هشتمين دور رايزنيهاي هستهاي در راستاي ادامه نگارش پيشنويس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به رياست معاونان وزير خارجه ايران و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا دقايقي قبل آغاز شد.
به گزارش سلام لردگان، هشتمين دور رايزنيهاي هستهاي در راستاي ادامه نگارش پيشنويس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به رياست سيد عباس عراقچي و مجيد تخت روانچي معاونان وزير خارجه ايران و هلگا اشميت معاون فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا دقايقي قبل در هتل پله کوبورگ شهر وين آغاز شد.
معاونان وزير خارجه ايران بامداد امروز بدين منظور راهي وين شدند.
همزمان نيز نشستهاي کارشناسي در جريان است.
سيد عباس عراقچي شب گذشته در خصوص اين دور از مذاکرات گفت: امشب به محل مذاکرات ميرويم تا 10 تير در آنجا مستقر ميشويم تا بتوانيم آخرين کارها را انجام دهيم و به قول معروف پرانتزهاي داخل متن را که حاکي از اختلاف است، کاهش دهيم.
وي گفت: احتمالاً تعدادي از اختلافات که مقداري کليدي و اساسيتر است، براي روزهاي آخر ميماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصميم گيري شود.
عراقچي افزود: ما 10 تير را براي پايان مذاکرات در نظر گرفتهايم، اما اين طور نيست که توافقي خوب و مطلوب را فداي اين تاريخ کنيم اگر لازم باشد ممکن است چند روزي فراتر برود يا زودتر تمام شود اينها به نظر ما اصل قضيه نيست.
هفتمين دور اين مذاکرات از روز چهارشنبه 20 خرداد ماه به مدت چهار روز در وين برگزار و معاونان ظريف يکشنبه شب براي انجام مشورتهاي داخلي به تهران بازگشتند ولي مذاکرات کارشناسي به رياست حميد بعيدينژاد مديرکل امور سياسي و امنيت بينالمللي وزارت خارجه و رئيس هيأت کارشناسي ايران در مذاکره با 1+5 در وين در جريان بود.
به گزارش فارس، پس از آنکه وزراي خارجه ايران و 6 کشور (آمريکا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين و آلمان) به همراه کاترين اشتون مسئول سياست خارجي وقت اتحاديه اروپا در سوم آذر ماه 1392 پس از چند روز رايزني در شهر ژنو به توافقي تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هستهاي ايران دست يافتند و اين توافق در سي ام دي ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وين آغاز و پس از آن چندين دور رايزني برگزار شد که 28 تير ماه 1393 اين توافقنامه به مدت 4 ماه تا سوم آذر ماه 1393 تمديد شد. در سوم آذر ماه 1393 و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وين به دليل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف اين مذاکرات را براي هفت ماه (دهم تير ماه 1394) تمديد کردند و پس از آن رايزنيهايي در ژنو، مونيخ، مونترو، زوريخ، استانبول و لوزان برگزار شد.
در لوزان 2 و پس از 9 روز رايزني فشرده، دو طرف به راهحلهايي در راستاي حصول توافق دست يافتند و بعد از آن اعلام شد که گفتوگوها براي نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همين راستا رايزنيهايي از دوم ارديبهشت تا چهارم ارديبهشت ماه در شهر وين برگزار شد. پس از آن رايزنيها در شهر نيويورک و در حاشيه کنفرانس بازنگري معاهده NPT از دهم تا هفدهم ارديبهشت ماه ادامه يافت و سومين دور اين رايزنيها از 22 تا 25 ارديبهشت ماه در وين و چهارمين دور نيز 30 ارديبهشت ماه تا اول خرداد ماه به مدت سه روز باز هم در وين برگزار شد. پنجمين نشست نيز از 5 تا هشتم خرداد به مدت 4 روز در وين و در سطح کارشناسان و معاونان با حضور تيم مذاکره کننده ايراني و اتحاديه اروپا برگزار و تيم مذاکره کننده آمريکايي به رياست شرمن نيز به اين گفتوگوها پيوست. نهم خرداد ماه نيز ظريف و کري در ژنو به همراه معاونانشان و با حضور معاون موگريني در حدود شش ساعت گفتوگو کردند.ششمين دور رايزنيها در سطح معاونان روز پنجشنبه 14 خرداد ماه در وين آغاز و 2 روز به طول انجاميد و البته نشست کارشناسان در روز بعد نيز ادامه يافت.