آخرین اخبار
کد مطلب: 125707
اگر مشکلات گوارشي داريد، ۹ محصول غذايي را نخوريد
تاریخ انتشار : 1397/06/05 08:54:52
نمایش : 2232
سبک زندگي شما و انتخاب مواد غذايي مي تواند بر وضعيت دستگاه گوارش شما تاثير بگذارد. در اين ميان غفلت از سلامت دستگاه گوارش مي تواند شما را دچار مشکلات هضم و جذب مواد غذايي و يا حتي وضعيت هاي جدي تر کند.
به گزارش پايگاه خبري سلام لردگان،  از اين نکته نبايد غافل بود که سلامت کلي بدن ارتباط مستقيمي با سلامت دستگاه گوارش دارد. در اينجا ۹ ماده غذايي که با پرهيز از مصرف آنها، مي توان سلامت دستگاه گوارش را تضمين کرد، معرفي شده است:

محصولات حاوي لاکتوز: قند لاکتوز موجود در شير و ساير محصولات لبني، براي مبتلايان به عدم تحمل لاکتوز، هضم شدني نيست و مصرف اين محصولات در اين افراد منجر به تجربه نفخ و دردهاي گوارشي مي شود. اگر شما دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز هستيد، مي توانيد محصولاتي مانند شير کم يا بدون لاکتوز را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد.

غذاهاي ادويه دار: غذاهاي تند تحريک کننده دستگاه گوارش هستند. بعضي افراد پس از مصرف غذاهاي پرادويه، خصوصا بعد يک وعده غذايي سنگين دچار سوء‌هضم و سوزش سردلمي‌شوند. مطالعات نشان مي ‌دهند کپساسين، ماده عامل تندي در فلفل چيلي ممکن است چنين عوارضي ايجاد کند.

غذاهاي اسيدي: سس هاي گوجه فرنگي و ميوه هاي خانواده مرکبات خاصيت اسيدي دارند و مي توانند منجر به مشکلات گوارشي شوند. بسياري از مردم هنوز نمي دانند که نوشابه هاي گازدار هم خاصيت اسيدي دارند و مصرف آنها بخصوص قبل از خواب شبانه، منجر به مشکلات گوارشي در تمام روز بعد خواهد شد.

غذاهاي چرب: اين نوع غذاها مقدار زيادي روغن دارند و مي ‌توانند باعث اسهال شوند. سس ‌هاي پرچرب، بخش‌ هاي چرب گوشت و دسرهاي خامه ‌اي يا کره‌ اي نيز چنين مشکلي ايجاد مي ‌کنند. سعي کنيد غذاها را به صورت آب ‌پز يا کبابي مصرف کنيد و به‌ جاي مصرف کره يا خامه از سس ‌هاي کم چربي که از ترکيب سبزيجات درست شده‌ اند استفاده کنيد.

غذاهاي فراوري شده: اگر مبتلا به يبوست هستيد، از مصرف غذاهاي فراوري فاقد فيبر اجتناب کنيد. اين غذاها منجر به اختلال در حرکات روده مي شوند و مواد نگهدارنده و رنگ هاي مصنوعي در آنها آلرژي و حساسيت هاي دستگاه گوارش را تشديد مي کند.

شيرين کننده هاي مصنوعي: سوربيتول، ماده اي موجود در شيرين کننده هاي مصنوعي است و زماني که به روده بزرگ مي رسد، منج ربه بروز گاز، نفخ و اسهال مي شود. بهتر است هنگام انتخاب اين محصولات به برچسب آنها دقت کنيد و از خريد محصولاتي که حاوي سوربيتول هستند، اجتناب نماييد. سازمان غذا و داروي امريکا هشدار داده که در صورت مصرف ۵۰ گرم يا بيشتر سوربيتول در روز ممکن است به اسهال مبتلا شويد. البته در بعضي افراد ممکن است اسهال با مقادير کمتر نيز رخ دهد.

نعناع: نعناع باعث شل شدن ماهيچه فوقاني معده مي‌شود و به غذاها اجازه مي‌دهد به سمت مري برگردند. و بنابراين سوزش سردل رخ مي ‌دهد. ديگر مواد غذايي ايجاد کننده اين وضعيت، شکلات يا قهوه هستند.

فروکتوز: هضم غذاهاي شيرين شده با فروکتوز مانند سودا، آب ‌نبات، آب‌ ميوه و کلوچه‌ ها در بعضي افراد مشکل است و ممکن است اسهال، نفخ و کرامپ ايجاد کند.

لوبياها: اگرچه لوبياها داراي پروتئين و فيبر بالايي هستند، اما داراي قندهايي هستند که به سختي هضم مي‌شوند و ايجاد کرامپ و گاز مي‌کنند. بدن آنزيم‌هاي لازم براي هضم اين قندها را ندارد و باکتري‌هاي دستگاه گوارش اين عمل را انجام مي‌دهند و توليد گاز مي‌کنند. براي رهايي از اين مشکل، لوبياها را حداقل به‌مدت ۴ ساعت قبل پخت خيسانده و آب آن را دور بريزيد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس