آخرین اخبار
کد مطلب: 102451
مردم کدام استان ايران شادتر هستند؟
تاریخ انتشار : 1394/05/06 09:33:25
نمایش : 1408
شادكامي بخش مهمي از كيفيت زندگي و بالاتر از هر ثروتي است و با بسياري از مؤلفه‌هاي سلامت رابطه نزديكي دارد. بر اين اساس يک نظرسنجي از ميان مردم در استان‌هاي مختلف صورت گرفته تا شادترين مردم ايران مشخص شوند.
به گزارش سلام لردگان، به نقل از ايسنا: در ادبيات، افلاطون شادكامي را حالت تعادل و هماهنگي ميان سه عنصر استدلال، هيجان و اميال و ارسطو آن را زندگي معنوي مي‌داند.
 
پژوهشگراني كه در اين باره دست به تحقيق زده‌اند، از شخصيت، عزت نفس، اعتقادات مذهبي، سرمايه اجتماعي – فعاليت‌هاي اوقات فراغت، ورزش هفتگي، نداشتن سابقه بيماري عصبي، خوش‌بيني به زندگي و بسياري از موارد ديگر، به عنوان عوامل مؤثر در پديده شادكامي افراد ياد كرده‌اند.
 
نتايج يك پژوهش بر روي ۲۷ هزار و ۸۸۳ ايراني با ميانگين سني ۱۸ تا ۶۵ سال در كشور نشان داده كه ۳۹.۳ درصد مردم از شادكامي سطح متوسطي برخوردارند. ۳۵.۴ درصد نيز شادكامي خود را كم توصيف كرده‌ و در اين ميان، تنها ۳ درصد خود را در سطح «بسيار زياد» شادكام مي‌دانند.
 
در اين پژوهش كه از هر استان كشور دست كم ۸۰۰ نفر مورد بررسي قرار گرفته‌اند، سطح شادكامي با پرسش «آيا فردي با نشاط و شاداب هستيد؟» در پنج سطح «بسيار زياد»،‌ «زياد»، «نه زياد، نه كم»،‌ «كم» و «بسيار كم» مورد سنجش قرار گرفت.
 
 
مردم کدام استان ايران شادتر هستند؟
 
 
شادترين استان‌هاي ايران
 
يافته‌هاي پژوهش «شادكامي مردم ايران و عوامل موثر بر آن» از ميان ۳۰ استان مورد بررسي، استان زنجان را با ۳/۶۹ درصد ميانگين امتياز شادكامي، شادترين استان كشور معرفي كرده است و از يزد با ۳/۱۲ درصد ميانگين امتياز شادكامي، به عنوان پايين‌ترين سطح شادكامي نام برده است.
 
همچنين استان‌هاي گلستان، بوشهر، هرمزگان و كردستان از ميزان شادكامي بالاتري از خط ميانگين برخوردار بوده‌اند.
 
 
كاهش شادكامي با هر سال افزايش سن
از ديگر نتايج قابل توجه اين پژوهش، كاسته شدن يك درصد از شادكامي افراد به‌ازاي افزايش هر يك سال به سن آنها است.
 
 
مجردها، شادتر از متاهل‌ها
يافته‌هاي به دست آمده از اين تحقيق نشان داده كه افراد مطلقه و متاهل از سطح شادكامي كمتري نسبت به افراد مجرد برخوردارند؛ به‌گونه‌اي كه افراد مطلقه  ۱.۷۰ و افراد متاهل ۱.۱۱ برابر نسبت به افراد مجرد، سطح شادكامي كمتري دارند.
 
 
دانش‌آموزان و دانشجويان شادتر از خانه‌دارها و شاغلان
يافته‌هاي پژوهش فوق همچنين از اين حكايت مي‌كند كه افراد داراي سطح تحصيلات بيشتر نسبت به افراد كم سوادتر، شادترند و در سطوح تحصيلي پايين‌تر، كاهش شادكامي نمايان‌تر است.
 
همچنين افراد خانه‌دار، شاغل و بيكار نسبت به دانش‌آموزان/ دانشجويان به ترتيب ۱.۳۹، ۱.۳۲ و ۱.۴۰ برابر سطح شادكامي كمتري دارند.
 
 
درآمد بالاتر، شادكامي بيشتر
نتايج اين تحقيق در ادامه اين موضوع را مورد تاكيد قرار داده كه افراد در سطوح اقتصادي پايين‌تر در مقايسه با افراد در سطح اقتصادي «خوب/ بسيار خوب» به صورت معناداري، سطح شادكامي كمتري دارند. به‌گونه‌اي كه افراد در سطوح اقتصادي ارزيابي شده در دسته‌بندي «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسيار بد» به ترتيب احتمال ۱.۷۵، ۲.۱۴ و ۲.۳۳ برابر نسبت به افراد داراي وضعيت اقتصادي بسيار خوب، وضع شادكامي خود را نامناسب‌تر گزارش كرده‌اند.
 
تاثير معنادار سلامت بر سطح شادكامي
بر اساس نتايج حاصله از اين پژوهش كه توسط دكتر علي منتظري، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي و همكاران انجام شده، افرادي كه از سطوح «پايين‌تر» سلامت برخوردار بوده‌اند، در مقايسه با افراد داراي سطح سلامت «بسيار خوب» به صورت معناداري شادكامي خود را كمتر ارزيابي كرده‌اند. به گونه‌اي كه افراد در سطوح «خوب»، «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسيار بد» به ترتيب ۲.۲۸، ۵.۱۸، ۷.۸۴و ۷.۸۲ برابر نسبت به افراد داراي سطح «بسيار خوب»، وضعيت شادكامي خود را نامناسب‌تر گزارش كرده‌اند.
 
طبق اين پژوهش ابتلا به بيماري‌هاي مزمن تاثير چنداني بر ميزان شادكامي ندارد.
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس