به ريال از سال 1380 تا سال 1391 رشد 18717 برابري داشته و همچنين ميزان زياد قاچاق اين لوازم به داخل کشور، نگراني پزشکان و مسئولان سلامت و بهداشت ايران را برانگيخته است

توجه به برچسب سلامت کالا بر روي لوازم آرايشي

از نظر مهندس ليلا ترابي (مدير بخش شيمي آزمايشگاه‌هاي انجمن آرايشي و بهداشتي ايران)، باکتري‌هاي سودوموناس (Pesudomonas Bacteria) بيشتر از بقيه باکتري‌ها در آزمايشگاه حالت بحراني محسوب مي‌شوند؛ مهندس ترابي به راوي مستند مي‌گويد که به خصوص در محصولات آرايشي چشم مثل ريمل، خط چشم، مدادهاي چشم و... اگر اين لوازم تائيديه و استانداردهاي لازم را نداشته باشند، مي‌توانند موجب آسيب‌هايي نظير زخم قرنيه شوند. او در ادامه به گزارش ساليانه سازمان بهداشت جهاني استناد مي‌کند که در آن گزارش از تعداد بالايي از ايجاد زخم قرنيه بر اثر استفاده از لوازم آرايشي غيراستاندار اشاره شده است. بنابراين وي به خانم‌ها توصيه مي‌کند که حتما از لوازم آرايشي که برچسب سلامت کالا از طرف وزارت بهداشت نصب شده باشد، خريداري کرده و از تهيه لوازم آرايشي و بهداشتي متفرقه به جد پرهيز کنند.

وقتي «لب‌هاي سربي» زيباترند! + عکس و فيلم /// در حال ويرايش

در محصولات آرايشي چشم مثل ريمل، خط چشم، مدادهاي چشم و... که تائيديه وزارت بهداشت ندارند، باکتري‌هاي سودوموناس(Pesudomonas Bacteria) مي‌توانند موجب آسيب‌هايي نظير زخم قرنيه شوند

«لب‌هاي سربي»، نگران شيوع سرطان است

در گزارش «يورومونيتور» آمده است که خانم‌هاي ايراني در حدود 2.1 ميليارد دلار براي استفاده از لوازم آرايش در سال هزينه مي‌کنند که ايران را به دومين کشور مصرف کننده اين لوازم در منطقه تبديل کرده است؛ البته اين اتفاق به دلايل زيادي مانند تبليغات گسترده در ماهواره، چشم و هم چشمي در ميان دوستان، کمبود اعتماد به نفس، و... رخ داده اما با اين حال «لب‌هاي سربي» به دنبال نفي کامل استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي نيست و با توجه به صحبت‌هاي کارشناسان متخصص، معتقد است که يک خانم بايد در خانه از لوازم آرايش استفاده کند، اما نسبت به مصرف بي‌رويه لوازم آرايشي در کشور توسط بانوان انتقاد دارد؛ زيرا که در ترکيبات بسياري از اين لوازم، از مواد خطرناکي مانند سرب و فلزات سنگين استفاده مي‌شود که از حساسيت‌هاي پوستي تا احتمال شيوع سرطان و بيماري‌هاي پوستي را بيشتر مي‌کند.

اين مستند، مخاطب را به فکر فرو مي‌برد که با گسترش استفاده از لوازم آرايشي و به موازات آن بيماري‌هاي مربوط به آن، چه آينده‌اي براي کودکان و نوجوانان سرزمين ما رقم خواهد زد؟

 

 

دانلود

 

 

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس